Hal of entré

gangkastIn ons oude huis hadden we een ruime, vierkante hal.

Dat was een handige vorm, die veel ruimte bood. Bij de voordeur stond de buggy, er lagen binnen en buiten deurmatten, er hingen twee kapstokken, en er was zelfs nog ruimte voor een piano. Desondanks was het er ooit zo’n zootje dat een collectant meewarig naar binnenkeek en vroeg: ‘Gaan jullie verhuizen?’

Zo maak je met je huis natuurlijk geen goede eerste indruk. Want de gang is toch het eerste wat iemand ziet. En zo slordig als ik het toen had, hoeft het niet te zijn. Bij een kennis hangen bijvoorbeeld alle jassen e.d. keurig in een halkast. Dat oogt echt keurig, en de kast is erg sfeervol.

halkast versus kapstok

Wat dat betreft vind ik een halkast netter ogen dan een kapstok. Simpelweg omdat dit een rustiger beeld biedt, dan allerlei losse jassen. Tegelijkertijd zie ik mijn kinderen niet echt netjes hun jas aan een hanger doen, en daarna in een kast hangen…

De kapstok op het plaatje linksboven kwam ik op het internet tegen en is een soort compromis tussen kapstok en halkast. Je ziet de jassen nog wel, maar het is toch ook een beetje een kast. Vier kinderen zouden er hun rugzakje e.d. keurig in kwijt kunnen.

Lange rechte gang, met granieten vloer

Inmiddels zijn wij ‘buggy vrij’ en hoef ik daar dus geen ruimte meer aan te bieden. In ons nieuwe huis hebben we een lange rechte gang, waarin ik bewust helemaal niets heb neergezet. Er zit zo’n mooie ouderwetse granieten vloer in, en de muren zijn beschilderd met kippen. Die kippen verwijzen naar de naam van het huis: Kipskamp. Onze gang ziet er dus meestal keurig uit, want alle jassen hangen aan een kapstok in de berging.

Lees ook: Gang inrichten.

Hoe is jouw hal ingericht? En is je hal netjes of rommelig?

Similar Posts

13 Comments

 1. In mijn hal staat mijn kledingkast omdat die niet in de slaapkamer past en that’s it, geen plek voor iets anders. :P

 2. Ach. Een gevoelig puntje hier.
  Wij hebben 2 hallen. Eén inkomhal die we nu zo leeg mogelijk willen houden. Misschien enkel een sidetable met schuiven en een vaas erop.
  En dan een tweede hal, de traphal eigenlijk.
  Die is nog groter. Momenteel staan daar 2 kapstokken. Eén voor de grote jassen en een kinderkapstok. Zolang de jassen er aan hangen oogt het nog ordelijk, maar vaak liggen er ook jassen naast die er niet goed aangehangen zijn.
  Ook staan er 2 schoenenrekken boven op elkaar met tientallen paren schoenen. Enkel oudste heeft haar eigen schoenenkast op haar kamer. Ik wil dat nu ook doen voor de andere kinderen. Een kleinere schoenenkast op hun kamer.
  Geen zicht vind ik het: dat schoenenrek. Daarom gaat man onze tweede WC beneden (die 2 meter van de andere WC ligt)gewoon uitbreken en daar een schoenenruimte maken :-).

  Ik ben voor de halkast, maar voorlopig hebben we zelf nog geen geschikte kast gevonden. Eén keer wel, maar die was net iets te ruim. En ik bedenk ook wel: zouden de kids hun jassen wel aan een kapstok hangen.
  Verder hebben wij voor de vier jongsten nog een minikapstok in de keuken waar ik hun jasjes hang.

  1. Dat hebben wij eigenlijk ook Sandra! Een ‘mooie’ hal en een ‘functionele’ hal! De mooie hal is die met de granieten vloer. De ‘functionele’ hal is in de berging, en daar hangen alle jassen.

   Het valt niet mee om die netjes te houden hè?!

 3. Er valt niet zoveel in te richten hier.
  mijn gangetje heeft maar 1 muurtje en voor de rest alleen maar deuren en een trapgat
  aan dat muurtje zit een grote verwarmingsplaat die ik niet gebruik en daarboven hangt de kapstok
  aan de ene kant van het gangetje zitten naast elkaar de voordeur de meterkast en de deur naar de schuur, dan tegen de achter muur het toilet, vervolgens aan de andere zijde badkamerdeur, trapgat, deur naar de huiskamer.
  er ligt een dunne mat door de hele gang,
  Een deurmat kan er niet in want dan kan de deur niet meer open dus heb ik buiten een rubber mat liggen
  De voordeur en het trapgat hebben groene gordijnen net als de rest van het huis.
  enige versiering is een geel vogelhuisje aan een smal muurtje en in een hoekje de schoenleest van mijn opa

   1. is ook leuk
    ik kreeg het van iemand toen ik hier kwam wonen.
    Het is model koekoeksklok en ik vond het zonde om hem buiten te hangen dan zou ie met een jaar verrot zijn geweest.
    Maar binnen doet ie het ook leuk

   2. Maar ach luxe probleem?
    in mijn vorige huis had ik een halletje dat zo klein was dat ik in de wc moest gaan staan als ik iemand binnen wilde laten
    dan is een gang van 3 meter opeens heel groot.

    Toen ik nog op een flat woonde was mijn hal groter dan mijn slaapkamer.
    Er kwamen 8 deuren op uit.
    Met zo’n ruimte kun je ook weinig.
    Mijn computer stond er tegen een niet gebruikte deur.

 4. In onze hal staat NIETS. We hebben de voordeur, de wc deur, de meterkastdeur, de trapkastdeur en de opgang naar boven.
  Het is een ruime hal (voor hal begrippen) je kunt er fatsoenlijk met 6 mensen staan.(ik zou niet weten waarom?) Aan 1 wand hangt een kleine verwarmingsplaat en verder is er NIETS. Geen kapstok, geen schoenen, geen jassen gewoon NIETS.
  Het is gewoon een hal…..

 5. We hebben een kleine, bijna vierkante hal. Er komen maar liefst vier deuren op uit. Het toilet, de wasruimte, de meterkast en de deur naar de woonkamer. Verder is er net ruimte voor een radiator en een kapstok. Jawel, gewoon een kapstok. Maar aangezien wij maar met z’n tweetjes hier wonen hangt er niets overbodigs aan en ziet het er altijd netjes uit. En eerste indrukken krijgt alleen de postbode hier, want iedereen komt altijd achterom binnen.. Alleen pakketjes worden hier bij de voordeur aangeboden…
  Ik wens je een fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. Aiii pijnlijk punt. Ik heb een hele kleine hal en daar is het meestal een puinhoop. Ik heb maar 1 muur en daaraan zit een hoge kapstok vast met daaraan onze jassen,vesten en tassen. De gymtassen van de kinderen hangen daar ook vaak aan. Daaronder staat een klein kastje waarop iedereen zijn fietssleutel legt. In het kastje staan twee kleine bakjes waar de mutsen,sjaals,handschoenen etc liggen met daarnaast de voetbalschoenen en scheenbeschermers kastje is dan propvol ook. Er hangt ook nog een klein kapstokje voor de kinderen. Die hangt vol met kinderjassen, vesten,trainingsjasjes etc. Daaronder liggen dan de schoenen voor school de buitenspeel gympen en de voetbal. Als ik niet oplet liggen er zelfs drie ballen en een step in de gang. Ik heb het opgegeven om het netjes te houden het gaat meestal maar twee dagen goed. Ik zucht nu maar eens even en bedenk dan dat als ze ouder zijn het vast beter gaat :-)
  Ingrid

 7. Wij hebben een grote hal 3×5 mtr en ik vind het een stuk beter dan het kleine halletje in onze vorige woning waar je amper met 2 mensen in kon staan. Er hangt een kapstok alleen voor de nette
  jassen en er staan 2 kasten in. De trap naar boven en 3 deuren 1 van het toilet, meterkast en naar de keuken. Wij hebben een nette hal vind ik zelf.

 8. Wij hebben een heel kleine halletje. Aan 1 kant zit de voordeur met daarnaast een smal raam. In de rechter muur zit de deur naar de woonkamer. De muur tegenover de voordeur is de meterkast met daarnaast een nisje waar een kapstok in past. Aan de linkermuur hangst een smal kastje waar we onze sleutelbossen in bewaren. In de meterkast heb ik mijn voorraad. Onder de kapstok staat een schoenenrek en op de kapstok staan 2 dozen voor handschoenen en sjaals.

 9. Onze hal bestaat voornamelijk uit één grote trap, met daarvoor een side-table. Ik zou graag een kapstok neerzetten, want dat is natuurlijk handiger voor de gasten maar dit oogt meteen zo slordig. Nu hebben wij een bijkeuken waar de kapstok hangt dus dat is op zich ook nog prima, maar ik zou toch graag een andere oplossing hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.