Zuinigheid ‘gone wrong’

zuinigheid gone wrong

Tegenwoordig heb ik mij bekeerd tot zogenoemde shampoo en conditioner bars.

Dat zijn niet bars waar je binnenloopt om shampoo en conditioner te kopen, maar vierkante stukken zeep die eigenlijk shampoo of conditioner zijn. Ze zijn goed voor het milieu, want je hebt zo geen plastic fles nodig!

Botma en van Bennekom haarzeep

Naar aanleiding van het enthousiaste verhaal van één van de collega’s van mijn jongste dochter kocht ik  Botma en van Bennekom haarzeep. En warempel: het werkt! En het is in ieder geval goedkoper dan de dure kappers shampoo van het merk Olaplex.

Maar, het is niet zo goedkoop als de Dove conditioner die ik voor nog geen 2 euro bij de Action kocht.

De conditioner is op! En het is mijn eigen schuld

En daardoor zat ik ineens zonder conditioner! Want ik kon mezelf er niet toe zetten om een nieuw stuk conditioner haarzeep te bestellen voor 12,50. En dan zeker ook nog eens 4,75 verzendkosten betalen?!

Ik dacht het niet!

Ik wachtte net zo lang totdat ik plotsklaps ongewild zonder conditioner zat.

Zuinigheid ‘gone wrong’

In de foto bovenaan deze blogpost zie je de gevolgen van mijn vrekkigheid.

Inmiddels heb ik maar liefst 4 stukken conditioner besteld, zodat in ieder geval de verzending gratis was…

Similar Posts

17 Comments

  1. Ik ben bekeerd tot de Aleppo zeep; heerlijk, als je dat gewend bent voor onder de douche vind je de douchegel niks meer. Geniet dagelijks van dat heerlijke romige stukje zeep. Ook heb ik geen spuitbussen deodorant meer, maar sticks, die in karton zitten. Daar doe je dus heel erg lang mee, en het is goed voor het milieu. Het is even wennen, maar dan wil je ook niks anders meer. Ik heb ze van “Ben & Anna”, je hebt ze in allerlei geuren, bijv. lavendel, of vanille. En het werkt perfect; tot ‘s avonds toe ruik je lekker fris. Shampoo heb ik alleen nog maar van de kapper, dan ben je wel wat meer kwijt maar het is echt het geld waard. En het is dierproef vrij, dat staat me ook wel aan.

  2. Wegens mijn problemen met haar zoals ik al eens had geschreven hierover gebruik ik nu slechts die van mijn kapper en ook ik gebruikte eens conditioner maar de kapster zei dat ik dit helemaal niet nodig hebt.

  3. Ik vind het zalig om af en toe een standaard stuk romige zeep mee te nemen onder de douche. Wel mag ik niet vergeten deze terug uit de douche te nemen anders wordt deze zo wak en dat ziet er niet echt netjes uit.
    Ik snap volledig het concept ‘minder afval, goed voor het milieu’. Wat ik niet altijd snap is waarom ze alles zo duur moeten maken. Waarschijnlijk om hun ‘nieuwe productielijn’ te kunnen betalen. Maar als ze steeds van dit concept bijna een luxe concept maken, dan zal het toch even duren alvorens de natuur hier echt baat bij heeft. Gelukkiglijk zijn er ook nog tal van andere manieren om bij te dragen aan het milieu waar ik steevast op let.
    Je foto is zo origineel. Mooi gewoon. En ja, ik ben er volledig mee eens: een dikke bos krullen krijgt je zomaar niet uitgekamd zonder conditioner of extra verzorging.

  4. Aleppozeep is echt een budgetvriendelijke oplossing voor haar wassen (en veel beter dan de shampoo bars die bij mij zorgen voor vet haar) lichaam wassen en gezichtreiniging en je hebt dan geen conditioner meer nodig en een groot blok kost hier in de buurt 2,95 en daar doe je dan maanden mee! Ik ken zelfs mensen die hun tanden ermee poetsen (maar dat durf ik niet aan) eigenlijk heb je qua verzorging dan niets extra’s meer nodig. Echt een budget/milieuvriendelijke tip!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.