Action cartridges: inkt voor de printer van de Action update 2024

Action cartridges

Het is een wonderlijk fenomeen: soms is het relatief voordeliger om een nieuwe printer te bestellen, dan je cartridges te vervangen. Een goedkoop alternatief kunnen Action cartridges zijn. Maar let wel, die blijken niet voor ieders printer geschikt.

Zo'n zes jaar geleden had ik net nieuwe cartridges voor onze kleurenprinter gekocht, toen ik vervolgens Action cartridges voor een veel lager bedrag tegenkwam.

Ik schreef daar toen onderstaande blogpost over.

Action cartridges voor je printer

goedkope inkt cartridgesZul je net zien: heb ik deze week bij Inktknaller voor wat ik dacht een laag bedrag inktcartridges gekocht, blijken de Action cartridges veel voordeliger. De cartridges van de Action zijn 5 euro goedkoper dan de cartridges die bij Inktknaller kocht.

Action cartridges

Daarom voor iedereen die nog inktcartridges moet kopen: bij de Action koop je een pakketje voor 9,99. Bij Inktknaller betaalde ik 16,45.

inktcartridges Action

Ze hebben ze van diverse merken. Check wel van te voren even het merk en het nummer van je printer. Wij moesten helemaal naar huis bellen om mijn oudste dochter te vragen welk nummer onze printer ook alweer heeft!

Overigens hebben de Lidl, Aldi en Kruidvat ook regelmatig inktcartridges in de aanbieding.

Cartridges van de Action 2024

Op dit moment, mei 2024, vind je op de website van de Action cartridges voor printers van het merk Epson, Canon en HP. De inktcartrides van de Action zijn van het merk Ink & Print maar zijn geschikt voor de volgende printers: Brother LC3217, HP 903, Epson Eco Tank 102/103/104/, Epson 603, Canon 580-s81 en Canong 570/571

De vraag is: zijn deze cartridges nog steeds voordeliger bij de Action dan elders?

Hieronder even de prijzen van de Action cartridges en Action printer inkt:

Cartridges voor Canon printers voor 9,99:

Action cartridges

Cartridges voor HP printers voor 9,99:

Screen Shot 2020 12 14 at 13.28.17

Epson 29 cartridges voor 9,99

Epson printer inkt

Ik googlede Canon cartridges 571/571 en bekeek de eerste 6 resultaten.

 1. 123inkt.nl: huismerk versie 35,-
 2. Sneltoner huismerk versie: 43,95
 3. InkDeal.com huismerk versie: 18,95
 4. Megadealshop: huismerk versie 14,99
 5. Uwcartridgewinkel huismerk versie: 24,75
 6. Bol.com: officiële merk Canon: 52,50

HP 364 XL cartridges

 1. 123inkt.nl huismerk versie: 35,-
 2. PrintAbout huismerk versie 40,95
 3. Sneltoner huismerk versie 39,80
 4. Inkt.nl: huiswerk versie 9,80
 5. Uwcartridgewinkel huismerk versie 12,75
 6. Bol.com: officiële merk HP cartridges 69,99.

Als je een Canon printer hebt ben je dus zeker voordeliger uit met Action cartridges. Maar als je een HP-printer hebt dan ben je bij Inkt.nl goedkoper uit voor cartridges dan bij de Action. Opvallend is dat huismerk cartridges echt vele malen goedkoper zijn dan de officiële merk cartridges.

Let op: niet alle printers accepteren de cartridges van de Action

In de comments naar aanleiding van deze blogpost gaven destijds een aantal mensen aan dat hun printer niet goed werkte met de klooninkt van de Action. Hij 'herkende' ze bijvoorbeeld niet, of de kwaliteit was minder goed. Jo moest zelfs zijn hele printer weggooien nadat hij huismerk cartridges had geprobeerd...

Bij Patrick liepen de reservoirs van de cartridges die hij bij de Action kocht 'niet door naar het sponsje'.

Huismerk versies van inktcartridges worden ook wel klooninkt genoemd.

Gaat je printer kapot van Action cartridges of andere klooninkt?

Volgens de Consumentenbond komen problemen met de printer inderdaad iets vaker voor als je klooninkt gebruikt dan bij de officiële inkt. De cartridges van de Action bevatten ook klooninkt. In het algemeen komen er problemen bij 4 à 5 op de 10 klooncartridges. Maar ernstige problemen zoals kapotte printers, vastzittende cartridges en lekkende inkt komen 'slechts bij een enkeling voor,' aldus de Consumentenbond.

De Consumentenbond over klooninkt

Gemiddeld kun je 70% besparen door klooninkt te gebruiken in plaats van de officiële.

Printer kopen Action? Alleen een mini pocket printer.

Als je er inktcartridges kunt kopen, kun je dan ook een printer kopen bij de Action? Helaas, die hebben ze niet in het assortiment. Maar weten allemaal dat het aanbod bij de Action sterk wisselt, dus zeg nooit 'nooit'.

Wel kon je een mini printer kopen bij de Action in hun webshop. Een mini pocket printer om precies te zijn. Deze printer bedien je via je smartphone  en is vooral geschikt voor kleine dingen. Zoals etiketten en of labels printen. Het is een zwart-wit printertje.

Screenshot 2023 02 07 at 10.35.15

Conclusie over Action inkt

Klooninkt is veel goedkoper dan de officiële inktpatronen. En als je die klooninkt cartridges dan ook nog eens bij de Action koopt, ben je zeker als je een Canon printer hebt voordeliger uit bij de Action. Bij HP printers is het verschil in prijs iets minder groot.

Behalve klooninkt kopen bij de Action kun je ook nog bezuinigen op inkt door zelf cartridges te vullen. Hier zijn speciale setjes voor inclusief een sluit om de inkt in de cartridges te spuiten. Maar dat is wel even een kliederwerkje, en volgens de Consumentenbond geeft het meer kans op problemen.

Zie je het geknoei niet zitten, dan kun je cartridges ook laten navullen bij een speciale navulwinkel. Extra reden om dit te doen is het milieu: door cartridges te hergebruiken heb je minder afval.

Tot slot: je kunt tegenwoordig ook een abonnement op inkt voor je printer nemen bijvoorbeeld met HP Instant Ink. Volgens hen bespaar je dan 70% op de originele HP printer inkt.

Waar koop jij je inkt voor je printer?

Vergelijkbare berichten

73 reacties

 1. Ik koop de cartridges bij 123inkt.nl en dat bevalt me goed hoor. Snelle levertijd en nooit zelf meer uitzoeken hoe het ook alweer zat. Via hun website kom je vanzelf bij de juiste cartridges uit, als je het goede typenummer van je printer bij de hand hebt....
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  1. Ik geloof dat ik hen ook wel eens heb gebruikt. Inderdaad prima. Inktknaller vind ik wel te vergelijken. Ook de volgende dag al bezorgd. Maar de Action is dus wel een stuk goedkoper!

 2. Dat scheelt toch echt een hoop! Wij hebben een laserprinter, die alleen zwart print. Daar ben ik echt heel blij mee :-). Geen opgedroogde inkt en veel meer printjes :-).

  1. Ja een inktjet printer is geloof ik ook relatief duur. Maar het was een krijgertje toen onze laserprinter kapot ging. En verder is hij wel heel fijn, want hij kopieert en scant ook!

 3. In namaakcatridges kan de samenstelling van de inkt anders zijn. Minder pigment, andere draagstof, geen, minder of ander smeermiddel voor de printerkoppen.

  Wij hebben een laserprinter, zwart, grijs en de kleur van het papier zijn de mogelijkheden. Toner hebben we in tien jaar tijd een keer gekocht. Na bijna 8000 printjes. In een officecenter. Printer was nieuw zeventig euro. Nieuwe toner kost vijftig euro.

  Ik koop voor mijn werk verplicht nepcartidges en navulinkt. Een keer vervangen en een keer navullen dan weer vervangen en die navullen. Drie keer per jaar gat er een nieuwe zwart in, de kleuren een keer per jaar. Elke anderhalf jaar zijn de printerkoppen verbrand. Ik blijf het zonde vinden, iets meer uitgeven aan inkt bespaart ladingen printers..

 4. Ik heb een keer een origineel laten bijvullen bij de Inkstation waarop de printer kapot ging, dus tientje voor niks uitgegeven en een andere printer moeten kopen. Nu koop altijd originele, want met de nieuwe printer doen we ook zelf de foto's en voor de kwaliteit en houdbaarheid daarvan lijkt originele inkt toch beter.

 5. Ik ad vroeger een lijstje in mijn portemonnee met het merk en typenummer printer, stofzuigerzak, e.d. Handig als je een keer een aanbieding tegenkomt!

  1. Dat is nog eens een slimme tip Hanneke! Ik zie inderdaad wel eens aanbiedingen, maar die durf ik dan niet te nemen omdat ik het nummer van onze printer/stofzuiger etc. niet weet. Ik ga dit doen!

 6. Ik kocht bij de Mediamarkt een nieuwe printer en zag dat de XL cartridges voor mijn printer dat 55 euro kostten. Dezelfde originele liggen bij de Action dus voor een tientje, wel erg groot verschil!

  1. Bij de Action liggen niet de originele, dat zie je direct aan de verpakking. Bovendien zit er in de XL cartridges meer ml. Ze zijn in verhouding altijd nog wel steeds flink goedkoper, en dat is met name omdat het geen originele zijn ;)

 7. Ow dat wist ik nog niet! Thanks voor de tip. Ja cartridges daar zeg je wat. Zo duur altijd. Ik had al een huismerk bij 123 inkt maar dit klinkt veel aantrekkelijker. Weet je ook zo of de kwaliteit een beetje redelijk is? en of ze lekken?

  1. Foutmelding in de blauwe cartridge van Epson.
   Herkent hem niet.
   Heb hetzelfde bij de cartridge van Foto klein.
   Epson heeft de boel beveiligd.
   Maffia praktijken om verplicht hun dure inkt te kopen.

  2. Beste Henny,
   Di klopt ik heb het bij een van mijn HP printers die meld dan dat er geen originele cartridges inzitten.
   Ik klik op OK en hij gaat vrolijk verder.
   Wat betreft kwaliteit die is soms iets minder maar hang ook af van wat je print en wat de eisen zijn.
   Als je met duurdere fotoprinters werkt dan en kwaliteits-papier dan merk je het echt.
   Maar voor standaard documentjes prima te doen.

 8. Hier staat een Canon Mg5450 die bergen inkt op zuipt aan "automatische reiniging na een printje". Voor originele set cartridges betaal je €55. Nu al een hele tijd aan het printen met die van de Action voor €9.95
  Printer ziet ze gewoon als origineel en kwaliteit doet ruim aan mijn verwachtingen.
  Volgende keer als ik bij de Action kom sla ik meteen een voorraad in :)

 9. Je zou voor de grap dan eens moeten kijken op lowbudgetinkt.nl daar hebben ze sets met dubbele inhoud dus ipv 9ml van action 15 ml en daarbij krijg je de zwarte dubbel voor 8.75 das nog goedkoper dan de action en mijn ervaringen met hun zijn super

 10. Ik heb hier een MG5350 staan.
  Maar de patronen van de Action geven bij mij een probleem.
  De reservoirs zitten gewoon vol, maar ze lopen niet door naar het sponsje.
  Ze hebben allemaal hetzelfde euvel. Ik heb het papiertje eraf gehaald zoals op de gebruiksaanwijzing en ook natuurlijk de oranje kap.

  Bij de andere budget merken moest ik weleens een stickertje verwijderen..zodat de ink doorliep (anders vacuum), maar die kan ik hier niet ontdekken.

  Iemand tips?

 11. Mijn Epson xp-432 heeft ook een probleem met deze cartriges printer print geen zwart meer alleen maar kleur (heb daarvooor altijd originele inkt gehaald maar nooit problemen mee gehad)

 12. Ik gebruik uitsluitend originele cartridges voor mijn Epson WF-7720 DTFW printer. In het verre verleden heb ik voor een andere printer ooit eens namaak cartridges gekocht omdat ik echt iets moest printen en de originele cartridges gewoon even niet te krijgen waren (pre-internet tijdperk).
  De printer drukte één vel af dat er echt lelijk uit zag (het zwart was blauw-grijs). Daarna deed de printer niets meer: de printkoppen waren beschadigd / verstopt. De printer kon ik weggooien.

  Daarna heb ik nooit meer een namaak cartridge gekocht. Sinds ik de bovengenoemde Epson heb maak ik gebruik van hun ReadyInk service. Een appje op de computer controleert het inktniveau en als de inkt bijna op is krijg je automatisch een concept bestelling in je mailbox. Deze kun je accorderen en dan krijg je een nieuwe cartridge toegestuurd. Super handig! Ietsje duurder vanwege de verzendkosten maar je hoeft de deur niet uit.

 13. Wij hebben geen printer. Simpel hebben we hier ook nul last van, hahahaha Ooit, was het inderdaad zo, in vorige relatie, als de inkt op was, dan hop naar de Media Markt en een nieuwe halen, goedkoper dan het navullen of nieuwe kopen, van cartridges, in die tijd, was alles slecht aan klooninkt, heb het dan ook over de jaren 2000 - 2005 zo ongeveer, daarna ... bye bye printer. Als ik wat nodig heb, dan heb ik of mijn ouders, of vrienden die kunnen en willen printen, want ik print niet zoveel.

  X

 14. Ik gebruik alleen originele cartridges voor mijn printer, andere worden niet geaccepteerd.
  Dus ik neem het risico niet dat ik met een niet werkende printer kom te zitten. Hans

 15. Zoals je al aangaf in deze post kon ik m'n printer weggooien toen ik een keer een nep cartridge had gekocht. Bij mij komen ze er dus nooit meer in. Daarnaast was de afdrukkwaliteit ook slecht. Ik had alleen de zwarte cartridge vervangen door een nep exemplaar en dat resulteerde in een blauw-grijze afdruk.
  Dus los van het feit dat mijn printer rechtstreeks naar het milieu park kon was de afdruk ook waardeloos. Ik realiseer me dat ik duur uit ben door alleen maar merk cartridges te kopen, maar dat is wat mij betreft maar 1 kant van het verhaal. Ik ben opgevoed met het idee dat goedkoop uiteindelijk duurkoop is en helaas heb ik dat in mijn leven al vaak bewezen gekregen. Daarbij ben ik ook behoorlijk milieubewust. Ik koop ondanks mijn lage inkomen alleen maar dingen van een hoge kwaliteit, zeker als het elektronica betreft. Zo kan ik er - relatief - lang mee doen en ben ik uiteindelijk waarschijnlijk toch goedkoper uit. En het is zoals gezegd ook nog eens beter voor het milieu.

  Ik schrik er trouwens wel van dat 40 tot 50 % van de nep cartridges problemen veroorzaken. Ik zou wel eens willen weten hoeveel er van die namaak cartridges dan nog verkocht worden. Zijn we echt zo vrekkig (no offense!!) dat we die - in mijn ogen rommel - blijven kopen en de ellende die dat geeft op de koop toe nemen?

 16. Ik heb een Canon printer, en ik heb ook geen goede ervaringen met neppers. Ze zijn weliswaar goedkoper maar veel sneller op. Ik koop al jaren WeCare cartridges, ik kon ze altijd bij de H.andyman kopen, maar helaas is die winkel hier weg. Maar online kan ook. Die doen het goed, je doet er eeuwen mee. Het zijn niet de goedkoopste, maar als je er lang mee doet, is dat relatief wel goedkoper. Kan ze echt aanbevelen. In de winkel kun je je lege cartridges teruggeven voor 1 euro korting.

 17. Er wordt hier zelden wat uitgeprint, maar ik bestel het altijd bij 123inkt. Daar weet ik precies welke ik hebben moet & krijg ik geld tegoed als ik mijn oude cartridges inlever.

 18. Volgens mij lig in in je spam of prullenbak... Doe eens lief! *proest*
  Wij hebben in het verleden mazzel gehad met cartridges van Ac.tion alleen moesten we zo'n eind rijden om er te komen. Sinds kort zit er een vestiging dichterbij, maar hebben wij ook een nieuwe printer.

 19. Een poosje geleden bestelde ik ook 'klooninkt', maar door alle horrorverhalen bestelde ik voor de zekerheid toch ook maar een gewone dure variant. De goedkope variant zit er nu in en het werkt hier echt prima. Voorlopig weet ik het dus wel;).

 20. Op het werk hebben we alleen de originele. Maar dat is ook wel nodig, want er moeten ook actiekaarten uitgeprint worden. We hebben nu een printer die automatisch besteld als het bijna op is.

  Love as always
  Di mario

 21. Trouwens.. Mijn printer deed wel eens moeilijk als ik ze liet bijvullen of een goedkoper merk nam. Gelukkig printen we nu bijna niks meer. Scheelt ook weer in de kosten :)

 22. Ik wist niet eens dat ze er inkt verkochten maar ik kom dan ook zelden bij de Action. Ik heb een hele tijd nepperds gekocht maar ik vond het telkens weer een teleurstelling en koop nu alleen de 'echte'. Ik ben wel veel kieskeuriger met wat ik ook daadwerkelijk print, ik doe het niet meer zo heel vaak.

 23. Op dit moment hebben we geen printer, maar door al het thuis werken overwegen we toch maar weer om een nieuwe printer te kopen. Ik wist niet dat er Action cartridges bestonden, maar het lijkt me toch niet ideaal. Als ik je blog zo lees ga ik toch maar niet voor klooninkt...

 24. Canon inkt van de Action is een en al troep het is meest water waardoor de printerkop verstopt raakt
  en een fout code krijgt die je niet kunt herstellen en de printer weg kunt gooien dus mijn advies is dan ook koop betere inkt van een ander merk en laat deze troep staan.

 25. Handig dat ze zo goedkoop bij de Action zijn. Helaas niet geschikt voor mijn laptop maar wie weet als ik overstap naar een andere!

 26. Ik kwam hier terecht vanwege de belabberde kwaliteit van de Acction cartridges in mijn Epson 4105. De print is zó beroerd dat ik soms wel 6 keer moet printen... Een labeltje van de post is altijd in kleur, nooit in zwart-wit. Gebruik ik alleen zwart-wit, dan is de helft niet leesbaar. Lijkt alsof de printkop niet meer doorloopt met zwart. Al drie verschillende cartridges van de Action gebruikt in mijn nieuwe printer. Telkens mekkert Epson over de neppatronen, maar print verder wel. Helaas bijna nooit leesbaar, tenzij ik 'glossy papier' selecteer. Maar ja, daarna is de patroon bijna leeg, en print hij een zwart/wit label alsnog met de kleurpatronen :-/

  1. Wat vervelend Ramon! Op die manier heb je weinig aan de Action cartridges inderdaad. Het ligt denk ik ook erg aan de printer. Bij ons werkten de Action cartridges wel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.