Filofax of Hema organizer agenda: zelf tabbladen maken!

organizer agenda

Mijn oudste dochter kocht bij de Hema een ringband agenda voor 5,95 ook wel een organizer agenda genoemd.

Organizer agenda Hema

Zo eentje die lijkt op een Filofax agenda en een Happy Planner.

En wat blijkt?

Je kunt zo’n organizer agenda helemaal naar je eigen smaak inrichten. Bijvoorbeeld met behulp van masking tape. Zo maakte ze haar eigen tabbladen. En met gekleurd tape, maakte ze nieuwe secties in de agenda, en fleurde ze hem op.

Gratis inhoud printen van Filofax

Net als bij Moleskine agenda’s blijken Filofax agenda’s trouwe fans te hebben. En ik moet zeggen: je kunt zelfs gratis verschillende inhouden downloaden. Dus als je eenmaal de buitenkant hebt gekocht, heb je een heel goedkope agenda. Er zijn zelfs menuplanners, te-doen lijstjes, dagplanners en papier voor notities ‘printables. Kijk maar eens op deze Pinterestpagina! Je kijkt echt je ogen uit.

Ik zie wel de voordelen van zo’n filofax. Maar voor mezelf vind ik het formaat te klein. En bovendien denk ik dat ik last zou hebben van die ringetjes in het midden.

Maar het is een leuke agenda!

Organizer agenda: zelf tabbladen maken

Hieronder zie je hoe mijn dochter haar eigen tabbladen maakte!

Ze gebruikte daarvoor van dat leuke papier dat ze bij de Action kocht voor 99 cent.

Schermafbeelding 2014 02 17 om 07.57.02
Papier met printjes
Schermafbeelding 2014 02 17 om 07.57.30
Knip het uit!
Schermafbeelding 2014 02 17 om 07.57.17
Gebruik het tabblad als sjabloon
Schermafbeelding 2014 02 17 om 07.57.41
Plak een witte sticker op het papier

Agenda vulling

Je kunt natuurlijk ook gewoon een kant en klare agenda vulling kopen. Zoals deze Hema agenda vulling:

hema agenda vulling

Echte Hema organizer agenda’s zie ik op het moment niet in hun schappen liggen. En ook de Action lijkt ze niet te hebben. Maar bij bol.com kun je wel terecht voor een organizer agenda. Zoals deze:
organizer agenda

Wat zijn jullie ervaringen met Filofax agenda’s? En is een originele Filofax fijner dan de Hema versie?

Similar Posts

13 Comments

 1. Ik heb geen ervaring met een filofax en begrijp de hype ook niet echt. Maar dat kan komen omdat ik sowieso geen agenda gebruik, hier komt alles op de kalender. Vroeger heb ik ook zo’n mapagenda gehad en voldeed prima. Voor todo lijstjes gebruik ik de notities in de telefoon heb ik tenminste altijd bij me.

 2. Toen ik nog een papieren agenda nodig had (nu heb ik Google Kalender op mijn telefoon en computer), maakte ik gebruik van een A8 klapper. Even op internet zoeken naar een agenda inhoud voor dat jaar, die op blanco A8 klapperblaadjes printen en de agenda was weer up-to-date. Zeer goedkoop, heel ruim, veel gevarieerdere inhoud qua mapjes enzo te koop (HEMA). En zo groot als een schrift, dus paste altijd wel in mijn tas.
  Bijna zoiets als een filofax achtige agenda, maar ik vond die altijd wat te kleine regeltjes hebben. Ik schrijf nogal groot. En bewaar graag nog meer in mijn agenda, zoals verjaardag en adressenlijst, budget, belangrijke informatie, menuplanning ect.
  Nu is dat allemaal los verspreid. Misschien toch maar eens die agenda weer opgraven…

 3. Hm het ziet er idd altijd erg leuk uit die filofaxpinterestjes :-) moet wel zeggen zoals bijna alles op pinterest. Ik schrijf het op in mijn agenda als idee voor volgend jaar, nu heb ik al gewoon een mooie agenda waar ik goed mee kan en blij mee ben.

 4. Geen ervaring mee, ik blijf trouw aan mijn succes-agenda…
  Ik wens je een heerlijke avond en alvast een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  1. die gebruikte ik vroeger ook. Het handige daarvan vond dat je bv je adressenbestand kon laten zitten en niet kwijt was als je een nieuwe agenda begon. Ik gebruikte later wel de goedkopere hemavullingen ipv de echte succes. Ik vermoed dat dat handige voor alle “organizers” met ringbandjes zal gelden.

 5. Leuk zeg!! Ik heb een Filofax en gebruikte hem dit jaar eigenlijk niet niet meer, maar ben ook niet helemaal wijs met mijn andere (gratis) agenda. Als ik dit zie, krijg ik gewoon zin om hem ook zo aan te kleden en hem toch maar weer in gebruik te nemen voor 2014! Ik denk wel dat ik even kijk naar een leuke insert die gewoon bezorgd kan worden, want om nu 10 dollar ofzo te betalen en dan ook nog zelf te moeten printen en knippen, dat vind ik een beetje zonde van het geld. Dan volg ik liever de tip van je dochter voor wat betreft die tabbladen!

 6. Goed idee om zelf tabbladen te maken. Ik heb regelmatig gekeken naar zo’n soort agenda, maar voor mij is hij ook te klein en net als jij denk ik dat ik de ringband niet handig vind.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.