Waar printen of: wat voor printer heb ik nodig?

waar printen

Waar printen als je zelf geen printer hebt?

En als je het toch wel handig vindt om er eentje in huis te hebben, wat voor printer heb je dan nodig?

Wat voor printer heb ik nodig? Een belangrijke vraag!

Zelf kocht ik een tijdje terug tot mijn grote spijt een zwart-wit printer. Het is niet dat hij het niet goed doet hoor, hij is prima. Maar ik baal achteraf enorm dat ik geen kleurenprinter heb gekozen. Alles wordt nu zwart-wit, en met lede ogen zie ik allerlei vrolijk gekleurde printables voorbij komen, die bij mij dus grijs worden dankzij mijn zwart-printer.

De vraag: ‘Wat voor printer heb ik nodig?’ is dus echt wel belangrijk!

Als ik daar beter over had nagedacht, had ik nu niet met een printer gezeten waarvan ik baal.

Waar kan ik printen?

Maar eerst: wat als je geen printer in huis hebt of wilt? Een goede reden om geen printer in huis te hebben is het milieu. Je kunt veel dingen ook prima online lezen, zonder er papier voor te gebruiken en dat scheelt weer een boel bomen.

Hoewel steeds meer printers beloven zo min mogelijk inkt te gebruiken. Zo heeft het merk Epson een zogenoemde EcoTank Mono. Dat is een printer met een hervulbare inkttank. Je kunt daarmee tot 95% besparen op stroomverbruik en op Epson inkt.

Een andere heel praktische reden om geen printer in huis te hebben is plaatsgebrek. Zo’n ding neemt best veel plek in. En last but not least gebruikt een printer stroom. Dus als je wilt bezuinigen op je energiekosten kan dat ook een reden zijn om elders te printen. En last but not least: met alleen een printer ben je er nog niet. Je hebt ook inkt cartridges nodig.

Als je geen printer hebt, en je moet ineens toch wat printen dient zich de vraag aan: ‘Waar printen?’

Waar printen? Printen in de buurt

Printen kan op diverse plekken in de buurt!

 1. De bibliotheek! De bibliotheek is op dit moment niet zo’n handige tip omdat ze gesloten zijn vanwege de coronacrisis. Maar in ‘normale’ tijden kun je daar uitstekend terecht om dingen te printen.
 2. Speciaalzaken zoals de keten Copyrette.
 3. Bij de buren : ) Als je het geluk hebt dat je buren een printer hebben, en jullie hebben goed contact, dan mag je daar vast wel even printen.
 4. Op school en universiteit. De meeste opleidingsinstituten beschikken over printers.
 5. Op je werk.

Wat voor printer heb ik nodig

Zeker als je kinderen hebt kan het toch wel erg handig zijn om zelf een printer in huis te hebben. Als ze veel moeten printen voor bijvoorbeeld werkstukken dan is het toch wel prettig om dit thuis te doen. En als je hele kleine kinderen hebt dan is een printer ideaal om kleurplaten en leuke oefeningen voor school uit te printen.

Tijdens de lockdown toen ouders ineens thuisonderwijs moesten geven werd er meer geprint dan ooit!

Printer kiezen overwegingen

 • Ga je vooral tekstdocumenten printen? Dan is een zwart-wit printer prima.
 • Wat is je budget? Wil je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van niet-originele cartridges die vaak goedkoper zijn? Dan is het goed om hierop te letten bij de aankoop van een nieuwe printer. Niet alle printers werken namelijk goed met zogenoemde nep cartridges, terwijl andere het prima doen met nep inkt. In dat geval kun je dus ook kiezen voor bijvoorbeeld een huismerk Epson 29 inktpatroon in plaats van originele Epson cartridges.
 • Wil je ook leuke printables printen? Dan is een kleurenprinter beter.
 • Er zijn ook zogenoemde all-in-one printers. Die printen niet alleen, maar kunnen ook scannen en kopiëren. Dus als je dat ook wilt kunnen doen is dit handiger.
 • Hoe groot wil je dingen printen? Is A4-formaat genoeg, of wil je ook A3-formaat kunnen printen?

De Consumentenbond over inkt cartridges: hun tips

Waar kan ik printen samenvattend

Deze post ging over twee belangrijke moderne vraagstukken: Waar printen als je zelf geen printer hebt? en Wat voor printer heb ik nodig? Ik moet bekennen dat ik zelf (nog) niet zonder een printer zou kunnen. Hoewel ik steeds meer op mijn Kobo eReader lees, heb ik het soms toch ‘nodig’ om iets op papier te hebben. Om een tekst tastbaar in mijn handen te houden en dan te lezen. Het is net alsof ik het dan beter opneem dan via een scherm.

Maar vanuit milieuoverwegingen is het zeker een goed idee om zo min mogelijk te printen.

En daarmee bespaar je ook nog leuk op printer inkt.

Lees ook mijn post over Action cartridges.

44 Comments

 1. Dimario
 2. Felice veenman
 3. Joannes
 4. Henriette

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh