Eastpak rugzakken: zijn ze wel zo goed? 30 jaar garantie

eastpak rugzak
Kapotte rits na 2 jaar… Bovenstaande rugzak kocht ik in 2013.

Eastpak rugzakken worden veel gebruikt door scholieren.

Het is zo’n beetje de standaard rugzak voor brugklassers.

Eastpak garantie van 30 jaar!

Ze hebben een goede reputatie, en Eastpak geeft 30 jaar garantie op hun rugzakken. Dat is erg mooi van Eastpak. Maar feitelijk wil je natuurlijk gewoon een rugzak die niet kapot gaat. En bij ons thuis zijn er nu al twee Eastpak rugzakken met problemen.

Bij beide ging de rits kapot : (

Heel vervelend, want zo’n rugzak is niet goedkoop. Je betaalt er gemiddeld zo’n 50 euro voor.

En maken die rugzakken hun reputatie eigenlijk wel waar?

Wat valt er onder de garantie van Eastpak?

Achteraf bezien viel de kapotte rits onder de Eastpak garantie. En onderstaande problemen vallen onder de dertigjarige garantie:

 • Ritstrekker
 • Ritsschuiver (ritband niet beschadigd)
 • SGS materiaal
 • Stof te kort gestikt
 • Kapotte naden

En dit valt niet onder de garantie:

 • Een gat in je rugzak
 • Een scheur
 • Als je zelf geprobeerd hebt om de rugzak te repareren

Een compleet overzicht van informatie over garantie, met handige foto’s als voorbeeld, vind je hier.

Overigens ben je in het voordeel als je de tas op eastpak.com hebt gekocht als het gaat om garantie. Want dan kun je daar melding maken.

Eastpak rugzakken met kapotte rits

Mijn jongste zoon is dit jaar begonnen op de middelbare school. In het verleden kocht ik dan braaf een Eastpak rugzak. Maar omdat mijn jongste zoon een iPad heeft met daarop al zijn schoolboeken, dacht ik hier op te kunnen bezuinigen. Dus kocht ik voor maar 5,95 een prima uitziende rugzak bij de Action. Anderhalve week ging het ding mee. Toen zat er een grote scheur in…

‘Dan neem je maar de Eastpak rugzak van je zus!’ zei ik tegen mijn zoon.
‘Die vind ik niet mooi!’ beweerde hij.
‘Dat is een prima rugzak, en je kunt hem best gebruiken,’ antwoordde ik, en voegde er aan toe: ‘Bovendien hebben we niks anders.’

Schoorvoetend ging hij de Eastpak rugzak inpakken. Maar het duurde niet lang of hij kwam naar me toe en liet me triomfantelijk zien dat de rits van het voorvak het had begeven… Aangezien de Eastpak rugzakken verder geen vakken hebben, is dat best vervelend. Er zat niets anders op dan alles dan maar in het ene grote vak te proppen.

Eastpak rugzakken nader bekeken

Maar ik beloofde mijn zoon een nieuwe tas te gaan halen. En daarvoor ging ik naar de V&D. Daar stevende ik als eerste op de Eastpak tassen af. Vanwege hun reputatie. Ondanks de twee kapotte Eastpak rugzakken in ons huis, geloofde ik er nog steeds in. Toen ik ze echter eens nader bekeek vielen ze me best tegen. De stof voelde stug en vrij dun. Helemaal niet zo stevig. Bovendien vond ik het jammer dat er geen extra vakken aan de binnenkant zaten.

Soho rugzak

Ik dwaalde af naar de Soho rugzakken. En vond daar een prachtige, stevige donkerblauwe rugzak. Met niet alleen een vak aan de voorkant, maar ook met diverse vakken aan de binnenkant. En de stof van deze Soho rugzak voelde nota bene veel steviger en sterker aan dan die van de Eastpak rugzak. Deze Soho rugzak kostte 29,95. Maar met airmiles kreeg ik een korting van 40%.

Uiteindelijk ging ik dus naar huis met een uitstekende rugzak voor maar 17 euro.

soho rugzak

Screen Shot 2015-09-06 at 14.26.23

Mijn persoonlijke conclusie over Eastpak rugzakken

Als een merk een goede reputatie heeft, dan ben ik sterk geneigd te geloven in de kwaliteit van dat merk. Ik ben dan blijkbaar zelfs bereid mijn eigen minder positieve ervaringen met dat merk over het hoofd te zien. Want als iedereen zegt dat het zo’n goed merk is, dan moet het dat toch wel zijn? Om die reden liep ik ondanks twee kapotte Eastpak rugzakken toch als eerste naar dat merk toe.

Gelukkig durfde ik toch op mijn eigen oordeel af te gaan, en te kiezen voor de rugzak die als de beste kwaliteit aanvoelde. Letterlijk en figuurlijk.

De stof van de Soho rugzak voelde steviger, prettiger én sterker dan de stof van de Eastpak rugzak.

Eastpak rugzak voor 12,50

In 2013 kocht ik de Eastpak rugzak voor mijn dochter bij de Bijenkorf voor maar 12,50.

eastpak rugzakMijn middelste dochter die in 2 gymnasium zit, heeft elke dag flink wat boeken mee te sjouwen, en de tweedehands rugzak van haar oudere broer van de Schoenenreus bezweek onder de druk. Dus toen begonnen de verzoeken om een Eastpak rugzak. Maar die kosten 55 euro!

Ik koop hem gewoon bij de Bijenkorf met mijn punten!

Gelukkig herinnerde ik me toen mijn Bijenkorf kaart die ik ooit kreeg toen ik ging studeren. Destijds kreeg je als student 50 euro aan cd-bonnen als je een Bijenkorf klantenkaart nam! Dat wilde ik wel, en hoewel ik anti-creditcard ben, is hij toch wel heel handig om te hebben voor aankopen via Amazon.co.uk.

Aankoop Eastpak rugzak levert punten op

En elke keer dat ik die Bijenkorf kaart gebruik op Amazon.co.uk of eBay.co.uk levert mij dat punten op. En die punten zijn geld waard! Omdat ik zelden tot nooit bij de Bijenkorf kom, omdat ik dat een erg dure winkel vind en we er geen hebben in de Achterhoek, waren de punten opgelopen tot een waarde van maar liefst 42,50. Tot mijn prettige verrassing bezorgt de Bijenkorf nog gratis ook, en dus arriveert a.s. dinsdag een heuse Eastpak rugzak t.w.v. 55 euro voor slechts 12,50!

Kipling rugzak vroeger met bungelend aapje

Kipling begon in 1987 in Antwerpen in België. Kipling rugzakken werden enorm populair tussen 1990 en 2000. Kenmerkend voor een Kipling rugzak was de gekreukte nylon stof. Die nylon maakte de Kipling rugzak makkelijk schoon te maken en bovendien waterafstotend.

De naam Kipling werd geïnspireerd door de naam van de schrijver van Jungle Book: Robert Kipling. Het was destijds ook de gewoonte om een bungelend aapje aan je Kipling rugzak te hangen! Dat paste mooi bij het Jungle Book.

Maar mijn dochter is helemaal blij met haar Eastpak rugzak, en ik ook!

Huisvlijt bezoekers over schooltassen

 • Hoihoi, wij kochten voor de oudste 10 jaar geleden een eastpack rugzak. Ik geloofde er niks van dat hij niet kapot zou gaan. Maar….de rugzak gaat inderdaad niet kapot. De rits die het na jaren wel begaf, lang na de garantie, kon voor 5 euro gemaakt worden. Die 55 euro is dus goed besteed. Elk jaar een rugzak van 15 euro x 10 jaar had ons dus 150 euro gekost. Dus duur, een eastpack…nee! Ook onze andere 2 kinderen kregen dus een eastpack en de vakantiebagage zit in een …juist, eastpack reistas! Ik ben overtuigd, want op de lange termijn blijkt die eastpack toch echt goedkoper! (Ellebel)
 • Je hebt me op een idee gebracht hoor! Kijk maar eens op mijn blog: laprofesseur.blogspot.nl Meteen besteld, die rugzak! (Mirjam)_
 • Hier ook een eastpakrugzak :-) Voor nog geen dertig euro een nieuwe, omdat hij toevallig van de collectie van het jaar ervoor was, ofzo. Hij bevalt goed, een beetje te goed, want stiekem vind ik verandering ook heel leuk, maar dat mag niet van mezelf zolang deze tas nog goed is ;-) (Maggie)
 • Hier ook al jaren een eastpack rugzak. Eerst had ik een schouder tas maar nu al jaren een eastpack. Ik heb mijn tweede al, bij de vorige was de binnenkant lelijk geworden, de beschermlaag was er uit waardoor de tas lekte. Dat van die jarenlange garantie wist ik wel, dat is ook een voordeel bij deze tassen. (Riejanne)
 • Ik had op een gegeven moment ook een Eastpak, die gebruik ik nu nog steeds. Lang niet dagelijks meer, maar toch. (Lekker leven met minder)
 • Ik heb voor de kinderen steeds een kipling gekocht, de oudste daarvan is kortgeleden kapotgetrokken door een klasgenoot maar was al wel een jaar of 12. Vorig jaar nog heb ik van kipling voor 3 tassen grote gespen gratis thuisgestuurd gekregen, die waren na 8 en meer jaren kapot en ik kon ze niet in die precieze maat in de winkels vinden. De meiden hebben inmiddels andere tassen gekocht van hun eigen geld, dakine oa. En 1 van de jongens gebruikt een oude eastpack van zijn vriendin ( heeft een laptop vak en dat had zijn kipling niet, die kipling wordt nu door jongste zoon gebruikt die net naar de brugklas is gegaan). Voor een daguitstap van school hebben we hele goedkope rugzakjes. (Henriette)
 • Ja 30 jaar, vroeger was het levenslang:-). Ik heb de bon gekopieerd en alle kaartjes bewaard je weet maar nooit of je die nodig hebt. We hebben inmiddels ook een portemonnee en een etui van east pack. (Alice)
 • Toen oudste zoon 10 jaar geleden naar de brugklas ging was K.ipling erg “in”. Ik kocht deze in een aanbieding omdat de kleur uit het assortiment ging (donkergroen). Na het VMBO deed mijn zoon het MBO en inmiddels doet hij HBO, nog dagelijks gaat de groene rugzak mee!
  Jongste zoon begon 6 jaar geleden met een E.astpak tas in de brugklas. Inmiddels is ook van de 2e E.astpak tas de rits stuk. Ik moet wel eerlijk zeggen dat oudste veel voorzichtiger met zijn spullen omgaat dan jongste. (Ipie)
 • Onze kinderen gebruiken al jaren een eastpack. Oudste zoon is nu25 en gebruikt hem vanaf de brugklas. Je hebt altijd garantie. Zelfs een tas in Spanje gekocht en hier laten herstellen. Altijd doen en nooit geen andere troep meer kopen. Groetjes Patty S
 • Ook hier een east pack tas. Het model waar je ook je skateboard aan vast kan maken. Normaal 70 euro! Ik kocht hem in de uitverkoop voor 45,- nog steeds veel geld maar met 30 jaar garantie de moeite. Mijn vriend heeft zijn east pack tas van bijna 20 jaar geleden nog en die is nog best goed, de rits werkt alleen niet helemaal meer. (Alice)
 • Ik begon in de brugklas met een merkloze tas, die hing na een paar weken al van ducttape aan elkaar. Toen heeft m’n moeder toch een kipling tas gekocht, die was al beter, heeft het twee jaar gedaan waarvan ik een jaar een vakje niet meer kon gebruiken omdat die rits stuk was. En laat dat nou het enige zijn waar bij hen na een jaar geen garantie meer op zit… Daarna een eastpak, en toen ik die na zo’n 8 jaar echt niet meer gebruikte, is hij (met handtekening van een drummer die mijn broertje ook goed vindt xD) naar broertje over gegaan – en die gebruikt hem nog steeds, meer dan tien jaar nadat het ding gekocht is. Hij was het geld dus zeker waard! (Jantine)
 • Mijn oudste heeft een Dakine tas nu voor het 2e jaar en bevalt goed. De jongste heeft een East Pack en die bevalt ook goed.
  Volgens mij zit er op beiden tassen hele lange garantie ook voor de ritsen en dat voelt goed.
  De tassen moeten ook wel heel sterk zijn want wat zijn die boeken die ze mee moeten nemen zwaar vooral op een lange dag.
  Groet Thea

Wat voor schooltas gebruikt jouw kind? En ben jij gevoelig voor de reputatie van merken?

Similar Posts

49 Comments

 1. Maar bij Eastpak heb je de eerste twee jaar ook garantie op de ritsen! Wel de bon bewaren natuurlijk, maar dan wordt je kapotte rits zonder problemen vervangen.

  1. De tas is ouder dan twee jaar. En het bonnetje heb ik niet meer. Ik weet wel dat het een goede service is van Eastpak, maar ik wil gewoon een tas die niet zo gauw stuk gaat. Ik wil geen gedoe. Alleen een goede tas.

 2. Ik heb al meer dan 15 jaar mijn Eastpak (de eerste 4 jaar gebruikte ik hem dagelijks en daarna incidenteel), en pas dit jaar is de rits kapot gegaan, van het grote vak. Ik ga hem laten maken want ik vind het wel een superfijne rugzak.

 3. Hier nooit een Eastpak gekocht, voor mijn zoon kochten we een rugzak van Oneill, of Quicksilver, die kochten we altijd in de vakantie in Amerika, dus een stuk goedkoper dan hier in Nederland en nooit stuk gegaan.En voor dochter een cowboybag, die gaat echt niet met een rugzak lopen;), en die gaat nu voor het 3e jaar mee, van mij moet ze die haar havo carriere mee doen, was niet goedkoop die tas.

  1. Dat valt mij inderdaad ook op Marjolein. Je investeert in zo’n dure Eastpak rugzak en vervolgens kopen de meisjes bij de Action een nep cowboybag en gebruiken die!

 4. Ik kocht mijn eastpak 12 jaar geleden. 7 jaar lang heb ik dat ding dagelijks gebruikt nu alleen als we een dagje weg gaan. Bij mij werkt alles nog naar behoren. Toch vraag ik me af of de tassen van 10 jaar terug steviger waren dan die nu op de markt komen. Want ik hoor het steeds meer om mij heen van scholieren dat de risten stuk gaan.

 5. Mijn zoon had na anderhalf jaar ge ruik een kapotte rits in Ijn easy pack rugzak. Ik ging naar de Bijenkorf zonder bon en na plus minus twee weken kreeg ik bericht tas is klaar, kosten: gratis. Nu 2 jaar later gebruikt hij deze nog steeds. Had de tassen maar mee genomen naar V&D.
  Vooral waterdichtheid van eastpack vind ik belangrijk.

  1. Goede service dus! Maar de dichtstbijzijnde Bijenkorf is voor ons in Utrecht. En twee weken zonder goede schooltas is lastig vind ik.

   Ik kocht beide Eastpak rugzakken inderdaad wel bij de Bijenkorf…

 6. Onze oudste kocht zijn Kipling schooltas 2ehands op marktplaats. Deze was toen 2 jaar oud. Hij gebruikt hem nu voor ‘t 4e jaar… Nog nooit iets mee gehad! Ook voor mijn dochter kocht ik in juni een prachtige tas van Kipling, 4 jaar oud. Ook via marktplaats.En natuurlijk moeten we nog afwachten hoe die tas zich houd maar ik ga er van uit dat het ook wel goed zal gaan. De kinderen van mijn zusje hebben ook alledrie een zelfde tas gekocht op MP. Voor allemaal al die 4 jaar meegegaan…! Eastpack ken ik niet in het gebruik maar ik vind Kipling dè tas!!

  1. Ik heb mn kipling tas gekregen toen ik een brugpieper werd (moest even rekenen maar nu inmiddels al 20 jaar terug *shock* 8) ) en nog steeds perfect, kleur nog mooi, enige wat ik zelf heb vervangen was het touwtje bovenin. 8-9 jaar dagelijks gebruikt voor school en daarna tot nu nog steeds +- wekelijks, zijn geld dus dubbel en dwars waard geweest!!

 7. Op de middelbare school gebruikte ik een kipling. Net voor het eerste schooljaar begon, kreeg ik er eentje. Ik heb zo’n zes jaar lang elke dag die kipling gebruikt. Toegegeven, het is een bakbeest, maar ik heb hem nog steeds (11,5 jaar later) en behalve een touwtje (die ik nog steeds moet vervangen), is hij nog structureel prima in orde. Sinds het HBO gebruik ik wel een andere en is de kipling meer een weekendtas. Hij is wel wat verkleurd door alle regen waar ik door heen fietste. Echt, een prima tas, mijn hele schoolboekenvoorraad voor een jaar paste er prima in.

 8. De oudste heeft vier jaar een Eastpack gebruikt. Die ligt op zolder als reserve.
  Middelste gebruikt voor het tweede jaar een Eastpack die ook een extra (en dik gevoerd) binnenvak heeft voor een laptop o.i.d. Vrijdag kwam hij thuis na drie dagen kamp en fietsen in de regen. Een wasbeurt in de wasmachine op 40 gr. heeft hij goed doorstaan.
  Oudste wilde graag een andere grotere rugzak voor de laatste twee jaar van het vwo en zocht een Burton uit. Ook prima!

 9. Ik heb destijds eerst voordelige rugzakken gekocht en die waren heel snel stuk. Toen heb ik Kipling gekocht en dat zijn supersterke tassen. Wellicht is het merk nu hopeloos uit bij scholieren. De tassen zijn nu 12 en 14 jaar oud en worden af en toe nog steeds gebruikt als zoons ergens anders overnachten.

 10. Mijn dochters wilden absoluut geen rugtas. Zij hebben zo’n bowlingtas uitgezocht. Die houden zich ook goed, maar de dames zijn wat wispelturig en willen iedere keer weer een andere tas. Die kopen ze dan zelf.
  Oudste dochter vraagt wel om een nieuwe tas: ‘Ik heb hem al 3 jaar mam!’ Kapot is hij niet, dus ik heb geen zin om hem te vervangen. Ze heeft zakgeld en een baantje, ze koopt zelf maar een andere.
  Nu is oudste zoon naar de brugklas. Hij heeft wel een eastpack gekregen. Zijn waterdichtheid heeft hij inmiddels bewezen. Bij aankoop werd ik er op gewezen dat op de ritsen 2 jaar garantie zit en het stiksel 30 jaar. Ik ga het bonnetje dus maar goed bewaren.

 11. Burgpieper hier vond de Eastpack veel te harde banden hebben over zijn schoudertjes. En ik vond het niet handig dat er zo weinig vakken in zaten. Hij heeft uiteindelijk gekozen voor een O Neill. Ziet er goed uit, en vooral hele lekkere zachte padding op rug en schouderbanden. Geen idee hoe lang hij mee zal gaan. Na twee weken ziet hij er nog prima uit.

 12. Ik had overigens ook zeeeer graag gezien dat zoon een school met iPad had gevonden. Scheelt een hoop gedoe en gezeul, en zeker voor een add-ertje met talent om alles te vergeten en heel goed in computers enzo, heel makkelijk.

  1. Ja, het voordeel van de iPad is inderdaad wel dat de rugzak niet zo zwaar bepakt is. Het nadeel vond ik de hoge kosten. Schoolboeken zijn gratis, maar voor zo’n iPad betaal je toch zo’n 450,-.

  2. Maar verder, wat vind je? Is het onderwijs / huiswerk écht anders met iPad? Of is het een wassen neus en vooral leuk als imago van de school?

  3. Ik vind het moeilijk om daar na twee weken al een oordeel over te geven. Mijn zoon vindt het allemaal prima. Zelf mis ik het tastbare van boeken. Maar dan kan ook aan mij liggen, want ik houd ook niet zo van eBooks.

 13. Voor mijn zoons kocht ik een Kipling rugzak zodra ze naar de middelbare school gingen. De tassen zijn na al die jaren nog helemaal in orde en worden nog regelmatig gebruikt voor van alles en nog wat.

 14. Zoon heeft 4 jaar een grote Eastpak rugzak gehad en afgelopen jaar een kleine versie ervan omdat hij minder boeken heeft. Absoluut geen klachten.
  Dochter heeft een Eastpak omslagtas gekocht en afgelopen jaar een cowboybag want die was ‘cooler’. Dames zijn wat modebewuster en laten zich vlugger overhalen mee te gaan met de hype. Nou ja, haar keuze en haar geld.
  Ik zou als ik jou was terug gaan naar de winkel met de 2 tassen.

 15. Oudste zoon is 24 jaar en kreeg voor de brugklas destijds een Kippling tas, met zo’n aapje er aan. Hij doorliep hiermee het vmbo, mbo en hbo. De tas ging mee op de fiets, in de bus en in de trein. Het is nog steeds zijn favoriete tas en het ding ziet er nog prima uit. Ik heb alleen wel eens een nieuw koord erdoor geregen.
  Zijn jongere broer is nu 20 en toen hij naar de brugklas ging was Kippling uit en Eastpak in. Hij is inmiddels aan zijn 3e tas toe en inderdaad, steeds de rits van het voorvak stuk. Ik vind het waardeloze tassen.

 16. Voor onze dochter hebben wij een Dakine rugtas gekocht. Ze heeft hem nu een jaar en hij ziet eruit of ze hem net uit de verpakking heeft gehaald, wij zijn echt super tevreden. Bij haar op school heeft iedereen een laptop maar ondanks dat moet iedereen ook nog alle boeken meenemen. Ze had dus en ruime en stevige tas nodig en wij vonden het belangrijk dat er een apart laptop vak in zit. Bij eastpack ziet een dergelijke tas er uit als een koelkast, nu heeft ze ze echt een super hippe tas waar ze veel complimentjes over krijgt. De tas was wel wat duurder (90 euro), maar is zijn geld echt dubbel en dwars waard. En je zou natuurlijk ook nog op de kosten kunnen besparen door een kleurtje te kopen wat uit de collectie gaat of door hem tweedehands aan te schaffen.

 17. Voor mijn jongste dochter heb ik vorige week een Herschel rugzak gekocht. Via internet besteld en was de dag erna al in huis. De rugzak zag er heel degelijk uit. Veel vakjes en een gevoerd laptopvak. De rugzak kost € 70,00. Ze is er heel blij mee, ik ben benieuwd. De kinderen hoeven niet per se merken, het motief (camouflage) was vooral doorslaggevend.

 18. Ik had juist eerst een kipling-tas op de middelbare school, binnen een jaar was er een rits kapot, en die kon niet vervangen worden. Het was nog een groot bakbeest ook, en juist door al die vakken waren alle vakken eigenlijk net te klein voor mijn boeken. Ik ben dus helemaal niet zo enthousiast over dat merk … en over Eastpak juist wel. Ik heb mijn eerste Eastpak ook 12 jaar erg regelmatig gebruikt, daarna heeft mijn broertje hem van me overgenomen omdat hij geen zin had om een nieuwe tas te kopen voor de middelbare school, en de tas doet het dus na nu zo’n 16 jaar intensief gebruik nog steeds goed.

  Het zou inderdaad kunnen dat de Eastpaks van tegenwoordig minder stevig zijn, maar daar heb ik dus geen ervaring mee, dat was niet nodig.

 19. In mijn schooltijd had ik een zgn “pukkel”, was in 6-er jaren en een legerding dat was toen mode. Iedereen had er een en we schreven er van alles op met viltstift om hem persoonlijk te maken.

 20. mijn dochter had op middelbare school ook een eastpack en heeft hem ruim 4 jaar zonder problemen gebruikt , toen ze op haar 23e weer terug ging naar school wilde ze er weer een , ze heeft beide tassen wel gepersonaliseerd aangezien ze zich wilde onderscheiden en niet met een standaard tas wilde rondlopen. wij gaan niet op merken af ,maar op ervaring dus als iets goed bevalt dan blijven we er gebruik van maken , dat kan net zo goed een goedkoop merk als een duur merk zijn.

 21. Mijn kinderen gebruiken nu voor het 5e jaar een Dankine rugzak en de andere voor het 4e jaar een Eastpack . Gelukkig nog steeds zonder problemen.

 22. Wat jammer dat je zo’n slechte ervaring ermee hebt! Hier doe ik al jaren met dezelfde eastpak, en hij is nog steeds als nieuw. Misschien geluk?

 23. Hier een cowboys bag met 2x in korte tijd de stof vd rits gescheurd.
  Eerste keer gemaild en netjes een nieuwe rots opgestuurd gekregen. Helaas door de schoenmaker slecht gestikt (veel zichtbare stof en dus kwetsbaar) dus heel snel weer kapot.
  Toen op eigen kosten laten maken bij een andere schoenmaker die het al vaker had gedaan. En nu nog steeds goed :-)

  1. Dat zou ik niet verwachten van zo’n Cowboys Bag. Ik dacht dat die superdegelijk waren. Wel fijn dat je een goede schoenmaker hebt gevonden die de tas kon maken!

 24. In de winkel adviseerde de verkoopster ons Eastpak of Herschel. Onze dochter vindt de Eastpak niet zo mooi, maar ik vond de Herschel wel erg duur! 109 euro voor de leuke die ze uitzocht. Toen zag ze bij de restanten een mooie gekleurde Herschel voor ongeveer de helft van de prijs, en daar is ze nu heel blij mee. En er zit géén rits in die kapot kan gaan!
  Omdat ze onze eerste is die naar het VO gaat, moeten we nog afwachten hoe lang de tas meegaat, en hoe hij bevalt.
  Maar ik vind ‘m ook erg leuk!

  1. Ritsen zijn altijd kwetsbaar. Ook bij schoenen. Een schooltas zonder rits vind ik slim. En wat fijn dat jullie er eentje vonden in de uitverkoop voor de helft! 109 euro vind ik ook best heel veel.

 25. Ik had vroeger een Kipling tas, die is 3/4 jaar meegegaan en daarna nam ik een goedkope ‘nep’ Eastpak tas en die is de laatste paar jaar prima meegegaan. De Kipling was ook nog helemaal niet stuk na die jaren alleen het koord wat je moest aantrekken was kapot door het schuren aangezien ik het nooit goed deed, maar ja die had ik ook wel kunnen vervangen. Toen had ik alleen veel meer zin in een nieuwe schooltas en aangezien ik het toch niet zelf hoefde te betalen maakte het me allemaal vrij weinig uit. haha.

 26. Als het kon kocht ik ook een Kipling. Beresterk! Zoonlief kreeg hem op school e is nu 27, dus een sterke tas.
  Groet, Wilma

 27. Hier oudste een kipling rugzak die heeft ze denk ik een half jaar gebruikt en daarna ging ze over op leuke handtasjes, Jongste heeft een eastpack via marktplaats gekregen helaas die was niet echt water proof en ze moest er steeds een vuilniszak over heen doen om haar boeken droog te houden. Ik denk dat die tas alleen is begruikt om de boeken op te halen en weer terug naar school te brengen. Mevr wilde lievcer een bowling bag hebben. Zonde van het geld dus, en de tassen zijn ook niet echt op de proef gesteld.

 28. hallo,
  Ik heb de eastpaktassen van mijn kinderen gewoon bij een hele andere tassenwinkel gebracht toen ze stuk waren ze zijn altijd keurig gemaakt. Je hebt garantie van Eastpak dus gewoon overal. Sterker nog we hadden 1 tas in Spanje gekocht tijdens de vakantie en we hebben hem in Ede naar de tassenwinkel gebracht. Geen probleem.
  Ik kijk de tassen direkt aan het begin van de grote vakantie na en breng ze weg bij defecten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.