Hangouderen bij de Hema

hangouderenHet was mijn vrije onderdagochtend, en ik had bij de Kruidvat zo’n groot pak toiletpapier gekocht want de toestand thuis was schrijnend. We hadden alleen nog oude kranten. Vervolgens liep ik naar de Hema om 10 euro te pinnen, en toen ik naar buiten kwam stonden ze daar: hangouderen.

Opgesteld bij de ingang, zittend op hun scootmobiel, sommigen in rolstoel  anderen leunend op hun rollator. 
‘Die is aan de poeperitus!’ merkte de ‘grappigste’ op, gevolgd door veel gegniffel. Omdat het zo enorm grappig was, zei hij het nog maar een keer: ‘Poeperitus!’ Opnieuw gegniffel.
Ik dacht geërgerd: ‘Is die testosteron nou nog niet uitgewerkt?! Hangjongens hebben tenminste nog het excuus dat ze in de puberteit zitten, maar deze oude mannetjes zouden toch wijzer moeten zijn.’

Ik vond het behoorlijk irritant. Je wilt toch graag je boodschappen doen, zonder zogenaamde lollige opmerkingen. En al helemaal van oude mannetjes. Laat ze wat nuttigs gaan doen, in plaats van onschuldige vrouwtjes lastig vallen.

Zijn er bij jullie hangouderen?

Similar Posts

11 Comments

 1. Nou moest ik wel lachen om je verhaal…
  Maar ik kan me voorstellen dat jij er niet vrolijk van werk, zou ik ook niet zijn.
  Bij ons heb je wel “leugenaarsbankjes”, aan de Waal. Daar zitten nogal eens oudere mannetjes te kletsen, maar verder niet. Lucky me.

 2. Bij ons heb je ook van die oudere die gezellig bij elkaar zitten meestal bij en op een bankje, bij de plaatselijke winkelstraat.
  Ik heb er geen last van en vind het dan ook leuk dat die oudere mensen ook nog gezellig buiten zijn en om bepaalde dingen kunnen lachen.
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet helemaal begrijp waarom jij je hier zo druk om maakt, maarja niet iedereen is het zelfde misschien had je kunnen zeggen dat je het geen leuke opmerking vond. Het is denk ik niet zo dat ze jou moedwillig hebben willen “pesten”
  Groetjes Dreadlocks

   1. Ik ging naar je blog om je netjes te bedanken, maar je hebt captcha locks. Dus helaas, dat lukte niet. Blogger laat me nog steeds geen comments posten met woordverificatie.

 3. Hier op de dorpen hebben ze zo genaamde leugenbankjes.Daar komen de heren,en soms vrouwen iedere dag op dezelfde tijd bij elkaar.Het enige wat ze hier doen is groeten als je langs loopt.

  In de stad zijn er soms wel groepjes ouderen.Ik heb er geen last van.

  Misschien had je een opmerking kunnen plaatsen,dat er in hun tijd nog wel eens mannen waren die boodschappen droegen voor de dames i.p.v. een beetje rond te hangen.

 4. Bij ons was er een aantal jaar geleden een McDonalds in het centrum waar de ouderen graag bijeen kwamen voor een bakje koffie. Zij hebben toen nog de media gehaald, omdat de bedrijfsleider van dit filiaal hen op een een gegeven moment de toegang ontzegde. De groep werd namelijk steeds groter en zij namen niet meer dan 1 bakje koffie. Waarmee zij vervolgens gerust uren plek bezet hielden… ^_^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.