Philadelphia in plaats van crème fraiche? 2 tips!

Philadelphia in plaats van crème fraiche

Kun je Philadelphia in plaats van crème fraiche of kruidenkaas gebruiken?

Eén van de lievelingsgerechten van mijn kinderen is vlindermacaroni met als sausje diepvriesspinazie, met magere spekreepjes, en roomkaas.

Maar ik voel me na het eten van deze maaltijd altijd zo vadsig, en bovendien is mijn cholesterol vanwege verkeerd geërfde genen standaard te hoog. Om het vetgehalte van de maaltijd te verminderen gebruik ik daarom de magere versie van de AH Roomkaas.

Niettemin, het is beslist niet míjn lievelingseten.

Crème fraiche vervangen door Philadelphia?

Nu zag ik in het gratis tijdschrift Boodschappen een advertentie van Philadelphia. Dat heb ik ooit wel eens in de aanbieding gekocht voor de kinderen bij wijze van broodbeleg, maar in de advertentie wordt het aanbevolen om mee te koken.

Philadelphia in plaats van creme fraiche kan!

Je kunt inderdaad philadelphia crème fraîche gebruiken! Maar er zijn wel een paar aandachtspunten! Zoals deze:

Philadelphia is een roomkaas met een romige textuur en milde smaak, terwijl crème fraîche een dikkere en rijkere zure room is.

Creme fraiche vervangen door Philadelphia kan de consistentie en smaak van het gerecht beïnvloeden, maar het kan nog steeds een acceptabel alternatief zijn, afhankelijk van het recept en je persoonlijke voorkeur.

En denk ook hieraan bij creme fraiche vervangen door Philadelphia:

 •  Philadelphia heeft een dikkere en stevigere textuur dan crème fraîche. Als je een dunnere consistentie wilt bereiken, kun je de Philadelphia iets verdunnen met een beetje melk of room om een vergelijkbare textuur te krijgen als crème fraîche.
 • Crème fraîche heeft een licht zure smaak, terwijl Philadelphia een mildere en romige smaak heeft. Als je de zure smaak wilt benaderen, kun je een kleine hoeveelheid citroensap toevoegen aan de Philadelphia om het zuurtje te verkrijgen.

Houd er rekening mee dat de exacte verhoudingen en aanpassingen afhankelijk zijn van het specifieke recept en de gewenste smaak en consistentie. Het is altijd een goed idee om te experimenteren en te proeven terwijl je de aanpassingen maakt om het gewenste resultaat te bereiken.

Nou vraag ik me af: zou dit minder machtig en vet zijn dan gewone roomkaas?

Is Philadelphia crème fraiche?

Nee, Philadelphia is geen crème fraiche. Op de site van het Voedingscentrum noemen ze Philadelphia een zuivelspread!

Heeft iemand hier ervaring met Philadelphia in plaats van crème fraiche?

Similar Posts

11 Comments

 1. Nee, ik dacht ook dat het bedoeld was om te smeren. Of is het net als Boursin, dat er een variant is om mee te koken en eentje om mee te smeren? Je kunt i.p.v. roomkaas ook creme fraiche gebruiken, ik weet alleen niet zeker of dat nu speciaal minder vet is.

 2. Crème Fraiche gebruik ik nooit. Vroeger haalde ik bij de AH wel eens de magere versie, maar tegenwoordig gebruik ik Blue Band Finesse of zo. Ook weer uit overwegingen om niet te vet te eten. Ik dacht dat Creme Fraiche heel erg vet was.

 3. het is met philidelhpia iets minder vet, maar het heeft ook een andere smaak. persoonlijk vind ik het gerecht het lekkerst met een klein pakje echte bousin.

 4. Koken met philidelphia gaat goed. Als je niet te vet wil eten moet je er wel voor zorgen dat je de light variant neemt. Je kan ook kiezen voor paturain light. Gaat ook goed

 5. Mijn schoonmoeder gebruikt dit voor het maken van het recept dat jij omschrijft. Ze gebruikt Philidelphia bieslook geloof ik. Ook niet mijn favoriete gerecht, wel die van mijn vriend.

 6. Er is toch een reclame van Philadelphia waarin ze juist zeggen: waarom zou je het alleen smeren, gevolgd door voorbeelden, o.a. door de pasta en op vis als ik het goed heb. Zelf nooit gebruikt omdat ik daar liever de goedkope kruidenkaas van de aldi voor gebruik, maar zo te zien kan het dus prima.

 7. hallo,

  Ik gebruik Philadelphia zo vaak bij het koken! Ik vind het een superproduct. Ik woon bij de duitse grens en daar hebben ze ook varianten als balance, light en yoghurt. Ook meer smaken als geroosterde knoflook en peper. De site van philadelphia heeft erg veel lekkere recepten staan. Ik maak vaak de risotto of de pasta met gegrilde groenten. Dat laatste is doodsimpel maar altijd mijn succesrecept! en er zitten veel groenten in. En als ik spekjes te vet vind dat bak ik iets rauwe ham uit of doe ze er gewoon overheen. Heerlijk!!!
  Ik heb juist het idee dat als ik zo’n recept maak dat ik dan veel vers gebruik en geen pakjes.

  Volgens mij woon jij ook bij de duitse grens vlijtige lies, een pakje philadelphia is trouwens een euro goedkoper dan in Nederland. Kraft is namelijk een duits merk.

  met groet,

  Sophie

 8. Vanavond debuut: dat spul met zalm, pasta en spinazie combineren. Dat deden ze op tv gisteren in de reclame en kan ik het recept nergens meer terugvinden! Enfin, ik kluns wel wat raak, wie weet…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.