Reacties

Agenda versus planner: wat is het verschil? — 69 reacties

 1. Ik gebruik een planner, omdat je bij een agenda snel vast zit aan dagen/tijdstippen. Ik schrijf eerder dingen op die ik in een bepaalde week wil doen, en die hoef ik niet per se vast te pinnen op dinsdagochtend om 10 uur :) Een planner geeft veel veel rust en vrijheid.

 2. Ik gebruik de agendaplanner op mijn smartphone voor afspraken en soms herinneringen te zetten voor iets wat ik echt op dat moment moet doen. Daarnaast een app met een soort to do lijstjes-functie. Maar die gebruik ik voor allerlei lijstjes zoals boodschappen, babynamen, wat we nog nodig hebben voor de baby etc.

 3. Ik ga trouwens volgend jaar wel eens voor een andere agenda, dan de standaard Hema, maar wel gewoon een agenda. ik heb wel een familie planner, met 4 hokjes per dag,w aar ikper persoon in het gezin kan schrijven wat wie moet doen, die dag.

 4. Ik heb een doodnormale agenda, die ik ook wel als een planner. Het is maar net wat je ermee doet in mijn ogen. Naast de ouderwetse agenda heb, heb ik alles ook nog digitaal. Voor mijn inspiratie voor mijn blogartikelen schrijf ik op in een notitie boekje en dit werkt voor mij het beste.

 5. Ik ben meer van de agenda! Ik moet er sowieso een bijhouden voor het werk, dus sowieso heb ik dat al meer in de vingers. Een planner begint altijd vol goede bedoelingen bij mij, maar loopt vaak in de soep door onverwachte omstandigheden!

 6. Ik heb een panner, niet omdat ik dat perse wilde, maar ik won er een. Een heel goede manier om te kijken of ik er iets mee kan. Tot nu toe vind ik het een agenda waar ik de weg in kwijt raak. naast de dagen van de week moet ik ineens zo veel noteren... Echt het blijkt mijn ding niet te zijn

 7. Wat handig dat je het verschil beschrijft! Ik gebruik een agenda en voor mijn doelen heb ik een apart boekje. Ik heb een bullet journal geprobeerd maar was me teveel werk haha.

 8. Ik heb een tijd geleden in een impuls een bullet journal gekocht maar heb er nooit iets mee gedaan. Ik ben echt niet goed in het bijhouden van een agenda. Het komt ook soms voor dat ik een afspraak vergeet. Ik gebruik de agenda op mn Iphone, ideaal en vrijwel altijd bij de hand.

 9. Nee, een planner is niet mijn ding, ik wil er niet nog iets extra's bij wat ik moet invullen en bijhouden. Een agenda gebruik ik ook niet echt, alleen een kalender in de keuken waar onze afspraken op staan.

 10. Ik heb een planner, voor het tweede jaar op een rij. Vorig jaar had ik er een van Leonie Dawson. Ik hou van haar kleurrijke stijl, maar voor een planner was het me in de praktijk veel te druk en chaotisch. Dit jaar heb ik expres voor een zo leeg mogelijk exemplaar gekozen. Voor mijn werk als schrijver en online ondernemer is het fijn om al mijn notities e.d. op 1 plek te hebben. Eerlijk is eerlijk: wat dat laatste betreft is er zeker vooruitgang, maar er zwerven nog meer dan genoeg to-dolijstjes op m'n bureau rond. Wat dat betreft ben ik de koningin van de papieren lijstjes. ;-)

 11. Ik heb beide. Een agenda die op de telefoon staat en gesynchroniseerd is met die van mijn vrouw. Zo hebben we altijd alle afspraken zichtbaar. En een planner voor mijn blog om daarmee te experimenteren en te kijken of het voor me werkt. Tot nu toe ben ik daar wel blij mee omdat ik dingen iets meer overzichtelijk heb.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>