Spray and go van de Action: nep V.I. Poo spray

vip poo action

Als mijn man nonchalant zegt: ‘Ik ga éven naar de wc,’ dan roep ik vaak automatisch: ‘Ga alsjeblieft op de wc boven!’

Want mijn man kan nogal stinken…

Ik wil niet teveel zeggen, maar als hij naar de wc beneden is geweest dan ga ik van narigheid meestal naar de wc op de eerste verdieping. Dus toen ik bij de Action een variant tegenkwam van het V.I.Poo voor een klein prijsje nam ik het mee. Want V.I.Poo wc spray belooft vieze geurtjes bij de bron aan te pakken.

WC spray V.I.Poo: geen stank meer bij de grote boodschap

V.I.Poo spray is een product van Airwick. Deze wc spray werkt, zeggen ze, omdat hij een laagje legt in je wc pot. En dat laagje houdt poepgeuren tegen. Voordat je gaat zitten om je behoefte te doen, spray je 3 tot 5 keer V.I.Poo in de wc pot.

Dit staat er op de site van Airwick te lezen:

‘V.I.Pooformula creates a barrier that traps and neutralises odours in the bowl and releases a fresh fragrance. While the product is designed to be used BEFORE, if used AFTER going it will help to neutralise bathroom odours.’

V.I.Poo versus toiletspray

V.I.Poo wc spray heeft dus duidelijk een andere werking dan toiletspray. Een toiletspray gebruik je nadat je op de wc bent geweest. Ze zijn vooral bedoeld om vieze geuren te maskeren. Ze verwijderen de stank dus niet. Maar veel mensen vinden dat de toiletspray zo mogelijk nog erger stinkt dan de ontlasting.

V.I.Poo belooft het probleem van stank bij je toiletgang bij de wortel aan te pakken, en niet alleen maar te maskeren.

N.B. Het helpt niet tegen winden overigens. De V.I.Poo spray werkt op de ontlasting zelf. Dus als je flink zit te winden, zal het alsnog stinken.

V.I.Poo spray in beeld:

v.i.poo spray 9200000055627921 2

v.i.poo spray
1 flesje kost 10,56 bij bol.com

Werkt V.I.Poo spray echt?

Als ik onder andere de reviews op Amazon.co.uk lees van mensen die V.I.Poo spray hebben gekocht, dan werkt het echt. Maar op de Australische website Choice las ik het volgende:

‘Yes, V.I.Poo works, but not for reasons you might think. According to Sydney Water’s sanitation experts, a waterborne barrier won’t provide protection from malodorous maladies because the offending odours are actually released during the process itself. So foul smells don’t even come in contact with the water, let alone get trapped beneath it.’

Met andere woorden: er is voor zo ver ik weet geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van V.I.Poo, maar er zijn wel veel positieve ervaringsverhalen. Dus of het nou werkt of niet, de meeste mensen ervaren V.I.Poo wel degelijk als effectief. Ook bij bol.com krijgt het product 5 sterren.

Kortom tijd om zelf deze spray eens te proberen! Maar dan de goedkope namaakversie van de Action: Spray and go.

Spray and go van de Action

Het flesje met de namaak V.I. Poo spray van de Action is een lust voor het oog vind ik. Het oogt romantisch en klein. Het formaat is ideaal: je kunt het zo in je broekzak of handtas meenemen.

Ik hoefde niet lang te wachten tot ik de Spray and go van de Action kon uitproberen. ‘Kom, ik ga eens even naar de wc,’ zei mijn man. Maar anders dan normaal, riep ik nu dus niet: ‘Ga in vredesnaam boven!’ Nu riep ik: ‘Wacht even! Dan spuit ik eerst even Spray and go in de toiletpot!’

Maar helaas, het hielp niet. Het stonk net zo als anders. Mijn man kwam met een goede verklaring: wij hebben een zogenoemde vlakspoel-wc in plaats van een diepspoel wc. Dat wil zeggen dat onze wc een plateautje heeft. Mijn man en ik denken nu allebei dat dat de V.I.Poo spray vooral geschikt is voor diepspoel wc’s. Want dan spuit je onderin inderdaad een soort laagje op het water onder in de pot. De ontlasting valt in het water, en het laagje V.I.Poo sluit de geuren af. Als het goed is. Maar bij een vlakspoel wc kan dat natuurlijk niet.

Filmpje van V.I.Poo

Je eigen wc-spray maken

Is de V.I.Poo spray gevaarlijk? Er zitten wel allerlei stoffen in met ingewikkelde namen. Dus wil je zeker weten dat je geen enkele dampen inademt, dan kun je je eigen anti stink spray maken. Fabulous Farm Girl geeft hiervoor een recept!

Mijn conclusie over de Spray and go van de Action

De Spray and go van de Action werkte niet om stank in de wc te voorkomen helaas. Maar het is goed mogelijk dat dit komt doordat wij een vlakspoel wc hebben. De Spray and go hoeft geen weggegooid geld te zijn overigens. Het is ook wel te gebruiken als toiletspray.

Toch zou ik het niet nog een keer kopen.

Een natuurlijke manier om van vieze geurtjes af te komen is met baking soda.

Lees ook Biologische schoonmaakmiddelen Action

Wat doe jij tegen vieze geurtjes op het toilet?

Similar Posts

42 Comments

 1. Een wierookstokje branden na gedane zaken :-)
  Zal ik je nog es wat ergerlijks vertellen: als mijn man ‘s morgens vroeg gepoept heeft, laat ie de badkamerdeur open staan. Drijft die lucht dus de trap op naar mijn bed -bwaargh, goeiemorgen! Het is geen dagelijkse routine gelukkig ;-)

 2. Och ik denk altijd maar zo, het is natuur hoor. We stinken allemaal als we gepoept hebben en met een goed geventileerde wc ruimte is de stank ook zo weg ;)

 3. Ik vind dit soort dingen altijd onzin en zal het niet snel aanschaffen. Stinken doen we toch op het kleinste kamertje, met een beetje goede ventilatie is het zo verdwenen.

 4. Het werkt inderdaad niet als je een ‘tableautje’ hebt. Er moet namelijk een soort film op het water komen en die houdt dan geuren tegen. Op een tableautje komt je boodschap er niet onder te liggen. Ik had ooit de VIPoo in de aanbieding gekocht, want ik vond het ook echt te duur om in de pot te spuiten. Maar ik moet zeggen, het werkte wel degelijk. Ik heb nu ook die van de Action gekocht en ik heb het idee dat de werking ongeveer hetzelfde is, alleen voor een flink pak minder geld.

 5. die vipoo :) die vind ik zo grappig! Ik heb de echte ook nog niet getest zou dit echt zo werken? ik kan er moeilijk in geloven :) Maar als luchtverfrisser is het dan wel handig!

 6. Ik koop dergelijke spray niet aangezien het alweer extra chemische rommel is die in het water terechtkomt. Hangt er een poepluchtje in de toiletruimte, dan zet ik raampje en deur even open en de geur is zo verdwenen.

 7. ik heb hem ooit ook eens gekocht in action, ik heb hem nog nooit gebruikt eigenlijk want hij staat in de gastenwc.. ik zou eens moeten checken of dat ding werkt, ik heb een normale wc dus het zou moeten lukken

 8. Wat grappig! Ik erger me altijd kapot aan de reclames van V.I.Poo hahaha. Hier zetten we maar het raampje open, kan het gelijk even doorluchten. Ik geloof niet zo in dat soort sprays. Juist vanwege wat er gezegd wordt; de grootste boosdoener qua lucht komt niet eens in contact met het water…

 9. Wij hebben ook vlak spoelers. Vind ik om fijner. Het is belangrijk om af en toe achterom te kijken zeker als je vaak darmklachten kent.

  Ik trek door terwijl ik nog zit en sluit meteen de deksel. De geur zit nl tussen je billen en de wc. Doortrekken, deksel meteen dicht. Helpt echt en zo simpel.

  Fijn weekend.

 10. een lucifer is inderdaad het beste,werkt goed en milieuvriendelijk,al die spray’s zijn wel slecht voor het milieu en we hebben al genoeg gif in het dagelijks leven.

 11. Ik heb ook zo’n man haha!
  Ik ben zo iemand die de toiletspray zelf ook afschuwelijk vind ruiken in combinatie met de ‘andere’ geurtjes, dus voor hier zou die spray perfect zijn als het zou werken… Maar wij hebben ook zo’n plateau in de wc helaas!

 12. Hahaha ik wachtte met spanning af naar jouw ervaring en had gehoopt dat het zou werken! Ik gebruik een lucifer om de stand te verwijderen.

 13. BIj ons op het werk en thuis werkt de spray van de action wel. Diepe pot en als je vantevoren in de pot sprayt, je doet je boodschap en trekt door en sprayt nog een keer in de pot, dan ruik je niks meer. Behalve citroen of welke geur je dan hebt…

 14. Hij werkt prima wij gebruiken het allemaal mijn dochter met haar gezin van 5.wij zijn met 2 . Wij zijn er super blij mee..dus onzin het heel erg goed juist..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.