Reacties

Eastpak rugzakken: zijn ze wel zo goed? 30 jaar garantie — 49 reacties

 1. Maar bij Eastpak heb je de eerste twee jaar ook garantie op de ritsen! Wel de bon bewaren natuurlijk, maar dan wordt je kapotte rits zonder problemen vervangen.

  • De tas is ouder dan twee jaar. En het bonnetje heb ik niet meer. Ik weet wel dat het een goede service is van Eastpak, maar ik wil gewoon een tas die niet zo gauw stuk gaat. Ik wil geen gedoe. Alleen een goede tas.

 2. Ik heb al meer dan 15 jaar mijn Eastpak (de eerste 4 jaar gebruikte ik hem dagelijks en daarna incidenteel), en pas dit jaar is de rits kapot gegaan, van het grote vak. Ik ga hem laten maken want ik vind het wel een superfijne rugzak.

 3. Hier nooit een Eastpak gekocht, voor mijn zoon kochten we een rugzak van Oneill, of Quicksilver, die kochten we altijd in de vakantie in Amerika, dus een stuk goedkoper dan hier in Nederland en nooit stuk gegaan.En voor dochter een cowboybag, die gaat echt niet met een rugzak lopen;), en die gaat nu voor het 3e jaar mee, van mij moet ze die haar havo carriere mee doen, was niet goedkoop die tas.

  • Dat valt mij inderdaad ook op Marjolein. Je investeert in zo'n dure Eastpak rugzak en vervolgens kopen de meisjes bij de Action een nep cowboybag en gebruiken die!

 4. Ik kocht mijn eastpak 12 jaar geleden. 7 jaar lang heb ik dat ding dagelijks gebruikt nu alleen als we een dagje weg gaan. Bij mij werkt alles nog naar behoren. Toch vraag ik me af of de tassen van 10 jaar terug steviger waren dan die nu op de markt komen. Want ik hoor het steeds meer om mij heen van scholieren dat de risten stuk gaan.

 5. Mijn zoon had na anderhalf jaar ge ruik een kapotte rits in Ijn easy pack rugzak. Ik ging naar de Bijenkorf zonder bon en na plus minus twee weken kreeg ik bericht tas is klaar, kosten: gratis. Nu 2 jaar later gebruikt hij deze nog steeds. Had de tassen maar mee genomen naar V&D.
  Vooral waterdichtheid van eastpack vind ik belangrijk.

  • Goede service dus! Maar de dichtstbijzijnde Bijenkorf is voor ons in Utrecht. En twee weken zonder goede schooltas is lastig vind ik.

   Ik kocht beide Eastpak rugzakken inderdaad wel bij de Bijenkorf...

 6. Onze oudste kocht zijn Kipling schooltas 2ehands op marktplaats. Deze was toen 2 jaar oud. Hij gebruikt hem nu voor 't 4e jaar... Nog nooit iets mee gehad! Ook voor mijn dochter kocht ik in juni een prachtige tas van Kipling, 4 jaar oud. Ook via marktplaats.En natuurlijk moeten we nog afwachten hoe die tas zich houd maar ik ga er van uit dat het ook wel goed zal gaan. De kinderen van mijn zusje hebben ook alledrie een zelfde tas gekocht op MP. Voor allemaal al die 4 jaar meegegaan...! Eastpack ken ik niet in het gebruik maar ik vind Kipling dè tas!!

  • Ik heb mn kipling tas gekregen toen ik een brugpieper werd (moest even rekenen maar nu inmiddels al 20 jaar terug *shock* 8) ) en nog steeds perfect, kleur nog mooi, enige wat ik zelf heb vervangen was het touwtje bovenin. 8-9 jaar dagelijks gebruikt voor school en daarna tot nu nog steeds +- wekelijks, zijn geld dus dubbel en dwars waard geweest!!

 7. Op de middelbare school gebruikte ik een kipling. Net voor het eerste schooljaar begon, kreeg ik er eentje. Ik heb zo'n zes jaar lang elke dag die kipling gebruikt. Toegegeven, het is een bakbeest, maar ik heb hem nog steeds (11,5 jaar later) en behalve een touwtje (die ik nog steeds moet vervangen), is hij nog structureel prima in orde. Sinds het HBO gebruik ik wel een andere en is de kipling meer een weekendtas. Hij is wel wat verkleurd door alle regen waar ik door heen fietste. Echt, een prima tas, mijn hele schoolboekenvoorraad voor een jaar paste er prima in.

 8. De oudste heeft vier jaar een Eastpack gebruikt. Die ligt op zolder als reserve.
  Middelste gebruikt voor het tweede jaar een Eastpack die ook een extra (en dik gevoerd) binnenvak heeft voor een laptop o.i.d. Vrijdag kwam hij thuis na drie dagen kamp en fietsen in de regen. Een wasbeurt in de wasmachine op 40 gr. heeft hij goed doorstaan.
  Oudste wilde graag een andere grotere rugzak voor de laatste twee jaar van het vwo en zocht een Burton uit. Ook prima!

 9. Ik heb destijds eerst voordelige rugzakken gekocht en die waren heel snel stuk. Toen heb ik Kipling gekocht en dat zijn supersterke tassen. Wellicht is het merk nu hopeloos uit bij scholieren. De tassen zijn nu 12 en 14 jaar oud en worden af en toe nog steeds gebruikt als zoons ergens anders overnachten.

 10. Mijn dochters wilden absoluut geen rugtas. Zij hebben zo'n bowlingtas uitgezocht. Die houden zich ook goed, maar de dames zijn wat wispelturig en willen iedere keer weer een andere tas. Die kopen ze dan zelf.
  Oudste dochter vraagt wel om een nieuwe tas: 'Ik heb hem al 3 jaar mam!' Kapot is hij niet, dus ik heb geen zin om hem te vervangen. Ze heeft zakgeld en een baantje, ze koopt zelf maar een andere.
  Nu is oudste zoon naar de brugklas. Hij heeft wel een eastpack gekregen. Zijn waterdichtheid heeft hij inmiddels bewezen. Bij aankoop werd ik er op gewezen dat op de ritsen 2 jaar garantie zit en het stiksel 30 jaar. Ik ga het bonnetje dus maar goed bewaren.

 11. Burgpieper hier vond de Eastpack veel te harde banden hebben over zijn schoudertjes. En ik vond het niet handig dat er zo weinig vakken in zaten. Hij heeft uiteindelijk gekozen voor een O Neill. Ziet er goed uit, en vooral hele lekkere zachte padding op rug en schouderbanden. Geen idee hoe lang hij mee zal gaan. Na twee weken ziet hij er nog prima uit.

 12. Ik had overigens ook zeeeer graag gezien dat zoon een school met iPad had gevonden. Scheelt een hoop gedoe en gezeul, en zeker voor een add-ertje met talent om alles te vergeten en heel goed in computers enzo, heel makkelijk.

  • Ja, het voordeel van de iPad is inderdaad wel dat de rugzak niet zo zwaar bepakt is. Het nadeel vond ik de hoge kosten. Schoolboeken zijn gratis, maar voor zo'n iPad betaal je toch zo'n 450,-.

  • Maar verder, wat vind je? Is het onderwijs / huiswerk écht anders met iPad? Of is het een wassen neus en vooral leuk als imago van de school?

  • Ik vind het moeilijk om daar na twee weken al een oordeel over te geven. Mijn zoon vindt het allemaal prima. Zelf mis ik het tastbare van boeken. Maar dan kan ook aan mij liggen, want ik houd ook niet zo van eBooks.

 13. Voor mijn zoons kocht ik een Kipling rugzak zodra ze naar de middelbare school gingen. De tassen zijn na al die jaren nog helemaal in orde en worden nog regelmatig gebruikt voor van alles en nog wat.

 14. Zoon heeft 4 jaar een grote Eastpak rugzak gehad en afgelopen jaar een kleine versie ervan omdat hij minder boeken heeft. Absoluut geen klachten.
  Dochter heeft een Eastpak omslagtas gekocht en afgelopen jaar een cowboybag want die was 'cooler'. Dames zijn wat modebewuster en laten zich vlugger overhalen mee te gaan met de hype. Nou ja, haar keuze en haar geld.
  Ik zou als ik jou was terug gaan naar de winkel met de 2 tassen.

 15. Oudste zoon is 24 jaar en kreeg voor de brugklas destijds een Kippling tas, met zo'n aapje er aan. Hij doorliep hiermee het vmbo, mbo en hbo. De tas ging mee op de fiets, in de bus en in de trein. Het is nog steeds zijn favoriete tas en het ding ziet er nog prima uit. Ik heb alleen wel eens een nieuw koord erdoor geregen.
  Zijn jongere broer is nu 20 en toen hij naar de brugklas ging was Kippling uit en Eastpak in. Hij is inmiddels aan zijn 3e tas toe en inderdaad, steeds de rits van het voorvak stuk. Ik vind het waardeloze tassen.

 16. Voor onze dochter hebben wij een Dakine rugtas gekocht. Ze heeft hem nu een jaar en hij ziet eruit of ze hem net uit de verpakking heeft gehaald, wij zijn echt super tevreden. Bij haar op school heeft iedereen een laptop maar ondanks dat moet iedereen ook nog alle boeken meenemen. Ze had dus en ruime en stevige tas nodig en wij vonden het belangrijk dat er een apart laptop vak in zit. Bij eastpack ziet een dergelijke tas er uit als een koelkast, nu heeft ze ze echt een super hippe tas waar ze veel complimentjes over krijgt. De tas was wel wat duurder (90 euro), maar is zijn geld echt dubbel en dwars waard. En je zou natuurlijk ook nog op de kosten kunnen besparen door een kleurtje te kopen wat uit de collectie gaat of door hem tweedehands aan te schaffen.

 17. Voor mijn jongste dochter heb ik vorige week een Herschel rugzak gekocht. Via internet besteld en was de dag erna al in huis. De rugzak zag er heel degelijk uit. Veel vakjes en een gevoerd laptopvak. De rugzak kost € 70,00. Ze is er heel blij mee, ik ben benieuwd. De kinderen hoeven niet per se merken, het motief (camouflage) was vooral doorslaggevend.

 18. Ik had juist eerst een kipling-tas op de middelbare school, binnen een jaar was er een rits kapot, en die kon niet vervangen worden. Het was nog een groot bakbeest ook, en juist door al die vakken waren alle vakken eigenlijk net te klein voor mijn boeken. Ik ben dus helemaal niet zo enthousiast over dat merk ... en over Eastpak juist wel. Ik heb mijn eerste Eastpak ook 12 jaar erg regelmatig gebruikt, daarna heeft mijn broertje hem van me overgenomen omdat hij geen zin had om een nieuwe tas te kopen voor de middelbare school, en de tas doet het dus na nu zo'n 16 jaar intensief gebruik nog steeds goed.

  Het zou inderdaad kunnen dat de Eastpaks van tegenwoordig minder stevig zijn, maar daar heb ik dus geen ervaring mee, dat was niet nodig.

 19. In mijn schooltijd had ik een zgn "pukkel", was in 6-er jaren en een legerding dat was toen mode. Iedereen had er een en we schreven er van alles op met viltstift om hem persoonlijk te maken.

 20. mijn dochter had op middelbare school ook een eastpack en heeft hem ruim 4 jaar zonder problemen gebruikt , toen ze op haar 23e weer terug ging naar school wilde ze er weer een , ze heeft beide tassen wel gepersonaliseerd aangezien ze zich wilde onderscheiden en niet met een standaard tas wilde rondlopen. wij gaan niet op merken af ,maar op ervaring dus als iets goed bevalt dan blijven we er gebruik van maken , dat kan net zo goed een goedkoop merk als een duur merk zijn.

 21. Hier een cowboys bag met 2x in korte tijd de stof vd rits gescheurd.
  Eerste keer gemaild en netjes een nieuwe rots opgestuurd gekregen. Helaas door de schoenmaker slecht gestikt (veel zichtbare stof en dus kwetsbaar) dus heel snel weer kapot.
  Toen op eigen kosten laten maken bij een andere schoenmaker die het al vaker had gedaan. En nu nog steeds goed :-)

  • Dat zou ik niet verwachten van zo'n Cowboys Bag. Ik dacht dat die superdegelijk waren. Wel fijn dat je een goede schoenmaker hebt gevonden die de tas kon maken!

 22. In de winkel adviseerde de verkoopster ons Eastpak of Herschel. Onze dochter vindt de Eastpak niet zo mooi, maar ik vond de Herschel wel erg duur! 109 euro voor de leuke die ze uitzocht. Toen zag ze bij de restanten een mooie gekleurde Herschel voor ongeveer de helft van de prijs, en daar is ze nu heel blij mee. En er zit géén rits in die kapot kan gaan!
  Omdat ze onze eerste is die naar het VO gaat, moeten we nog afwachten hoe lang de tas meegaat, en hoe hij bevalt.
  Maar ik vind 'm ook erg leuk!

  • Ritsen zijn altijd kwetsbaar. Ook bij schoenen. Een schooltas zonder rits vind ik slim. En wat fijn dat jullie er eentje vonden in de uitverkoop voor de helft! 109 euro vind ik ook best heel veel.

 23. Ik had vroeger een Kipling tas, die is 3/4 jaar meegegaan en daarna nam ik een goedkope 'nep' Eastpak tas en die is de laatste paar jaar prima meegegaan. De Kipling was ook nog helemaal niet stuk na die jaren alleen het koord wat je moest aantrekken was kapot door het schuren aangezien ik het nooit goed deed, maar ja die had ik ook wel kunnen vervangen. Toen had ik alleen veel meer zin in een nieuwe schooltas en aangezien ik het toch niet zelf hoefde te betalen maakte het me allemaal vrij weinig uit. haha.

 24. Hier oudste een kipling rugzak die heeft ze denk ik een half jaar gebruikt en daarna ging ze over op leuke handtasjes, Jongste heeft een eastpack via marktplaats gekregen helaas die was niet echt water proof en ze moest er steeds een vuilniszak over heen doen om haar boeken droog te houden. Ik denk dat die tas alleen is begruikt om de boeken op te halen en weer terug naar school te brengen. Mevr wilde lievcer een bowling bag hebben. Zonde van het geld dus, en de tassen zijn ook niet echt op de proef gesteld.

 25. hallo,
  Ik heb de eastpaktassen van mijn kinderen gewoon bij een hele andere tassenwinkel gebracht toen ze stuk waren ze zijn altijd keurig gemaakt. Je hebt garantie van Eastpak dus gewoon overal. Sterker nog we hadden 1 tas in Spanje gekocht tijdens de vakantie en we hebben hem in Ede naar de tassenwinkel gebracht. Geen probleem.
  Ik kijk de tassen direkt aan het begin van de grote vakantie na en breng ze weg bij defecten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>