Verjaardagskalender maken: 4 manieren om dat zelf te doen!

verjaardagskalender maken

Zelf een verjaardagskalender maken?

Wie een beetje handig is, kan vrij makkelijk zelf een kalender maken. Bijvoorbeeld als je de kalenders in de winkel te duur vind, of als je de indeling niet mooi vindt. Soms is het nog verrassend lastig om precies het juiste formaat met de juiste indeling te vinden.

Hieronder 4 manieren om zelf een verjaardagskalender te maken!

Zelf een verjaardagskalender maken: 4 methodes

1. Met stip op nummer 1:  de Old School Methode

Hiervoor heb je 12 blaadjes nodig, waarop je met je mooiste letters per blad de naam van de maand noteert, en de data van de verschillende dagen. Als je goed bent met hand lettering, kun je dat toepassen voor de namen van de maanden!

Voor de mensen die een bullet journal bijhouden is op deze manier een kalender maken een fluitje van een cent, en een leuke uitdaging. Versier elk blad van de verjaardagskalender met bijvoorbeeld washi tape, stempels etc.

Daarnaast kun je natuurlijk ook nog mooie afbeeldingen en plaatjes uitknippen en erbij plakken. Op die manier wordt je verjaardagskalender echt heel persoonlijk.

2. Zelf een verjaardagskalender maken met een fotoservice!

Houd je niet zo van doe-het-zelven of knutselen? Dan kun je ook zelf een verjaardagskalender maken met behulp van één van de vele fotoservices. Bij Albelli kun je heel makkelijk zo’n kalender maken.

Eerst kies je uit verschillende formaten zoals A4, A4 dubbel, A3 of vierkant. Vervolgens kies je een ontwerp dat je aanspreekt. Ik vind bijvoorbeeld het ontwerp met ‘foto’s met plakband’ erg leuk. Bovenaan deze blogpost zie je wat ik ervan heb gemaakt.

Je kunt je eigen foto’s uploaden naar de kalender, of mooie afbeeldingen downloaden via een gratis afbeeldingen site zoals Pixabay.

3. Een kalender maken met gratis Google Docs

Op Google Docs kun je gratis een verjaardagskalender maken met behulp van spreadsheets. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er niets van snap, maar dat ligt vast aan mij.

4. Een verjaardagskalender maken met Word

Zelf heb ik een Apple computer dus werk ik nooit met Word. Maar Microsoft Office biedt gratis templates aan voor onder andere verjaardagskalenders. Die kun je downloaden en uitprinten, en voila! Je hebt een leuke verjaardagskalender. Het leukst is dit overigens als je een kleurenprinter hebt vind ik. Hieronder mijn favoriete sjabloon:

verjaardagskalender maken

Zelf een verjaardagskalender maken: samenvattend

Het grote voordeel van zelf een verjaardagskalender maken is dat je hem precies zo kunt maken als jij fijn vindt. Een ander groot voordeel is de mogelijkheid om hem heel persoonlijk te maken. Door je eigen foto’s te uploaden en in de kalender te zetten krijg je een unieke kalender. En het kan leuk zijn om elke keer dat je de kalender ziet herinnert te worden aan mooie momenten in je leven.

Tot slot vind ik een zelfgemaakte kalender ook nog handig als cadeautje voor mensen die al heel veel spullen hebben. Een kalender komt altijd wel van pas, en door foto’s of afbeeldingen te gebruiken voor de jarige, laat je zien dat je hem of haar goed kent.

Leestips

Koop jij kalenders of maak je ze zelf?

Gebruikte bronnen onder andere: Albelli, WikiHow, Google Docs, Microsoft Office, Seniorweb en Westwing

Similar Posts

20 Comments

 1. Ik kocht ooit een doe-het-zelf verjaardagskalender waar er ruimte open was gelaten om je eigen foto’s te plakken. Ik printte mijn favoriete Van Gogh schilderijen en plakt die erop. Niet de goedkoopste kalender dus. Maar veel mensen die bij mij naar de wc gaan vragen waar ik die leuke Van Gogh kalender heb gekocht.

 2. Ik weet het van. Het is zeker leuk om te doen. Wij hadden enkel jaren gelden zelf maanden kalender gemaakt. Met foto erin. Verjaardag kalender is zeker leuk. Wij hebben toch niemand. Alleen 1 broer. Dan heeft bij ons geen zin in meer….

 3. Wat leuk dat daar inmiddels gewoon sjablonen voor zijn in Word. Ik had ze nog niet ontdekt. Ik ben zelf fan van fotokalenders. Gelukkig hoef je een verjaardagskalender niet elk jaar te vervangen, want ze zijn wel behoorlijk prijzig…

 4. Wij hebben een zelfgemaakte verjaardagskalender via een fotoservice gedaan. Al is old school natuurlijk ook erg leuk.

 5. Ik kijk nooit op een verjaardagskalender, maar kijk altijd op mijn telefoon in de agenda. Die heb ik altijd bij me.

  Love As Always
  Dimario

 6. Het leuke van zelf een kalander maken is dat je de foto’s kunt kiezen. Zo heb je steeds iets origineels. Niet alleen een kalender overigens. Maar ook een agenda is leuk om op deze manier zelf samen te stellen.

 7. Ik heb een zelfgemaakte verjaardagskalender (gewoon in excel) en verder gebruik ik geen kalender. Alleen mijn agenda. Je moet eens bij canva punt com kijken. Daar kun je ook kalenders maken en nog veel meer leuke dingen.

 8. Ik heb een agenda waar ik de verjaardagen in schrijf en ik ben blij met Facebook. Dan krijg je elke dag een melding van wie jarig zijn haha

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.