Kant en klaar maaltijden: 70 tips en tricks!

kant en klaar maaltijden

Kant en klaar maaltijden eet ik nooit.

Ik heb daarvan toch het idee dat ze ongezond zijn.

Bijvoorbeeld omdat er teveel zout in zit. Daarnaast lijd ik aan de gedachte dat het goedkoper is om zelf te koken.

Maar toen ik in de bibliotheek het boek Onweerstaanbaar kant en klaar zag liggen, met als ondertitel: ’70 buitengewone gerechten zonder écht te koken, toen moest ik het wel meenemen!

Wat een geweldige belofte!

Koken zonder te koken!

Dat leek me wel wat.

Kant en klaar maaltijden maar dan anders

Silke van Engeland en Virginie Schoelinck zijn dol op koken en lekker eten. Ze schrijven dat ze oprecht blij worden van goede maaltijden. Zo schrijven ze:

‘Eten is meer dan overleven, eten is leven. Het creëert herinneringen, zorgt voor gezelligheid en momenten van intens geluk. Maar bovenal is eten zo krachtig omdat het mensen samenbrengt.’

Maar soms heb je gewoon weinig tijd. En dan kun je met behulp van kant en klaar maaltijden toch iets lekkers op tafel toveren. Silke en Virginie doen dat door gewone kant en klaar maaltijden als het ware te pimpen!

‘We houden ervan om met behulp van de juiste basis stoppings en stylingtechnieken in no time kant en klare producten te transformeren in instagrammable gerechten of zelf in een luxueuze feestmaaltijd.’

En het moet gezegd: ze maken hun belofte zeker waar in hun boek!

Hoe werkt dit boek?

Elk recept in Onweerstaanbaar kant en klaar heeft als basis een kant en klaar product. Het gaat om ‘koopklare’ oplossingen die je vervolgens thuis als het ware opleukt met ingrediënten die je in huis hebt. Silke en Virginie beloven dat je voor geen enkel recept echt hoeft te koken. Hoogstens moet je iets snijden of in de oven zetten. Meer dan 5 tot 15 minuten hoef je niet in de keuken te staan volgens Silke en Virginie.

De opzet van het boek

Eerst stellen Virginie en Silke zichzelf uitgebreid voor. Hun liefde voor koken en styling spat eraf. Wel vond ik dat dit stuk een hoog ‘Oh wat ben ik toch een gekke meid’ gehalte had. Daarna volgen de recepten. Die zijn ingedeeld als volgt:

 • Apero
 • Brunch
 • Friyay
 • Drinks
 • Dessert

Ik vond de indeling niet ideaal. Wat is Apero bijvoorbeeld? Ik denk voorgerechten en hapjes. Wat Friyay is? Geen idee, maar de recepten in deze sectie komen wat meer in de buurt van een warme maaltijd.

De rol van presentatie!

Wat ik enorm leuk vond aan dit boek is hoe Virginie en Silke kant en klaar maaltijden en ingrediënten verwerken in hun recepten. Onderstaande ovenschotel vind ik daar een mooi voorbeeld van. Ze hebben gewoon een stuk kant-en-klare lasagne of moussaka ovenschotel in een halve paprika gelegd en opgewarmd! En dan krijg je dit:

Screenshot 2022 09 09 at 08.50.53

Een ander mooi voorbeeld van wat presentatie al niet kan doen is onderstaand gerecht Fishstickwraps met spinazie:

Screenshot 2022 09 09 at 08.51.07

Mijn conclusie over Onweerstaanbaar kant en klaar

Silke en Virginie maken hun belofte van 70 bijzondere gerechten zonder echt te koken zeker waar. Wel maken ze vooral klaar van kant en klare ingrediënten, en iets minder van complete kant en klare maaltijden. Maar ik denk dat ik dit zelf niet helemaal goed begrepen had. Tegelijkertijd gebruiken ze wel degelijk een aantal kant en klaar maaltijden, zoals voor het gerecht pompoensoep met grissini.

Ik denk dat dit boek zeker een aanrader is. Zeker als je niet zo’n keukenprinses bent. Dankzij de recepten in dit boek kun je eigenlijk altijd wel snel iets leuks en lekkers op tafel toveren.

Daarnaast is het ook gewoon een fijn kijkboek. De foto’s van de gerechten zijn een lust voor het oog.

Onweerstaanbaar kant en klaar kopen?

Je kunt dit kookboek voor 24,95 kopen bij bol.com of bij je lokale boekhandel. Op bol.com vind je een gratis inkijkexemplaar. Maar dat is een beetje nep! Het is maar 1 pagina en dat is de inhoudsopgave.

Lees ook mijn ervaring met de kant en klaar maaltijden van Uitgekookt!

Wat zijn jouw ervaringen met kant en klaar maaltijden?

Similar Posts

15 Comments

 1. Ik vind de meeste echt smakeloos en sta dan toch liever zelf in de keuken. Binnen twintig minuten zet ik ook zelf wat op tafel zoals bami, nasi of pasta. De enige aan kant en klaar maaltijden die we wel eens eten als we echt geen tijd of zin hebben zijn kant en klare pizza’s.

 2. Toen mijn man vroeger nog wel eens kookte,als ik heel laat thuis kwam ,was het vaak “verrassing uit blik”. Voedingssoep. Ik maakte liever snel een bordje havermout

 3. Kant en klaar is vooral handig voor alleengaanden. Je gooit minder weg en anders eet je te lang hetzelfde. Er zijn veel mogelijkheden en de meest pimp ik al jaren op. Zo is er maar 1 maaltijdsalade die ik lekker vind omdat er geen pasta in zit. Daar ontbreekt een ui aan en die snipper ik er zelf doorheen. Verder haal ik af en toe bij de Indonees, Chinees of Vietnamees. Bij 2 daarvan voeg ik vaak komkommer, ui en paprika toe. Moet er dan wel langer van eten en doe dat dus niet te vaak. In de winkel heb je magnetronmaaltijden en bij die dingen moet je erg opletten dat er niet teveel zout in zit. Pizza’s zijn het ergst qua zout, maar die eet ik nooit omdat ik geen oven wil gebruiken. (Duurt me te lang en vreet energie.) Wel gooi ik zo’n opwarmprak in de koekepan met een scheut olie en wat kruiden. Vooral de ‘jus’ is bij die magnetronmaaltijden waardeloos en gooi ik weg. Opwarmen of wokken duurt bij mij niet langer dan 10 minuten. Je hebt ook diepvrieszakken. Jumbo heeft een goede Marokkanse versie. Verder hadden ze nog zakken met bijvoorbeeld chili-sin-carne. Nu is dat er alleen nog van Hak en die vind ik ronduit vies. Aviko heeft diverse soorten kant en klaar en bij vrijwel allemaal zit teveel aardappel/rosti en dat gaat bij mij terug in de vriezer. Voeg dan zelf groente bij zoals witlof.

  1. Je bent creatief bezig als ik dat zo lees Ximaar! Door op die manier je eigen draai te geven aan kant en klaar maaltijden maak je ze denk ik zowel gezonder als lekkerder.

 4. Het is minder gezond maar wel makkelijk soms! Ooit, toen ik op kamers ging kreeg ik van een vriendin, die er niet zo erg op vertrouwde, het boekje “Creatief koken uit blik.” Need I say more?

 5. Bij Too Good To Go magic boxen krijg ik wel eens een k-en-k maaltijd, vond ze niet echt lekker. Wel een paar van Flitsbezorger Flink, die waren stuk beter. Maar zelf kopen doe ik niet.
  Alleen de nasi vd lidl heb ik wel eens, die kan ik niet lekkerder maken

 6. Ik eet best vaak kant en klaar maaltijden sinds ik alleen woon. Ik vind het gewoon niet de moeite om te koken voor mezelf dus ik wissel het een beetje af.

 7. Kant en klare maaltijden vind ik ook altijd best zout. Ik vind ze ook altijd ‘verdacht’ als ik zie dat ze steeds zo lang houdbaar zijn wat met zelf gekookt eten toch niet het geval is…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.