Reacties

Kant en klaar maaltijden: 70 tips en tricks! — 15 reacties

  1. Ik vind de meeste echt smakeloos en sta dan toch liever zelf in de keuken. Binnen twintig minuten zet ik ook zelf wat op tafel zoals bami, nasi of pasta. De enige aan kant en klaar maaltijden die we wel eens eten als we echt geen tijd of zin hebben zijn kant en klare pizza's.

  2. Toen mijn man vroeger nog wel eens kookte,als ik heel laat thuis kwam ,was het vaak "verrassing uit blik". Voedingssoep. Ik maakte liever snel een bordje havermout

  3. Kant en klaar is vooral handig voor alleengaanden. Je gooit minder weg en anders eet je te lang hetzelfde. Er zijn veel mogelijkheden en de meest pimp ik al jaren op. Zo is er maar 1 maaltijdsalade die ik lekker vind omdat er geen pasta in zit. Daar ontbreekt een ui aan en die snipper ik er zelf doorheen. Verder haal ik af en toe bij de Indonees, Chinees of Vietnamees. Bij 2 daarvan voeg ik vaak komkommer, ui en paprika toe. Moet er dan wel langer van eten en doe dat dus niet te vaak. In de winkel heb je magnetronmaaltijden en bij die dingen moet je erg opletten dat er niet teveel zout in zit. Pizza's zijn het ergst qua zout, maar die eet ik nooit omdat ik geen oven wil gebruiken. (Duurt me te lang en vreet energie.) Wel gooi ik zo'n opwarmprak in de koekepan met een scheut olie en wat kruiden. Vooral de 'jus' is bij die magnetronmaaltijden waardeloos en gooi ik weg. Opwarmen of wokken duurt bij mij niet langer dan 10 minuten. Je hebt ook diepvrieszakken. Jumbo heeft een goede Marokkanse versie. Verder hadden ze nog zakken met bijvoorbeeld chili-sin-carne. Nu is dat er alleen nog van Hak en die vind ik ronduit vies. Aviko heeft diverse soorten kant en klaar en bij vrijwel allemaal zit teveel aardappel/rosti en dat gaat bij mij terug in de vriezer. Voeg dan zelf groente bij zoals witlof.

    • Je bent creatief bezig als ik dat zo lees Ximaar! Door op die manier je eigen draai te geven aan kant en klaar maaltijden maak je ze denk ik zowel gezonder als lekkerder.

  4. Het is minder gezond maar wel makkelijk soms! Ooit, toen ik op kamers ging kreeg ik van een vriendin, die er niet zo erg op vertrouwde, het boekje "Creatief koken uit blik." Need I say more?

  5. Bij Too Good To Go magic boxen krijg ik wel eens een k-en-k maaltijd, vond ze niet echt lekker. Wel een paar van Flitsbezorger Flink, die waren stuk beter. Maar zelf kopen doe ik niet.
    Alleen de nasi vd lidl heb ik wel eens, die kan ik niet lekkerder maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder