|

Rutte in de Engelse pers : )))

|

De moeder van de de kinderen waar mijn dochter in Engeland voor zorgt als au pair, had het filmpje enigszins plagerig aan haar laten zien.

Rutte, die vertelt dat we voorlopig geen handen meer moeten schudden vanwege het corona virus, en vervolgens iemand hartelijk de hand schudt.

Ik vind het een kostelijk filmpje.

Rutte in de Engelse pers

En laten we wel wezen: het valt ook niet mee om een gewoonte pardoes te doorbreken! Daar kan iedereen van meepraten die heeft geprobeerd om met slechte gewoontes te stoppen.

Zoals ze in het Engels zeggen: sommige gewoontes zijn lastig af te schudden.

Hoe vergaat het jou met het verbod op handen schudden?

Similar Posts

28 Comments

 1. Dat hij het voorlas had ik al het vermoeden dat hij de fout in zou gaan.
  Ik schud weinig handen, net nog ook zonder na te denken.
  Maar besmetting komt ook via de mond en ogen. Hans

 2. Gisteren bij de dierenarts een kleine twijfel, maar toch de handen geschud. Er was ook nog geen besmetting in mijn woonplaats. Maar wel uit voorzorg in de auto met een nat doekje mijn handen schoongemaakt en bij thuis komst ook direct de handen gewassen.

 3. Ha Nicole,

  ja… ik vergeet het steeds.
  Maar ja.. handenschudden doe ik al zo onwijs lang, dat ik het niet zo gauw kan afleren.
  Ik was gewoon wat vaker mijn hande.

  Groetjes van Marlou

  .

 4. Tja, na de laatste persconferentie van zonet wordt het toch echt serieuzer. Ik verkeerde gisteren nog in een gezelschap waar echt iedereen alert was en waar bij binnenkomst veel aanwezigen hun handen gingen wassen. In de ontvangsthal stonden daarvoor ook aanwijzingen. Als deze excursie voor morgen op het programma had gestaan was hij vandaag zeker afgelast.

 5. Ik vond het ook heel komisch om te zien. In zijn toespraak zei hij ook dat het ‘een heel makkelijke maatregel’ is. Nou mooi niet, leer het maar eens af😜

 6. Zo was er ook een spreker die zei: niet aan je gezicht komen.
  Vervolgens likte hij aan een vinger om vervolgens een blaadje om te slaan..
  Esje

 7. Het gaat bij mij ook niet vanzelf, om het nu niet te doen. Het is inderdaad zo’n gewoonte om bepaalde mensen de hand te schudden. Ben wel benieuwd of we dit zo gaan houden of toch na alle Corona-gedoe weer teruggaan naar handen schudden…

 8. Ik had het nog iet gezien ,grappig want het hand schudden is er zo ingebakken bij ons .Toch denk ik tja ? Mijn huisarts doet de spreekkamer open en roept me binnen en 3 seconden later pak ik dezelfde deurknop vast om de deur dicht te doen ,zo krom allemaal !

 9. Hand geven is bij mij ook zo ingebakken. Als vertegenwoordiger voel ik me heel lullig dat ik bij mijn klant toe kom en dat ik geen hand kan geven. Raar gewoon…

 10. Ik heb een tijdje in een Noord-Franse staalfabriek gewerkt, en bij elke ploegenwisseling (5x per etmaal) gaf iedereen elkaar een hand en werden alle vrouwen gekust. Dwz wel een slap handje en min of meer langskussen. Toch zullen die mensen er meer moeite mee hebben. Zelf vind ik het ook beleeft om handen te schudden, maar nu dus even niet. Je zal maar die 1 op 100.000 hier in Alkmaar treffen die corona heeft.

  1. Ploegen in dat deel van de fabriek bestaan uit circa 10 mensen. Ze deden het niet allemaal tegelijk alleen als je binnenkwam en dat gebeurde druppelsgewijs.

 11. Ik geef sowieso al weinig mensen een hand. Maar op dit moment gaat het me goed af. Helemaal als er een camera in de buurt zou hangen. ;-)

  Love as alwahys
  Di mario

 12. Ik ben nooit een voorstander geweest van het geven van een hand en daad dat al zo weinig dat het me totaal geen moeite kost dat nu ook niet te doen :)

 13. Haha ergens vind ik het wel sneu voor hem. Het is zo lastig om zo’n gewoonte opeens om te draaien! Ik merk het zelf ook in het onderwijs; je moet echt 100x nadenken op zo’n dag om lichamelijk contact te vermijden.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.