Ay corona! Dochter en man thuis

Screen Shot 2020 03 13 at 09.07.33Vanwege het coronavirus heb ik hoogstwaarschijnlijk de rest van de maand maart mijn jongste dochter en man thuis.

Werk en Universiteit volgens advies RIVM

Niet omdat ze ziek zijn, maar omdat de Universiteit Utrecht het advies van het RIVM opvolgt, en studenten thuis laat studeren. Mijn man is de komende weken thuis, omdat het bedrijf waar hij werkt, in Amsterdam Sloterdijk, de deuren sluit. Ook zij volgen het advies van de Rijksoverheid: werk thuis indien mogelijk.

Alleen mijn jongste zoon heeft vooralsnog nog gewoon school, maar ik ben benieuwd hoe lang dat nog duurt.

Effect maatregelen coronavirus op sociale leven

In onderstaand filmpje informatie over wat de maatregelen concreet betekenen voor ons dagelijks leven.

Ik ben benieuwd of de dansles van mijn man en mij zondagavond nog door gaat!

Gezien mijn introverte leefstijl verandert er niet zo heel erg veel

Afgezien van man en kind(eren) die plotsklaps thuis zijn, verandert er voor mij vooralsnog niet zo heel erg veel. Grote bijeenkomsten met veel mensen vermeed ik toch al ; )

Verre reizen maak ik niet, hamsteren heb ik niet gedaan vanwege de tragedie van de meent, en een feestganger ben ik ook al niet.

Ja, ik was mijn handen met wat extra aandacht, maar mijn nogal eh, introverte leefstijl vereist weinig aanpassing naar aanleiding van de nieuwe maatregelen.

Wel leef ik mee met alle mensen die kwetsbaar zijn voor het coronavirus.

Wat merk jij van het coronavirus? Hoe beïnvloedt het jouw dagelijks leven?

Vergelijkbare berichten

28 reacties

 1. Voor mij zal er ook niet veel veranderen, maar voor vele andere staat hun leven op de kop.
  Maar beter voorkomen dan genezen.
  Is het nu opeens heel anders overdag voor je in huis. Hans

 2. Wat mezelf betreft verandert er niet veel. Er zijn een paar voorstellingen afgelast in het filmhuis en in andere plaatsen maar dat overleef ik wel.
  Het is rustig in de winkels en op de markt, de bibliotheek blijft voorlopig open.

 3. Ik maak de keuze mensen te vermijden (en dat doe ik al sinds het virus in Duitsland bij de grens kwam) en ik heb altijd een flinke voorraad in huis en ga nu dus eens lekker de kasten leegeten. Het is jammer dat wat dingen die ik wilde bezoeken nu gesloten zijn, maar dat komt dan ook wel weer.

 4. Het scheelt inderdaad als je niet een heel uithuizig type bent (of dat gedwongen bent) en je vermaak sowieso goed weet te vinden thuis of rondom huis.

  Maar denk dat mensen die graag uitgaan, in het weekend naar theater of bioscoop of naar sportclubs gaan, dat die wat meer moeite hebben in gedwongen thuisblijven.

  Goede wifi in huis scheelt ook denk ik in jullie geval.

  1. Ja, als het internet ook nog zou uitvallen zou het allemaal veel vervelender zijn nog. Nu kun je dankzij internet nog van alles opzoeken, kijken, lezen etc.

 5. Ik baal ervan dat ik contact moet mijden. Leef van sociaal contact naar sociaal contact, zo 1 a 2 keer per week door ziekte. Nu geen contact is net als tijdens crashes, maar dan taal ik er niet naar omdat ik veel te ziek ben. Nu kan ik het lichamelijk aan en nu mag het niet...

 6. Ik kom ook zelden in grote groepen, dus voor mij verandert er weinig. Inderdaad wat vaker en zorgvuldiger handen wassen (sowieso voor ik het huis uit ga en als ik terugkom). En ik vind het verder vooral lastig dat ik me bij het maken van mijn weekplanning afvraag wat er wel en niet van doorgaat.

 7. Eigenlijk doe ik weinig anders dan ik gewend ben te doen. Het enige verschil is dat ik 2 x “happy birthday” zing als ik mijn handen was.

 8. Het houdt ons bezig.
  Wij zitten allebei in de risicogroep, we passen nog gewoon op, maar als 1 van ons zich daar niet lekker bij voelt, wij of onze kinderen, of als de jongetjes of de kinderen ziek zouden zijn, dan veranderen er dingen.
  Maar we worden in de gaten gehouden, dat merken we aan alles.
  Fijn gevoel.

 9. Ik heb besloten mijn fb te sluiten. Stel je voor, al die sociale contacten. Je moet het ook niet opzoeken. Ik heb toch meer dan 100 vrienden. Misschien moet ik er een paar verwijderen.

  Love as always
  Di mario

 10. Vanaf deze nacht hebben ze hier alle lessen geschorst, alle horecazaken gesloten en praktisch elke plek waar je vrije tijd kan beleven gesloten. Het is even slikken maar binnenkort zijn we er hopelijk allen vanaf.

 11. Hier verandert er voor mij niets,twee van mijn kinderen gaan allebei thuis werken,ze werken in een ziekenhuis en bij de overheid. een van mijn kids werkt in de retail,maar die blijven gewoon open ook al komen er weinig of geen mensen,omdat het publiek daar vaak de wat oudere mensen zijn. ik kom ook niet in grote gezelschappen,en ik maak me ook nergens druk over,wij doen niet aan hamsteren.

 12. Grappig! Ik werk ook bij Sloterdijk. Het was vandaag erg stil op het station en in de trein. Ik heb een erg bejaard moederke in Brabant (88) en er was wat discussie tussen mijn zussen aan de ene kant en mijn broer en ik aan de andere kant over hoe het moet met bezoekjes/mantelzorg aan mijn moeder. We zijn er niet uit gekomen onderling. Ik heb In elk geval besloten dit weekend boven de sloot te blijven omdat mijn verkering ook tot een risicogroep behoort. Ik bel mijn moeder gewoon vaker om even bij te kletsen. Verder was ik vaker mijn handen (steeds als ik ergens aankom, thuis of op het werk). Verder ben ik niet dol op drukte dus ik heb er geen last van.

  1. Wat leuk dat je ook bij Sloterdijk werkt Nicky Als je ooit een kleine meneer ziet die altijd Birkenstocks draagt, ook in de winter, dan is het misschien mijn man wel : )

 13. IK vind het toch wat claustrofobisch allemaal.
  Hier in België zijn de scholen, de restaurants, zelfs de rusthuizen 'hermetisch' gesloten. Ik begrijp de maatregel, maar het is voor mij echt wel wannen, ik kom graag buiten.

 14. Ik heb de griep en ziek, mede op verzoek van mijn leidinggevende en de afdeling arbo, beter uit dan normaal. Waarschijnlijk ga ik maandag weer beginnen met werken maar doe dit op een dunbevolkte locatie en/of deels thuis.
  Verder ben ik niet zo'n outgoing person, dus thuis zitten is geen ramp.
  Hamsteren ben ik geen voorstander van. Schrok net wel van de lege rekken. Hoop dat mensen al dat (verse) voedsel ook daadwerkelijk opeten en dat het niet zoals met kerst deels in de vuilnisbak verdwijnt.

 15. De man zijn opdrachten zijn een week voor de drukste periode van het jaar allemaal gecanceld. Er is in ieder geval geen werk tot september. Wat best naar is als je zelfstandige én kostwinner bent.

  Dochter hou ik thuis van school. Ik vind de maatregelen niet afdoende. Wij blijven binnen.
  Sowieso hoest ik en snotteren de kinderen. We mogen dus niet eens naar buiten op het moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.