Weekmenu maken: voor mensen die dat lastig vinden
Een weekmenu maken doe ik al jaren. Dat doe ik op maandagochtend, en vervolgens doe ik boodschappen. Bij thuiskomst schrijf ik het weekmenu op het schoolbord dat in de keuken hangt. Een weekmenu maken heeft veel voordelen.
Weekmenu maken: Waarom? Daarom!
- Geen gezeur over: ‘Wat eten we vandaag?’ Kijk maar op het bord!
- Een weekmenu maken voorkomt impuls aankopen, omdat je op het laatste moment nog eten moet kopen.
- Weekmenu’s helpen om je budget onder controle te houden.
- Bij een goed gepland weekmenu wordt er in de regel minder weggegooid.
- Het is makkelijk: je hoeft niet na te denken wat je die dag zult koken.
De voordelen van een weekmenu maken mogen duidelijk zijn.
Weekmenu maken: maar hoe?
Misschien vind je het al lastig om te bedenken wat je vandaag eens zult koken. Laat staan vijf dagen in het voren! En vraag je jezelf dus af:
‘Maar hoe pak ik dat dan aan, zo’n weekmenu maken?’
Hieronder geef ik tips, tricks en inspiratiebronnen voor het maken van een weekmenu.
1. Folders en reclame als basis voor je weekmenu
Folders en aanbiedingen zijn één van de belangrijkste peilers van mijn weekmenu’s. Elke zondagavond ga ik naar bed met de folder van de Albert Heijn, en lees daarin alle aanbiedingen voor de komende week. ‘s Ochtends maak ik vervolgens een boodschappenlijstje op basis van de aanbiedingen. Je kunt hiervoor ook de Scoupy app gebruiken. Zo zorg ik er voor dat ik voordelig uit ben, en het is een prima basis voor de maaltijden van de week. Ik laat me dus inspireren door de reclamefolders bij het weekmenu maken.
Om die reden aten we vorige week maandag bijvoorbeeld bloemkool. Het was in de aanbieding.
N.B. Dit is overigens ook een fijne methode om kritische en klagende kinderen de mond te snoeren.
‘Mama kan er ook niks aan doen dat we alweer bloemkool eten. Het was in de aanbieding!’
Nee-sticker? Geen probleem!
Heb jij een nee-sticker op je deur, en krijg je dus geen folders? Geen probleem. Ook dan kun je een weekmenu maken op basis van aanbiedingen. Tegenwoordig kun je de aanbiedingen namelijk ook vinden op de websites van supermarkten. En er zijn zelfs speciale overzichtssites met aanbiedingen. Zoals, heel treffend genaamd supermarktaanbiedingen.com!
2. Bloggers met weekmenu’s
Er zijn tegenwoordig heel wat bloggers die elke week een weekmenu maken en posten. Zoek wel even een blogger die kookt op een manier die jouw aanspreekt. Als jij het liefst biologisch kookt, dan zal een blogger die kookt met pakjes en zakjes je niet aanspreken.
3. Gratis supermarkttijdschriften bevatten vaak weekmenu’s
In de gratis tijdschriften van onder andere de Albert Heijn, Coop en Spar vind je in de regel ook weekmenu’s. Je kunt ze gebruiken als je geen zin, tijd en inspiratie hebt voor een weekmenu maken. Vaak staat er ook nog precies per maaltijd bij wat het kost per persoon, en het aantal calorieën. Supermarkten bieden ook antwoorden de vraag: Wat eten we vandaag?
Weekmenu AH
Op de website van Albert Heijn vind je elke week een weekmenu AH! Het menu is voor 7 dagen en omvat ontbijt, lunch en avondeten. Een aparte rubriek is er voor tussendoortjes. Ook hier staat erbij hoeveel tijd het kost om klaar te maken en hoeveel calorieën erin zitten.
4. Boeken met weekmenu’s
Er zijn diverse boeken met weekmenu’s. Haal er eentje uit de bieb, of koop een boek met weekmenu’s. Een goed voorbeeld van een boek met weekmenu’s vind ik 52 weekmenu’s en boodschappenlijstjes van Wilma van Hoeven. Dit maakt zelf een weekmenu maken overbodig.
5. Weekmenu maken op kleur
‘Eet als de regenboog‘ is het advies. Want als je alle kleuren groente van de regenboog eet, eet je gezond. Zo kun je een weekmenu maken op basis van kleur. Dat doet me meteen denken aan het liedje Vandaag is rood, maar dit terzijde : ) Op maandag eet je bijvoorbeeld tomatensoep (rood), op dinsdag boerenkool (groen), op woensdag wortels (oranje) en op donderdag rode kool (paars). En ga zo maar door.
6. Laat je weekmenu maken door het Voedingscentrum of Smulweb
Het Voedingscentrum zet ook elke week gratis een weekmenu online. Hoewel het Voedingscentrum geregeld onder vuur ligt vanwege hun adviezen, heeft het toch een belangrijke adviserende rol als het om gezond eten gaat. Hun weekmenu’s zouden dus ook goed en uitgebalanceerd moeten zijn. Smulweb is een culinaire community waar mensen recepten met elkaar delen. Je vindt er ook een gratis wekelijks weekmenu. Handig als je zelf een weekmenu maken toch te lastig vindt.
7. Eten op overtuiging en levensstijl
Je kunt ook een weekmenu samenstellen op basis van overtuiging en levensstijl. Zo kun je er voor kiezen om een dag vegetarisch te eten, een dag veganistisch een dag rauw voedsel etc.
8. Weekmenu maken op basis van wat je in huis hebt
Een weekmenu maken op basis van wat ik nog in huis heb, doe ik regelmatig als ik wil bezuinigen. Ik doe dan die week in principe geen boodschappen, maar kijk wat ik nog in huis heb. En op basis van mijn voorraad stel ik een weekmenu samen. Zo blijven dingen niet liggen, en bovendien houd ik mijn portemonnee lekker dicht!
9. Weekmenu maken op basis van een doel dat je wilt halen
Je kunt ook een weekmenu samenstellen op basis van een doel dat je wilt halen. Zoals afvallen, of als voorbereiding op een marathon.
10. Weekmenu maken op basis van waar je zin in hebt
Last, but not least: een weekmenu maken op basis van waar je zin in hebt! Dat is soms ook gewoon heel leuk!
Voorgedrukte boodschappenlijst
Een voorgedrukte boodschappenlijst kan veel tijd en hoofdbrekens schelen. Zo’n standaard boodschappenlijstje is erg handig. Maar je kunt er ook eentje maken op basis van een week menu!
Stel, je wilt het weekmenu van AH gebruiken. Klik dan op bijvoorbeeld ontbijt, en vervolgens kun je de ingrediënten die je nodig hebt op je boodschappenlijstje zetten:
Goedkoop weekmenu samenstellen
Een goedkoop weekmenu samenstellen is een kwestie van
- Kopen in de aanbieding
- Seizoensgroentes gebruiken
- Voordelige producten kopen
Daarnaast heeft Albert Heijn een goedkoop weekmenu samengesteld dat niet meer dan 50 euro per week kost. Let op: dit is uit 2020 en sindsdien zijn de prijzen gestegen. Daarnaast raak ik daarom voor een goedkoop weekmenu samenstellen het boek Koken voor 4 personen voor 5 euro per dag aan.
Leuke hulpmiddelen voor weekmenu’s
Omdat veel mensen weekmenu’s maken zijn er diverse handige spullen op de markt. Hieronder een overzicht.
Whiteboard
Op een Whiteboard kun je uitstekend je weekmenu schrijven, en eenvoudig vervangen. Hang het bord wel hoog genoeg, zodat eventuele ondeugende kinderhandjes er niet bij kunnen!

Papieren menuplanner boekje
Deze menuplanner is voorgedrukt en kun je invullen. Op bol.com vind je een inkijkexemplaar.

Schoolbord
Je kunt dus ook een schoolbord gebruiken. Dat is wat ik doe. Mijn schoolbord is bovendien magnetisch, dus soms schrijf ik het weekmenu op een gekleurd papiertje en hang dat met een vrolijke magneet op. Mijn schoolbord hangt aan de muur, maar je kunt ook een staand schoolbord gebruiken, zoals deze:

Weekmenu samengevat
Wat mij betreft is een weekmenu een behoud voor je gemoedsrust en geld. Met een weekmenu houd je de boel goed op een rijtje, en dat scheelt stress, gedoe en geld. In deze post las je 10 makkelijke manieren om aan weekmenu’s te komen. Dus ook voor mensen die bij het woord weekmenu denken: ‘Hoe moet ik dat in vredesnaam doen dan?’
Ik ben een fan van weekmenu’s!
Leestips
- Weekmenu elke week opnieuw gebruiken?
- Kosten boodschappen per maand.
- Een speciale vorm van een weekmen is meal preppen. Daarbij maak je niet alleen een weekmenu, maar bereid je ook alle maaltijden al voor in het weekend!
- Hoe lang moet bloemkool koken?
- Standaard boodschappenlijstje
- Gratis maandplanner die je kunt downloaden!
- Zelf een verjaardagskalender maken
Maak jij een weekmenu? En zo ja, hoe?
Ik haal vaak groente voor een aantal dagen, maar het staat niet vast op welke dag ik het eet. De groente haal ik vaak op de markt, ze hebben meer soorten en het is voordeliger.
Hier in de buurt is de markt op dinsdag en dan kom ik niet in de stad. Ik doe altijd de boodschappen op maandagochtend. Maar mijn man koopt inderdaad wel graag op de markt.
Vroeger toen wij nog geen kinderen hadden deed ik om de dag boodschappen. Maar sinds paar jaar hebben wij ook een weekmenu. Ik vind het ideaal! Geen gedoe meer en ook veel goedkoper, want je komt niet in de verleiding om elke keer lekkere dingetjes mee te nemen. Wel ga ik tussendoor nog extra vers fruit kopen.
Mijn man en ik deden elke dag boodschappen pre-kinderen. Maar toen woonden we nog in Utrecht op loopafstand van een supermarkt.
Ik herken dat je goedkoper uit bent met een weekmenu. Je komt inderdaad ook minder in de verleiding.
Ik maak ook al jaren een weekmenu. Ik ga de folder door en maak daarmee het weekmenu. Ik hang hem op mijn weekmenubord. Het fijne van mijn bord is dat k soms alleen maar door de kaarsjes hoef te bladeren om inspiratie op te doen.
Ik had een weekmenu en om de één of andere reden is dat verwaterd…
Vooral denk ik omdat ik nu een andere manier van eten aan het toepassen ben en héél veel recepten aan het uitproberen ben.
Ze kunnen hier nog niet lezen, maar ik krijg wel de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ elke dat van mijn zoontje van 5.
Hij leert volgend jaar lezen ;)
Maar ik denk dat ik er nog eens werk van ga maken. Ik heb een extra rijtje op het buzzy board dat ik daarvoor gebruikte.
Als je zoontje nog niet kan lezen kun je ook plaatjes gebruiken. Gewoon even zoeken op internet, printen en eventueel lamineren. Vervolgens magneettape er achter en klaar.
Leuk dat je allerlei recepten uitprobeert! Ik ben wat dat betreft best een suffe kok. Altijd ongeveer hetzelfde…
Maar net omdat ik in de uitprobeer fase zit is dat wel wat moeilijk.
Ik heb de laatste weken echt bijna nooit hetzelfde op tafel gezet.
Ik kan wel prentjes afdrukken, maar die zeggen hem dan niks, want hij weet niet wat het moet voorstellen en ze lamineren is helemaal te gek dan…
Maar toch – misschien met de belangrijkste ingrediënten, dan weet hij tenminste het is rijst, pasta, aardappelen, mie,…
De basisingrediënten printen lijkt me een prima idee. Zo leert hij ook meteen waaruit een gerecht bestaat : )
Ik haal de groente op basis van de aanbiedingen. Ik zorg dat ik voldoende in huis heb en in mijn hoofd verzin ik dan welke maaltijden ik ervan kan maken. Welke dag ik die maaktijd maak hangt af van waar ik zin in heb en hoeveel energie/tijd er beschikbaar is.
Manlief en zoons lusten bijna alles en de paar dingen die ze niet lusten maak ik niet. De weekmenu’s uit tijdschriften enzo heb ik meestal niet zoveel aan met ons glutenvrije, variensvleesvrije, lactosevrije, tofuvrije, kant-en klaarvrije mixen/sausjes dieet.
Geeft niks, ondertussen ben ik al aardig handig in maaltijden in elkaar flansen. Ik weet wel wat bij elkaar kan en welke kruiden daarvoor nodig zijn. Nadeel is dat ik een goed uitgevallen flansgerecht me later niet meer kan herinneren als een van de gezinsleden vraagt wanneer ik dat weer maak
Wij doen altijd de boodschappen voor een week omdat het voor ons vreselijk onhandig is om doordeweeks boodschappen te doen, daar zijn we beide te laat voor thuis. Soms is het wel lastig maar meestal komen we er samen wel uit om weer voor 5 of 6 dagen iets te verzinnen :)
Drukke en lange werkdagen is inderdaad ook een goede reden om weekmenu’s te maken. Voor mij was het kinderen en nu ook: wonen op het platteland.
Ik maak eigenlijk ook altijd een weekmenu, voornamelijk om zo verspilling tegen te gaan omdat je met een beetje planning de boodschappen toch een stuk efficienter inkoopt en makkelijker opmaakt. Ik merk alleen dat ik het af en toe moeilijk vind om me aan mijn eigen menu te houden omdat er iets tussenkomt of omdat ik bij nader inzien die dag toch zin heb in iets anders.
Dat hoor ik wel vaker: dat mensen zich zelf niet aan het menu houden. Ik kan me daar best wat bij voorstellen. Gelukkig heb ik daar zelf geen last van.
Weekmenu’s (zoals die in de Allerhande) vind ik soms inspirerend om er ideetjes uit op te doen, maar zelf heb ik zo’n hekel aan plannen, planningen en to-do-lijstjes, dat het laatste wat ik ooit zal doen, is een weekmenu op te stellen.
Ik sluit me aan bij die laatste zin: ik kook gewoon op basis van waar ik zin in heb.
Twee maal per week vegetarisch, tweemaal vis en 3 keer vlees. Dit is mijn uitgangspunt voor het weekmenu, waarbij ik mij laat inspireren door het Voedingscentrum en in mindere mate door Allerhande en Okoko recepten.
Ik maak dus een lijstje, waar ik ik weer even makkelijk van afwijk, naar gelang de omstandigheden van de dag.
Maar ik vind het wel prettig om iets te hebben. Restjes opmaken vind ik ook zeer plezierig, creatief koken noem ik dat.
Hee, wat leuk dat je mij noemt! Ik maak dus inderdaad ook altijd een weekmenu en ik merk zeker dat veel mensen het ook leuk vinden om naar te kijken ;)
Zelf doe ik ook graag ideetjes op bij anderen.
Ik vind een weekmenu nu met kleine kinderen echt ideaal! 1 keer naar de supermarkt en verder geen gedoe, als we ergens niet zo’n zin in hebben, dan ruilen we dagen om. :)
Voor mij werkt een weekmenu niet. Als ik op zaterdag m’n boodschappen doe, weet ik nog niet waar ik 5 dagen later trek in heb. Sterker nog, ik weet dan nog niet of ik überhaupt wel thuis eet. Ik doe doorgaans 2 à 3 keer per week boodschappen, let daarbij op de aanbiedingen en kook meestal voor 2 dagen tegelijk. Gerechten als stamppotten en maaltijdsoepen maak ik meestal in grotere hoeveelheden. Daarvan gaat dan een deel in de vriezer voor als ik geen tijd of zin heb om te koken. Dit is voor mij het meest efficiënte, zowel qua voedselverspilling als qua kosten.
En een weekmenu rondom de afspraken en clubjes/sport van de kinderen heen.. Nooit te laat bedenken …ohhh ik had trek in lasagne ;)… Ideaal :). Ik maak ze ook en deel ze Eigenlijk altijd wel via m’n social media kanalen..
Liefs Ilse
Ik maak een soort weekmenu voor vijf of zes dagen. De basis daarvoor is de groentetas van de markt. Omdat we een grote basisvoorraad hebben aan kruiden etc, kunnen we daar heel veel kanten mee op, van oosters naar mediterraans naar hollandse pot. Bovendien eten we we van het seizoen, wat goed is voor de ecologische voetprint.
Uitgangspunt: met een tas gevarieerde groenten van het seizoen bedenk ik vijf maaltijden. Een keer per week eet ik niet mee en kiest en kookt het gezin zelf, een keer eten we restjes. Wat we eten op welke dag, hangt af van de drukte op een dag en de bederfelijkheid van de groente (sla en bladgroente verleppen sneller dan knolgewassen).
Dagen ruilen kan altijd. En als er onverwacht mensen mee eten, pak je desnoods wat groenten van de volgende dag er bij.
Nog een uitgangspunt: een gerecht wat iedereen graag lust, zetten we NIET iedere week op het menu. Anders zijn ze er gauw op uitgegeten.
Een weekmenu geeft erg veel rust aan het hoofd
Ik ben bezig met een systeem te ontwikkelen. Voorheen koos ik uit onze recepten database waar we (of ik) trek in hadden.
Nu denk ik aan gewoon lootjes trekken uit een aantal (seizoens)recepten. Gewoon briefjes in een potje en dan 3 of 4 lootjes trekken!
We hoeven maar 3 of 4 keer te koken, want we koken vaak dubbel. De helft wordt dan ingevroren voor een andere dag, of we eten de dag daarna de kliekjes.
En soms, soms maak ik gewoon geen boodschappenlijstje en koken we experimenteel met wat we gekocht hebben :)
Leuk! Experimenteel koken, of gewoon uitproberen doe ik echt nooit. Het ontbreekt me aan de fantasie en basiskennis denk ik. Ik kan best koken, maar niet erg creatief.
Nee, ik werk niet met weekmenu’s. Dit is ook wat lastiger in te plannen met het vele forensen wat ik doe. Je weet gewoon niet altijd hoe laat je thuis bent. Als ik dan lang vast heb gestaan en bijna een 3/4 later thuis ben dan normaal, heb ik geen zin om uitgebreid te koken. Dit soort momenten worden bij mij pasta of een iglo roerbakschotel.
Heel wat tips voor een weekmenu te maken! Ik koop wel altijd de boodschappen voor een week en bedenk dat wat we gaan eten en welke combinaties.
Verder geen vaste planning…. Want uit ervaring weet ik dat ik toch nog geregeld van eten wissel.
Lijkt me een goed plan! Wij weten nooit op voorhand wat we gaan eten, zorgt vaak voor nogal een chaotische bedoening, haha :p
En als je moe bent, en laat thuis en er is geen duidelijk plan is de verleiding groter om even iets makkelijks te doen. Of langs de McDonalds of snackbar te rijden. Zo werkt het bij mijn tenminste.
Ik vind die regenboog wel een leuke tip! Hihi. Hier hangt het weekmenu af van wat er in de wekelijkse bio groententas zit.
Wij doen 1x per week boodschappen in 2 supers, bij de bakker en soms de appelboer.
Ik koop wat op is van mijn vaste basis en verder de groente van het seizoen of de aanbieding. Koken doe ik uit de losse pols en soms van een recept. De kwetsbare groente gaat eerst op, daarna de hardere groente en daarna komt de diepvries in beeld.
Een weekmenu maak ik nooit omdat ik per dag bekijk hoe mijn pet staat. Ben ik moe, of heb ik veel andere dingen te doen, dan kies ik iets waar ik weinig tijd in hoef te steken. Heb ik veel zin in koken, dan doe ik meer moeite ;-).
Heb ik een echte baaldag (komt niet zo vaak voor hoor) dan kijk ik of er bv nog een doosje soep in de vriezer staat en doe daar afbakbrood met uien en kaas bij. Fruit na en klaar.
Ik maak eigenlijk zelden of nooit gebruik van de snackbar of afhaal.
Wel probeer ik 2x vis, 2 of 3x vega en weinig vlees te gebruiken.
Herkenbaar: de kwetsbare groente gaat hier ook het eerst op. Grappige naam geef je er aan. Broccoli moet ik bijvoorbeeld echt wel op maandag opeten, want dat bederft echt heel snel vind ik. Winterpenen kunnen nog prima op donderdag gegeten worden.
Hele goede tips! Ik doe het net als jij, via de folder op basis van de aanbiedingen :)
Ik zou zo´n boek met 52 weekmenu´s echt ideaal vinden. Alleen zo jammer dat er geen vegetarische versie is. Althans, die heb ik nog niet gevonden…
Dat niemand dat bedacht heeft Daantje! Er zijn zo enorm veel kookboeken, je zou toch denken dat iemand al wel bedacht heeft om vegetarische weekmenu’s te maken!
Ik probeer ook om elke week een weekmenu te maken en dat werkt uitstekend!
Onze uitgaven verminderen heel erg snel, want je koopt geen extra onbenulligheden. Het boek lijkt me heel interessant! Ik gebruik meestal de website Libelle lekker omdat je er ook de restjes uit de koelkast kan verwerken met leuke recepten ;-)
Laat ik voorop stellen dat ik 1 kind heb een geen 5, dus da’s ongetwijfeld een heel ander verhaal ;)
Maar ik heb een heel lastige buik en een weekmenu wil ik dan ook absoluut niet. Ik bedenk altijd op de dag zelf wat ik eten wil. Als ik iets eet wat die dag niet goed voelt kan ik er zeker van zijn dat ik er ziek van word.
We eten biologisch en ik doe dan ook heel verstandig inkopen en las vaak extra dagen in voor het boodschappen doen zodat niets weggegooid wordt.
Ik zou best zo’n Odintas willen maar er zijn teveel dingen waar genoemde buik niet goed op reageert. Dus gaat het rustig op gevoel :)
weekmenu?? ik ben al blij als ik twee dagen vooruit kan denken ;)
Haha twee dagen , Ik al blij met één dag ;)
Daarom geef ik ook tips hoe je ideeën voor weekmenu’s kunt vinden : )
Handige post. Wij hebben hier geen weekmenu. ik vond dat eten in de kleur van de regenboog wel heel grappig. Ik ga de menu’s een lezen van Wilma.Wie weet worden wij ook nog eens weekmenu mama’s ;)
Ik maak mijn weekmenu op basis van groente uit de aanbieding en ik zorg dat ik afwissel met pasta-aardappels-rijst-wrapsiets. Dus geen twee dagen pasta achter elkaar. Ik zoek mijn recepten eigenlijk bijna altijd bij de Allerhande, dat vind ik gewoon de allerfijnste recepten website. Mijn weekmenu plaats ik vaak op instagram :D
Zelf doen we (nog) niet aan week menu’s maar ik denk dat ik dat toch snel wel weer wil gaan introduceren. Ik doe altijd per week de boodschappen maar door m’n zwangerschap is dat er de laatste weken wat bij ingeschoten omdat ik me gewoon te beroerd voelde maar nu ik me beter voel mis ik die regelmaat van wekelijks boodschappen doen heel erg, wie weet dat ik het nu gelijk weer kan oppikken door meteen ook de week menu’s toe te passen!
De misselijkheid en moeheid aan het begin van een zwangerschap kunnen slopend zijn herinner ik me! Ik kan me goed voorstellen dat je niet goed boodschappen kon halen. Gelukkig dat je je nu weer beter voelt.
Koken met kleuren vind ik een leuke! Daar ga ik wat vaker op letten.
Een weekmenu en boodschappen doen voor een hele week kan veel schelen in je portemonnee!
Jazeker, ik ben ook fan van weekmenu’s. Al was het alleen al omdat ik mezelf dan maar één keer in de week hoef af te vragen wat ik weer eens moet gaan koken;).
Ja, het scheelt een boel kopzorgen!
Wij hebben geen moeite met elke dag iets regelen, misschien ook wel omdat we in de binnenstad hebben gewoond dus makkelijk over heen konden lopen. De supermarkt nu zit ook maar anderhalve minuut bij ons vandaan.
Love As always
di Mario
Als je makkelijk even naar de supermarkt kunt lopen heb je wat dat betreft minder snel een weekmenu nodig inderdaad. Dan het kan het interessant zijn als je wilt besparen.
Ik heb nooit met een weekmenu gewerkt en dat ben ik ook niet van plan. Hoe weet ik vandaag waarin ik zondag zin zal hebben? Ik doe alle dagen boodschappen, beslis meestal pas in de winkel wat we gaan eten en koop juist wat ik nodig heb.
Mijn zoon & vriendin doen 1x per week boodschappen. Als ik zie wat zij aan het einde van de week weggooien … zo zonde van ‘t geld!
Je kunt inderdaad niet altijd weten waar je later die week zin in hebt. Maar dat hoeft natuurlijk niet perse een criterium te zijn : ) Is het dat wel, dan is een weekmenu inderdaad niet ideaal.
Het is wel handig om te doen. Om weekmenu om te schrijven doe ik nooit. Want ik weet wat te eten geeft op die dagen. Nooit gedaan week menu. Ik zou ook niet willen. Heel spijtig. Groetjes J&F.
Misschien ook toch maar eens mee gaan werken.
Ik denk dat het zeker geld scheelt!
Want elke dag naar de supermarkt, dat is wat wij deden, kwamen we altijd met meer thuis als dat op het lijstje stond.
Nou precies! Dat is dan ook 1 van de redenen dat een weekmenu goed is voor mensen die zuiniger willen leven.
het weekmenu zit in mijn hoofd en daar kan per plaatse van afgeweken worden
Wat ik eet weet ik pas rond vier uur. Dan ga ik naar de supermarkt en baseer mijn maaltijd op wat er op dat moment met dertig procent is afgeprijsd. Het is dus, elke dag opnieuw een verrassing.
Zo doet mijn zusje het ook Joannes!
Met een gezin is het vaak wel plannen en ook de wensen van de andere zijn niet onbelangrijk.
Nu nog steeds, maar zonder planning op papier. Hans
Ik werk eigenlijk nooit met een weekmenu of met een planning. Meestal 1 tot max 3 dagenvan tevoren.
Ik vind het ook fijn om een ‘strijdplan’ te maken voor je de supermarkt in ga. Zo kom je in ieder geval niet met halve gerechten thuis en dingen waar je op dat moment toevallig trek in had hihi
Het kan je inderdaad behoeden tegen impulsaankopen!
Inderdaad handig, ook voor het aantal keer dat je om boodschappen moet. Ik plan zelf ongeveer een week vooruit.
Dat menu op kleur vind ik wel heel grappig! Nog een voordeel van een weekmenu: als degene die zou koken de trein mist/in de file staat, kan een ander vast beginnen met koken.
Ja, en dat is dan wel heel fijn thuiskomen van de vertraagde!
Leuk artikel met goede inspiratie! Ik heb het al vaak geprobeerd maar vind het wel lastig om me aan een weekmenu te houden. Ik ga een aantal van je tips zeker eens proberen!
Handig dat er een boek bestaat vol weekmenu’s! Ik ben ook voor een weekmenu, vooral omdat je dan inderdaad aanzienlijk minder voedsel verspild. (:
Ja, ik vind dat ook goed bedacht. Zeker voor mensen die het lastig vinden om zelf een weekmenu te maken.
Wij eten eigenlijk bijna elke dag hetzelfde alleen variërend met groente. Dus heel af en toe eten bij iets anders zoals pasta of vis ofzo.