Ruim je schoenen op met een schoenenrek

Met interesse volg ik op de diverse blogs het ‘Een kastje per dag’ project, waarbij elke dag één kastje wordt opgeruimd. Zelf begin ik daar even niet aan, want ik ben nog aan het bijkomen van onze verhuizing.

Schoenen rommelig verspreid bij de voordeur, en achter in de kast…

Eén van de dingen die ik in ons nieuwe huis nog niet goed op orde heb, zijn de schoenen. In ons oude huis gooide ik die allemaal in een mand, die ik onder het plateau van de open haard schoof. Maar hier slingeren ze overal door het huis, en heb ik nog geen goede methode om ze netjes op te ruimen.

Wauw, wat een leuke schoenenrekken!

Op zoek naar een oplossing voor het schoenenprobleem stuitte ik op de website Fashion for home, en sloeg steil achterover van hun bijzondere schoenenrekken. Dat is nog eens wat anders dan zo’n stom schoenenrek van de Blokker dat je aan een deur hangt!

Deze schoenenrekken zijn niet alleen een lust voor het oog, ze laten ook je schoenencollectie prachtig uitkomen. Sommige rekken zijn zo architectonisch verantwoordt, dat ze ook zonder schoenen al een plek waard zijn. En ze zijn er in vele vormen, maten en kleuren.

De collectie varieert van klassieke tot moderne schoenenrekken, waarvan de meeste heel praktisch aan de muur bevestigd kunnen worden. Zo neemt het rek dus niet te veel ruimte in beslag!

Wat zullen mijn Birkenstocks en Uggs prachtig uitkomen in zo’n prachtig schoenenrek ; )

Hoe ruim jij je schoenen op?
Welk schoenenrek is jouw favoriet?

Neem een email abonnement!

10 Responses to Ruim je schoenen op met een schoenenrek

 1. Er zitten inderdaad mooie bij, maar ik vind het wel erg duur! Wij hebben een rekje bij de deur voor de meest gebruikte schoenen. Verder staan mijn schoenen in mijn inloopkast en vriendlief heeft veel van zijn schoenen in de slaapkamer staan. Gewoon op de grond. In de inloopkast wil ik er nog een kastje voor, maar dat wordt geen schoenenrek, over het algemeen vind ik daar namelijk niet zoveel aan, ik heb liever een mooi kastje.

  • De meeste schoenenrekken vind ik ook niet zo mooi, maar ik denk dan ook vooral aan die rekken bij de Blokker. Die hadden wij ooit aan een deur hangen, maar dat rek viel steeds uit elkaar…

 2. Wij hebben een rek in de gang dat rijkt to het plafond met laarzen plek en al. Het is wel open maar het is onze schoenen kapstok en als ik de kids opdracht geef hun schoenen op te hangen doen ze dit meestal braaf. geen rondslingerende schoenen hier.

 3. Bij ons staan ze gewoon op de vloer in de gang. Maar dan alleen die nu in gebruik zijn, dus de zomerschoenen en slippers e.d. bewaren de kinderen en wijzelf op de slaapkamers. Bij de achterdeur staan dan nog de klompen op een rek dat ook aan vervanging toe is en voor de laarzen timmerde Farmer een houten kist die ik onder een kast kan schuiven.

 4. Wij hebben een klein halletje bij de voordeur (1.40x 1.20) en daar staat een houten kist met klep. Gemaakt (tientallen jaren geleden) door de opa van mijn man toen hij in het leger zat. Deze kist hebben wij een witte laag gegeven en staat nu te pronken als schoenenkist.

  Zomers zijn birkenstocks mijn favoriet en veder hang ik niet aan een merk al heb ik wel een grote voorliefde voor Dr. Martens.

  Groet Isabelle

 5. Wij hebben een u-vormige hal. Het pad is tussen de 1.00m en 1.20m breed. Voor ons is het dus een uitkomst die schoenen weg te werken – in de meterkast! De vorige eigenaar heeft er een paar plankjes in getimmerd en klaar.

 6. wahahaha lig om mezelf in een deuk. Ik las welk schoenenMerk is je favoriet!! Nou ja weet je dat in iedergeval ook van mij!

  Groetjes Isabelle

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.