Reacties

Philadelphia in plaats van crème fraiche? 2 tips! — 11 reacties

 1. Nee, ik dacht ook dat het bedoeld was om te smeren. Of is het net als Boursin, dat er een variant is om mee te koken en eentje om mee te smeren? Je kunt i.p.v. roomkaas ook creme fraiche gebruiken, ik weet alleen niet zeker of dat nu speciaal minder vet is.

 2. Crème Fraiche gebruik ik nooit. Vroeger haalde ik bij de AH wel eens de magere versie, maar tegenwoordig gebruik ik Blue Band Finesse of zo. Ook weer uit overwegingen om niet te vet te eten. Ik dacht dat Creme Fraiche heel erg vet was.

 3. het is met philidelhpia iets minder vet, maar het heeft ook een andere smaak. persoonlijk vind ik het gerecht het lekkerst met een klein pakje echte bousin.

 4. Koken met philidelphia gaat goed. Als je niet te vet wil eten moet je er wel voor zorgen dat je de light variant neemt. Je kan ook kiezen voor paturain light. Gaat ook goed

 5. Mijn schoonmoeder gebruikt dit voor het maken van het recept dat jij omschrijft. Ze gebruikt Philidelphia bieslook geloof ik. Ook niet mijn favoriete gerecht, wel die van mijn vriend.

 6. Er is toch een reclame van Philadelphia waarin ze juist zeggen: waarom zou je het alleen smeren, gevolgd door voorbeelden, o.a. door de pasta en op vis als ik het goed heb. Zelf nooit gebruikt omdat ik daar liever de goedkope kruidenkaas van de aldi voor gebruik, maar zo te zien kan het dus prima.

 7. hallo,

  Ik gebruik Philadelphia zo vaak bij het koken! Ik vind het een superproduct. Ik woon bij de duitse grens en daar hebben ze ook varianten als balance, light en yoghurt. Ook meer smaken als geroosterde knoflook en peper. De site van philadelphia heeft erg veel lekkere recepten staan. Ik maak vaak de risotto of de pasta met gegrilde groenten. Dat laatste is doodsimpel maar altijd mijn succesrecept! en er zitten veel groenten in. En als ik spekjes te vet vind dat bak ik iets rauwe ham uit of doe ze er gewoon overheen. Heerlijk!!!
  Ik heb juist het idee dat als ik zo'n recept maak dat ik dan veel vers gebruik en geen pakjes.

  Volgens mij woon jij ook bij de duitse grens vlijtige lies, een pakje philadelphia is trouwens een euro goedkoper dan in Nederland. Kraft is namelijk een duits merk.

  met groet,

  Sophie

 8. Vanavond debuut: dat spul met zalm, pasta en spinazie combineren. Dat deden ze op tv gisteren in de reclame en kan ik het recept nergens meer terugvinden! Enfin, ik kluns wel wat raak, wie weet...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>