Filosoferen met mijn 80-jarige vader

filosoferen

Toen ik voor mijn filosofiegroepje het boek Het goede leven en de vrije markt moest lezen, bleek dat boek veel interessanter dan ik dacht. En tijdens het lezen dacht ik steeds dat mijn vader het ook interessant zou vinden.

Dat leidde tot één van de beste ideeën die ik ooit had.

Filosoferen

Samen met mijn 80-jarige vader lees ik het boek nu nog een keer. En elke vier weken komt mijn vader bij mij, en dan filosoferen we over de hoofdstukken die we hebben gelezen. We doen twee hoofdstukken per keer. Niet alleen is het fijn om over het boek te praten, ik leer ook mijn vader op een nieuwe manier kennen.

Deze gesprekken met mijn vader zijn als een kostbaar geschenk dat ik koester.

En dat allemaal door een boek met een schrikwekkende titel, dat ik normaliter beslist niet zou lezen!

Similar Posts

30 Comments

 1. Wat een leuk idee om dit samen met je vader te doen. Ik vraag mijn vader nu wel vaker naar verhalen van zijn jeugd en hoe vroeger het leven was. Dit levert ook leuke gesprekken op.

 2. Echt geweldig dat jullie dit doen. Het is een investering in jezelf, zelfs als je 80 jaar bent, kun je nog groeien. Mijn welgemeende complimenten!

 3. Wat heerlijk!
  Mijn vader is helaas al weer heel lang overleden. We spraken ook graag samen over “het leven en de mensen” dus ook een soort filosoferen. Ik denk er met veel warmte aan terug, en had maar wat graag nog een keer zo met hem aan de keukentafel gezeten!

 4. Wat fijn Nicole dat je dat met je vader kan doen.
  Helaas kan ik dat niet meer, mijn vader en ik hielden allebei van de natuur.

  Later kijk je hier mooi op terug Nicole, geniet ervan.

 5. Wat fantastisch dat jullie dit samen kunnen doen.

  OT: Ik las bij Bertiebo dat je in de Achterhoek weinig gevelstenen ziet. In het buitengebied zal je ze inderdaad niets snel vinden maar mocht je in Doetinchem en Lochem komen kijk dan goed rond. Ik wil niet zeggen dat het er bol staat, maar ze zijn er echt. In Zutphen zijn ze, zowel oude als nieuwe, niet te missen.

 6. Kijk, dat is dan weer een ontzettend goed idee! Eigenlijk doen wij dat ook al onder elkaar zit ik mij te bedenken, als we bij elkaar zijn, wij zijn allemaal lezers.. punt is alleen, dat de rest graag andere dingen leest dan ik, en soms, heel soms… komt het overeen, mijn moeder weet precies wat ik mooi ga vinden en vertelt mij dan, daar en die en die… hahahaha En zij deelt het beide, Saskia Noort bijv. met mijn dochter, maar De Zeven Zussen weer met mij… ik ben niet van de thrillers bijv.

  X

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.