Lasagne opwarmen in de oven + lasagne van te voren klaarmaken

lasagne opwarmen in de oven

Vandaag eten we Lasagne op basis van een verspakket van de Coop. Het handige aan lasagne vind ik dat je het van te voren kunt klaarmaken. Lasagne opwarmen in de oven geeft doorgaans een prima maaltijd.

Voordat mensen in het toetsenbord klimmen om te zeggen dat het veel goedkoper is om gewoon even zelf lasagne te maken, met ingrediënten die je natuurlijk gewoon in je keukenkastjes hebt staan het volgende:

De laatste keer dat ik Lasagne maakte was met zo'n kartonnen doos van Knorr Wereldgerechten.

Waarmee ik maar wil zeggen, dat dit al een grote upgrade is!

'Nee kinderen, dit is échte lasagne! Geen courgette!'

Ik ben benieuwd wat de kinderen ervan zullen vinden, want die kijken mij tegenwoordig altijd wantrouwig aan als ik zeg: 'We eten vandaag lasagne.' Ik heb namelijk ontdekt dat je ook lasagne kunt maken van courgette...

Lasagne van te voren klaarmaken

lasagne van te voren klaarmaken

Als ik een drukke dag heb, waarop ik veel weg ben, dan kies ik vaak voor lasagne!

Want lasagne van te voren klaarmaken is makkelijk om te doen.

Sterker nog, er zijn diverse mensen die lasagne een dag later extra lekker vinden, omdat de smaken dan nog meer zijn ingetrokken.

Lasagne van te voren klaarmaken - kaas pas later doen

Als ik lasagne van te voren klaarmaak, doe ik dat niet anders dan als ik het dezelfde dag opeet. Het verschil is dat ik het goed laat afkoelen, en dan bedek met aluminiumfolie. Daarna zet ik de lasagne in de koelkast; gewoon in de glazen schaal waarin ik het ook heb klaargemaakt.

En de volgende dag haal ik de lasagne eruit en warm het op.

Let op: als je kaas op de lasagne legt, kun je dat wel beter pas de volgende dag doen. Doe dus niet de kaas er van tevoren op.

Lasagne opwarmen in de oven

Lasagne is dus een gerecht dat je makkelijk van te voren kunt klaarmaken. Op drukke dagen maak ik het graag klaar, zodat ik aan het eind van de dag niet meer hoef te koken. Als ik dan thuiskom, is het alleen nog een kwestie van de lasagne opwarmen in de oven.

N.B. Andere pasta's vind ik minder geschikt om van te voren klaar te maken. Tenzij ik ze in een ovenschotel verwerk.

Hoe lang lasagne opwarmen in de oven? 30 tot 45  minuten!

Om lekkere lasagne te krijgen is het belangrijk dat je geduld hebt. Zet je oven op 160 graden en laat de lasagne langzaam in zo'n 30 tot 45 minuten warm worden.

Lasagne opwarmen in de oven tips

Om ervoor te zorgen dat de lasagne goed wordt opgewarmd, en lekker smaakt, zijn er verschillende tips.

 1. Houd een beetje tomatensaus apart, en bewaar dit voor het lasagne opwarmen in de oven. Als je de lasagne gaat opwarmen in de oven doe je het restje tomatensaus eroverheen. Zo blijft de lasagne lekker zacht en krijgt hij niet van die harde stukjes.
 2. Heb je geen tomatensaus? Sprenkel dan een beetje water langs de randen van de pasta.
 3. Dek de lasagne af met aluminiumfolie zodat hij niet uitdroogt.

Lasagne opwarmen in de magnetron

Nou moet ik zeggen dat ik de lasagne ook wel eens snel opwarm in de magnetron. Dan ben ik te ongeduldig voor lasagne opwarmen in de oven. Ik doe dan de portie die ik wil eten op mijn bord, en zet die in de magnetron. Het duurt dan zo'n 4 tot 6 minuten voordat hij klaar is. Ik vind het prima smaken.

Makkelijk op te warmen recepten?

Op de site van Het Voedingscentrum vind je een fijne lijst met makkelijk op te warmen recepten!

Leestips

Wat staat er vandaag bij jou op het menu? Zie ook Wat eten we vandaag?

Similar Posts

22 Comments

 1. De Italiaanse smaken liggen me niet zo.
  Ik hield het vandaag bij (blik)-capucijners met spek, mosterd, augurk, ui, bijna een Captains Dinner. Zalig.

 2. Het veel goedkoper is om gewoon even zelf lasagne te maken. Hahaha!
  Nee hoor, ik weet niet of het goedkoper is. Als je 'm zelf maakt doe je er wel in wat je zelf wil want in dit verspakket zitten ingrediënten die ik nooit zou gebruiken in lasagne.
  En lasagne van courgette of courgette spaghetti: ze zouden de benamingen moeten verbieden!

 3. Zelf lasagna maken vanaf vers tot op het bord is veel leuker en lekkerder. Knorr Wereldgerechten is geen koken. Idd een upgrade.

 4. Haha... ik maakte vroeger (nu ruim 30 jaar geleden) ook eten met pakjes en zakjes, is totaal geen schande. En als je het nu nog zou doen ook niet! Niet iedereen is een prins(es) in de keuken, of heeft tijd of zin om iedere dag een maaltijd 'from scratch' te maken. Ik verbaasde me vroeger altijd wanneer ik zag dat mensen gewassen zakjes sla en voorgesneden groenten in hun karretje deden. Een paar weken geleden ben ik geopereerd en mocht ik mijn rechterhand en arm drie weken niet gebruiken: lang leve de voorgesneden groenten en gewassen sla!!

 5. Ha, ik heb vakantie dus ik kook maar om de dag. We hadden vandaag kant en klare maaltijdsalade. Gisteren heb ik pasta gekookt met gehaktballetjes. Dat is toch echt een super-recept! Zo lekker!
  En simpel, he! Al is het draaien van die balletjes wel een klusje.
  Hebben?
  Hier:
  Gehakt (in jullie geval wel een pond, denk ik), parmezaanse kaas (veel), peterselie, peper, zout en alles wat je verder lekker lijkt door het gehakt mengen (ik doe altijd nootmuskaat en paprikapoeder erdoor). Eitje erdoor, mengen en (soep)balletjes draaien. Even door de bloem rollen.

  Uitje (ik zou twee doen voor jullie) en knoflook snipperen en laten fruiten. Goed zacht laten worden. Uit de pan halen en in een bakje doen. Gehaktballetjes aanbraden in dezelfde pan met een beetje nieuwe boter en als de balletjes mooi bruin zijn de ui en knoflook er weer bij doen. Pakje tomatensaus erbij en een blikje tomatenblokjes erbij. Italiaanse kruiden erdoor gooien naar smaak. Laten pruttelen. Water koken, pasta er in en als de pasta klaar is, opdienen met je saus met gehaktballetjes. Mjam!

 6. Ja, dat is een upgrade.
  Ik klikte even door naar je recept voor lasagne met courgette. Ik eet geen pasta en ken wel spaghetti/courgetti, maar wat dom dat ik niet al eerder bedacht dat je zo ook lasagne kan maken! Die maak ik deze week dus wel. Dank zij jouw bericht en recept.

 7. Ik maak het altijd zonder pakjes en zakjes, ook de bechamelsaus. Ik ga vanavond heerlijk uit eten.

 8. Ik ben dol op lasagna, maar op een of andere manier mislukt het bij mij altijd als ik het zelf wil maken. Haal daarom bij de Aldi altijd kant en klare lasagna. Ook lekker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.