Reacties

Beugel vergoed? Het gaat je geld kosten. Lezersvraag! — 18 reacties

 1. Vier op de tien kinderen? Dat valt me echt mee. In mijn beleving zijn het er minstens negen op de tien die een beugel krijgen. Beugels zijn inderdaad dure grapjes. Ik heb wel het idee dat kinderen er tegenwoordig korter mee lopen dan 'vroeger'.

 2. Mijn beide kinderen hebben een beugel gehad. Volens mij werd dat destijds wel helemaal vergoed vanuit de ziektekostenverzekering. Daarentegen heb ik zelf op latere leeftijd ook een beugel gehad (drie jaar lang) en de ziektekostenverzekering besliste dat die niet werd vergoed want volgens hen alleen was het puur esthetisch. Was ik het niet mee eens want hij werd aangeraden door de tandarts vanwege de scheefstand van mijn tanden en eventueel toekomstige kronen (die ik nu dus heb). Die beugel heeft mijn zeker € 3500,- gekost. En dat is al ruim 17 jaar geleden.

  • Poeh, dat is een flink prijskaartje. Zoals ik het begrijp kun je het als volwassene inderdaad meestal wel vergeten bij ziektekostenverzekeraars.

 3. Mijn beide kinderen beugelen nu. De jongste is bijna klaar hij heeft nu alleen nog maar een nachtbeugel. Zijn kosten vallen nog binnen de verzekering. De oudste loopt nu al 2,5 jaar en inmiddels hebben wij de maximale vergoeding van 2500,- bereikt en mogen wij de kosten zelf betalen en die zijn pittig. De rekening van het verwijderen van de slotjesbeugel is betaald. Wacht nu op de rekening van het aanmeten en maken van de nachtbeugel boven en onder. De nachtbeugel heeft hij gister opgehaald dus na nog 1 hoge rekening zullen we dan alleen de controle kosten krijgen. Hij heeft er wel een prachtig mooi gebit voor teruggekregen. Hoop dat het zo blijft. Ik heb zelf ook een beugel gehad in mijn jeugd maar inmiddels staat alles weer schots en scheef ondanks de draadjes die ze hadden geplaatst. Heb er ook naar laten kijken maar de kosten voor mij zouden ruim 3.000,- zijn. Dat geld heb ik niet en als ik het had stop ik het liever in het studiepotje van de kinderen.
  Ingrid

  • Dat zijn pittige bedragen Ingrid. Ik herken wat je zegt dat de tanden soms alsnog weer scheef gaan zitten. Dat is bij mijn ondertanden helaas ook gebeurd. Hoewel ze bij mij wel het draadje hadden weggehaald. Maar ik begrijp dus van jou dat het soms ook met draadje misgaat.

 4. Gelukkig hebben we dat allemaal achter de rug. Ik heb het idee dat die verzekeringen er hoe dan ook geld aan verdienen, en dat kan toch niet de bedoeling zijn. Ik vind dat er veel te weinig in de basisverzekering zit.

 5. Mijn dochter (nu 27) had als puber een beugel. Dat kostte wel aardig wat, ja. Maar het resultaat was het wel waard. Alleen blijkt nu dat haar tanden toch weer scheef gaan staan. Terwijl ze wel zo'n spalkje achter haar tanden heeft. En da's balen want orthodontie bij volwassen moet je gewoon zelf betalen. Volgens mijn dochter heeft ze te vroeg gebeugeld. Maar ik heb geen idee of dat echt zo is.

 6. Elk jaar merken we weer dat mensen met jonge kinderen willen bezuinigen op hun ziektekostenverzekering en de dekking omlaag willen brengen, maar dan vergeten dat hun kind waarschijnlijk een beugel moet en dat ze dan een heel stuk duurder uit zijn.

  pa: per abuis mijn reactie als lezersvraag ingediend, kun je dus als niet verzonden beschouwen.

 7. Ik heb geen ervaring met een beugel. Maar merk wel dat bij veel dingen wat zorgverzekeringen betreft je inderdaad even goed de kleine lettertjes moet lezen.
  Ik heb ook eens zitten rekenen wat goedkoper zou zijn, extra verzekeren (drie sterren) en meer betalen per maand, zodat ik mijn steunzolen vergoed kan krijgen, of gewoon zelf betalen. Bleek het laatste goedkoper te zijn uieindelijk :)

  • Ja, zo werkt het vaak ook met de aanvullende tandartsverzekering. Soms ben je goedkoper uit als je het zelf betaalt in plaats van betaalt voor de verzekering.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>