Muismat: Oosters tapijtje van je Wibra

muismat

'Een muismat is een onderlegger waarover de muis van de computer bewogen kan worden.' Zo staat het op Wikipedia. En ik vind het een goede omschrijving!

Een muismat heeft de volgende functies:

 • Hij zorgt voor een egale, schone ondergrond
 • Hij beschermt je bureaublad of tafel
 • Een muismat beschermt ook de muis: blijkbaar houdt het vuil tegen. Hoewel je dat niet zou zeggen als je de onderkant van mijn muis ziet...
 • Een muismat biedt ook een afgebakend vlak waarover je muis kunt bewegen

Soorten muismatten

Muismatten kunnen hard of zacht zijn, van glad materiaal of van een stofachtige ondergrond. Mijn muismat is eigenlijk een onderlegger. Voor als je een stuk papier of karton wilt snijden met een mesje. Hij dus glad en hard. En heel erg saai : (

Muismatten

Muismatten kunnen erg leuk zijn. Bij de Hema bijvoorbeeld kun je een muismat laten bedrukken met een leuke foto. Ik overweeg sterk om mijn 12 en 16-jarige zoon een muismat te geven met een foto van mezelf er op, met mijn vinger in waarschuwende houding. En dan de tekst: 'Niet te veel achter een scherm zitten!'

Mijn oudste zoon kreeg bij zijn eindexamen een muismat met al zijn klasgenoten er op. Superleuk!

Muismat in de vorm van een Oosters tapijtje van de Wibra

Hoewel mijn 'muismat' prima voldoet, is hij wel heel erg saai. Dus toen ik bij de Wibra een muismat in de vorm van een Oosters tapijtje zag, viel ik er als een blok voor. Voor Wibra begrippen vond ik hem nog best duur: 2,49.

Maar na enig aarzelen kocht ik hem toch. Thuis scheurde ik verwachtingsvol de verpakking open, en legde hem op mijn bureau. Maar helaas. Het Oosterse tapijtje was te ruw! Het voelde alsof ik mijn met muis door de stroop moest.

Superjammer. Inmiddels ligt die stomme saaie muismat er dus weer.

Ik zin nog op een leuke bestemming voor mijn Oosterse tapijtje. Want hij is nog steeds leuk. Dit heb ik al bedacht:

 • Als onderzetter voor een pan
 • Als onderzetter voor een bloemenvaas
 • Als schilderij aan de muur

Wat voor muismat heb jij? Glad of stofachtig? En hoe ziet hij er verder uit?

Similar Posts

8 Comments

 1. Ik heb een gladde met een foto. Ik gebruik eigenlijk al zolang ik me kan herinneren muismatten die ik dan ooit eens gratis gekregen heb. Er eentje kopen kan natuurlijk ook, maar dat is gewoon nog nooit nodig geweest en zoveel geef ik er nu ook weer niet om dat het een bepaalde 'look' moet hebben.

 2. Hier ligt een gladde roze met een zakelijk motief. Ik denk dat Joh hem mee heeft genomen van 1 of andere beurs. De pootjes van de muis maak ik wel iedere week schoon daar zit het meeste vuil aan. Ook even met de doek over de bovenkant dan blijft hij redelijk fris. ;).

 3. Ik kocht hetzelfde muismatje! Ik vond hem zo leuk en had een betere versie bij de kantoorboekhandel zien liggen voor de bijpassende prijs. €2,49 voor dit Wibraatje was dan ook een koopje.
  Bij ons voldoet hij prima, misschien moet je het balletje van de muis eens onder handen nemen? Zit vaak vol met vuil! Succes!

  1. Hij is echt superleuk hè? Ik heb de onderkant van mijn muis bekeken, maar die heeft een soort lichtje! Dus geen balletje. Misschien dat hij daardoor niet goed werkt op het tapijtje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.