Uitgekookt review: ik probeerde 4 Uitgekookt maaltijden

uitgekookt review

Benieuwd naar mijn Uitgekookt review?

Hieronder mijn ervaringen met 4 Uitgekookt maaltijden.

Uitgekookt maaltijden

Toen ik bezig was met het verbeteren van een oude blogpost over boodschappenpakketten, kwam ik Uitgekookt tegen. Voor ik het wist had ik een proefpakket bij ze besteld! Het kostte maar 19,95 voor 4 dagen en de omschrijvingen en de foto's van de maaltijden zagen er heerlijk uit. De keuze is bovendien reuze.

Over Uitgekookt

Uitgekookt is een maaltijdservice. Ze bieden kant-en-klaar maaltijden aan. Anders dan bijvoorbeeld Hello Fresh krijg je dus niet een doos met ingrediënten en een recept. Bij Uitgekookt hebben ze het ook al voor je klaargemaakt.

Uitgekookt belooft:

 • Minimaal 150 gram groenten, vaak zelfs meer
 • Geen onnodige toevoegingen
 • De Uitgekookt maaltijden worden dagelijks vers bereid door 'chefs'

Ik kon kiezen uit twee bezorgmomenten: op vrijdag of dinsdag. Ik koos dinsdag.

Klinkt goed toch? Voeg daar de foto's van heerlijke maaltijden bij, en ik wist niet hoe snel ik zo'n overheerlijk proefpakket moest bestellen!

Uitgekookt maaltijden: deze 4 koos ik!

Ik koos voor de volgende maaltijden voor mijn Uitgekookt review:

 1. Schnitzel in champignonsaus, slamix en aardappels
 2. Stoverij van kip met spruitjes en aardappel
 3. Babi pangang met groenten en bami
 4. Bakschotel met kriel, gehaktballetjes en groenten

Uitgekookt review

Nadat ik het Uitgekookt proefpakket had besteld kreeg ik een mailtje dat ze het dinsdag zouden bezorgen tussen 18.30 en 19.30. Aangezien wij altijd om 17 uur eten vond ik dat wel balen. Dus wie schetst mijn vreugde toen het maaltijdpakket van Uitgekookt al om 16.30 werd bezorgd! Precies op tijd.

Gretig scheurde ik de dozen op, vol verwachting voor de belofte van de 'stoverij' en de schnitzel in champignonsaus!

Hieronder zie je telkens eerst de foto van de maaltijd zoals die op Uitgekookt staat en daaronder de maaltijd die ik ontving.

Schnitzel in champignonsaus, slamix en aardappels

Uitgekookt review

Uitgekookt review

Stoverij van kip met spruitjes en aardappel

Screenshot 2021 10 27 at 09.14.25

Screenshot 2021 10 27 at 09.18.22

Babi pangang met groenten en bami

Screenshot 2021 10 27 at 09.14.32

Screenshot 2021 10 27 at 09.19.05

Bakschotel met kriel, gehaktballetjes en groenten

Screenshot 2021 10 27 at 09.14.40

 

Screenshot 2021 10 27 at 09.20.03

Van alle vier gerechten vind ik dat de Bakschotel met kriel, gehaktballetjes en groenten het meest lijkt op de foto op Uitgekookt.nl. De stoverij van kip en de schnitzel met champignonsaus vond ik er het minst aantrekkelijk uitzien.

Maar goed, het gaat om de smaak!

Uitgekookt maaltijden: hoe smaken ze?

Ik heb twee maaltijden klaargemaakt in de oven en één maaltijd in de magnetron. In de oven moeten de maaltijden 30 minuten worden opgewarmd, met de magnetron ben je in 3 minuten klaar.

Hieronder mijn zoon met zijn Schnitzel met champignonsaus van Uitgekookt nl:

Screenshot 2021 10 27 at 09.17.49

Bakschotel met kriel, gehaktballetjes en groenten: 'Best lekker'

Ik had de Bakschotel met kriel, gehaktballetjes en groenten en die was 'best lekker'. Maar mijn jongste dochter gaf de Babi pangang een 3, en mijn jongste zoon gaf de schnitzel met champignonsaus ook een zware onvoldoende.

Het leukste aan deze maaltijd was dan ook dat ze ineens anoniem mijn kookkunsten geweldig vonden!

Hieronder mijn dochter met haar Babi Pangang van Uitgekookt. (Ze was grieperig en had het koud...)

Screenshot 2021 10 27 at 09.17.38

Uitgekookt salade en erwtensoep

Het bakje salade werd geleverd met een apart zakje met saus. Het smaakte prima. Mijn man at het schaaltje erwtensoep en vond die 'best aardig'. Maar hij vond het lekkerder als we het zelf maken.

Uitgekookt review van de Consumentenbond.

De Consumentenbond testte maar liefst 39 verschillende kant en klaar maaltijden. Hun algemene conclusie is: 'teveel zout en te weinig groente'. Hoe beoordelen zij de Uitgekookt maaltijden?

 • Uitgekookt doet als enige de minimale hoeveelheid groente van 150 gram in het hoofdgerecht.
 • Uitgekookt maaltijden hebben gemiddeld de meeste groenten.
 • De maaltijden bevatten met 10 gram gemiddeld het meeste vet.
 • Beperkte keuze in bezorgmomenten
 • Keuze uit 120 maaltijden!
 • Enkele vegetarische maaltijden
 • Je kunt porties grootte kiezen
 • Stamppot andijvie lijkt ook echt op andijvie

Qua gezondheid scoort Gekookt nl in totaal een 6,7 bij de Consumentenbond. Het hoogste cijfer is een 7 van Chef Martin

Uitgekookt review van Ella Marjons Kitchen

In onderstaand filmpje bespreekt Ella Marjon haar ervaringen met uitgekookt maaltijden. Het viel me meteen op dat ze 4 maaltijden had voor 15 euro. Dat is 4 euro goedkoper dan wat ik betaalde!

Ella Marjon was zo slim om de hele doos te wegen. Dat kwam uit op 2 kilo inclusief verpakking. 'Dat betekent dus dat het per maaltijd minder is dan 500 gram, aldus Ella Marjon.

Net als bij mij, zien de gerechten er in het echt minder lekker uit dan op de website. Ook Ella Marjon en haar gezin zijn niet enthousiast over Uitgekookt. Ella Marjon:

'Ik kan er met de beste wil van de wereld niet enthousiast over zijn.'

Sterker nog ze vond het 'echt vies' en twee dingen 'redelijk lekker'. Ook vindt ze dat er veel 'rommel' in zit zoals E-nummers. Ze gaat zeker niet nog een keer Uitgekookt maaltijden bestellen.

Uitgekookt review van Cynthia

Op haar blog cynspirerend.nl schreef Cynthia ook een review van Uitgekookt! Tot mijn verbazing vond zij het wel heel erg lekker, en zou ze nog een keer bestellen. Haar man gaf de maaltijden zelfs een 8 of 9! Zo zie je maar weer, dat smaken kunnen verschillen!

Veelgestelde vragen over Uitgekookt

Hoe duur is Uitgekookt?

Een Uitgekookt proefpakket kost 19,95 voor 4 maaltijden. Daarna varieert de prijs tussen €6,45 en €8,34 per maaltijd. Als je een maaltijdbox kiest, dan betaal je iets minder per maaltijd.

Hoe werkt Uitgekookt?

Ik bestelde mijn proefpakket online. Hierbij zaten vervolgens menu's die ik kon invullen voor nieuwe maaltijden. Dit formulier kun je meegeven aan de zorger, je kunt je bestelling doorbellen of online bestellen.

Uitgekookt review mijn conclusie

Al met al raad ik de Uitgekookt maaltijden niet aan. Van de 4 maaltijden was er eigenlijk maar eentje redelijk lekker. Ook de Consumentenbond is weinig positief.

Afgezien daarvan vind ik dit bezwaarlijk:

 • Te weinig groenten: Het Voedingscentrum adviseert minimaal 250 gram groenten per dag. Daar kom je niet aan met Uitgekookt maaltijden.
 • Veel afval!

Maar wat als je zelf niet kunt koken?

Maar stel nou dat je om de één of andere reden zelf niet kunt koken. Zijn de Uitgekookt maaltijden dan een handige oplossing? Ik denk het eigenlijk niet. Je bent dan goedkoper uit met een kant en klaar maaltijd van de supermarkt.

Zo kost een kant en klaar maaltijd Babi Pangang bij de Jumbo maar 3,08. Een Hollandse kant en klaar maaltijd, zoals rode kool, aardappels en haché kost bij Albert Heijn 4,29.

Dus zelfs als je kiest voor kant en klaar maaltijden, dan zou ik die eerder bij de supermarkt kopen dan bij Uitgekookt nl.

Leestips

Wat zijn jouw ervaringen met kant en klaar maaltijden?

Vergelijkbare berichten

24 reacties

 1. Ik kook wel gewoon vers, dat is toch het lekkerst. En als je het een keer druk heb kun je ook al dingen van te voren klaar maken en dan snel opwarmen.

  Love As Always
  Dimario

 2. Van 2 ziet er een deel uit of het al eerder is gegeten in het bakje. Maar dat heb je al snel bij prutjes.
  Ik heb er wel eens naar gekeken maar aangezien ik koolhydraatarm eet en er overal een portie aardappelen bij zit valt het al af voor mij.

 3. Het klonk zo veelbelovend en op de plaatjes ziet het er heerlijk uit, maar ik vind het zo in die bakjes niet heel aantrekkelijk. Dan inderdaad liever een (goedkopere!) kant en klaar maaltijd van de supermarkt, als dat een keer nodig is.

 4. Eigenlijk zou je de maaltijden na het opwarmen ook op zo'n bord moeten leggen, om goed te kunnen vergelijken. Natuurlijk is vers altijd beter; maar soms moet je weleens je toevlucht nemen tot dit soort maaltijden en dan is het best te doen. Je hebt echt ontzettend veel keus en kunt ook kiezen in kleine of grote maaltijden. Dus "voor nood" best te doen, en ze brengen het thuis. En smaken blijven natuurlijk verschillen.

 5. Ik heb er indirect ervaring mee. Een blinde alleengaande kennis heeft dit een tijdje geprobeerd. Probleem werd al snel duidelijk. Hij houdt niet van vlees en vis. Gehakt gaat, maar liever vega. En het aanbod daarin valt erg tegen. Is idd ook redelijk duur en een beetje smakeloos. Dat laatste is verklaarbaar. Veel ouderen maken van zoiets gebruik en dan moet je er niet teveel zout in stoppen, waar sommige kant- en klaarmeuk berucht om is. Om dezelfde reden gaan er ook niet veel kruiden in en dan wordt het al snel flauw. Hij is er mee gestopt en koopt nu regelmatig het spul uit de supermarkt, dat aanzienlijk goedkoper is. Zelf koop ik bepaalde dingen als hutspot en bloemkool ook uit de supermarkt. Ik warm die echter niet op in de magnetron, maar in de koekepan. De jus met teveel rommel erin gebruik ik niet. In plaats daarvan gebruik ik olie. Zelf voeg ik ook wat kruiden toe en dan zijn het prima maaltijden.

  De oven is het duurst, die verbruikt 10x zoveel energie tov een magnetron of koekepan. Duurt langer en je zit heel veel lege ruimte op te warmen. Zelf haal ik ook bij de chinees, indonees en vietnamees. Hun maaltijden zijn per kilo ook goedkoper dan Uitgekookt. Zeker als je het aanvult met eenvoudige groentes als ui, komkommer en paprika.

  1. Voor sommige mensen is het ook belangrijk dat je aardig uit zo'n bak na magnetronificatie kan eten. Die van Ping en Klaar hebben daarom een ronde vorm. Jumbo heeft daar een alternatief voor en die is ook best aardig op dat gebied.

   Probleem vind ik wel dat ze zwartgekleurd plastic gebruiken. Bij nascheiding wordt er ook optisch gedetecteerd en dan wordt zwart vaak niet als plastic gezien. Het is een kleine moeite om voor een beter recycleerbare kleur te kiezen. (Mijn Indonees heb ik overigens ook nog niet zo ver.)

 6. Ik heb nooit van die kant en klaar maaltijden besteld. Als ze een uur te vroeg komen, is dat voor mij al een groot minpunt. Mazzel dat je thuis was. Ik koop wel eens kant en klaar maaltijden bij de Jumbo en die zijn best goed. Zeker de maaltijden die ze verkopen van een lokaal bedrijf. Maar zelf koken blijft toch het lekkerst.

 7. Mijn buurman van 89 die nog goed zelfstandig is, ook nog regelmatig met zijn auto weg is, vrijwilligerswerk doet krijgt en koopt ook van uitgekookt. Hij is er wel tevreden over. Ik denk dat het erg individueel is, en dat de één erg tevreden is en een ander ontevreden. En natuurlijk zelf koken, is natuurlijk het allerbeste. Ik denk dat als ik een keer op leeftijd ben en ik wil wat makkelijker doen dat ik zeker voor zo'n dienst als uitgekookt zou kiezen. Mijn moeder deed dat ook toen ze niet zo meer voor haar zelf kookte, kreeg ze elke dag tafeltje dek je. Er zat wel eens wat tussen wat niet zo lekker was, maar vaak was ze wel tevreden.

 8. Het is logisch dat het er anders uit ziet dan op de foto’s. Als ze alles meteen al door elkaar husselen zal dat de kwaliteit en smaak van veel gerechten niet ten goede komen. Mijn schoonouders hebben het een tijdje gehad nadat mijn schoonmoeder uit het ziekenhuis kwam. Die namen de grootste portie en deelden dat met zijn beiden aangevuld met een salade. En waren er goed tevreden over.

 9. Heb je het over E-nummers, flikker je het wel in de magnetron.
  Hoe dom wil je zijn??!

  Eenmaal uit de magnetron hoef je het echt niet meer te eten. Je lichaam kan er geen moer mee.
  Het is verworden tot 'vulvoedsel' met een voedingswaarde van NUL!

  Waarom denk je dat in de USSR destijds een magnetron langetijd berboden was.?
  Zelfde geldt overigens voor het koken met inductie.

  Doe een beetje onderzoek aub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.