Pimp een ladenkastje met 10 laatjes

Schermafbeelding 2011 12 28 om 15.44.27

 

Bij de Xenos stond een prachtig ladenkastje: het had vijf lades, die allemaal met een andere soort behang waren bekleed. Maar het kostte 79 euro, en de kwaliteit liet te wensen over. Als ik een lade opentrok, dan voelde het laatje goedkoop, en moeizaam.

Metalen ladenkastje pimpen

Eenmaal thuis viel mijn oog op een eeuwenoud ladekastje dat ik ooit van mijn vader kreeg. In de loop van de tijd heeft het in diverse kinderkamers gestaan, waar het beplakt werd met diverse lelijke stickers.

Maar,’ bedacht ik: ‘als ik nu eens al die stickers er afpulk en de individuele laadjes met plakplastic bekleedt, dan zou ik wel eens een prachtige lookalike kunnen hebben van het Xenos kastje!’

Stickers verwijderen met lampenolie

Dus ging ik in de weer met lampenolie, om jaren van stickers te verwijderen. Daarna maakte ik het kastje grondig schoon met schoonmaakazijn, want ammoniak had ik niet meer in huis. En ik heb zelfs de greepjes er af geschroefd! Bij Xenos verkopen ze geen lampenolie meer, maar bij de Action koop je een fles lampolie voor 2,49.

Plakplastic

Bij de Praxis vond ik in de uitverkoopbak drie rollen plakplastic, van 2 euro per stuk. En thuis had ik nog een rolletje liggen dat ik ooit bij de Action kocht.

Ik vond het een spannend klusje, want ik helemáál niet handig met dit soort dingen, maar het is warempel precies zo geworden als ik had gehoopt! Het ladekastje is prachtig geworden, en komt in ons nieuwe huis onder de plank van Ikea (ad 12,50), die mijn bureau wordt.

Zo hoef ik toch mijn bureaulades niet te missen, en het staat nog prachtig ook.

Schermafbeelding 2011 12 28 om 15.43.43

Heb je geen tijd of zin om een kastje op te knappen? Dan vind je hieronder wat kant en klare kastjes van Xenos en Action.

Xenos ladenkastje

xenos ladenkastje

Action ladenkastje

Een Action ladenkastje is vooral praktisch. Mooi vind ik deze beslist niet. Maar daar is de prijs ook niet naar: dit Action ladenkastje kost maar 14,95. Hoewel ook voor dit kastje geldt dat je het leuk kunt opknappen:

action ladenkastje

 

Similar Posts

17 Comments

  1. Ziet er toch een stuk degelijker uit dan zo’n kastje van de xenos. Erg mooi en als het verveeld kun je er weer wat anders op doen of een kwastje verf doet ook wonderen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.