Reacties

Hangouderen bij de Hema — 30 reacties

 1. Nou moest ik wel lachen om je verhaal...
  Maar ik kan me voorstellen dat jij er niet vrolijk van werk, zou ik ook niet zijn.
  Bij ons heb je wel "leugenaarsbankjes", aan de Waal. Daar zitten nogal eens oudere mannetjes te kletsen, maar verder niet. Lucky me.

 2. Bij ons heb je ook van die oudere die gezellig bij elkaar zitten meestal bij en op een bankje, bij de plaatselijke winkelstraat.
  Ik heb er geen last van en vind het dan ook leuk dat die oudere mensen ook nog gezellig buiten zijn en om bepaalde dingen kunnen lachen.
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet helemaal begrijp waarom jij je hier zo druk om maakt, maarja niet iedereen is het zelfde misschien had je kunnen zeggen dat je het geen leuke opmerking vond. Het is denk ik niet zo dat ze jou moedwillig hebben willen "pesten"
  Groetjes Dreadlocks

  • Tsja, ik vind dat er verschil is tussen gezellig bij elkaar zitten, en mensen naroepen.

  • Ik deel je mening hierover. Ik heb een hekel aan mannen die seksistische opmerkingen maken, maar dat leek me hier toch niet het geval? Gewoon een grapje eerder? Ik vind het eigenlijk tof dat die zo samen komen.
   De term hangjongeren of hangouderen heeft een negatieve bijklank, maar ik vind er eerlijk gezegd niks mis met wie dan ook die rondhangt... . Zolang ze zich aan de regels houden natuurlijk.

  • Ik vind dit nogal onschuldig maar kan me voorstellen dat het jou, je hebt het moeilijk genoeg, vreselijk stoorde.
   Een groep getatoeëerde, rokende hangjongeren riep mij eens na: zullen we je ‘ns een goede beurt geven. Dat stoorde mij wel maar ik ben zonder te reageren door gelopen. Dat soort mensen zou je antwoord toch niet begrijpen of agressief worden!

  • Ik ging naar je blog om je netjes te bedanken, maar je hebt captcha locks. Dus helaas, dat lukte niet. Blogger laat me nog steeds geen comments posten met woordverificatie.

 3. Hier op de dorpen hebben ze zo genaamde leugenbankjes.Daar komen de heren,en soms vrouwen iedere dag op dezelfde tijd bij elkaar.Het enige wat ze hier doen is groeten als je langs loopt.

  In de stad zijn er soms wel groepjes ouderen.Ik heb er geen last van.

  Misschien had je een opmerking kunnen plaatsen,dat er in hun tijd nog wel eens mannen waren die boodschappen droegen voor de dames i.p.v. een beetje rond te hangen.

 4. Bij ons was er een aantal jaar geleden een McDonalds in het centrum waar de ouderen graag bijeen kwamen voor een bakje koffie. Zij hebben toen nog de media gehaald, omdat de bedrijfsleider van dit filiaal hen op een een gegeven moment de toegang ontzegde. De groep werd namelijk steeds groter en zij namen niet meer dan 1 bakje koffie. Waarmee zij vervolgens gerust uren plek bezet hielden... ^_^

 5. Kijk eens rond in the zuidelijke landen. Ik kom af en toe in Spanje waar ik een dochter heb wonen. Mensen zijn klein bewoond, het is mooi weer en het is goed te begrijpen dat vooral de gepensioneerden elkaar in de buitenlucht graag ontmoeten. De Opa's en Oma's zitten op de banken, genieten van de kleine kindjes en aaien ze graag even over hun bolletjes.. En in het weekend zie ik er jonge mannen die met liefde hun Opa in een rolstoel meenemen om ergens een borreltje te drinken.

 6. Waar ik woon verzamelen de hang ouderen zich bij een select groepje woningen, waar ze in het voortuintje gaan zitten, waarna het groepje gestaag groeit en het trottoir bezetten. Ik kan niet zeggen dat ik er last van heb. Ze zorgen altijd netjes dat ik door kan wandelen en soms blijf ik op uitnodiging ook nog even.

 7. Hier in het dorp ook een hangplek, maar niet voor de winkel. De heren vergaderen rondom de bankjes aan het begin van het dorp, voor het kasteel. Eerlijk gezegd vind ik het nooit prettig om langs hen te fietsen, omdat ze zo zitten te kijken. Toen ik een keer beleefd groette, kreeg ik geen groet terug. Tja, ik kom hier niet vandaan, ze kennen me niet... Dus ik snap wel dat jij je eraan stoorde!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder