Schoenenzak Action en Pas op voor opbergsystemen!

opbergsysteem voor de badkamer

Ik ben altijd een beetje huiverig voor zogenoemde 'handige opbergsystemen' zoals zo'n schoenenzak.

Weet je waarom?

Ze verhullen vaak dat je eigenlijk gewoon een boel zooi moet wegdoen!

Ik denk dat Marie Kondo zou zeggen: 'Ruim eerst maar eens op jij, met je opbergsysteem!' Vroeger, was ik dol op handige opbergsystemen. Alleen al door het kopen van een mooi dressoir, of slimme opbergbakken had ik het gevoel dat ik heel nuttig en verantwoord bezig was. En ik moet zeggen: het was ook echt leuk om thuis de boel dan netjes op te ruimen in zo'n opbergsysteem. Dat gaf me een geordend gevoel. Maar tegelijkertijd verdienden veel van de spullen die ik zo netjes ordende eigenlijk geen opbergsysteem. Een enkeltje kringloopwinkel was beter geweest, omdat ze vaak amper gebruikte.

Hoe gebruik je opbergsystemen op de juiste manier?

Mijn conclusie over opbergsystemen is dat ze handig zijn, maar dat het vaak beter is om eerst flink op te ruimen en te declutteren. Is je gang bijvoorbeeld een rommeltje met rondslingerende jassen en tassen? Ga dan niet meteen op zoek naar een handige garderobekast om alles beter te ordenen, maar kijk eerst kritisch of er niet wat weg kan. Heb je dat eenmaal gedaan, en je denkt nog steeds dat een kast wonderen zou doen om je gang netter te maken? Dan kun je hem met een gerust gemoed kopen.

Schoenenzak deur: dit opbergsysteem kocht ik voor onze badkamer

Zo kocht ik afgelopen week bij de Kruidvat een 'handig opbergsysteem'. (Zie foto bovenaan deze post) Ik weet niet hoe het heet, maar het is een soort opbergsysteem met zakken. Bij bol.com noemen ze het een hangende deur schoenenzak. Bij Ikea heet het een 'hangende schoenenopberger'.  Zoals ik hierboven schreef vind ik dat stap 1 opruimen en weggooien is.

Maar dit is het geval: Mijn jongste dochter gebruikt best veel verzorgingsproducten, en die laat ze vaak staan op de wasbak. Dat staat rommelig en slordig. Dus toen ik dat opbergsysteem bij de Kruidvat zag, leek me dat een goede oplossing voor dit probleem. Het beloofde bovendien dat je het simpelweg aan de deur kon hangen. Dus geen gedoe met schroeven en spijkers . Eenmaal thuis heb ik het meteen geprobeerd, en warempel: de deur kon inderdaad nog goed dicht. Ik heb er meteen wat shampooflessen van mijn dochter en man in gedaan!

Mijn conclusie over een schoenenzak als opbergsysteem

Ik vind dit een handig opbergsysteem omdat het geen plek inneemt! Die deur zit er toch al, en biedt nu ineens bergruimte. En ja, ik had mijn dochter er weer op kunnen aanspreken dat ze haar zooi moest opruimen. Maar voor 3,99 vond ik dit ook een prima oplossing : )

Schoenenzak Action?

Helaas verkoopt de Action geen schoenenzak! Ik kocht de mijn in de aanbieding bij Kruidvat. Maar je vindt een schoenenzak ook bij Blokker en bol.com. Bij Blokker is de schoenenzak ondoorzichtig zwart. Dat staat netter, maar je kunt dan niet makkelijk zien wat erin zit.

schoenenzak blokker

Ook de Hema laat het helaas afweten wat betreft schoenenzakken.

Leestips

Heb jij veel opbergsystemen in huis? Welke is je favoriet?

Similar Posts

41 Comments

 1. Hier hebben we geen plek voor rommel in de badkamer, dat is makkelijk, maar ik vind zo een ophang systeem helemaal niet verkeerd, het is opgeruimd en staat meteen een stuk opgeruimder.

 2. Goeiemorgen!

  Ik vind het handig, dat het doorzichtig is... dan hoef je niet te zoeken, dus...
  Goed idee!
  Mijn dochter is al lang de deur uit, en Henry (mijn eeuwigdurende verloofde) woont in Mokum, dus ik heb hier doordeweeks het rijk alleen en hoef geen opbergsysteem.

  Mazzeltje he!

  Prettieg weekend!
  Marlou

  .

 3. Ik heb ook zo'n dochter die veel eigen verzorgingsproducten gebruikt, ze bewaart alles in een plastic mandje op haar kamer. Heeft ze het nodig , neemt ze het mandje mee en zo staat er op mijn hele douche een minimum aan verzorgingsproducten. Misschien ook een idee voor je dochter, ik denk dat je opbergzak heel snel gaat schimmelen :-(

 4. Hoi hoi... daar ben ik nog even...
  Dat poppetje, dat hier links van mijn naam staat...
  Ik heb geprobeerd het te veranderen, want ik vind het een beetje agressief, maar het lukt me niet.
  Weet jij een manier???
  Groetjes!

  1. Hoi Marlou, dat poppetje wordt door WordPress zo gemaakt Marlou. Als een bezoeker zelf geen plaatje heeft, dan doet WordPress dat. Je kunt via Gravator.com een andere afbeelding instellen.

 5. Ja ik heb ook dit soort vakjesopruimdingen (anders, niet doorzichtig) aan de deuren van mijn kids - ik vind het wel handig voor klein puberprul.

 6. Het is inderdaad zeer handig, maar ik vind het echt afzichtelijk lelijk. Niet persoonlijk bedoeld hé, want wat voor de een lelijk is, is voor de ander misschien net mooi! Maar voor mij staat opgeruimd gelijk aan 'onzichtbaar', en ik vind net dat het plastic nog een extra rommeligere indruk geeft.. Geef mij maar opbergdozen!

 7. Inderdaad handig omdat het geen plek inneemt. Ik ben juist helemaal niet van dit soort systemen. Ik stop alles het liefst in mandjes, kastjes e.d. waar je het niet kunt zien.

 8. Ziet er handig uit, je ziet meteen wat je moet hebben. Zelf zou ik eerder alles in mandjes of kastjes proppen, zodat het niet in het zicht staat. Maar dit is wel overzichtelijker.

 9. Mijn moeder had zo een opbergsysteem hangen in de garage toen ik nog thuis woonde, voor schoenen inderdaad... Ik heb eigenlijk nooit gevonden dat het iets oploste omdat het nog steeds heel rommelig oogt nar mijn mening. Maar het kan ook wel handig zijn Als jullie er maar tevreden mee zijn! ;)

 10. Het lijkt mij wel een handig ding. Zo'n ding zou misschien wel handig zijn op de kamers van mijn zoons, voor al die kleine spulletjes. Eens even bij het Kruitvat kijken.

 11. Ik werk veel met bakjes. Die zet je makkelijk weg en alles bij elkaar. Dit opbergsysteem zou ik niet gebruiken omdat het doorzichtig is en het dan voor mij juist weer rommelig oogt ???? het blijft toch wat he dat opruimen ????

 12. Ai, ook ik denk - net als Marie Kondo - wèg met al het overtollige. En dan pas opruimen. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik wel heel driftig doosjes aan het sparen ben (zonder deksel) om spullen beter te kunnen organizen. Je triggert mij in ieder geval wel weer. Het wordt tijd om weer eens wat afleveringen te kijken op Netflix :) Op zich een goede oplossing (en goedkoop). Maar ik zou het weer te druk vinden en zie liever een lege deur...

 13. Deze van de foto zou ik zelf niet gebruiken omdat ik het ook erg rommelig vind staan. Zelf werk ik liever iets weg achter een schuifdeur of in lades.

 14. Interessant! Wij zijn gisteren bij IKEA geweest voor een nieuwe kast in de berging, dus ben alle tips aan het verzamelen! Deze is alvast nuttig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.