Wanten kopen? De mijne kosten 1,99!

wanten

Als gaat om handschoenen of wanten, dan heb ik liever wanten!

Want wanten houden mijn handen doorgaans veel warmer. En als ik toch koude vingers krijg, dan bieden handen de mogelijkheid om mijn vingers lekker op te krullen in de want.

Maar het is best heel lastig om goede wanten te vinden heb ik ontdekt!

Daarom een post over wanten!

Wat is warmer: wanten of handschoenen?

Het verschil tussen wanten en handschoenen is dat wanten alleen een duim hebben, en dat je vijf vingers geen aparte ruimte hebben. Bij handschoenen is dit wel: elke vinger heeft zijn eigen deel bij een handschoen.

Omdat bij wanten je vingers als het ware één ruimte delen, verwarmen ze elkaar, en daarom zijn wanten doorgaans warmer dan handschoenen.

Ik heb tenminste nog geen handschoenen kunnen vinden waarbij ik geen pijnlijke koude vingers kreeg, terwijl dit bij wanten veel minder gebeurt.

Wanten kopen

Als ik in de winter rond 7 uur 's ochtends ga hardlopen is het vaak nog behoorlijk frisjes. Dan heb ik dus handschoenen of wanten nodig. Eerst kocht ik handschoenen zonder vingers met een kapje bij de SoLow. Ik hoopte daarmee het beste van twee werelden te hebben: de optie mijn afzonderlijke vingers te gebruiken maar ook de warmte van een want. Hieronder zie je ze:

Screenshot 2021 12 10 at 12.59.40

Maar in de praktijk krijg ik met deze wanten toch koude vingers.

Daarom wilde ik toch echte wanten kopen.

Wanten dames

Bij de Hema zag ik onderstaande wanten voor 19,95:

Screenshot 2021 12 10 at 13.02.34Ze zijn van zwarte suède, en ik vind ze best duur.

Daarom ging ik hoopvol naar de Action, maar daar verkopen ze in ieder geval op het moment dat ik deze post schrijf geen wanten.

Wanten kopen bij Bonprix

Online kwam ik wel diverse leuke wanten tegen bij Bonprix die rond de 10 euro kosten. Een stuk voordeliger dus dan de wanten van de Hema.

19278209 DpHYrEIK 21177808 0MG1DWKr 1

Wanten waterdicht

Wil je zeker weten dat je handen warm én bovendien droog blijven? Dan zijn waterdichte wanten natuurlijk geweldig. Ik kwam deze onder andere tegen bij Decathlon en deze bij bol.com:

Screenshot 2021 12 10 at 13.20.34

Deze waterdichte wanten van bol.com zijn heel onvriendelijk geprijsd met maar liefst 59,99! Bij Decathlon koop je waterdichte wanten voor rond een tientje, maar dan zit je wel bij de ski wanten.

Wanten breien

Als wanten kopen lastig is, dan kun je natuurlijk ook gewoon eventjes wanten breien! Als je tenminste een beetje handig bent, wat ik helaas niet ben. Ben jij wel handig en goed in breien? Dan vind je op de site allesoverbreien.nl een grote lijst met gratis patronen voor wanten breien!

Wanten haken

Hoewel wanten breien voor mij beslist geen optie, zou wanten haken dan nog eerder in aanmerking komen. Ik kan namelijk wel een beetje haken. Maar bij wanten haken, haak ik af op het feit dat ik zal moeten meerderen en minderen en dat er natuurlijk wel een goede vorm in moet komen. Dat gaat me niet lukken. Wil jij wanten haken? Dan vind je hier een gratis haakpatroon om mee aan de slag te gaan.

Wat betekent 'van wanten weten'?

Voor de bezoekers die hier terecht kwamen omdat ze antwoord zochten op de vraag wat 'van wanten weten' betekent, hieronder het antwoord! 'Van wanten weten' betekent dat iemand van aanpakken houdt. Als je bijvoorbeeld van een vriendin zegt: 'Zij weet van wanten,' dan betekent dat iets positief. Die vriendin krijgt dingen voor elkaar.

Wanten kopen samenvattend

De wanten die ik aan heb in de foto bovenaan deze post kocht ik voor een prikkie bij de Zeeman voor maar 1,99! Water dichte zijn ze vast niet, maar het is niet dat ik met sneeuwballen ga gooien of ga skiën. Ze zijn prima voor tijdens het hardlopen.

Ben jij op zoek naar wanten?

De meeste keuze heb je als je online koopt. Je kunt dan prima terecht bij onder andere Bonprix en Bol.com. Ze hebben daar leuke wanten, voor prima prijzen. De wanten van de Hema vind ik relatief duur.

Wat heeft jouw voorkeur: wanten of handschoenen?

Similar Posts

15 Comments

  1. Ooit kocht ik bij Aldi handschoenen: gebreid en gevoerd met fleece en die gaan al jaren mee. Ik heb ook nog dunnere handschoenen voor als het minder koud is, maar toch te fris om zonder op pad te gaan. Ik draag handschoenen als ik ga wandelen en de kans dat ik ze halverwege de wandeling uittrek is groot, want ik krijg het op een gegeven moment toch wel warm.

  2. Kijk, dit is een fijne tip! Ik heb online gezocht naar wanten, maar ik vind ze dus ook allemaal veel te duur. Zeeman moet ik dus zijn! En ze zijn nog leuk ook, vind ik.

  3. voor mij het liefst handschoenen, ik ga ieder jaar naar de zeeman, daar hebben ze de warmste voor mij en kosten niet veel, ze zijn van namaakleder en gevoerd met fleece, maar dit jaar zijn ze er niet.....spijtig

  4. Jij weet van wanten, is wel toepasselijk.
    De keuze is reuze, voor ieder wat wils, zo zal ik tijdens de loopje in de buurt de nodige wel weer op de grond tegen komen. Hans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.