Reacties

Wat te doen als 1 plant dood gaat in je heg? — 44 reacties

 1. Ik zou me eerst afvragen wat de oorzaak is waarom net die ene in het midden van de heg staande boom dood is gegaan. Ofwel kijk eens aan de andere kant van de heg. Heeft iemand daar net een struik neergezet die alle licht op de plaats weghaalt of zijn er andere oorzaken aan te wijzen. Ik persoonlijk zou er iets ander neerzetten en zo een gemengde heg van maken. Je zou er bijvoorbeeld laurier tussen kunnen zetten.

 2. IK heb het een keer gehad en heb deze er tussenuit gehaald. De twee aangrenzende groeide vrij snel naar elkaar toe. Het viel bij mij dus goed mee dat probleem.

 3. Ha Nicole,

  ja... het liefste zou ik helemaal geen schuttingen en heggen willen.
  Maar zo zit dat in de stad niet in elkaar.
  Mijn heg achter was totaal doorzichtig, daar had je niets meer aan.
  Dus die heb ik helemaal uitgegraven en er een veranda voor op de plaats gezet.
  Een schutting met een dak dus.
  Heerlijk!!
  We zitten er vaak en nu al kan ik er een zonnetje pakken...

  Groetjes!

 4. Coniferen zijn niet inheems, je zou ook kunnen de haag vervangen door vogel/ diervriendelijkere alternatieven zoals haagbeuk, of een beukenhaag, of Spaanse aak. In die hagen zie je ook veel moier de seizonene. Een conifeer ziet er altijd hetzelfde uit, en heeft ook de neiging onderaan te verdorren

 5. persoonlijk had ik die coniferenhaag allang gerooid: zulke vervelende bomen...maar goed dat is natuurlijk een heel ander verhaal. De oplossing van de deur vind ik redelijk geniaal. Maar ja ik was ook dol op het boek de geheime tuin..
  De spiegel ik ook een gewledige oplossing ( al was ik wat minder dol op Alice in wonderland)

 6. Wat geweldig die spiegel, dat ga ik zeker onthouden. Niet dat ik een dode conifeer heb maar dat is ook niet nodig. Leuk een spiegel in de tuin!

 7. Ik heb geen groene vingers, dus doe mij maar nep. Bovendien heb ik door de buren wel last van coniferen. Ik heb ze ook, maar ik wil ze niet. Ze blijven maar groeien, omdat mijn buren hier niks aan willen doen. En bedankt. Ik heb er dus last van.

 8. Wij hebben verschillende coniferen en boompjes als afschutting staan bij ons vakantiehuisje, maar geen idee hoe je dat moet snoeien c.q. moet bijhouden, dus daar moeten we ons nog maar even in verdiepen.

 9. Leuke opties. Ik vind die tuinspiegel een gaaf idee. Maar wel bij iemand anders in de tuin. Ik weet niet of ik mezelf de hele tijd wil zien als ik oncharmant in de tuin aan het ploeteren ben. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder