Reacties

Zero waste koken: 100 recepten zonder iets te verspillen — 9 reacties

  1. In totaal heb ik 33kg grijsafval per jaar. Hoofdzakelijk verpakkingen, maar er zitten ook wat schillen en koffieprut bij aangezien ik geen GFT-bak heb. Gaat om maar 1 persoon en ik kook precies op maat. Of beter bak roer. Heb daar wat dingen voor die ik in de vriezer bewaar en waarvan ik niets weg hoef te gooien. Wel is het zo dat ik bijvoorbeeld mexicaanse roerbakzakken koop. Bij de productie worden er zeker schillen 'weggegooid'. Toch hebben dergelijke bedrijven een betere afvoer van reststromen bijvoorbeeld richt veevoer.

  2. Ik verspil zo weinig mogelijk bijna alle groenten telen we zelf bio en ik koop zo weinig mogelijk iets met verpakking errond en als er toch eetrestjes zijn die gaan naar de kippen en mijne man zijne pierenbak ,die is visser dus moet hij die niet kopen.

  3. De vriezer is goed voor restjes die te weinig zijn voor een complete maaltijd. Dat kun je dan later weer combineren tot een zelfgemaakte kant-en-klaar hapje. Ook kun je veel in een soepje verwerken. Daarnaast is composteren en aan de kippen voeren van groente afval een goede oplossing. Het enige afval dat overblijft dat zijn de verpakkingen en versleten spullen die niet meer bruikbaar zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>