Storm in Nederland

code geelOok hier in de Achterhoek waait het behoorlijk.

Desondanks ben ik vanochtend netjes op de fiets gestapt en trapte moeizaam mijn wekelijkse 9 kilometer naar Doetinchem stad met de wind keihard voor.

Terug ging gelukkig een stuk makkelijker.

Nog 3 kinderen en een echtgenoot te gaan

Inmiddels zijn 2 van mijn 5 kinderen thuis. De overige drie zitten nog op school en mijn man moet vanavond met de trein + fiets nog naar huis komen.

Ik vind storm gezellig, maar alleen als ik mijn hele gezin veilig thuis heb : )

Hoe is het weer bij jou? En hoe ervaar jij de storm?

Similar Posts

34 Comments

 1. Ik woon vlak bij Utrecht en in 1990 reed er geen enkele trein meer. Toevallig waren 2 ex collega’s van mij op Utrecht CS, mijn zus en een vriendin, en nog 3 kennissen. Doe hebben 1,5 uur in de rij gestaan voor een telefooncel !!!! …….
  Alle taxi’s waren weg. Mijn man is ze met gevaar voor eigen leven binnendoor (veiliger tussen de huizen) gaan halen. Ik heb 7 extra bedden geregeld en stond om 23 uur spaghetti te koken.
  Weet je…… Het was Gezellig ook nog!

  1. Wauw, dat klinkt heel bijzonder, en op een bepaalde manier inderdaad heel gezellig. Anderhalf uur in de rij staan bij een telefooncel… Wat zijn de tijden toch veranderd Pakketje!

 2. Ik woon in code oranje (Amsterdam) en het is hier best heftig af en toe. Het buldert en raast om het huis dus het klinkt erger dan het is. Ik moest er vandaag twee keer uit met de hond en een keertje om even een boodschap te doen bij de super hier aan de overkant en dat was op zich wel te doen. Alhoewel ik het niet heel prettig vindt buiten, ik stel mij dan voor dat ik getroffen word door een boomtak, heb ik weer, haha. Ik heb nog een man veilig binnen te krijgen vandaag maar die komt met de auto want fietsen was vandaag voor hem geen optie. Ik was van plan om met zoon te gaan shoppen in Amstelveen maar dat heb ik maar even afgeblazen. Waarom de weg op gaan als het niet echt nodig is?

  1. Nee, dat heb ik inderdaad ook wel: als ze echt afraden om de weg op te gaan als het niet echt nodig is, geef ik daar ook wel gehoor aan.

   Ik ben ook altijd bang dat er een tak op mijn hoofd terecht komt. Of een dakpan…

 3. Daarom heb ik mijn zoon vandaag maar naar school gebracht. Ik heb het echt niet op storm en woon in een oranje gebied.

 4. Hier bij ons waait het ook geweldig hard met momenten ,en af en toe een zware bui je kan beter binnen blijven en dat doe ik dan ook ,lekker met een quilt om te naaien naar de storm kijken en hopelijk zwakt die af.

 5. Ik wil eigenlijk wel naar het strand. Alleen de problemen bij de ns zijn me er te groot voor. Zel f heb ik weinig last van de storm ik heb dan ook formaat waai niet zo snel weg.

  1. Tot mijn verbazing was mijn man niet eens veel later thuis dan normaal. Hij reis dagelijks van de Achterhoek naar Amsterdam en ik had beslist verwacht dat er vertragingen zouden zijn. Maar het viel eens een keer mee ; )

 6. Tjee.. 9 kilometer in dít weer fietsen?? Wauw, wat een discipline. Ik fietste vijf minuten van en naar mijn werk en ik werd al bijna van mijn fiets geblazen. Ik vind dit weer echt angstig. Ik ben altijd bang dat de zee overstroomt. Heel gek, maar waar..

  1. Ik vond er ook echt niks aan Cynthia en vroeg me echt af: ‘Waarom doe ik dit in vredesnaam!’ Maar het was bij ons op dat moment niet gevaarlijk of zo. Alleen heel veel wind en regen.

 7. Het stormt hier (ZO-Drenthe) nog niet maar het waait wel behoorlijk hard!
  We hebben een paar hoge populieren op de erf-afscheiding en het geluid van de wind door de populieren, muziek voor mijn oren!

  1. Ik snap wat je bedoelt: het geluid van de waaiende wind heeft wel iets. Hoewel het me soms een beetje angstig kan maken als het wel heel hard gaat. Dan word ik me bewust van de nietigheid van de mens bij al dat natuurgeweld.

 8. Het waait flink inderdaad!
  Hier aan het heen en weer rijden geweest om de meiden op te halen en weg te brengen, maar ben blij als het straks 19.00 uur is en wij niet meer weg hoeven!

 9. Er was op mijn werk ook storm in de school. Wat een dagje…
  In Limburg waait het ook. Zoals je zegt als iedereen thuis is geen probleem en luisteren we naar de wind.

 10. Iedereen is hier veilig thuis gelukkig, al viel het eigenlijk wel mee met de storm moet ik zeggen. Het woeide wel maar alleen hier en daar wat takkies.

  1. Ik moet zeggen dat het me hier op vrijdag ook erg meeviel hoeveel schade en rommel er was. Hoewel bij een buurman 5 enorme populieren zijn gesneuveld. Die hakt hij in stukken en krijgen we voor in kachel : )

 11. Wij zijn vandaag voor een paar daagjes naar Schiermonnikoog vertrokken. De boot ging gewoon maar het regende en waaide af en toe behoorlijk. Dochters zijn er bang voor. Ene dochter is bang dat ze wegwaait (laatst waaide de wind haar bijna het kanaal in) en andere dochter vond als klein kind de wind in haar haar al vervelend.
  Helemaal geen Hollandse bikkels dus :-))

 12. Wel een beetje gek op dat kaartje dat het westen van Gelderland (waar ik woon) geen code oranje heeft.
  Het waait hier nog steeds flink. Vooral af en toe van die harde vlagen. Die hoor ik nog steeds. Ben lekker binnen gebleven vandaag. Een paar containers voor de zekerheid in de garage gezet want ik hoorde ze wiebelen. Zou veel schade kunnen geven als ze weg waaien.

 13. Ik hou niet van storm het jaagt me de stuipen op het lijf. we wonen in zeeland in een oud huis en alles kraakt piept en kreunt bah. Ik ben dan ook heel blij dat het vandaag een stuk vriendelijker is buiten. Gelukkig had ik gisteren man en kinderen lekker thuis de radio lekker hard en s,avonds de tv wat harder zodat ik de wind niet zo hoefde te horen.

  1. Een oud huis dat kraakt en piept versterkt het effect van zo’n storm zeker denk ik. Fijn dat je een manier vond om het geluid naar de achtergrond te drukken.

 14. De storm viel gelukkig in onze voorjaarsvakantie :-) Alleen mijn man moest naar kantoor en die kwam eerder thuis, voordat het echt een storm werd. Deze hen zat dus tevreden op al haar kuikens, met het haantje tegen haar zijde geleund ;-)

 15. Hoi Liesje,

  Ik vind storm ook leuk maar als je ziet wat voor schade het aan kan richten aan je huis en auto dan ben je soms iets minder vrolijk..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.