Reacties

De verjaardagskalender op de wc: wie heeft 'm nog? — 53 reacties

  • De wc is natuurlijk gegarandeerd een plek waar je regelmatig komt, en die kalender ziet. Zo bezien is het een heel effectieve plek!

   Leuk dat je een eigen fotokalender hebt gemaakt. Dan kun je daar ook nog herinneringen ophalen.

 1. Ik heb ibderdaad een kalender in de wc hangen. Al is hij nog leeg. Niet handig, maar dat komt omdat de vorige kalender kapotging en per ongeluk bij het oud papier terecht is gekomen voor ik alle verjaardagen kon overschrijven.

  Zonder die kalender kan ik echt niet alle verjaardagen onthouden. Wij hebben een flinke familie. Alleen al aardig wat broers/zussen en aanhang. En dan ruim 40 neefjes en nichtjes. Dat onthoud ik niet allemaal. En Facebook heb ik niet. Een app op mijn telefoon hoef ik daar ook. Niet voor. Geef mij maar zo'n papieren kalender. Leuk iedere maand een ander plaatje aan de verder kale wc muur.

  • Wat leuk ik heb ook zo'n grote familie! 30 nichtjes en neefjes. Heb je dan ook veel broers en zussen of is het van de ooms en tantes?

  • Die neefjes en nichtjes zijn allemaal van onze broers en zussen. Dat zijn er inderdaad veel. Mijn man en ik komen beiden uit een groot gezin.

  • We hebben 'rustige' maanden en 'drukke' maanden. Er zijn dus maanden waarin en een of geen jarig zijn en dan weer een heel rijtje tegelijk.
   En ik ben een 'slechte' tante hoor. Zelfs met kalender vergeetik nog wel kaarten te sturen.
   Zeker nu ik een lege kalender heb hangen.
   Ik moet gewoon snel gasn zorgen dat ik alle verjaardagen wer heb staan.

 2. Ja 'schuldig' bij ons hangt hij op de wc. Het is een foto kalender en vind het leuk om ernaar te kijken. En op Facebook wordt je wel herinnerd aan verjaardagen, maar van alle neefjes en nichtjes die te jong zijn voor Facebook staan die er natuurlijk niet op. Het onthouden van verjaardagen ben ik niet zo goed in en zonder kalender vergeet ik het...

 3. De verjaardagskalender hangt in de keuken. En helpt me regelmatig herinneren, om een kaartje te sturen. Niet alle vrienden, zeker de ouderen,zijn op Facebook.

 4. Ik zet er een datum bij voorzien van een kruisje de overlijdensdatum. Belangrijk als het familie is. In mijn vriendenkring heb ik niemand die overleden zijn. Die zou ik doorhalen.
  Ik heb twee ex-en die overleden zijn. Maar ja die zijn ex-en. Stonden al niet op de kalender.

  • Dat klinkt niet zo aardig... family first oké maar je vrienden die overlijden doorstrepen en familie niet vind ik best hard klinken! Ik kan er ook geen goede reden voor bedenken. Maar dit is geen aanval hoor! Probeer het alleen te begrijpen.

  • Dat is een interessant onderwerp eigenlijk: hoe ga je om met mensen die zijn overleden op een verjaardagskalender. Een kruisje is efficiënt en staat netter dan een streep. Maar je kunt natuurlijk ook met typex aan de slag.

 5. Ik heb toevallig een kalender gekregen voor Kerstmis. We gaan zien of ik hem echt actief ga gebruiken :)

  Nooit maar dan ook nooooooit zou ik hem op de WC hangen. Kleine druppeltjes water (en de rest!!) komen uit de wc in de lucht als je die doorspoelt. Dus iets op de wc hangen wat je niet makkelijk kunt schoonmaken vind ik zelf heel vies.
  Dus ik moet nog een plekje vinden, haha.

 6. Wij hebben geen verjaardagskalender maar ik noteer alle verjaardagen in mijn agenda. Elk jaar schrijf ik die verjaardagen over in mijn nieuwe agenda

 7. Wij hebben er nog eentje in het toilet hangen. Vorige jaar op mijn verjaardag gekregen :-) Niet iedereen op die kalender heb ik op FB. Ben blij met die kalender, want ik vind dit een erg mooi exemplaar. Mijn vorige had ik al meer dan vijftien jaar en er stonden nogal wat mensen op waar we contact meer mee hebben.

 8. Wat grappig, ik zou nou juist verwachten dat jij wel een wc kalender hebt. Vanwege de papieren agenda.
  Ik heb altijd een wc kalender gehad, maar ik ben er hopeloos in. Dan zit ik op de wc en denk oh die en die is jarig, deze week een kaartje sturen. Om dat vervolgens weer te vergeten zodra ik van de wc af ben.
  Sinds kort heeft de verjaardagskalender plaats gemaakt voor de maankalender.

  • Als ik verjaardagen goed bijhield zou ik zeker de voorkeur geven aan een papieren variant inderdaad Anita. Maar ik houd ze dus eigenlijk niet echt bij. Behalve die ik uit mijn hoofd weet, of via Facebook op geattendeerd word.

 9. Voor dit nieuwe jaar kocht ik een kalender. Omdat ik zoveel vergeet in alle hectiek. Daar zouden ook verjaardagen op komen. Nou, ze staan er nog niet op.. Hoe warrig.... Tot nu toe blijven de vakjes beperkt tot mijn werk rooster. En dat is het belangrijkst.

  • Soms heb je van die klusjes waarvan je denkt: 'Dat moet ik nog even doen,' en dan doe je ze vervolgens toch niet... Misschien is verjaardagen opschrijven er daar voor jou eentje van Cynthia : )

 10. Hier ook een papieren kalender in de wc. ook als versiering van de wc, de kalender toont mooie foto's van Wageningen. Ook daarom vind ik een papieren kalender leuk. Het enige is: ik vergeet vaak de maand om te draaien, dus wie in het begin van een maand jarig is, heeft pech!

 11. Ik had vroeger een verjaardagskalender op de wc. Nu niet meer, met als gevolg dat ik vaak verjaardagen vergeet. Zeker van mensen die geen Facebook hebben. Misschien moet ik er toch maar terug eentje ophangen ;-)

 12. Ja, wij hebben er nog eentje. Hij hangt op het toilet.
  Ik vind het wel leuk staan en vergeet zo geen verjaardagen. Zo vergeet ik niet een kaartje te sturen.
  Fb meldt het op de dag zelf pas en niet alle familie leden en vrienden hebben fb.
  Een app op mijn telefoon ... Pff weer een app erbij.
  Dus gewoon een papieren kalender!

 13. Bij mij hangt de verjaardagskalender op mijn werkkamer. Het is er eentje met eigen illustraties, ik ben de enige op de wereld die 'm heeft ;-)
  Ik kan meteen een kaart schrijven als ik zie dat er een jarige in aantocht is want de kaarten en postzegels staan ook op mijn werkkamer. Vrienden en familie krijgen van mij altijd een kaart, daar kan geen Facebookfelicitatie tegenop (of app-je, al heb ik geen smartphone).

  • Dat is een groot voordeel van een verjaardagskalender op je kantoortje: dan kun je de kaarten er inderdaad naast zetten. En dat is op de wc dan weer niet handig : )

   Wat leuk trouwens dat je je eigen kalender hebt getekend!

 14. De verjaardagskalender is bij ons voor verjaardagen en ook voor de trieste momenten. De dag dat iemand is gestorven is en het jaartal. En een kruis achter de naam zodoende zie ik het verschil tussen verjaardagen en de mensen en dieren die overleden zijn.

 15. Hier geen verjaardagskalender meer... te weinig verjaardagen die we vieren, normaal gesproken onthouden we die van familie wel.

  Op de wc hangt hier de schoolkalender, altijd handig... zo zie je elke dag of er binnenkort een vakantie aan komt bijvoorbeeld of een studiedag ;)

  • Oh dat had ik ook: de schoolkalender in de wc. Precies op ooghoogte als ik op de wc-pot zat! Precies wat je zegt, zo kun je goed zien wat er in het verschiet ligt, zoals studiedagen...

 16. Ik heb nog wel een verjaardagskalender, meer uit gewoonte dan wat anders want ik schrijf alles uiteindelijk toch over in onze planner en digitale agenda, haha. Hij hangt overigens niet in de wc, maar gewoon in de woonkamer. Ik kies daarom ook graag wel een mooie kalender uit die bij ons en het interieur past en bestel ze altijd online. De kalenders met gedichten van Plint bijvoorbeeld vind ik altijd erg leuk. Dan is het ook meteen decoratief.

 17. @vlijtig liesje, ik zou graag met je in contact komen over het onderwerp 'verjaardagskalender'. Het is een leuk gebruik waar je leuk over schrijft. Ik maak een nieuw televisieprogramma waar dit onderwerp in voorkomt. Hoe kan ik je bereiken? Groetjes Marloes Scholtalbers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder