Gang inrichten

gang inrichten

De gang inrichten is een leuk idee vind ik.

Maar je moet maar net een gang hebben die groot genoeg is om in te richten. Soms is een gang echt niet meer dan de plek waar de voordeur zit, en waar je binnenkomt. Dat gezegd hebbende:

de gang inrichten kan zorgen voor een prettig entré in je huis! Het is vaak toch de eerste indruk die mensen van je huis krijgen.

In 2008 deed ik een poging om onze gang beter in te richten. En daarmee bedoelde ik toen vooral dat ik probeerde om alle spullen van de kinderen structureel op te ruimen. Ik kocht daartoe een ladenkast bij de kringloop met 5 laden!

Lees maar!

De gang inrichten: het begint bij een goede basis!

Met vijf kinderen en hun bijbehorende spulletjes, als rugzakken, broodtrommels, drinkbekers, gymtassen enz, is het niet makkelijk onze gang netjes te houden. Nou is de gang het eerste dat je ziet als je ergens binnenkomt, en na het lezen van een Feng Shui boek heb ik mij met hernieuwde energie op onze entree gestort.

Als ik het boek goed begrijp komt via de voordeur positieve energie je huis binnen, en tsja, als die onmiddellijk struikelt over zooi dan komt die energie niet ver. En bezoekers ook niet…

Ladenkastje gang: een lade voor ieder kind

Ik heb daarom bij de kringloop een ladenkastje gekocht voor 25 euro. Ieder kind heeft zijn eigen lade, om zijn rugzak en alle andere spullen in te doen. Om de knoppen van de laden heb ik een gelamineerde foto van het betreffende kind gehangen, zodat iedereen weet welke la van hem is.

gang inrichten

Onze gang is nog nooit zo netjes geweest!

Laat alle positieve energie maar binnenstromen.

Smalle gang inrichten

Inmiddels heb ik een heel ander soort gang dan destijds in de stad. De gang die we in ons huis op het platteland hebben, is lang en smal. Net als bij een kleine gang inrichten, heeft een smalle gang inrichten ook zo haar uitdagingen. Voordeel is dat je meer ruimte hebt dan bij een echt kleine gang.

Ook hier geldt weer dat je moet voorkomen dat je de smalle gang minder toegankelijk maakt. Als je kastjes in je smalle gang wilt zetten, zorg dan dat ze niet te diep zijn, zodat er nog voldoende ruimte overblijft om te lopen.

Een bekend probleem bij een smalle gang inrichten is de verlichting. Zorg voor voldoende lampen, zodat de gang niet op bepaalde plekken heel donker voelt.

Kleine gang inrichten: 2 gouden tips!

Zoals ik al schreef heeft niet iedereen een grote gang om in te richten. Hoe kun je een kleine gang inrichten?

In het algemeen geldt: zet zo min mogelijk in een kleine gang. Dit is gouden tip nummer 1!

Je wilt het jezelf en je gezinsleden niet moeilijker maken dan nodig, elke keer dat je het huis in of uit moet. Door zo min mogelijk spullen in een kleine gang te zetten, voorkom je dat een soort hindernisbaan wordt!

De tweede gouden tip voor een kleine gang inrichten is gebruik maken van spiegels! Daar wordt de gang weliswaar niet letterlijk groter van, maar hij vóélt wel groter! En dat gevoel van ruimte is prettig elke keer dat je binnenkomt, of juist naar buitenstapt.

Samenvattend gang inrichten

Een gang inrichten is belangrijk omdat het de eerste indruk is van je huis. In het algemeen geldt: kies voor lichte kleuren, en let op dat je de gang niet te vol zet. Een gang wordt doorgaans veelgebruikt, en de belangrijkste functie is erdoor lopen. Dat moet dus wel kunnen ; )

Leestips:

Heb jij veel aandacht besteed aan je gang inrichten?

Similar Posts

One Comment

  1. Die laden kasten zijn zo super handig he? Wij hebben er hier drie van Ikea staan (Malm, ongeveer 100 euro, er kan gewoon de inhoud van een dubbeldeurs hang-legkast in!). I love ladenkasten! En merk je al dat er meer positieve energie naar binnenstroomt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.