Hello Fresh vispannetje: mijn ervaringen

hello fresh oosters vispotje

Ik ben bezig met het uitproberen van Hello Fresh! Ik had een dinsdag uitgekozen om het te laten bezorgen, en om een uur of zes ging de bel. En daar was mijn Hello Fresh box inclusief een Hello Fresh recept!

En dus stond er donderdag een Oosters vispannetje met tomaat en broccoli op het menu. Lees ook mijn post over het verspakket van de Jumbo.

Hello Fresh Oosters vispannetje: mijn observaties en ervaringen

 1. Het recept staat stap voor stap beschreven op een bijgeleverd A4-tje met foto's! En er is een ingrediëntenlijst, ook met foto's.
 2. Er zit lekker veel groente in! Met de combinatie van broccoli en tomaat kom je keurig aan de aanbevolen 250 gram groente per dag.hello fresh oosters vispotje
 3. Toen ik de kokosmelk wilde toevoegen kwam er alleen heel dun vocht uit. Dat leek me niet helemaal kloppen. Dus scheurde ik het pak verder open, en kwam een grote witte klont kokos tegen. Toen heb ik eerst alles maar in een apart pannetje gedaan en met mijn hand een beetje paniekerig tot 1 geheel gekneed, want het was hoog tijd om het toe te voegen. Duidelijk leermomentje dit.
 4. Ik had wel wat afval. Zero waste is Hello Fresh nog niet. Alle ingrediënten zaten in een papieren zak/doos. De twee broccoli stronken waren individueel in plastic verpakt. Verder had ik een kartonnen verpakking van de kokosmelk, het zakje waar de kurkuma in zat en natuurlijk de schaal met koolvis die was afgedekt met folie.
 5. Ik had teveel rijst. Achteraf denk ik dat ik de juiste hoeveelheid rijst eerst had moeten afmeten. Ik ging er vanuit dat dit van te voren al was afgemeten. Bij de kokosmelk heb ik gelukkig wel netjes afgemeten en niet het hele pakje er in gekwakt.
 6. Het vispotje had erg veel vocht. Ik vermoed dat ik toch ergens teveel vocht heb toegevoegd.
 7. De vis was reukloos! Ik zette me mentaal schrap toen ik de verpakking met de koolvis opende. Maar niks! Geen enorme visgeur. Ook niet nadat ik het had toegevoegd aan de groente. Fijn! (Lees ook mijn post over vis uit blik!)
 8. Ik heb de groente te lang laten koken. 8 minuten laten koken stond er. Dus dat deed ik. Maar een eindje verderop stond dat ik de laatste 5 minuten de koolvis moest laten meekoken! Dat zag ik dus te laat. Daardoor heb ik de groentes al met al 13 minuten laten koken.
 9. Sommige kleine/basis ingrediënten worden niet meegeleverd zoals een bouillonblokje. Lees goed de omschrijving om te zien of je alles hebt.

Hello Fresh Oosters vispannetje mijn conclusie

Dit Oosterse vispannetje was lekker! Wat ik er vooral zo ideaal aan vond was dat ze bij Hello Fresh alles al voor me hadden uitgezocht. Normaliter heb ik voor bepaalde recepten niet de juiste kruiden in huis. Maar die zaten er nu allemaal al bij. Zoals kurkuma.

hello fresh

Bovendien maakt Hello Fresh het me makkelijk om eens wat nieuws uit te proberen, en buiten mijn normale culinaire paden te treden : )

Zie ook mijn post over Hello Fresh recepten.

Ook Hello Fresh proberen?

Lijkt het jou wel wat om ook eens een Hello Fresh box te proberen? Dat kan! Surf naar Hello Fresh.

Lees ook hoe ik Griekse moussaka maakte en mijn post over Hoe lang spruitjes koken?

Zie ook mijn review van het verspakket AH: Bietenrisotto!

Hoe lijkt jou dit Oosterse vispotje?

Similar Posts

47 Comments

 1. Het idee van hello fresh spreekt me wel aan, maar ik zou dit gerecht bijvoorbeeld echt niet lekker vinden. Vis gaat er bij mij helemaal niet in, heb het heel vaak geprobeerd maar de geur.. Toen ik een tijd terug wilde proberen zat er standaard een visgerecht bij. Is dat nog steeds?

 2. Ik vind die recepturen van hun onhandig, en het lijkt erop dat jij dat ook vind als ik je gestuntel zo lees haha! Dat had ik dus ook ????????

 3. Een pakje of blikje Kokosmelk moet je altijd even goed schudden. Stond dat er niet bij?
  Al dat afval is zeker een minpuntje. Als je je eigen verpakkingen gebruikt heb je toch minder afval.

 4. Nee, ik ben na dit verhaal niet enthousiast geworden. Maar als jij telkens rapporteert over je bevindingen, dan kan er nog van alles gebeuren :-)

 5. Lijkt me een lekker recept. Ik had eigenlijk ook verwacht dat de rijst enzo goed afgemeten zou zijn. En een bouillon blokje is ook vervelend dat die er niet in zat. Verder is plastic afval inderdaad ook niet alles. In de winkel zelf neem ik groente en fruit mee zonder zakjes.

  Ps. Bij nr4 staat kurkuma verkeerd geschreven. ????

 6. Ik heb Hello Fresh een tijdje terug ook eens geprobeerd. Wat ik geleerd heb: eerst het volledige recept doorlezen voor je begint met koken (om bijvoorbeeld die 5min te lang koken van je groenten te voorkomen). Ik vond ook wel dat de porties over het algemeen erg groot waren, duidelijk voor flinke eters voorzien! Jouw gerecht ziet er wel heel lekker uit, geeft me inspiratie om het zelf ook eens te maken. Even kijken of ik alle ingrediënten vind!

 7. Dat buiten mijn eigen paden treden spreekt me wel aan, maar dit gerecht zit midden in mijn eigen pad. Hoewel ik het meestal met tahoe maak. Koolvis vind ik nogal smakeloos, die weinige keren dat ik vis eet, zou ik een extra bijzondere maken.

 8. Leuk om eens een recept van Hello Fresh te hebben gelezen. Het concept ken ik al, maar de inhoud heb ik natuurlijk nog nooit gezien of gelezen (of ik was te lui om te googlen, haha maar dat terzijde) :) Leuk.

 9. Toen ik voor het eerst Hello Fresh had dat ik ook dat alles al keurig was afgemeten, maar je moet inderdaad even goed lezen hoeveel je precies nodig hebt.
  Het pakje kokosmelk knip ik altijd eerst open en roer het dan goed door met een mini-garden. Het klontert inderdaad snel

 10. Het klinkt als iets wat hier in huis viscurry genoemd wordt...en inderdaad dat is een nattige curry. Ofwel, hier hoort dat o te zijn, en wellicht in jouw recept ook. Koolvis is een heeeel neutrale vis, weinig smaak, weinig geur. Goedkoop. Super voor in de curry vind ik.

 11. Ik wil een keer hello fresh of een van de andere boxen proberen, maar ik heb hier een zeer moeilijke eter zitten. Ik ben dan zo bang dat er met lange tanden naar gekeken wordt en met lange tanden wordt gegeten. Dan vind ik het zo zonde van het geld. Het lijkt wel zo ideaal dat alles al uitgezocht is etc. Wie weet dat ik het een keer ga proberen. Mooi dat het bevallen is.

 12. Het vispotje lijkt me niks, want ik ben vegetarisch :-) Maar Hello Fresh heb ik jaren gehad. Originele, gezonde en lekkere recepten. En vooral: lekker makkelijk :-)

 13. Jammer dat je geen foto van 't eindresultaat hebt gemaakt maar zo te horen is 't je wel goed bevallen. Dit recept klinkt in ieder geval lekker en is iets anders dan ik doorgaans zou koken. Leuk dat je met Hello Fresh andere recepten uitprobeert :)

  1. Sinds iemand over een gerecht dat ik op mijn blog zei dat het eruit zag alsof iemand het al eerder had opgegeten, durf ik niet meer zo goed foto's te plaatsen van mijn culinaire kunsten moet ik bekennen...

 14. Wij gebruiken nu al twee jaar Hello Fresh en we zijn er zeer tecreden over. Niet meer elke week weer verzinnen wat we gaan eten. Wij eten nu vegetarisch en ook die maaltijden zijn royaal en afwisselend. We blijven het zeker gebruiken!

 15. Ik ben al lange tijd lid van Hello Fresh wat ik er leuk aan vind is dat ik veelzijdiger eet. Vaker vegetarisch of vis. Deed ik voorheen niet. Een ook weer eens iets anders dan rijst of pasta. Voorheen wist ik niet eens wat parelgerst was.
  Het enige nadeel aan de Hello fresh vind ik het vlees wat ze wel eens willen kruiden. Dat vind ik echt goor! De laatste tijd gebeurt dit steeds vaker. Reden voor mij geweest om mijn lidmaatschap op te zeggen.

 16. Handige blogpost. Wat lijkt dat me enorm handig zo een Hello Fresh box. Ik zou het ook een keer willen uitproberen. Misschien binnenkort.

 17. bij mijn gastouder gezin kook ik al een ruimte tijd met hello fresh en ik vind het wel ideaal. alleen met kids niet altijd geslaagd omdat er soms best wel 'aparte' dingen gebruikt worden die ze niet altijd lekker vinden. ik vind ze altijd gevarieerd en vaak lekker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.