Reacties

Wc-blokjes — 42 reacties

 1. Nee, ik gebruik geen wc blokjes.

  Wat mij betreft hoort het in het rijtje nutteloze waar.

  Onze toiletten zijn ook niet smetteloos qua kalkafzetting in de pot.
  Tja ach... het is maar zo'n opgelegd idee dat de binnenkant van je plee smetteloos wit moet zijn. Je eet er toch niet uit?

  Overigens doen we met name niet aan wc blokkjes ed vanwege het milieu, niet vanwege het geld.

  • Mijn tante Marietje raadde me schoonmaakazijn aan voor een schone wc. Het kost bijna niets, en het heeft inderdaad goed geholpen. Maar als er bezoek komt, dan hang ik toch graag een toiletblokje in de wc. Voor de prettige geur.

 2. Ik gebruik ze niet. Niet meer moet ik zeggen, want ik ben ook vaak genoeg gezwicht voor het idee van extra schoon en extra fris. Maar die blokjes gaan bijna altijd lekken, dan heb je zo'n gekleurde veeg aan de binnenkant van de pot, en ze zijn ontzettend vervelend om te vervangen. En moet je dan eens zien wat voor viezigheid er in zo'n houdertje blijft zitten...
  Nee, hier niet meer hoor... Af en toe een scheutje chloor in de pot en de borstel er eens goed door heen werkt voor mij...
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  • Een scheutje chloor ruikt ook wel fris en schoon inderdaad. Lekkende blokjes herken ik. Die heb ik ook regelmatig gehad. Maar ik moet zeggen dat deze balletjes dat niet doen.

 3. Bij onze nieuwe wc is het lastig een goed passend blokje te vinden, ze vielen regelmatig in de pot en daarom ben ik ermee gestopt. Inderdaad gewoon wat vaker de borstel er goed door. Wat helpt tegen kalkaanslag is cola. Heb je een fles waar de prik af is gooi hem ´s avonds in je pot en de volgende dag ziet alles er netjes fris uit. Ndat je de wc hebt doorgetrokken natuurlijk haha

 4. Ik vond een verpakking met wc'blokjes'(gel) onder in m'n schoonmaakspullenbak, dus die ben ik nu aan het opmaken. Ik gebruikte het eigenlijk niet meer, maar om ze weg te gooien vind ik ook zo wat.. Ik ben nog wel op zoek naar iets millieuvriendelijkers ter vervanging. Niet perse voor de schone pot ( ik borstel 'm gewoon elke dag even uit), maar voor een fris luchtje. Wij hebben geen raampje om het toilet te luchten. Misschien een zelfgemaakte luchtverfrisser ( ged.water, wodka &etherische olie). Groetjes, Marike

  • Ja een etherische olie werkt denk ik ook voor de frisse geur. Bij de Action zie ik die ook vaak staan. En daar moet je dan geloof ik een stokje inzetten.

  • Klopt ik heb ook geurstokjes in de wc staan. Gekocht bij de blokker. Werkt prima een niet te overheersend lekker luchtje hangt er nu in de wc. Blokjes gebruik ik niet. Paar keer gehad dat het hele blokje meeging bij het doortrekken en de wc dus verstopt was.
   Geen last van kalk in mijn pot die toch al 15 jaar oud is.
   Ingrid

 5. Ik gebruikte ook toiletblokjes, maar inmiddels ben ik overgestapt naar de gel van Mr. Muscle. Geen gepruts meer met navulverpakkingen of houders uit de pot vissen tijdens het poetsen van de wc.
  De wc schoonmaken doe ik niet met chloor ivm septic tank, groene zeep is wat dat betrefd wat vriendelijker. Nu weet ik eigenlijk niet wat de septic tank van Mr Muscle vind....zal ook niet zo vriendelijk zijn gok ik!

 6. Oh en wat grappig van de steenmarters! Die ga ik onthouden. Sprak laatst iemand die er één in zn kippenhok had gehad, dus misschien moet ik preventief vast een blokje ophangen bij de chicks, kan qua geur ook geen kwaad...

  • Als de kippen moeten kiezen tussen een wisse dood of chemische lucht kiezen ze denk ik toch voor de chemische lucht!

   Alleen wel te hopen dat het inderdaad helpt!

  • Het was maar een grapje van het blokje bij de kippen... Wij hebben gelukkig geen last van steenmarters, wel van vossen en roofvogels, maar daar is het hok en de uitloop tegen beveiligd.

 7. Wij gebruiken ook geen w.c-blokjes. Ik maak de w.c altijd schoon met groene zeep en die heerlijke geur blijft heel lang hangen. Iedere dag maak ik even schoon met een spray. Dus vies is mijn toilet nooit maar wij zijn met z'n tweeen dat is natuurlijk anders dan een gezin met 7.

 8. Ik gebruik ze helemaal niet omdat ik de chemische lucht in het toilet niet lekker vindt. Wel eens blokjes gekocht die in het water kwamen te liggen, maar kon geen enkel effect waarnemen.

 9. Ik onderhoud onze toiletten gewoon met een beetje vloeibare marseillezeep : reinigt voldoende en is heel wat milieuvriendelijker of allerhande speciale wc producten. Het water hier bevat vrij veel kalk dus hebben we wel last van kalkafzetting in de toiletpot en die poets je niet weg met marseillezeep. Ik gebruik gewone azijn om de kalk te verwijderen : kost niet veel en veel minder aggressief voor de levende culteren in mijn septische put. Om de 2 maanden ongeveer ontkalk ik de koffiezetmachine met azijn en dat hete azijnwater giet ik dan in de toiletpot dus twee vliegen in één klap : zowel wc als koffiezetmachine worden met dezelfde azijn ontkalkt. Ik laat dan wel het deksel van de toiletbril openstaan en laat de azijn in de toiletpot een nachtje intrekken. De volgende morgen is de kalk ofwel volledig verdwenen ofwel makkelijk te verwijderen na een paar keer wrijven met de borstel.

 10. Hier gebruiken we wel toiletblokjes. Wel die zonder houder aan de buitenkant. Een blokje op een haakje geperst. Zo blijft er geen viezigheid aan het plastic omhulsel zitten. Wanneer het blokje op is, gooi ik het haakje weg. Ik heb geen ventilatiemogelijkheid in ons toilet, dus vind ik de frisse lucht wel prettig. Daarnaast wordt bij mij dagelijks het toilet schoongemaakt, gewoon met toiletreiniger en (heel milieu onvriendelijk) wegwerpdoekjes. Met 3 jonge kinderen, vind ik het fijn dat mijn toilet schoon is en blijft.

 11. Nee al een tijdje niet meer, sinds mijn kinderen met een wcblokje in de hand rondliepen.. ik schrok me rot! (ik let altijd goed op, maar ze zijn met zijn tweetjes dus dan verlies je er wel eens een uit het oog) Beter voorkomen dan genezen, dus de toiletblokjes zijn hier taboe. Overigens maak ik me dan wel zorgen wanneer ze bij opa en oma zijn, dat ze daar die kauwgomballenachtige toiletblokjes niet smakelijk gaan uitproberen.

  • Oh wat eng! En door de kleurtjes en het geurtje zijn ze voor kinderen inderdaad aantrekkelijk! Ik kan me voorstellen dat je die niet meer in huis wilt hebben.

  • Daar had ik nog helemaal niet aan gedacht (voelt zich nu een nalatige moeder...), schoonmaakmiddelen, vaatwasblokjes en medicijnen zijn wél keurig opgeborgen. Maar inderdaad, die dingen zien er veel te aantrekkelijk uit.

 12. Ook hier geen wc-blokjes. Ik vind de geurtjes meestal niet prettig én ik vind het vervangen van de blokjes een heel vies karweitje. Gewoon dagelijks even een scheut toiletreiniger in de pot, borstel erdoor, een doekje langs bril en pot en that's it.

 13. ik heb ze vroeger wel eens gehad, maar behalve de lelijke gekleurde vlek die altijd in mijn pot ontstond heb ik er nooit van gezien wat het doet.
  En toen bij mijn ouders eens zo´n ding met houder en al mee doorgetrokken werd , met als gevolg dat de riolering verstopt raakte en de hele boel open gebroken moest worden heb ik ze nooit meer gekocht.

 14. Onze katten drinken uit de wc, als er eens iemand vergeet de deksel op de wc bril te doen. Dus nee, blokjes durf ik niet te gebruiken. De RVS "blokjes" heb ik ook lange tijd gebruikt maar die hadden geen enkel effect. In de houder van de wc borstel doe ik twee keer weeks een scheutje sinaasappelreiniger (biologisch) dat ruikt heerlijk, en as we speak ga ik een tip in de praktijk brengen om op de binnenkant van de wc rol een paar drukjes citroengras olie te druppelen, ook voor het fris. Ook lekker met mandarijenolie denk ik.

  • Dat die katten dat niet vies vinden! Maar ik kan me voorstellen dat je die blokjes er dan niet in doet. Ze zouden zichzelf vergiftigen!

   Goed om te horen dat die dure RVS blokjes niet helpen. Daar hoef ik dan niet in te investeren.

   Je tip van die citroengras olie ga ik zeker onthouden! Bedankt!

  • De katten vinden het niet vies, maar ik wel! Katten proeven in de natuur ook van alle water die ze tegenkomen - modderige plasjes, emmers met water waar bladeren en stokjes in drijven, gieters, plantenbakken - ze laten er hun schone bakjes met vers leidingwater graag voor staan. Jek!

 15. Hm ik vind die hangende wcblokachtigen eerlijk gezegd behoorlijk smerig ( brrr dat vervangen) en ik heb altijd begrepen dat het behalve een frisse geur eigenlijk niet bijdraagt aan daarwerkelijk frisser/schoner toilet, dus neen ik doe er niet meer aan.
  En ehm jah niets menselijks is mij vreemd ik laat me ook wel eens verleiden het toch een keertje te doen als het ergens verleidelijk ligt en ik ehm het dan dus zomaar in mn mandje stop :-) dan gebruik ik het ook maar tot het op is.
  Ik heb een plantenspuit gevuld met een scheutje allesreiniger aangevuld met water en daarmee spuit ik dagelijks de bril en pot even in, en neem hem dan af met het handdoekjevangisteren( die daarna in de was gaat) zodat t droog is, scheut azijn door de pot borstelen en ben binnen 2 min wel klaar hoor.

 16. Hier zeer zeker geen luchtjes in de wc. We hebben wel een raampje voor de ventilatie. Ik ben zeer allergisch voor parfumluchtjes. Als ik bij andere mensen ben en die hebben van die dingen in de wc, dan ga ik er nooit meer naar de wc. Sommige mensen hebben ook wel andere luchtjes in de woonkamer te hangen, dan ben ik heel snel vertrokken. Erg sneu voor hun, maar voor mij is het nog erger want ik zit de rest van de dag met de brokken. En als het op avond is kan ik de 's nachts nauwelijks slapen zo benauwd heb ik het dan.

 17. Ik gebruik geen wc blokjes, zonde van het geld en zoals ik in meerdere reacties al las een vies werkje om te vervangen, onnodig plastic en verpakkingen. Ik heb 2 toiletten , eentje beneden en eentje boven in de badkamer. Zelf gebruik ik alleen het toilet boven zodat het toilet beneden altijd schoon is en ik er bij bezoek alleen even een doekje overheen hoef te halen.

 18. Nooit meer ik gebruik geen wc blokjes..
  Ooit heeft een hulp er een in het toilet laten vallen en gewoon het toilet doorgetrokken.
  Heeft me een berg werk opgeleverd om het op te lossen. Hans

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder