T-shirt: de perfecte lengte is…

t-shirt lengte

Ik draag het hele jaar door simpele, aansluitende t-shirts. Maar het valt me niet mee om t-shirts te vinden met precies de goede lengte.

De perfecte lengte voor een t-shirt is, wat mij betreft zo’n 53 centimeter.

Meestal zijn ze helaas te lang. Wat dat betreft voel ik me soms een beetje als de veeleisende Goudlokje uit het gelijknamige sprookje. Goudlokje zoekt net zo lang tot het ‘precies goed’ is.

goudlokje

Het Goudlokje principe: wat maakt een t-shirt ‘precies goed’ voor mij?

 • Ademend materiaal, dus het liefst katoen. Viscose mag ook.
 • Een beetje lycra, zo’n 4% zodat de pasvorm er goed in blijft.
 • Soepel materiaal.
 • Niet te strak.
 • Niet te wijd.
 • ±50 centimeter lang.
 • Géén teksten! En al helemaal niet van die open-deur-teksten, zoals ‘Life should be lived’ of zo.
 • Niet te hoogsluitend.
 • Niet te laagsluitend.

Hema t-shirts: te lang

De prijs van een basic t-shirt van de Hema is prima, en er bovendien zit elasthan in wat goed is voor de pasvorm. Bovendien hebben ze shirts in meerdere kleurtjes. Maar helaas zijn hun t-shirts te lang. Gemiddeld zijn de basic t-shirts van de Hema namelijk zo’n 60 centimeter lang. Dat zijn dus 7 centimeters te veel voor mij. Toch zullen er vast ook mensen zijn die de lengte van de Hema t-shirts juist perfect vinden. Of misschien zelfs wel te kort!

C&A t-shirts

Bij C&A hebben ze ook vaak hele leuke t-shirts vind ik. Vooral van het merk Clockhouse. De lengte van die t-shirts vind ik net kunnen, maar bij C&A heb ik dan weer een ander probleem: de t-shirts zitten wat mij betreft net iets te strak. En dat vind ik dan weer niet mooi staan. Rondingen zijn prima, maar liever niet op buikhoogte.

Miss Etam t-shirts: te stug

Bij Miss Etam verkopen ze eveneens een goede kwaliteit t-shirts, maar ook die koop ik niet. Want de t-shirts bij Miss Etam vind ik dan weer te stug aanvoelen. Afgezien daarvan zijn ze met zo’n 67 centimeter lengte te lang naar mijn smaak.

H&M t-shirts: precies goed!

Het perfecte t-shirt vind ik in de regel bij de H&M. Ze hebben ze in verschillende kleuren, hoewel het kleurassortiment van mij nog wel groter zou mogen worden. Daarnaast hebben de shirts van de H&M precies de goede lengte wat mij betreft, ze zitten niet te strak, en het materiaal is lekker soepel. Daarnaast zijn ze ook nog eens prima geprijsd: meestal rond de 4,50.

Waarom staat de lengte van een shirt er niet op?

Weet je wat ik handig zou vinden? Als ze naast de maat ook het aantal lengte centimeters van een t-shirt zouden vermelden!

Lees ook t-shirt bedrukken.

Wat is voor jou de ideale lengte van een t-shirt?

Similar Posts

56 Comments

 1. Ik vind de Hema t-shirts beter dan die van de H&M. Blijven langer mooi en hebben een goede lengte. Die van H&M gaan eerder lubberen. En net als jij hou ik niet van t-shirts met opdruk en zeker niet met teksten.

 2. Ik vind dat echt een goede suggestie. Ik heb ook altijd moeite met de lengte van shirts. De ene keer wil je een wat langer shirt aan omdat dit beter bij je outfit staat en de andere keer een korte.

 3. Wel een goed onderwerp ik ben best wel lang en een grote boezem en heb dat shirts vaak net te kort zijn voor mij. Heb nu wel een paar goede singlets van de hm gevonden

 4. Ik ben dol op je blogs. Jij schrijft serieus over onderwerpen waar wij allemaal mee dealen maar waar niet genoeg over gepraat wordt, voor mijn gevoel. Ik draag nog mijn zwangerschapshemden (oeps) die zijn vrij lang.

 5. Wat een leuk bericht ik merk dat het bij mij vaak wel goed gaat maar de shirts voor mijn man altijd te kort zijn :P Het zou inderdaad handig zijn als er lengte maten zouden zijn.

 6. Grappig om te lezen dat bij jouw de h&m precies goed is en c&a niet. Bij is het anders om. Ik koop graag shirts bij de c&a en dan wel een maat te groot voor het bolle buikje, maar verder vind ik ze heerlijk. De shirts van de h&m vind ik vaak te kort. Ik moet veel rekken op mijn werk en dan kruipen ze zo ver omhoog dat je je naakt voelt.

 7. Ik vind de t-shirts van H&M ideaal, heb er zelf ook enkele van deze winkel. Lange t-shirts vind ik echt niet leuk, tenzij ze van Mr. Boyfriend zijn, hehe!

  PS: Ik heb je genomineerd voor De Sunshine Blogger Award (klik op mijn naam en dan kom je uit op mijn blogbericht)

  Liefs,
  Debby

 8. Ik koop altijd tshirts bij Bristol, al jaren erg tevreden erover. Hou ervan dat ze iets langer zijn zodat ik ze gemakkelijk in mijn broek kan stoppen. Heb altijd een hemd onder mijn kledng

 9. In de winter vind ik wollen hemdjes of shirtjes het lekkerst, vaak zit er wat zijde bij in waardoor het heel fijn draagt. Qua lengte gaat dat meestal goed.

 10. Haha, bizar he dat er zoveel verschil zit in t-shirts! Ik vind T-shirts van de MS mode altijd heel erg prettig zitten. Qua lengte voor mij ook echt goed.

 11. Telkens een meetlint meenemen naar een winkel zou idioot zijn. Ik zou het ook steeds vergeten! Maar het is wel handig om te weten. Het zou inderdaad ook handig zijn dat er een lengtemaat wordt gegeven, net als in broeken!

 12. Ik denk dat wij redelijk overeenkomen aangezien ik mijn t-shirts ook altijd bij H&M haal, die zijn namelijk echt perfect voor mij qua lengte en model.

 13. Al lang koop ik niet meer kleding bij H&M, C&A. Last had ik bij C&A gekocht maat S. Een paar weken daarna past het niet meer. Ik koop dus nu groot maat (maat M). En qua lengte wil ik graag de laatste tijd tot kontje

 14. Dit is inderdaad een herkenbaar probleem. Ik ben zelf heel klein waardoor shirts vaak te groot zijn en ik heb hele smalle schouders waardoor je de hele dag je shirt goed moet trekken. Zelf vind ik de shirts van de C&A nog het beste. Origineel artikel!

 15. Ik heb eigenlijk nooit problemen met t shirts, maar komt misschien ook omdat ik geen grote cup heb, want dan heb je vaak dat het shirt wat korter word

 16. Wat goed dat je dit hebt uitgezocht. Leuk artikel. Ik erger me vaak aan Zalando dat je ze moet bellen hoelang een T-shirt is. Soms staat het er niet bij. Ik moet het dan bestellen en het blijkt net onder je navel te komen dat is dan zo lelijk. Ik voel me dan net een kleuter. Ik breng hem dan meteen terug. Wel zonde. Nu weet ik dat de levis truien wel wat langer zijn gelukkig maar van de andere durf ik niet zo gauw alles te kopen.

 17. Wat shirts en de ‘perfecte lengte’ betreft doe ik niet aan regeltjes ;) Ik draag zowel mannen shirts die bijna een jurk lengte hebben, als een net wat te korte top die je prima in een high waisted broek kan stoppen.

 18. Grappig. Ik wil juist dat ze wat langer zijn. Ik heb een voorliefde voor skinny jeans, low rise maar liever ‘very low rise’. Heupbroeken dus. Staat mij het leukst. Zit het lekkerst. Ik heb niks met die high waist-broeken. Ik vind het – sorry voor iedereen die ervan houdt – lelijk en het zit helemaal niet lekker meer. Zeker niet meer nadat ik een kind heb gekregen en na de keizersnede toch alles qua organen niet meer helemaal op zijn oorspronkelijke plek zit. Ik draag nog steeds maat 27 maar de verhoudingen zijn gewoon veranderd. Ok, meer on topic: ik zoek juist altijd naar lange shirts en hemdjes. Die van de Primark (de basic shirts en hemdjes) zijn dan ook lekker lang (niets voor jou dus ;)

  1. Ik snap ook niet dat die high waist broeken terug zijn! Je krijgt er een enorme kont van en ze zijn gewoon niet charmant. Zeer vreemde trend wat mij betreft.

   Goed om te weten dat ik niet naar de Primark hoef voor shirts ; )

 19. Ik heb echt nog nooit stilgestaan bij de lengte van een shirt. Als het wat ruimer valt vind ik het niet erg als het wat langer is, maar bij hele strakke wel. En moest lachen van herkenbaarheid over teksten op shirts. Verschrikkelijk! Evenals vaak schreeuwerige afbeeldingen.

 20. Op sommige webshops vermelden ze wel eens de lengte. Ideaal! Ik ben zelf erg klein, dus ik wil niet zo’n erom lang shirt :)

 21. Ik ben zelf vrij lang en zoek ook lange shirts, anders zijn ze snel te kort. Vreselijk vind ik dat als je bukt je bloot ziet. Hemdjes van de HEMA heb ik standaard een maat groter, shirts heb ik daar niet van. Ook qua zelfde maat kan er verschil zijn, ik heb 2 maatjes L van hemden van de HEMA en de één is 4 cm langer. Maar dat zal wel een foutje zijn :)

  1. Dat is inderdaad een beetje apart, 4 centimeter verschil bij dezelfde maat. Bij mij zijn de Hema shirts dus te lang. Eigenlijk zouden ze speciale lengtematen moeten introduceren bij de Hema!

 22. Bij mij zijn t-shirts vaak te kort en anders te wijd. Het soort t-shirts wat jij draagt, draag ik ook amper. Ik draag bijna altijd hempjes met een blazer o.i.d. erover.

 23. ik heb nooit stil gestaan hierbij, maar waar ik echt een hekel aan heb is als ik buk en ik een bouwvakkerspleet heb, dus een t-shirt moet wel wat langer zijn voor mij

 24. Ik vind de t-shirts van dr primarkt t beste ze zijn lang en hebben stretch. Hema is mij te groot en te dikke stof weinig strechts en h&m lijkt wel nog slechtere kwaliteit te hebben dan de primarkt..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.