Waar printen of: wat voor printer heb ik nodig?

waar printen

Waar printen als je zelf geen printer hebt?

En als je het toch wel handig vindt om er eentje in huis te hebben, wat voor printer heb je dan nodig?

Wat voor printer heb ik nodig? Een belangrijke vraag!

Zelf kocht ik een tijdje terug tot mijn grote spijt een zwart-wit printer. Het is niet dat hij het niet goed doet hoor, hij is prima. Maar ik baal achteraf enorm dat ik geen kleurenprinter heb gekozen. Alles wordt nu zwart-wit, en met lede ogen zie ik allerlei vrolijk gekleurde printables voorbij komen, die bij mij dus grijs worden dankzij mijn zwart-printer.

De vraag: 'Wat voor printer heb ik nodig?' is dus echt wel belangrijk!

Als ik daar beter over had nagedacht, had ik nu niet met een printer gezeten waarvan ik baal.

Waar kan ik printen?

Maar eerst: wat als je geen printer in huis hebt of wilt? Een goede reden om geen printer in huis te hebben is het milieu. Je kunt veel dingen ook prima online lezen, zonder er papier voor te gebruiken en dat scheelt weer een boel bomen.

Hoewel steeds meer printers beloven zo min mogelijk inkt te gebruiken. Zo heeft het merk Epson een zogenoemde EcoTank Mono. Dat is een printer met een hervulbare inkttank. Je kunt daarmee tot 95% besparen op stroomverbruik en op Epson inkt.

Een andere heel praktische reden om geen printer in huis te hebben is plaatsgebrek. Zo'n ding neemt best veel plek in. En last but not least gebruikt een printer stroom. Dus als je wilt bezuinigen op je energiekosten kan dat ook een reden zijn om elders te printen. En last but not least: met alleen een printer ben je er nog niet. Je hebt ook inkt cartridges nodig.

Als je geen printer hebt, en je moet ineens toch wat printen dient zich de vraag aan: 'Waar printen?'

Waar printen? Printen in de buurt

Printen kan op diverse plekken in de buurt!

 1. De bibliotheek! De bibliotheek is op dit moment niet zo'n handige tip omdat ze gesloten zijn vanwege de coronacrisis. Maar in 'normale' tijden kun je daar uitstekend terecht om dingen te printen.
 2. Speciaalzaken zoals de keten Copyrette.
 3. Bij de buren : ) Als je het geluk hebt dat je buren een printer hebben, en jullie hebben goed contact, dan mag je daar vast wel even printen.
 4. Op school en universiteit. De meeste opleidingsinstituten beschikken over printers.
 5. Op je werk.

Wat voor printer heb ik nodig

Zeker als je kinderen hebt kan het toch wel erg handig zijn om zelf een printer in huis te hebben. Als ze veel moeten printen voor bijvoorbeeld werkstukken dan is het toch wel prettig om dit thuis te doen. En als je hele kleine kinderen hebt dan is een printer ideaal om kleurplaten en leuke oefeningen voor school uit te printen.

Tijdens de lockdown toen ouders ineens thuisonderwijs moesten geven werd er meer geprint dan ooit!

Printer kiezen overwegingen

 • Ga je vooral tekstdocumenten printen? Dan is een zwart-wit printer prima.
 • Wat is je budget? Wil je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van niet-originele cartridges die vaak goedkoper zijn? Dan is het goed om hierop te letten bij de aankoop van een nieuwe printer. Niet alle printers werken namelijk goed met zogenoemde nep cartridges, terwijl andere het prima doen met nep inkt. In dat geval kun je dus ook kiezen voor bijvoorbeeld een huismerk Epson 29 inktpatroon in plaats van originele Epson cartridges.
 • Wil je ook leuke printables printen? Dan is een kleurenprinter beter.
 • Er zijn ook zogenoemde all-in-one printers. Die printen niet alleen, maar kunnen ook scannen en kopiëren. Dus als je dat ook wilt kunnen doen is dit handiger.
 • Hoe groot wil je dingen printen? Is A4-formaat genoeg, of wil je ook A3-formaat kunnen printen?

De Consumentenbond over inkt cartridges: hun tips

Waar kan ik printen samenvattend

Deze post ging over twee belangrijke moderne vraagstukken: Waar printen als je zelf geen printer hebt? en Wat voor printer heb ik nodig? Ik moet bekennen dat ik zelf (nog) niet zonder een printer zou kunnen. Hoewel ik steeds meer op mijn Kobo eReader lees, heb ik het soms toch 'nodig' om iets op papier te hebben. Om een tekst tastbaar in mijn handen te houden en dan te lezen. Het is net alsof ik het dan beter opneem dan via een scherm.

Maar vanuit milieuoverwegingen is het zeker een goed idee om zo min mogelijk te printen.

En daarmee bespaar je ook nog leuk op printer inkt.

Lees ook mijn post over Action cartridges.

Similar Posts

44 Comments

 1. Op mijn werk, die zien me aankomen elke keer, dat gaat de werkgever ook niet leuk vinden. En daarbij met knutseldochter in huis hebben we zeker een printer in huis nodig.

  Love as always
  Dimario

 2. wij hebben 3 printers maar dat hebben wij wel nodig met 2 bedrijven waarvan 1 een bouwbedrijf, dus een hoop tekeningen en een fotografie bedrijf is een hoop foto's en dan een voor prive

 3. Heb heel lang geen printer gehad en dat was echt super irritant want tegenwoordig heb je overal een printer voor nodig. Uiteindelijk toch maar één aangeschaft en dat had ik veel eerder moeten doen.
  Vind het irritant steeds aan anderen te vragen en als je het nodig hebt zijn ze vaak ook nog niet thuis.

 4. toen de uni dicht ging, was mijn zoon zijn plek waar hij gratis kon printen kwijt...toen hebben we mijn printer maar naar zijn flatje verhuisd. Sinds die tijd doen manlief en ik samne. Dat gaat best hoor, maar stiekem verlang ik toch weer naar een eigen printertje...

 5. Ik print eigenlijk bijna nooit. Hooguit een verzendlabel voor een pakketje van marktplaats of zo. We hebben thuis een printer van het werk, als thuiswerkplek. Dat is dan wel ideaal, want ik zou er niet eentje zelf kopen. Dan ga ik wel naar de bieb zoals je zegt.

  1. Oh ja, voor verzendlabels is printen inderdaad ook nodig! Daar heb ik nog niet eens aangedacht. Soms als ik iets terug wil sturen naar bol.com moet ik daarvoor een retourlabel uitprinten.

 6. Wij hebben geen printer, omdat we meestal op het werk printen. Sinds de coronmaatregelen is dat niet meer mogelijk. We kijken nu regelmatig mijn schoonouders lief aan. We twijfelen om zelf een printer te kopen, maar de ruimte die het inneemt houdt ons tegen.

 7. Hoewel ik niet heel veel print, zou ik echt niet zonder printer kunnen. Ik zou echt balen als ik even snel iets moet printen en dan zou ik naar de bieb o.i.d. moeten.

 8. Mede door het digitaal aanbieden van documenten is het printen flink afgenomen.
  Zelf het ik een deskjet staan, maar gebruik deze nog maar heel zelden. Hans

 9. Ondanks dat ik gemiddeld circa 10 afdrukken per jaar maak wil ik niet afhankelijk zijn van anderen. Vandaar dat ik een zwart-wit laserprinter heb.

 10. ik heb een printer van Canon, kleur en ZW

  de inkt is bijna zo duur als de printer

  maar ik zou hem niet willen missen

  soms moet je wel iets afdrukken

  en ik gebruik hem het meest voor hei scannen van documenten

  groeten

  1. Een scanfunctie is inderdaad ook erg handig. Ik maak nu altijd maar een foto met mijn smartphone en dan mail ik het op die manier. Want scannen kan mijn printer ook al niet.

 11. Wij hebben een Epson printer. Die is heel fijn. Die gebruik ik vooral voor het uitprinten van pakbonnen en facturen voor m'n winkel. Tien ik studeerde in de jaren '90, printte ik vaak in supermarkten. Dat was het allergoedkoopst en het minst betrouwbaar want die waren zo vaak defect, hahahaha!

 12. Voor school print ik vaak opdracht uit of stukken tekst. Ik vind dat soort teksten fijner lezen op papier, dan kan ik er tenminste gelijk aantekeningen bij maken

 13. Wij hebben een printer, maar op een of andere manier heb ik ALTIJD als ik moet printen ruzie met dat ding. Of ik krijg geen verbinding of de inkt is spontaan op. Gelukkig hoef ik niet zo vaak te printen. Is ook een stuk milieuvriendelijker. :-)

 14. Ik heb geen printer, omdat ik normaal gesproken die paar dingen die ik moest printen wel op mijn werk kon doen. Alleen kom ik daar nu natuurlijk niet meer...

 15. Ik print zelden iets. Áls ik eens iets moet printen (kan me niet eens herinneren wat ik voor het laatst geprint heb) mag ik dat wel op mijn werk doen. We hebben een all-in-one printer maar de cartridges zijn al jaren leeg. En waar ik écht van baal is dat het kreng niet scant omdat de cartridges leeg zijn. Zucht. Toch maar weer eens cartridges kopen.

 16. Wij hebben een kleurenprinter (die ook wel zwart/wit kan uiteraard), voor het werk van mijn man, voor de studenten hier in huis en voor mijn werk (docent godsdienst). Die op school doet alleen zwart/ wit en is op het moment zelfs kapot.

 17. Ik hoef tegenwoordig echt amper meer te printen. Heel af en toe print ik mijn vliegtickets uit en dat doe ik dan even op het werk. Verder is het hier geen gemis.

 18. Nou hier in huis gebruikt iedereen een printer. Ik moest een nieuwe kopen want ik ben echt printverslaafd we hebben een aantal verdiepingen in het huis en dan kun je niet steeds naar beneden lopen om te printen. Mooi geschreven.

 19. We moeten onze wifiprinter opnieuw installeren op het nieuwe netwerk. Een klusje wat ik al maanden uitstel. Al kom je er zo wel achter dat je best vaak nog iets moet uitprinten in deze tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.