Schoenenrek Action

schoenenrek

Een schoenenrek kan helpen om je schoenen netjes geordend te houden. In 2012 na onze verhuizing schreef ik over mijn 'schoenenprobleem'.

Kastje per dag en schoenenrek

Met interesse volg ik op de diverse blogs het 'Een kastje per dag' project, waarbij elke dag één kastje wordt opgeruimd. Zelf begin ik daar even niet aan, want ik ben nog aan het bijkomen van onze verhuizing.

Schoenen rommelig verspreid bij de voordeur, en achter in de kast...

Eén van de dingen die ik in ons nieuwe huis nog niet goed op orde heb, zijn de schoenen. In ons oude huis gooide ik die allemaal in een mand, die ik onder het plateau van de open haard schoof. Maar hier slingeren ze overal door het huis, en heb ik nog geen goede methode om ze netjes op te ruimen. Zie ook Schoenen opbergen gang.

Wauw, wat een leuke schoenenrekken!

Op zoek naar een oplossing voor het schoenenprobleem stuitte ik op de website Fashion for home, en sloeg steil achterover van hun bijzondere schoenenrekken. Dat is nog eens wat anders dan zo'n stom rek van de Blokker dat je aan een deur hangt!

Deze schoenenrekken zijn niet alleen een lust voor het oog, ze laten ook je schoenencollectie prachtig uitkomen. Sommige rekken zijn zo architectonisch verantwoordt, dat ze ook zonder schoenen al een plek waard zijn. En ze zijn er in vele vormen, maten en kleuren.

De collectie varieert van klassieke tot moderne schoenenrekken, waarvan de meeste heel praktisch aan de muur bevestigd kunnen worden. Zo neemt het rek dus niet te veel ruimte in beslag!

Schoenenrekken Action

Hieronder zie je schoenenrekken van de Action, of beter gezegd een bamboe schoenenkast. Ik vind hem erg leuk, en je kunt hem ook nog als bankje/zitplek gebruiken. Er passen 8 paar schoenen in. Let op: deze schoenenkast van de Action is alleen verkrijgbaar in hun webshop.

schoenenrek action schoenenrekken action

Een officieel schoenenrek verkoopt de Action op dit moment niet, maar je zou er wel deze kapstok voor kunnen gebruiken:

schoenenrekken Action

Of dit bamboe kledingrek van de Action:

schoenenrekken Action

Wat zullen mijn Birkenstocks en Uggs prachtig uitkomen in zo'n prachtig rek ; )

Schoenenrek deur meterkast

Een andere manier om schoenen te ordenen is bijvoorbeeld in een schoenenzak aan de deur van je meterkast. De schoenen zijn dan ook echt uit het zicht. Deze manier van schoenen opbergen vind ik niet zo mooi, maar efficiënt is het natuurlijk wel. Hieronder een schoenenhanger voor aan de deur van bol.com:

Screenshot 2022 11 29 at 12.28.09

Hieronder zie je een schoenenrek van Blokker:

schoenenrek blokker

Hieronder een rek van Xenos:

schoenenrek xenos

Tot slot een rek voor schoenen van Ikea
ikea schoenenrek

Rekken voor schoenen samenvattend

Er zijn diverse soorten rekken voor schoenen op de markt.

 1. Rek met twee of meer verdiepingen waarop je de schoenen kunt zetten.
 2. Staande kapstokken met een soort lage verdieping voor schoenen
 3. Kastjes met vakjes waar je vaak ook nog eens op kunt zitten. Dit is mijn favoriet. Zo'n kastje is multifunctioneel, kindvriendelijk en de schoenen zijn uit zicht.
 4. Opbergers met vakken die je aan een deur kunt hangen. Deze zijn niet mooi, niet kindvriendelijk, maar wel efficiënt.

Leestip: Schoenen uit in huis

Hoe ruim jij je schoenen op? Welk rek is jouw favoriet?

b01e745fc56bd0c875d82ada990bb0a1

Similar Posts

10 Comments

 1. Er zitten inderdaad mooie bij, maar ik vind het wel erg duur! Wij hebben een rekje bij de deur voor de meest gebruikte schoenen. Verder staan mijn schoenen in mijn inloopkast en vriendlief heeft veel van zijn schoenen in de slaapkamer staan. Gewoon op de grond. In de inloopkast wil ik er nog een kastje voor, maar dat wordt geen schoenenrek, over het algemeen vind ik daar namelijk niet zoveel aan, ik heb liever een mooi kastje.

  1. De meeste schoenenrekken vind ik ook niet zo mooi, maar ik denk dan ook vooral aan die rekken bij de Blokker. Die hadden wij ooit aan een deur hangen, maar dat rek viel steeds uit elkaar…

 2. Wij hebben een rek in de gang dat rijkt to het plafond met laarzen plek en al. Het is wel open maar het is onze schoenen kapstok en als ik de kids opdracht geef hun schoenen op te hangen doen ze dit meestal braaf. geen rondslingerende schoenen hier.

 3. Bij ons staan ze gewoon op de vloer in de gang. Maar dan alleen die nu in gebruik zijn, dus de zomerschoenen en slippers e.d. bewaren de kinderen en wijzelf op de slaapkamers. Bij de achterdeur staan dan nog de klompen op een rek dat ook aan vervanging toe is en voor de laarzen timmerde Farmer een houten kist die ik onder een kast kan schuiven.

 4. Wij hebben een klein halletje bij de voordeur (1.40x 1.20) en daar staat een houten kist met klep. Gemaakt (tientallen jaren geleden) door de opa van mijn man toen hij in het leger zat. Deze kist hebben wij een witte laag gegeven en staat nu te pronken als schoenenkist.

  Zomers zijn birkenstocks mijn favoriet en veder hang ik niet aan een merk al heb ik wel een grote voorliefde voor Dr. Martens.

  Groet Isabelle

 5. Wij hebben een u-vormige hal. Het pad is tussen de 1.00m en 1.20m breed. Voor ons is het dus een uitkomst die schoenen weg te werken - in de meterkast! De vorige eigenaar heeft er een paar plankjes in getimmerd en klaar.

 6. wahahaha lig om mezelf in een deuk. Ik las welk schoenenMerk is je favoriet!! Nou ja weet je dat in iedergeval ook van mij!

  Groetjes Isabelle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.