Reacties

Wat eten we vandaag: 47 recepten van collega moeders! — 25 reacties

 1. Het is wel veel hetzelfde, he? Pasta, puree, hier en daar rijst. Ik ben zelf wel fan van een makkelijk recept om curry te maken. Met natuurlijk naan brood. En broccoli, bloemkool, tuinerwten, curry kruiden naar smaak. Vlees kan, maar hoeft niet.
  Maar vanavond eten we wraps: ik heb nog wel een pot bonen, mais (en anders doe ik gewoon sperciebonen en aardappel), met gegrilde kipstukjes. En tomaat en sla.
  Of ik snij de paprika's die ik heb in reepjes, met komkommer, en tomaat. En dan oprollen.
  ... Ik ben een beetje van de recepten af. Ik gebruik wat ik in huis heb. Veel makkelijker.

 2. Al ben ik (nog) geen moeder, ik vind het ook een uitdaging om verschillende dingen op tafel te zetten. Wij houden het altijd heel erg simpel... Mijn man eet een stukje vlees + salade, ik eet een stukje Valess + spinazie. Of we maken een snelle pot pasta. Ik zou weleens wat creatiever willen zijn maar ben helaas geen heldin in de keuken. Fijne recepten heb je verzameld, zitten een aantal erg simpele tussen die me erg lekker lijken!

 3. Het idee is leuk maar de meeste recepten bevatten veel vet en weinig groenten. Wij zijn met 4 personen en ik doe minimaal 200 gram groente per persoon in het eten. Regelmatig verpak ik dat in sauzen bij pasta, werkt geweldig goed met kinderen die slecht groente eten. Je kunt er vanalles in doen.
  Gisteren heb ik rijst gemaakt met wortel (500 gram in kleine blokjes), ui (4 grote rode uien), een potje biologische mais, knoflook, gember en oesterzwammen. Ik had nog twee biologische kippenboutjes waar ik het vlees vanaf heb gehaald, dat aten we erbij. Ik roerbak alle groenten in een beetje roomboter/olie, een eetlepel ketjap erdoor, wat peper, makkelijk, betaalbaar en erg lekker!

 4. Ik heb een heerlijk recept voor champignonnensoep gedeeld vorige week donderdag met stokbroodje kruidenboter echt lekker!! Ook heb ik eens een recept gedeeld van groentesoep ook super lekker!! Vandaag een Vlog van mijn zoon die appelflappen maakt!!

 5. Kijk, dat is nog eens een flinke lijst met recepten! Leuk!

  En zo'n weekmenu is heerlijk: 1 keer je hersens kraken en vervolgens een week lang niet meer nadenken over 'wat vanavond te eten'!

 6. Tjonge jonge, wie na deze blogpost nog stééds geen inspiratie heeft om vanavond wat lekkers te bereiden...
  Het is heel erg, maar het water stroomt me letterlijk in de mond als ik al deze lekkere recepten lees. Dat is wel een beetje een tic van mij, hoor. Als ik een recept lees, dan weet ik precies hoe het gerecht smaakt. Een beetje vergelijkbaar met een muzikant die een partituur leest en dan weet hoe de muziek klinkt.

  Inspiratie genoeg dus met al die recepten hierboven, maar... nu kan ik natuurlijk weer niet kiezen! Het ziet er allemaal zo lekker uit.

  • Wat leuk dat je bij het lezen van een recept de smaak zo kunt voorstellen Sunny Mama! Ik vind het ook leuk om ze te lezen, maar heb verder dan weer weinig fantasie.

   Bedankt voor je enthousiaste comment : )

 7. ja, maar wat voor groenten eten jullie daarbij? de aangegeven hoevelheid (groenten)is niet eens voldoende voor 1 persoon, terwijl de recepten zijn voor 4 personen! Voor mij is de groenten keuze en bereiding het moeilijkst! Iemand een tip? liv

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>