Reacties

Filofax of Hema organizer agenda: zelf tabbladen maken! — 13 reacties

 1. Ik heb geen ervaring met een filofax en begrijp de hype ook niet echt. Maar dat kan komen omdat ik sowieso geen agenda gebruik, hier komt alles op de kalender. Vroeger heb ik ook zo'n mapagenda gehad en voldeed prima. Voor todo lijstjes gebruik ik de notities in de telefoon heb ik tenminste altijd bij me.

 2. Toen ik nog een papieren agenda nodig had (nu heb ik Google Kalender op mijn telefoon en computer), maakte ik gebruik van een A8 klapper. Even op internet zoeken naar een agenda inhoud voor dat jaar, die op blanco A8 klapperblaadjes printen en de agenda was weer up-to-date. Zeer goedkoop, heel ruim, veel gevarieerdere inhoud qua mapjes enzo te koop (HEMA). En zo groot als een schrift, dus paste altijd wel in mijn tas.
  Bijna zoiets als een filofax achtige agenda, maar ik vond die altijd wat te kleine regeltjes hebben. Ik schrijf nogal groot. En bewaar graag nog meer in mijn agenda, zoals verjaardag en adressenlijst, budget, belangrijke informatie, menuplanning ect.
  Nu is dat allemaal los verspreid. Misschien toch maar eens die agenda weer opgraven...

  • Dat is ook een handige oplossing! Het formaat A8 kende ik nog niet. Ik ken alleen A4 en A5. Superleuk dat er op internet zoveel gratis uit te printen is.

 3. Hm het ziet er idd altijd erg leuk uit die filofaxpinterestjes :-) moet wel zeggen zoals bijna alles op pinterest. Ik schrijf het op in mijn agenda als idee voor volgend jaar, nu heb ik al gewoon een mooie agenda waar ik goed mee kan en blij mee ben.

 4. Geen ervaring mee, ik blijf trouw aan mijn succes-agenda...
  Ik wens je een heerlijke avond en alvast een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  • die gebruikte ik vroeger ook. Het handige daarvan vond dat je bv je adressenbestand kon laten zitten en niet kwijt was als je een nieuwe agenda begon. Ik gebruikte later wel de goedkopere hemavullingen ipv de echte succes. Ik vermoed dat dat handige voor alle "organizers" met ringbandjes zal gelden.

 5. Leuk zeg!! Ik heb een Filofax en gebruikte hem dit jaar eigenlijk niet niet meer, maar ben ook niet helemaal wijs met mijn andere (gratis) agenda. Als ik dit zie, krijg ik gewoon zin om hem ook zo aan te kleden en hem toch maar weer in gebruik te nemen voor 2014! Ik denk wel dat ik even kijk naar een leuke insert die gewoon bezorgd kan worden, want om nu 10 dollar ofzo te betalen en dan ook nog zelf te moeten printen en knippen, dat vind ik een beetje zonde van het geld. Dan volg ik liever de tip van je dochter voor wat betreft die tabbladen!

 6. Goed idee om zelf tabbladen te maken. Ik heb regelmatig gekeken naar zo'n soort agenda, maar voor mij is hij ook te klein en net als jij denk ik dat ik de ringband niet handig vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder