Reacties

Tanden poetsen en kinderen — 4 reacties

  1. M'n oudste is 3,5 jaar. Vrij jong nog. Tandenpoetsen was tot een jaar geleden een drama. Nu werkt ze mee. Behalve als ze erg moe is. Wij leggen uit dat er allemaal hele kleine beestjes in haar mondje zitten die haar tandjes ziek kunnen maken. Met een tandenborstel borstel je ze allemaal weg en blijven haar tandjes mooi en gezond. Toevallig waren we vandaag ook bij de tandarts en die zei dat we iets beter moesten poetsen. Nog meer uit de kast halen dus.

    De jongste is 1,5 jaar en daar kan ik verder niets mee behalve haar in de houdgreep nemen en even doorzetten.

  2. Wij poetsen sinds het eerste tandje voor het slapen gaan (2x per dag), 75% zonder drama gelukkig. Onze dochter is nu 2.
    We zingen erbij, ik maak schrobgeluidjes en ga luisteren of ik die hoor, ze mag eerst uitgebreid zelf poetsen (eerst was dat meer kauwen), ze heeft een leuke tandenborstel en tandpasta die ze zelf heeft uitgezocht, ik poets regelmatig ook mijn eigen tanden tegelijkertijd (voorbeeld doet volgen) en dan laat ik haar soms ook mijn tanden napoetsen terwijl ik die van haar doe. De vorige tandenborstel heette de poetspoes, die heeft ze in de laatste 25% periode (doorkomende kies) in een afvoerbuis gedropt! - slim kind, ze deed het op zaterdagavond dus zondag werd er niet gepoetst. Wij poetsen na op schoot, als ze meewerkt heeft ze twee verhaaltjes verdiend (jeaaaah!), als ze niet meewerkt, krijgt ze maar een verhaaltje voor het slapen gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder