Personal planner: zelf je agenda maken. Zie de mijne! Update 2024

personal planner
Hierboven zie je 4 opties voor de cover van jouw personal planner!

Een personal planner maken kan de oplossing zijn voor het probleem dat geen enkele planner precies is zoals jij wilt. Zelf een agenda maken verzekert je van een agenda op maat. Het is ook een alternatief voor een Filofax.

Want het valt niet altijd mee om een agenda te vinden die precies zo is ingedeeld als jij graag wilt. Vaak is er ergens toch een compromis. Zo ben ik blij met de indeling van mijn Moleskine. Maar het compromis is dat ik er geen blaadjes aan kan toevoegen zoals bij een Filofax agenda of aan een Happy Planner. Ook vind ik het jammer dat de feestdagen er niet in staan.

Je kunt natuurlijk een bullet journal maken, maar niet iedereen heeft daar de tijd voor en zin in.

Dus toen ik op een blog een review voorbij zag komen van een zelfgemaakte agenda op Personal-planner besloot ik daar een kijkje te nemen.

Let op: update!

Let op: onderstaande review schreef ik in 2017. Helaas bestaat de website om een personal planner te maken niet meer! Maar niet getreurd. Onderaan deze blogpost geef ik een geweldig alternatief!

Personal-planner maken: wat houdt het in?

Het idee voor de site Personal-planner ontstond in 2006. De vrouw van de Zweedse Anders kwam mopperend thuis dat er alleen maar 'saaie agenda's' te koop waren. Dat bracht Anders op het idee om zelf een agenda te maken. Hij ging aan de slag, en de agenda was een groot succes.

In 2017 kun je op de website personal-planner.com helemaal zelf je agenda samenstellen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt het toevoegen aan je agenda.

personal planner

De opties van Personal-planner op een rijtje

 • Er zijn 5 formaten om uit te kiezen: van mini tot A4.
 • Je kunt de cover bedrukken naar wens. Bijvoorbeeld met je naam, of een jaartal.
 • Verschillende lettertypes.
 • Je kunt ook zelf een cover uploaden. Bijvoorbeeld een mooie foto, of een mooi citaat.
 • De agenda heeft een elastiek. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren elastiek.
 • Je kunt kiezen uit verschillende weekindelingen. Hier onder een paar voorbeelden:personal planner personal planner personal planner
 • Je kunt 48 bladzijden naar smaak invullen. Bijvoorbeeld als notitiepapier, of verjaardagskalender op de wc etc.
 • Je kunt kleurtjes en plaatjes toevoegen aan de pagina's. personal planner

Zijn er ook nadelen aan deze planner?

Aan een agenda waarbij je zoveel zelf kunt bepalen kleven geen nadelen zou je denken. Toch vind ik de ringband in het midden lastig. Die maakt het lastig schrijven aan de linkerhelft van de agenda.

Het andere nadeel is echt een luxeprobleem:

Personal-planner heeft zoveel opties dat ik er niet goed van werd.

De mogelijkheden zijn zo eindeloos dat ik er ongeduldig van werd. Op een gegeven moment was ik het zo zat om steeds beslissingen te nemen en keuzes te maken, dat ik me er vanaf wilde maken. Maar ik realiseer me dat dit meer over mij zegt dan over deze personal planner.

Mijn personal-planner maken

Goed, ik heb deze planner dus zitten maken omdat ik dacht dat het een goed alternatief voor mijn Moleskine agenda zou kunnen zijn. Ik koos het A5-formaat en doorliep alle keuzes en stappen.

Hieronder zie je het resultaat:

zelf agenda maken

zelf agenda maken

 personal planner

Praktische informatie over Personal Planner maken

De planner die ik maakte kostte me inclusief verzendkosten 28,90. Mijn Moleskine agenda kost 20,90-. Vanwege de ringband ben ik toch huilend terug gerend naar mijn Moleskine. Het kiezen van de juiste planner of agenda valt nog niet mee...

Toch blijf ik het idee en de formule van de Personal Planner briljant vinden. Als je gevoel hebt voor layout, en het leuk vind om agenda's en planners te maken dan is dit een geweldige optie voor je agenda.

Mijn conclusie over zelf een agenda maken

Als je een agenda wilt die helemaal voldoet aan jouw persoonlijke eisen, en je hebt geen bezwaar tegen een ringband, dan is de Personal Planner een geweldige optie voor je.

Op de gelijknamige website is online een agenda maken helemaal niet moeilijk. Je kunt je agenda helemaal naar eigen wens maken! De prijzen liggen rond de 20 euro.

Update Personal planner maken 2022

De website waar ik in 2017 een online agenda maakte bestaat niet meer. Maar dat is helemaal niet erg. Want op sotypicalme.nl maak je in 12 stappen ook een personal planner! En eerlijk gezegd vind ik die nog veel leuker.

Sotypicalme zelf agenda maken

Je kunt onder andere kiezen uit:

 • Heel veel leuke covers
 • Diverse indelingen
 • Leuke versieringen zoals bloemetjes, banners of memoblaadjes.
 • In totaal 305 'stickers' om je agenda mee te versieren
 • Extra bladen
 • Maandoverzichten of juist niet
 • Je kunt zelf foto's uploaden
 • Diverse lettertypes
 • De datum waarop de agenda begint.

Online agenda maken: dit is mijn resultaat

Hieronder zie je de cover die ik koos bij so typical me: eentje met bloemen. Maar je kunt ook kiezen uit een seizoen, tekeningen, natuur, voedsel, natuur etc.

Screenshot 2022 03 11 at 13.15.36

De eerste pagina met je persoonlijke informatie kun je kiezen qua layout. Ik koos voor deze memo look:

Screenshot 2022 03 11 at 13.16.50

Net als de personal planner uit 2017 heeft ook deze agenda een ringband.

Online planner maken: 3 mogelijke layouts

Hieronder zie je de 3 mogelijke layouts waaruit je kunt kiezen:

Screenshot 2022 03 11 at 13.17.05

Layout 2Screenshot 2022 03 11 at 13.17.10

Layout 3

Screenshot 2022 03 11 at 13.17.16

Omdat het formaat maximaal A5 is, is deze agenda voor mij helaas te klein. Erg jammer, want hij zou me bijna mijn Moleskine doen 'ditchen'! Ik zou layout 2 kiezen. Maar A5 vind ik helaas net iets te klein.

Personal planner kopen

De personal planner van sotypicalme.nl kost 29,90. Je kunt in plaats van een agenda ook een notitieboekje maken.

Zelf een agenda ontwerpen

Naast Sotypical is er nu ook Personal Planner die zelf een agenda ontwerpen aanbiedt.

Personal Planner

Op de site personalplanner.com kun je zelf een agenda ontwerpen in A5 formaat of A4 formaat. De keuze is reuze, maar het nadeel vind ik het prijskaartje. Een simpele A4 agenda kost ruim 44 euro bij hen. Dan vind ik Sotypical me beter: dezelfde opties, lager prijskaartje voor zelf een agenda maken. Kijk, deze cover koos ik bij hen:

zelf agenda maken

Leestips

Wat vind jij van zelf een agenda maken met zoveel mogelijkheden voor eigen inbreng?

Similar Posts

72 Comments

 1. Die ringband weerhoudt mij ook, ik vind dat zo irritant! Ik heb ook de perfecte planner nog niet gevonden, ik ben aan het experimenteren met een bulletjournal en plan stickers...

 2. Super fijn dat je hem helemaal kan personaliseren, maar die ringband daar zou ik niet zo blij mee zijn zelf. Ik gebruik gewoon mijn google agenda op dit moment en tot nog toe werkt dat prima:)

 3. Dit is toch te leuk?? Ohh ik ga zeker eens kijken hoor. En die ringband? Ik stoor mij er niet aan, ik zorg dat ik daar iets opvult waar ik niet hoeft te schrijven ???? en een leuk cadeau ook om te geven.

 4. Hier kan ik zelf uren mee bezig zijn, het internet afschuimen naar leuke agendablaadjes, planners, to do lijstjes...
  En ik ben eigenlijk helemaal geen planner maar vind het zo leuk ????

  Xxx

 5. Wat leuk dat je een eigen agenda kan maken, maar eeen ringband vind ik minder. Ik heb een handige familie-agenda en ik vind het fijn dat je hier stickers hebt, notitiepagina's, maar ik ga het zeker onthouden.

 6. ik heb al meerdere planners gedownload maar ik kom er maar niet aan toe om ze uit te printen.
  ik heb laatst wel een goede daily planner gevonden bij de action voor heel weinig geld

 7. Ik vind het inderdaad echt super handig dat je het zelf kunt bepalen. Ik heb een Mascha planner en daar kan dat ook. Toch kost het ook wel wat tijd en geduld om ze zelf te personaliseren haha.

 8. Geweldig leuk idee. Als ik wil kan ik enorm veel geduld hebben! Die ringband zou ik ook een "dingetje" vinden...
  Dit jaar heb ik een personal planner gewonnen My journal heeft het ding.
  Maar volgend jaar vind ik zelf maken eigenlijk een leukere optie...

 9. Het klinkt wel heel leuk, ik ga eens kijken of de opties die ik belangrijk vind er ook bij zitten. Overigens krijg ik bij deze look niet direct een gevoel van 'heerlijk, daar wil ik echt dolgraag in werken', dat moet ik wel eerlijk zeggen.

 10. Wire-O vind ik echt bloedje-irritant altijd. Verder wel leuk dat je 'm zelf kunt maken, maar koop hem toch liever haha... Scheelt weer! Druk zat!

 11. Tegenwoordig gebruik ik alleen maar mijn telefoon voor planner, doordat hij dan ook direkt is gekoppeld aan die van mijn man. Toch is een good-old-fashion planner soms ook wel handig. Gewoon om even snel iets op te schrijven en met een telefoon duurt het, denk ik, toch net langer.

 12. Leuk dat je helemaal je eigen planner kan maken maar een planner op je telefoon is toch handiger? Lekker klein en altijd bij de hand :P Het idee van creatief bezig zijn en zelf een samenstellen vind ik wel echt tof :)

 13. De ringband in het midden zou ook echt niets voor mij zijn. Maar het idee is wel heel leuk. Toch hou ik het bij mijn Nuuna notebook waarin ik mijn eigen bullet journal maak :-)

 14. Ik ben linkshandig en zo'n ringband is dan echt een ellende met schrijven. Ik ben zelf wel iemand die ipv een agenda voor komend jaar een planner wil kopen, maar ben er nog niet uit welke :)

 15. Ik houd ook nog steeds van een offline agenda. Maar elk jaar lijkt het moeilijker te worden om een exemplaar naar mijn goesting te scoren. Ik was dus erg hoopvol bij de start van je post. Alleen zo jammer van die ringband! Voor mij echt een no go, net als voor jou blijkbaar :)

 16. Het idee om helemaal je eigen agenda samen te stellen is natuurlijk heel erg leuk. Het probleem bij mij is alleen dat ik elk jaar braaf begin aan een nieuwe agenda om dan ergens in april het links te laten liggen.

 17. Een eigen agenda / planner maken is wel handig, toch doe ik het zelf niet, omdat ik mijn agenda daar te weinig voor gebruik. Dan koop ik liever een eenvoudig, goedkoop exemplaar.

 18. Ik heb een planner gekocht voor 2018 en ben vooral gegaan voor de structuur die voor mij het handigst leek. Maar hij mist wel persoonlijkheid nu :) Ik zal dit idee bewaren voor volgend jaar!

 19. Wat een ontzettend leuke uitvinding! Ik gebruik nu sinds een tijdje de agendafuctie op mijn telefoon, want die heb ik altijd bij me. Maar ik vind de papieren versie's nog altijd erg leuk!

 20. Ik he sinds een paar maanden een bulletjournal. Elke pagina bedenk ik zelf en iedere maand kan je aanpassen wat niet werkt. Ik kan. niet meer zonder!!

 21. In eerste instantie werd ik enthousiast van je verhaal, maar zoveel opties hoeft voor mij eigenlijk ook niet. En ringband vind ik op zich niet erg, maar nu ik een agenda heb met hardcover krijgt dat laatste toch mijn voorkeur.

 22. Dit is inderdaad wel handig! Kan je zelf ook ruimte creëren voor notitie en degelijke. Dat miste ik altijd aan agenda's. Zelf heb ik alles digitaal ;-)

 23. Leuk idee! Wist niet dat je zoiets nu ook al zelf kan samenstellen (maarja, wat kan tegenwoordig niet). Ik ben ook begonnen met een bullet journal zo'n 2 maanden geleden. Dat zelf je agenda maken werkt voor mij altijd maar even. Ik gebruik hem nu vooral voor ideetjes voor mijn blog en hobby-fotografie ????

 24. Ideaal! Maar jammer van de ringband, daar knap ik echt op af. Het schrijft niet fijn, maar ook omdat ik daarmee regelmatig met losse blaadjes kom te zitten omdat ze na zoveel keer omslaan gewoon scheuren...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.