Reacties

Action cartridges: inkt voor de printer van de Action update 2024 — 73 reacties

 1. Ik koop de cartridges bij 123inkt.nl en dat bevalt me goed hoor. Snelle levertijd en nooit zelf meer uitzoeken hoe het ook alweer zat. Via hun website kom je vanzelf bij de juiste cartridges uit, als je het goede typenummer van je printer bij de hand hebt....
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  • Ik geloof dat ik hen ook wel eens heb gebruikt. Inderdaad prima. Inktknaller vind ik wel te vergelijken. Ook de volgende dag al bezorgd. Maar de Action is dus wel een stuk goedkoper!

 2. Dat scheelt toch echt een hoop! Wij hebben een laserprinter, die alleen zwart print. Daar ben ik echt heel blij mee :-). Geen opgedroogde inkt en veel meer printjes :-).

  • Ja een inktjet printer is geloof ik ook relatief duur. Maar het was een krijgertje toen onze laserprinter kapot ging. En verder is hij wel heel fijn, want hij kopieert en scant ook!

 3. In namaakcatridges kan de samenstelling van de inkt anders zijn. Minder pigment, andere draagstof, geen, minder of ander smeermiddel voor de printerkoppen.

  Wij hebben een laserprinter, zwart, grijs en de kleur van het papier zijn de mogelijkheden. Toner hebben we in tien jaar tijd een keer gekocht. Na bijna 8000 printjes. In een officecenter. Printer was nieuw zeventig euro. Nieuwe toner kost vijftig euro.

  Ik koop voor mijn werk verplicht nepcartidges en navulinkt. Een keer vervangen en een keer navullen dan weer vervangen en die navullen. Drie keer per jaar gat er een nieuwe zwart in, de kleuren een keer per jaar. Elke anderhalf jaar zijn de printerkoppen verbrand. Ik blijf het zonde vinden, iets meer uitgeven aan inkt bespaart ladingen printers..

 4. Ik heb een keer een origineel laten bijvullen bij de Inkstation waarop de printer kapot ging, dus tientje voor niks uitgegeven en een andere printer moeten kopen. Nu koop altijd originele, want met de nieuwe printer doen we ook zelf de foto's en voor de kwaliteit en houdbaarheid daarvan lijkt originele inkt toch beter.

 5. Ik ad vroeger een lijstje in mijn portemonnee met het merk en typenummer printer, stofzuigerzak, e.d. Handig als je een keer een aanbieding tegenkomt!

  • Dat is nog eens een slimme tip Hanneke! Ik zie inderdaad wel eens aanbiedingen, maar die durf ik dan niet te nemen omdat ik het nummer van onze printer/stofzuiger etc. niet weet. Ik ga dit doen!

 6. Ik kocht bij de Mediamarkt een nieuwe printer en zag dat de XL cartridges voor mijn printer dat 55 euro kostten. Dezelfde originele liggen bij de Action dus voor een tientje, wel erg groot verschil!

  • Bij de Action liggen niet de originele, dat zie je direct aan de verpakking. Bovendien zit er in de XL cartridges meer ml. Ze zijn in verhouding altijd nog wel steeds flink goedkoper, en dat is met name omdat het geen originele zijn ;)

 7. Ow dat wist ik nog niet! Thanks voor de tip. Ja cartridges daar zeg je wat. Zo duur altijd. Ik had al een huismerk bij 123 inkt maar dit klinkt veel aantrekkelijker. Weet je ook zo of de kwaliteit een beetje redelijk is? en of ze lekken?

  • Foutmelding in de blauwe cartridge van Epson.
   Herkent hem niet.
   Heb hetzelfde bij de cartridge van Foto klein.
   Epson heeft de boel beveiligd.
   Maffia praktijken om verplicht hun dure inkt te kopen.

  • Beste Henny,
   Di klopt ik heb het bij een van mijn HP printers die meld dan dat er geen originele cartridges inzitten.
   Ik klik op OK en hij gaat vrolijk verder.
   Wat betreft kwaliteit die is soms iets minder maar hang ook af van wat je print en wat de eisen zijn.
   Als je met duurdere fotoprinters werkt dan en kwaliteits-papier dan merk je het echt.
   Maar voor standaard documentjes prima te doen.

 8. Hier staat een Canon Mg5450 die bergen inkt op zuipt aan "automatische reiniging na een printje". Voor originele set cartridges betaal je €55. Nu al een hele tijd aan het printen met die van de Action voor €9.95
  Printer ziet ze gewoon als origineel en kwaliteit doet ruim aan mijn verwachtingen.
  Volgende keer als ik bij de Action kom sla ik meteen een voorraad in :)

 9. Je zou voor de grap dan eens moeten kijken op lowbudgetinkt.nl daar hebben ze sets met dubbele inhoud dus ipv 9ml van action 15 ml en daarbij krijg je de zwarte dubbel voor 8.75 das nog goedkoper dan de action en mijn ervaringen met hun zijn super

 10. Ik heb hier een MG5350 staan.
  Maar de patronen van de Action geven bij mij een probleem.
  De reservoirs zitten gewoon vol, maar ze lopen niet door naar het sponsje.
  Ze hebben allemaal hetzelfde euvel. Ik heb het papiertje eraf gehaald zoals op de gebruiksaanwijzing en ook natuurlijk de oranje kap.

  Bij de andere budget merken moest ik weleens een stickertje verwijderen..zodat de ink doorliep (anders vacuum), maar die kan ik hier niet ontdekken.

  Iemand tips?

 11. Mijn Epson xp-432 heeft ook een probleem met deze cartriges printer print geen zwart meer alleen maar kleur (heb daarvooor altijd originele inkt gehaald maar nooit problemen mee gehad)

 12. Ik gebruik uitsluitend originele cartridges voor mijn Epson WF-7720 DTFW printer. In het verre verleden heb ik voor een andere printer ooit eens namaak cartridges gekocht omdat ik echt iets moest printen en de originele cartridges gewoon even niet te krijgen waren (pre-internet tijdperk).
  De printer drukte één vel af dat er echt lelijk uit zag (het zwart was blauw-grijs). Daarna deed de printer niets meer: de printkoppen waren beschadigd / verstopt. De printer kon ik weggooien.

  Daarna heb ik nooit meer een namaak cartridge gekocht. Sinds ik de bovengenoemde Epson heb maak ik gebruik van hun ReadyInk service. Een appje op de computer controleert het inktniveau en als de inkt bijna op is krijg je automatisch een concept bestelling in je mailbox. Deze kun je accorderen en dan krijg je een nieuwe cartridge toegestuurd. Super handig! Ietsje duurder vanwege de verzendkosten maar je hoeft de deur niet uit.

 13. Wij hebben geen printer. Simpel hebben we hier ook nul last van, hahahaha Ooit, was het inderdaad zo, in vorige relatie, als de inkt op was, dan hop naar de Media Markt en een nieuwe halen, goedkoper dan het navullen of nieuwe kopen, van cartridges, in die tijd, was alles slecht aan klooninkt, heb het dan ook over de jaren 2000 - 2005 zo ongeveer, daarna ... bye bye printer. Als ik wat nodig heb, dan heb ik of mijn ouders, of vrienden die kunnen en willen printen, want ik print niet zoveel.

  X

 14. Ik gebruik alleen originele cartridges voor mijn printer, andere worden niet geaccepteerd.
  Dus ik neem het risico niet dat ik met een niet werkende printer kom te zitten. Hans

 15. Zoals je al aangaf in deze post kon ik m'n printer weggooien toen ik een keer een nep cartridge had gekocht. Bij mij komen ze er dus nooit meer in. Daarnaast was de afdrukkwaliteit ook slecht. Ik had alleen de zwarte cartridge vervangen door een nep exemplaar en dat resulteerde in een blauw-grijze afdruk.
  Dus los van het feit dat mijn printer rechtstreeks naar het milieu park kon was de afdruk ook waardeloos. Ik realiseer me dat ik duur uit ben door alleen maar merk cartridges te kopen, maar dat is wat mij betreft maar 1 kant van het verhaal. Ik ben opgevoed met het idee dat goedkoop uiteindelijk duurkoop is en helaas heb ik dat in mijn leven al vaak bewezen gekregen. Daarbij ben ik ook behoorlijk milieubewust. Ik koop ondanks mijn lage inkomen alleen maar dingen van een hoge kwaliteit, zeker als het elektronica betreft. Zo kan ik er - relatief - lang mee doen en ben ik uiteindelijk waarschijnlijk toch goedkoper uit. En het is zoals gezegd ook nog eens beter voor het milieu.

  Ik schrik er trouwens wel van dat 40 tot 50 % van de nep cartridges problemen veroorzaken. Ik zou wel eens willen weten hoeveel er van die namaak cartridges dan nog verkocht worden. Zijn we echt zo vrekkig (no offense!!) dat we die - in mijn ogen rommel - blijven kopen en de ellende die dat geeft op de koop toe nemen?

 16. Ik heb een Canon printer, en ik heb ook geen goede ervaringen met neppers. Ze zijn weliswaar goedkoper maar veel sneller op. Ik koop al jaren WeCare cartridges, ik kon ze altijd bij de H.andyman kopen, maar helaas is die winkel hier weg. Maar online kan ook. Die doen het goed, je doet er eeuwen mee. Het zijn niet de goedkoopste, maar als je er lang mee doet, is dat relatief wel goedkoper. Kan ze echt aanbevelen. In de winkel kun je je lege cartridges teruggeven voor 1 euro korting.

 17. Er wordt hier zelden wat uitgeprint, maar ik bestel het altijd bij 123inkt. Daar weet ik precies welke ik hebben moet & krijg ik geld tegoed als ik mijn oude cartridges inlever.

 18. Volgens mij lig in in je spam of prullenbak... Doe eens lief! *proest*
  Wij hebben in het verleden mazzel gehad met cartridges van Ac.tion alleen moesten we zo'n eind rijden om er te komen. Sinds kort zit er een vestiging dichterbij, maar hebben wij ook een nieuwe printer.

 19. Een poosje geleden bestelde ik ook 'klooninkt', maar door alle horrorverhalen bestelde ik voor de zekerheid toch ook maar een gewone dure variant. De goedkope variant zit er nu in en het werkt hier echt prima. Voorlopig weet ik het dus wel;).

 20. Op het werk hebben we alleen de originele. Maar dat is ook wel nodig, want er moeten ook actiekaarten uitgeprint worden. We hebben nu een printer die automatisch besteld als het bijna op is.

  Love as always
  Di mario

 21. Trouwens.. Mijn printer deed wel eens moeilijk als ik ze liet bijvullen of een goedkoper merk nam. Gelukkig printen we nu bijna niks meer. Scheelt ook weer in de kosten :)

 22. Ik wist niet eens dat ze er inkt verkochten maar ik kom dan ook zelden bij de Action. Ik heb een hele tijd nepperds gekocht maar ik vond het telkens weer een teleurstelling en koop nu alleen de 'echte'. Ik ben wel veel kieskeuriger met wat ik ook daadwerkelijk print, ik doe het niet meer zo heel vaak.

 23. Op dit moment hebben we geen printer, maar door al het thuis werken overwegen we toch maar weer om een nieuwe printer te kopen. Ik wist niet dat er Action cartridges bestonden, maar het lijkt me toch niet ideaal. Als ik je blog zo lees ga ik toch maar niet voor klooninkt...

 24. Canon inkt van de Action is een en al troep het is meest water waardoor de printerkop verstopt raakt
  en een fout code krijgt die je niet kunt herstellen en de printer weg kunt gooien dus mijn advies is dan ook koop betere inkt van een ander merk en laat deze troep staan.

 25. Handig dat ze zo goedkoop bij de Action zijn. Helaas niet geschikt voor mijn laptop maar wie weet als ik overstap naar een andere!

 26. Ik kwam hier terecht vanwege de belabberde kwaliteit van de Acction cartridges in mijn Epson 4105. De print is zó beroerd dat ik soms wel 6 keer moet printen... Een labeltje van de post is altijd in kleur, nooit in zwart-wit. Gebruik ik alleen zwart-wit, dan is de helft niet leesbaar. Lijkt alsof de printkop niet meer doorloopt met zwart. Al drie verschillende cartridges van de Action gebruikt in mijn nieuwe printer. Telkens mekkert Epson over de neppatronen, maar print verder wel. Helaas bijna nooit leesbaar, tenzij ik 'glossy papier' selecteer. Maar ja, daarna is de patroon bijna leeg, en print hij een zwart/wit label alsnog met de kleurpatronen :-/

  • Wat vervelend Ramon! Op die manier heb je weinig aan de Action cartridges inderdaad. Het ligt denk ik ook erg aan de printer. Bij ons werkten de Action cartridges wel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder