Hangouderen bij de Hema

hangouderen

Het was mijn vrije onderdagochtend, en ik had bij de Kruidvat zo’n groot pak toiletpapier gekocht want de toestand thuis was schrijnend. We hadden alleen nog oude kranten. Vervolgens liep ik naar de Hema om 10 euro te pinnen, en toen ik naar buiten kwam stonden ze daar: hangouderen.

Hangouderen

Opgesteld bij de ingang, zittend op hun scootmobiel, sommigen in rolstoel  anderen leunend op hun rollator.
‘Die is aan de poeperitus!’ merkte de ‘grappigste’ op, gevolgd door veel gegniffel. Omdat het zo enorm grappig was, zei hij het nog maar een keer: ‘Poeperitus!’ Opnieuw gegniffel. Ik dacht geërgerd:

‘Is die testosteron nou nog niet uitgewerkt?! Hangjongens hebben tenminste nog het excuus dat ze in de puberteit zitten, maar deze oude mannetjes zouden toch wijzer moeten zijn.’

Ik vond het behoorlijk irritant. Je wilt toch graag je boodschappen doen, zonder zogenaamde lollige opmerkingen. En al helemaal van oude mannetjes. Laat ze wat nuttigs gaan doen, in plaats van onschuldige vrouwtjes lastig vallen.

Wat zijn hangouderen precies?

Mijn ontmoeting met hangouderen klopt precies met de definitie van hangouderen op Wikipedia. Kijk maar:

‘Begrip dat verwijst naar ouderen die bijeenkomen in een winkelcentrum of horeca-gelegenheid, weinig consumeren, en de sfeer naar het oordeel van winkeliers of uitbaters negatief beïnvloeden omdat zij vaak onderling commentaar geven over bijvoorbeeld de kleding van het winkelend publiek.’

Vooral dat commentaar leveren heb ik aan den lijve ondervonden.

Zijn er bij jullie hangouderen?

Bron afbeelding: Tup Wanders, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons. Deze post verscheen voor het eerst in 2012.

30 Comments

 1. Dreadlocks
  • Vlijtig Liesje
  • mie
  • Thea
  • mie
  • Vlijtig Liesje
  • Vlijtig Liesje
 2. Aukje
 3. Anna Lines
 4. Anneke
 5. Dimario
 6. Adelheid

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh