Reacties

Uitgekookt review: ik probeerde 4 Uitgekookt maaltijden — 24 reacties

 1. Ik kook wel gewoon vers, dat is toch het lekkerst. En als je het een keer druk heb kun je ook al dingen van te voren klaar maken en dan snel opwarmen.

  Love As Always
  Dimario

 2. Van 2 ziet er een deel uit of het al eerder is gegeten in het bakje. Maar dat heb je al snel bij prutjes.
  Ik heb er wel eens naar gekeken maar aangezien ik koolhydraatarm eet en er overal een portie aardappelen bij zit valt het al af voor mij.

 3. Het klonk zo veelbelovend en op de plaatjes ziet het er heerlijk uit, maar ik vind het zo in die bakjes niet heel aantrekkelijk. Dan inderdaad liever een (goedkopere!) kant en klaar maaltijd van de supermarkt, als dat een keer nodig is.

 4. Eigenlijk zou je de maaltijden na het opwarmen ook op zo'n bord moeten leggen, om goed te kunnen vergelijken. Natuurlijk is vers altijd beter; maar soms moet je weleens je toevlucht nemen tot dit soort maaltijden en dan is het best te doen. Je hebt echt ontzettend veel keus en kunt ook kiezen in kleine of grote maaltijden. Dus "voor nood" best te doen, en ze brengen het thuis. En smaken blijven natuurlijk verschillen.

 5. Ik heb er indirect ervaring mee. Een blinde alleengaande kennis heeft dit een tijdje geprobeerd. Probleem werd al snel duidelijk. Hij houdt niet van vlees en vis. Gehakt gaat, maar liever vega. En het aanbod daarin valt erg tegen. Is idd ook redelijk duur en een beetje smakeloos. Dat laatste is verklaarbaar. Veel ouderen maken van zoiets gebruik en dan moet je er niet teveel zout in stoppen, waar sommige kant- en klaarmeuk berucht om is. Om dezelfde reden gaan er ook niet veel kruiden in en dan wordt het al snel flauw. Hij is er mee gestopt en koopt nu regelmatig het spul uit de supermarkt, dat aanzienlijk goedkoper is. Zelf koop ik bepaalde dingen als hutspot en bloemkool ook uit de supermarkt. Ik warm die echter niet op in de magnetron, maar in de koekepan. De jus met teveel rommel erin gebruik ik niet. In plaats daarvan gebruik ik olie. Zelf voeg ik ook wat kruiden toe en dan zijn het prima maaltijden.

  De oven is het duurst, die verbruikt 10x zoveel energie tov een magnetron of koekepan. Duurt langer en je zit heel veel lege ruimte op te warmen. Zelf haal ik ook bij de chinees, indonees en vietnamees. Hun maaltijden zijn per kilo ook goedkoper dan Uitgekookt. Zeker als je het aanvult met eenvoudige groentes als ui, komkommer en paprika.

  • Voor sommige mensen is het ook belangrijk dat je aardig uit zo'n bak na magnetronificatie kan eten. Die van Ping en Klaar hebben daarom een ronde vorm. Jumbo heeft daar een alternatief voor en die is ook best aardig op dat gebied.

   Probleem vind ik wel dat ze zwartgekleurd plastic gebruiken. Bij nascheiding wordt er ook optisch gedetecteerd en dan wordt zwart vaak niet als plastic gezien. Het is een kleine moeite om voor een beter recycleerbare kleur te kiezen. (Mijn Indonees heb ik overigens ook nog niet zo ver.)

 6. Ik heb nooit van die kant en klaar maaltijden besteld. Als ze een uur te vroeg komen, is dat voor mij al een groot minpunt. Mazzel dat je thuis was. Ik koop wel eens kant en klaar maaltijden bij de Jumbo en die zijn best goed. Zeker de maaltijden die ze verkopen van een lokaal bedrijf. Maar zelf koken blijft toch het lekkerst.

 7. Mijn buurman van 89 die nog goed zelfstandig is, ook nog regelmatig met zijn auto weg is, vrijwilligerswerk doet krijgt en koopt ook van uitgekookt. Hij is er wel tevreden over. Ik denk dat het erg individueel is, en dat de één erg tevreden is en een ander ontevreden. En natuurlijk zelf koken, is natuurlijk het allerbeste. Ik denk dat als ik een keer op leeftijd ben en ik wil wat makkelijker doen dat ik zeker voor zo'n dienst als uitgekookt zou kiezen. Mijn moeder deed dat ook toen ze niet zo meer voor haar zelf kookte, kreeg ze elke dag tafeltje dek je. Er zat wel eens wat tussen wat niet zo lekker was, maar vaak was ze wel tevreden.

 8. Het is logisch dat het er anders uit ziet dan op de foto’s. Als ze alles meteen al door elkaar husselen zal dat de kwaliteit en smaak van veel gerechten niet ten goede komen. Mijn schoonouders hebben het een tijdje gehad nadat mijn schoonmoeder uit het ziekenhuis kwam. Die namen de grootste portie en deelden dat met zijn beiden aangevuld met een salade. En waren er goed tevreden over.

 9. Heb je het over E-nummers, flikker je het wel in de magnetron.
  Hoe dom wil je zijn??!

  Eenmaal uit de magnetron hoef je het echt niet meer te eten. Je lichaam kan er geen moer mee.
  Het is verworden tot 'vulvoedsel' met een voedingswaarde van NUL!

  Waarom denk je dat in de USSR destijds een magnetron langetijd berboden was.?
  Zelfde geldt overigens voor het koken met inductie.

  Doe een beetje onderzoek aub.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder