Reacties

Meal preppen: in 30 minuten kook ik voor de hele week — 23 reacties

 1. Ik heb wel eens aan mealpreppen gedaan ja. Handig om eea in de vriezer te hebben liggen wat al bijna een maaltijd is. En eigenlijk doe ik dat op mijn manier nog steeds (teveel maken van sauzige recepten zodat ik ze in kan vriezen). Bewaren in de koelkast vind ik niet handig, want dat neemt teveel ruimte in en 5 dagen vind ik te lang om klaargemaakte voedingsmiddelen te bewaren.

  Al met al wel een heel interessant boek. De video's over mealpreppen zijn ook altijd leuk :-)

  • Toen ik 40 jaar geleden in Canada was deed mijn tante dat al. Ze had een drukke baan en had dan een kookdag op haar enige vrije dag. Dan maakte ze alle maaltijden al klaar, vroor ze in en gebruikte dit de week door. Voor haar wel makkelijk toen. Smorgens een maaltijd er uit halen hele dag en avond werken en een maaltijd opwarmen slapen. Zelf vind ik het niet prettig. Ik kook het liefste vers en eet het gelijk op. Sommige maaltijden zijn wel lekkerder na een dag, bijvoorbeeld een zuurkoolschotel of stoofpotje. Mmmm

 2. Ik kocht bij de kringloop 2 kinderkookboeken uit de jaren 80. Om de tekeningen die er in staan in te kleuren. Want grappig en niet te kleine vlakjes om in te kleuren, zoals in de kleurboeken voor volwassenen. Bijkomend voordeel (niet opgelet bij aanschaf) dat er heel veel simpele gerechten in staan, die gezond, smakelijk en niet duur zijn. Ik heb dus uren kleurplezier en daarna prachtige kookboekjes met goede eenvoudige recepten. Kleuren doe ik trouwens met op mijn laptop op you tube. Ik luister dan naar Amerikaanse vrouwen, die praten over frugal living, meal preppen, debt free living enz. Ook naar Dave Ramsey luister ik, me voortdurend verbazend over de enorme particuliere schulden in de USA. Maar ook om de veel hogere kosten voor medische zorg en wonen. Kortom een aangenaam tijdverdrijf als we dan toch veel binnen zitten deze winter.

 3. Op YouTube zijn diverse video's te vinden over meal preppen. Ik vind het een beetje overdone om op zondag uren in de keuken te staan. Met een beetje inzicht kom je doordeweeks ook goed terecht.

 4. Ik ga altijd uitgebreid naar de markt. Dan legt de groenteboer daar uitgebreid uit hoe een prei in elkaar zit. Met van die dingetjes en die haartjes en groen enzo. Ik schrijf dat allemaal op in een schrift maar dat kookboek klinkt ook goed

 5. Wow, in een half uur voor de héle week? Dat vind ik knap. Ik maak altijd mijn eten eerder op de dag of een paar dagen eerder klaar, maar dat deed ik al voor ik ooit van meal preppen had gehoord. Wat ik overigens altijd een stomme uitdrukking vind. Gewoon: vooraf koken;).

 6. Ik deed er langer over dan dat half uur, maar maakte dan ook glutenvrij brood en koekjes voor de week.
  Zondags was kookdag, en de kinderen hielpen mee, die kunnen nu erg goed koken. Voor mij was het als werkende, mantelzorgende, alleenstaande moeder met groot gezin(eigen en pleegkinderen) de enige manier om doordeweeks niet over te lopen van taken en dingen die moesten.

 7. Ik doe eigenlijk nooit meal preppen. Ik zorg ervoor dat wanneer ik een dag wat meer haast heb ik zorg voor een makkelijk/snel te maken gerecht.

 8. Ik deed vroeger aan mealpreppen. Ik woonde al in Amsterdam en mijn dochter nog in Breda omdat ze nog eindexamen moest doen. In het weekend stond ik dan een hele dag te koken. Daar werd ik niet blij van dus nu doe ik dat niet meer. Wel maak ik nu vaak een portie extra. Dat vries ik in voor mijn moeder. Maar da’s geen preppen, geloof ik.

 9. Ik soort van aan meal preppen: als ik wat kook, maak ik altijd meer en vries ik dat in voor de week er op. Ik werk in de zorg en dan is best fijn om een verse maaltijd uit de vriezer te halen die je alleen hoeft op te warmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder