Marcel’s Green Soap shampoo 2 in 1: impulsaankoop

Marcel's Green Soap shampoo

Bij een lokale drogist nam ik een fles van Marcel’s Green soaps 2 in 1 shampoo mee. Het was wat je noemt een impulsaankoop.

Maar zoals meestal bij impulsaankopen, vroeg ik me eenmaal thuis af: ‘Waarom heb ik dit in vredesnaam gekocht?’!

Waarom kocht ik Marcel’s Green Soapshampoo?

Nou heb ik daar wel een aantal verklaringen voor.

 • Het etiket oogt zo leuk…
 • Ik ken Marcels Green Soap van hun milieuvriendelijke allesreinigers, en heb dus een heel positief gevoel bij dit merk.
 • Vanwege mijn gemakzuchtige aard sprak de belofte van 2 in 1 mij aan. Eén keer je ‘doen’ en dan automatisch wassen en verzorgen? Ja graag!
 • Het was in de aanbieding.
 • Door de coronacrisis kom ik bijna nergens, en tsja, dan ben je gevoelig voor verleidingen.

Waarom heb ik nu toch mijn twijfels over Marcel’s Green Soap shampoo?

 • Had ik al gezegd dat ik dit merk associeer met schoonmaakmiddelen? De fles waarin de shampoo zit, is vrijwel identiek aan de flessen schoonmaakmiddel van Marcel’s Green Soap. De fles staart mij gemeen aan, en roept het gevoel bij mij op dat ik schoonmaakmiddel in mijn haar doe. Ook al staat er op dat er shampoo in zit… Ik weet het zo net niet.
 • De fles is eigenlijk wel heel erg groot voor shampoo. Dat maakt de associatie met een schoonmaakmiddel nog erger.
 • Mijn haar is al zo vochtarm en pluizig. Is het wel verstandig om daar zo’n 2 in 1 product in te doen?!

Tot slot

Tsja, hoe nu verder met deze grote fles ongebruikte Marcel’s Green Soap shampoo? ‘Ik heb in ieder geval een lokale ondernemer gesteund,’ troost ik mezelf.

Ik ben er nog niet uit of ik mijn haren eraan durf te wagen.

Wat was jouw meest recente impulsaankoop?

Similar Posts

17 Comments

 1. Momenteel weinig impulsaankopen. Ik koop shampoo en verzorging sowieso van vaste merken en geen goedkope spullen. Dankzij de goede verzorging hoef ik m’n haar maar eens per week te wassen en ziet het er nog steeds verzorgd uit, ondanks de uitgestelde knipbeurt.

  Het enige wat ik misschien als impulsaankoop doe zijn paaseitjes bij de boodschappen. Gelukkig nooit een miskoop, haha.

 2. Ach gewoon eerst eens goed uitproberen voor je een conclusie trekt .Gisteren een [ mooie] impuls aankoop De douche gel van Love Beauty and Planet ,de tweede halve prijs en omdat ze niet echt goedkoop zijn nam ik ze mee .Heerlijke geuren want tja daar ben ik dol op en mijn huid kan er gelukkig goed tegen ,dik tevreden met dit merk omdat ik weet dat ik het goed verdraag samen met de fijne body lotion

 3. Ik wist niet dat je gemakzuchtige aard bent, ik ken je als een actieve vrouw.
  Ben niet de man van impulsaankopen, maar soms gebeurd het gewoon.
  Een koekenpan, achteraf een onding. Hans

  1. Oh, nou hoop ik niet dat ik een mooie illusie heb verstoord Hans ; ) Ik sta wel graag te boek als een actieve vrouw.

   Wat balen dat je koekenpan achteraf een onding bleek.

 4. Man en kinderen kunnen deze shampoo toch ook gebruiken ?
  Ik doe geen impulsaankopen in deze tijd, wel besteed ik meer in de supermarkt. Aan extra lekker eten of van die heerlijke koffie (toch impuls) !

 5. Ik snap je wel. Ze noemen schoonmaakmiddel voor auto’s toch ook shampoo? Zo ziet de fles er meer uit;). Ben benieuwd of je het gaat proberen.

 6. Haha, in Corona-tijd ben je al blij met een fles shampoo in de aanbieding :-)
  Ik snap je associatie met schoonmaakmiddel wel. Misschien zit er aan de basis ook niet zoveel verschil in? Shampoo is minder sterk denk ik en met wat verzorgende ingredienten
  Mijn laatste impulsaankoop waren afgelopen weekend twee Delftsblauwe poezenbeeldjes. We waren een weekendje weg en je kon in het hotel souvenirs kopen. Ik vond ze zo schattig en het was jeugdsentiment; vroeger verzamelde ik poezenbeeldjes.
  Ik dacht dat de prijs was voor de set van twee beeldjes, maar het was €22 per stuk. Als ik dat vooraf geweten had, dan had ik ze laten staan. Maar ja, aan de andere kant heb ik nu wel twee leuke beeldjes.

  1. Dat is inderdaad duur zeg! Maar soms kun je dan inderdaad niet meer terug, zeker niet als je al bij de kassa staat. En hopelijk heb je er enorm veel plezier van. Komt er nog een foto van de beeldjes op je blog? Dan kom ik even kijken!

 7. Ik heb eigenlijk nooit impulsaankopen. Overigens vertelde een nichtje dat een kappersopleiding volgde mij ooit dat in shampoo stofjes zitten waardoor je haarschubben open gaan staan zodat je het vuil er uitgewassen kan worden. In conditioner zitten stofjes die je haarschubben weer sluiten zodat je haar gladder voelt. Volgens mijn nichtje kan dat dus nooit in één fles zitten. Maar of dat waar is weet ik niet. Gewoon proberen, joh! Misschien is het wel fantastisch spul.

 8. Hallo die shampoo zal je verbazen, gebruik hem toch maar wel. ik gebruik deze ook en je krijgt er supermooi haar van en ruikt heerlijk! (Heb geen aandelen)]
  Wilmy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.