Kerstmis 2020: de boom staat!

Kerstmis 2020

Even overwoog ik om dit jaar geen kerstboom te doen, in het kader van 'zo min mogelijk Gedoe' en een eenvoudig leven.

Kerstmis 2020

Maar achteraf ben ik blij dat ik me daaroverheen heb gezet, en dat we afgelopen zondag de kerstboom hebben gezet en versierd! Zelfs al konden we niet eerst naar de kerstmarkt in het dorpje Varsseveld.

Een kerkbezoek hielp ook om me eraan te herinneren dat dit toch een bijzondere en sfeervolle tijd van het jaar is, en dat je soms ook gewoon wat moeite moet doen om er iets van te maken.

Kerstmis 2020

Bovendien is het altijd een vrolijk weerzien van de zelfgemaakte kerstballen, en kerstengel.

Heb jij nog iets gedaan qua versiering voor Kerstmis 2020?

Vergelijkbare berichten

24 reacties

 1. Het geeft toch extra sfeer hé met een boom .Zoals ik dacht ik al eens te hebben geschreven hebben we een mooie krans aan deur die ik heb gemaakt en wat lichtjes aan de muur met klein kerstboom in hoek met engeltjes en eekhoorns erin met wat oude hangers van vogels met van die knijpers die je toen had. Ook heb ik wat eekhoorn koekjes gebakken maar voor de rest houden we het heel rustig samen. Wens jou ook ondanks de beperkingen die ook wel nodig is toch ook wat gezellige dagen. En dank voor al je mooie reacties die ik mocht ontvangen dit jaar op beiden websites. En laten we maar wensen dat het aankomend jaar on wat meer leuke momenten zal geven voor ons allemaal.

 2. Ja zeker weten heb ik het gezellig gemaakt .Niet de grote kunstboom maar een kleine echte ,die grote boom ben ik vaak 3 dagen mee bezig om hem te krijgen zo ik wil pff ,dus dit jaar wat minder werk .Over al lichtjes in ,zelfs de fruitschaal heeft lichtjes tussen het fruit ,wel de mooie glazen schaal op een hoge voet Ook op de tafels dienbladen met boompjes een mini kerkje kerst mannetjes en veel lichtjes .Ook op de vensterbank lantaarns en een brede smeedijzeren kaarsenhouder met veel lichtjes .Wel alles in groen wit en zilver .Het is elke dag genieten en ik ben best wat uitbundig geweest dit jaar

 3. Als je het nu in deze tijd gezellig kan maken moet je het juist doen.
  Thuis is nu juist de plek waar je de warmte moet vinden.
  Hier staat mijn stalen kerstboom en die is net zo koud al de komende periode. Hans

 4. Oh ja, zeker heb ik het gezellig gemaakt.
  Voor onszelf, de jongetjes en voor Kerst wat we toch met een bescheiden toegestaan groepje gaan vieren. Kadootjes onder de boom, alles erop en eraan. :)

 5. Een echte boom hier en opnieuw eentje tot aan het plafond. Ik had er totaal geen zin in maar de man heeft het doorgedreven. Ik had zoiets van “ voor wie” want hier in België mag er niemand op bezoek binnen. Maar nu toch wel blij met die portie gezelligheid. Ook lichtjes in de voortuin en lichtjeskrans aan het raam. Op vraag van het gemeentebestuur om veel lichtjes te hangen voor extra gezelligheid in deze “donkere” tijd. En het maakt me wel vrolijk al die verlichting wanneer ik de honden ‘s avonds nog even uitlaat.

 6. Er hangt 1 guirlande in de woonkamer met lichtjes erin, dat is het, zo blijft het. :D Geen boom hier, geen ruimte. Plus dat opzetten gaat altijd wel, dat is leuk, maar het opruimen erna, pffffffff hahahaha het heeft bij mij weleens tot maart gestaan omdat ik nul hulp had en er zo tegenop zag...

  X

 7. Ik vier al jaren geen kerst of sinterklaas. Dan mis je het ook niet als het weer voorbij is. In het bos en de stad staan voldoende bomen. Als ik daar behoefte aan heb, dan loop ik even langs zo'n serie.

 8. Ha Nicole,

  nee... geen boom hier.
  Wel extra licht.
  Deze week nog twee avonden de Chanoeka-kandelaar aan: vanavond 7 en morgen 8 kaarsen.
  En daarna hang ik wat extra lichtslingers op.
  Want ik ben wel gek op licht!

  groetjes!
  Marlou

 9. Zo is dat! Wij hebben ook de kerstboom staan en ik heb lichtjes op het balkon gehangen. Ik heb ook de ramen in de hal bij de lift versierd en daar ook een klein boompje neergezet. Ik woon in een seniorenappartement (voor 50-plussers maar de meesten zijn 75+) en de buren vinden dat altijd erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.