Reacties

Wanten versus handschoenen — 17 reacties

 1. Laagjes zijn de oplossing! Zowel dochterlief als ikzelf beginnen in de herfst met het dragen van 1 paar dunnere leren of gebreide handschoenen (van de Hema; het laatste paar van mij ging 15 jaar mee, dochterlief raakte die van haar direct kwijt;). Als het echt koud wordt doen we daar een extra paar handschoenen of wanten van Thinsulate (ooit bij de Aldi) overheen. Werkt prima. Tegen die tijd is het min 7 graden of zo, en dragen we bij het uitlaten van de hond ook zo'n lange thermo-onderbroek van de Hema, die je al eerder besprak. Het werkt uitstekend, maar ècht leuk vind ik het allemaal niet. Geef mij maar de zomer!

 2. De dunne fleecehandschoenen bevallen mij het beste. De reden is dat je daarin je vingers het best kan bewegen en dat is essentieel bij mij dat ik regelmatig vuisten kan maken. Thinsulate handschoenen zijn te stug waardoor ik mij vingers aldoor rechtuit staan en ik niet voldoende kan bewegen. Als het heel koud is zorg ik ook voor polswarmers, zelfgemaakt van fleecestof ongeveer 10 cm lang en op maat gemaakt.

 3. Net als bij de winterjas van gisteren is bij handschoenen goedkoop vaak duurkoop omdat ze je handen niet warmhouden. Investeer nu eens in goede handschoenen en doe er dan 5 tot 10 jaar mee. Als het een kleuter van 4 lukt om 2 winters achter elkaargeen wanten kwijt te raken (nee ze zitten niet vast aan de jas en verhuizen wekelijks ook nog tussen 2 thuisen) dan moet je dat als volwassene prima kunnen.
  Mijn handschoenen komen wederom bij de buitensportzaak vandaan, ik kan het vinger stuk van mijn wanten open klappen zodat ik toch makkelijk foto's kan maken zonder mijn hele handschoen uit te doen.
  Belangrijk om warme handen te houden is dat de wind goed tegengehouden wordt en dat is bij de goedkopere handschoenen meestal niet het geval.

  • Oh ja, die openklapwanten, die wil ik ook nog eens!

   Ik draag nu handsschoenen, van thinsulate (ik geloof dat dat de voering is) in twee laagjes aan elkaar. Oppassen met uittrekken, want als dat niet goed gaat, ben je uren aan het friemelen om de lagen weer goed in elkaar te krijgen. Gewoon van de markt. Vorige winter verloor ik een handschoen, deze winter vond ik toevallig een nieuwe op straat, die er voldoende op leek - vond ik. En "toevallig" vergeet ik die gevonden handschoen aldoor als gevonden te melden.. (schaam!)

 4. In de winter draag ik altijd gevoerde handschoenen van Thinsulate uit de eenmalige aanbiedingen van de Aldi. Enkele weken terug waren die handschoenen weer in aanbieding en ik heb direct twee paar gekocht als reserve gewoon omdat ik er heel tevreden over ben. Ze zijn goedkoper of dergelijke handschoenen in Wibra of Zeeman én zijn warmer ook. Ik doe heel veel verplaatsingen per fiets in weer en wind dus heb wel goede warme handschoenen nodig.
  Zo'n mof voor aan het fietsstuur houdt je handen wellicht goed warm maar ze zijn diefstalgevoelig. Als die moffen nieuw zijn, houden ze wellicht regen tegen maar na een tijdje zullen die wel 'doorlopen' als het regent en ik denk dat het zeer vervelend is om met je handen in die natte dingen te zitten. De binnenkant droogt dan waarschijnlijk ook heel moeilijk.

 5. Ik heb een paar jaar geleden geïnvesteerd in een paar goede ski-handschoenen (The North Face). Het kost een beetje maar dan heb je ook wat. Écht geen koude en pijnlijke handen meer hebben is wel zo fijn!

 6. Grappig toevallig speelde dit net bij mij ook.
  ik heb een litteken op mijn pink dat erg gevoelig is voor koude.
  Dus goed inpakken is echt een must.
  Vorig jaar verloor ik mijn fijne dure warme leren handschoenen en vanaf dat moment was het een gezoek naar een goede vervanger.
  Ik heb brede handen met korte vingers dus dat is best nog wel een gezoek om iets passends te vinden.
  Vanalles geprobeerd, uiteindelijk vertrok ik zelfs met een paar dunne en een paar gebreide over elkaar heen.
  Twee weken terug vond ik de ultieme bij de Formido, gebreide met een fleece vulling.
  En die zijn me toch warm.
  Voor 3,99 zitten mijn vingers weer goed opgeborgen.

 7. Ik heb leren handschoenen van de Wibra. Vijf euro geloof ik.
  Ik heb ze al een paar jaar en krijg er altijd complimentjes over iedereen vindt ze elegant. Voor temperaturen van iets onder 0 voldoen ze prima. Wordt het kouder dan min 5, dan stap ik over op skihandschoenen.

 8. Hier hetzelfde probleem. Ik heb goedekope handschoenen gehad en dure (ski handschoenen van € 45,-) maar ik blijf koude vingers houden. Iedereen is altijd lyrisch van UGGS laarzen die schijnen zo warm te zijn, nu hebben ze ook handschoenen dus ik dacht misschien is dat dan de oplossing. Van de prijs brak het zweet mij spontaan uit. Ze kosten maar liefst € 150,-. Als ik nou wist dat ik daar echt echt echt geen koude vingers in had dan zou ik het nog overwegen maar aangezien ik in dure ski handschoenen waarvan verschillende mensen beweerden dat je daar echt echt echt geen koude vingers in krijgt gewoon bevroren handen had durf ik voor dat geld die gok toch niet te wagen.
  Ik ben bang dat wij gewoon moeten afzien totdat het voorjaar wordt.
  Ingrid

 9. Ik brei ze altijd zelf, vingerwanten maar ook gewone wanten. Vooral niet te klein zodat je de vingers goed kunt bewegen. Als het heel koud is trek ik de wanten over de vingerwanten heen. Mijn eerste die ik op school breide heb ik nog steeds, zijn al 46 jaar oud. Soms heb ik ze nog wel eens aan.

 10. Ik weet ook dat wanten warmer zijn, maar toch heb ik alleen maar handschoenen. Van die mooie leren voor het autorijden, want dan wil ik wel goed grip hebben op het stuur. En van die gebreide thinsulate voor op de fiets of tijdens het wandelen...
  Ik ben wel van plan om er nog een paar polswarmers (vingerloze handschoenen) bij te breien voor er over heen. Nog warmer dus... heerlijk...
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 11. Voor naar mijn werk leren handschoenen, voor gewoon een paar thinsulates. En ik ga nog een paar vingerloze wanten breien voor over mijn leren handschoenen - van dezelfde wol als mijn muts en sjaal. Dan heb ik een set en het is net even warmer. Verder wordt het tijd weer rond te kijken naar een opvolger voor mijn nette lange winterjas (voor naar mijn werk) - deze is inmiddels zeven jaar oud en wordt helaas dunner.

 12. Een nabrander: afgelopen week hoorde ik in de lederwaren winkel een verkoopster tegen een klant zeggen: "altijd met warme handen in je leren handschoenen gaan, als je koude handen hebt, wordt de kou daar geisoleerd en krijg je nooit weer warme handen". Heb jij dit misschien gehad met je handschoenen? Ik zag er trouwens ook leren handschoenen met thinsulate voering, die leken me heel erg fijn en zaten heerlijk!

  • Bedankt voor de tip! Misschien kwam het daar wel door. Ik heb ze inderdaad nog nooit voor verwarmd. Ik zal de kinderen ook tippen dat ze ze eerst op de verwarming moeten leggen.

 13. Ik wil nog wel reageren, al is het misschien niet iets waar je nog mee bezig bent - en de winter is bijna weer voorbij, maar ja - Mijn wanten (daar blijf je inderdaad warmer in) heb ik zelf gemaakt van schapenbont. Uit een oude jas van mijn tante. Ik ga nu een paar voor mijn neef maken. Daarom was ik op internet naar wanten aan het kijken en kwam ik op jouw site terecht. Mijn (ongevraagde) advies is dus(wanneer je echt zo'n vlijtige Lies bent): Maak ze zelf van schapenbont. Leerkant buiten, bont binnen en omhulsel van waterdicht materiaal. Nou ja, ik kon het je nog wel preciezer zeggen, maar het model waar ik aan werk is nog in ontwikkeling.
  Hartelijke groet en veel creativiteit toegewenst,
  Bram Oosterling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder