Reacties

Waarom zijn we toch zo dol op series? — 50 reacties

 1. Volgens mij ben ik de enige in Nederland die geen series kijkt;)
  Vooral via Netflix wordt heel veel gekeken, ook hier in het gezin en via Popcorntime.
  Maar het doet mij helemaal niks en heb ook geen verstand van de series die er allemaal zijn, ook geen films trouwens, kijk ik ook nooit, boeit mij niet.

  • Ja, ik lees veel op mijn ereader, in de zomer wat meer dan in de winter, en lees veel blogs savonds;)En zoals Penoza kijk ik wel, de enige Nederlandse serie waarvoor ik thuis zou blijven, maar dat hoeft tegenwoordig ook niet meer.
   Mijn man kijkt tig series, ik zou ze geeneens uit elkaar kunnen houden;)
   Tv kijk ik wel hoor, maar niet veel, er is ook niet veel soeps moet ik zeggen.

  • Ah, dus op die manier kom je aan je portie verhalen M. Ik heb ook wel een eReader maar die gebruik ik alleen als het niet anders kan. Ik blijf behoefte houden aan een echt boek in mijn handen.

 2. Net als Marjolein kijk ik geen series. Ik ben helemaal niet zo van de tv. Ik kijk 1 serie en dat is flikken Maastricht maar dat komt door mijn dochter. Als ik soms een serie kijk zie ik een deel en de rest vergeet ik te kijken. Ik luister liever naar de radio. Heel ouderwets maar dan doe ik veel andere leuke dingen.

 3. Ik kijk ook naar Under the Dome en heb hetzelfde als jij. Toch gisteravond weer een deel gekeken en de rest opgenomen. Wij hebben sinds kort Netflix en ik vind het helemaal super :-)
  Ik kijk opnieuw de serie Breaking Bed. Daarna wil ik de spin-of kijken over Saul Goodman. Orange is the new black wil ik gaan zien. Gewoon tv kijken oo momenten dat het mij uitkomt. Ik vind er op de gewone zenders steeds minder aan. Leuk dat Heel Holland bakt weer is begonnen.

 4. hm ik keek breaking bad, tenenkrommend vond ik die, maar ik keek samen met oudste zoon en dat was gezellig, alhoewel de serie beslist verslavend was.
  Zelf keek ik once upon a time (nog niet af) en die vind ik geweldig omdat ik zo van sprookjes hou.
  Met een vriendin keek ik Luther die was zeer goed gespeeld, BBC en lekker kort 7 afleveringen ofzo :-)
  Orange is the black, die kijkt oudste dochter, dat hield ik nog geen aflevering vol.
  Weeds, amusant maar kun je rustig 13 afleveringen missen en dan kijk je nog steeds lekker mee, niks echt boeiend dus ( oudste).
  Eerlijk gezegd vind ik t eigenlijk niks tv kijken, gewoon geen geduld voor. Maar meekijken doe ik voor de gezelligheid. netflix vind ik wel handig omdat je zelf kunt kiezen wat je welk moment kijkt.
  The killing vond ik wel echt goed. :-)

  • Killing geweldig , hoewel opletten bij Netflix je hebt zowel de Amerikaanse als de " echte" Deense en persoonlijk vindt ik die beter. En dan de trui van Sara breien , dan laat je echt zien dat je fan bent ahummm????

 5. Ik ben dol op series. Momenteel kijk ik House of Cards en ik heb echt weer zin in Penoza dat volgende week weer begint.
  Wat ik fijn vind aan series, is dat je even snel een aflevering kunt kijken. Het duurt niet zo lang als een film.
  Mijn favoriete serie ooit is the Sopranos. Een van de eerste series waar grote acteurs dol graag een rolletje in wilden en terecht.

 6. Ik kijk graag detective series. Maar dan wel eentje,waar elke aflevering een afgerond verhaal is. Helaas zijn er de laatste tijd vaak series,waar het plot 6 of 8 afleveringen doorloopt.

 7. Vooral de engelse en scandinavische series. Die zijn niet zo luidruchtig als de amerikaanse.
  Favoriet the Bridge, en de Erfenis bv.
  De nederlandse Overspel en Levenslied en bloedverwanten zijn ook het kijken waard..

  Van de oudere amerikaanse vonden we de Wire erg goed.

 8. Wij zijn (op jouw aanraden!) met Rita bezig. Geweldig, echt! Ik heb er nu last van dat ik in het echt (lees: op school vooral) allemaal personages zie lopen die ik uit die serie herken. De "Rita's", de "Hjordissen", de "Helles" vooral... wat een fijne typetjes hebben ze neergezet. Zeer levensecht.

 9. Ik heb het tot de tweede serie van dexter geschopt. Op dit moment kijk ik het liefst zo'n herseloze serie, zoals reality-tv (expeditie robinson wil ik nu gaan volgen, ben bezig met 'k3 zoekt k3' en wil ik alle sezoenen van "america's next topmodel". Haat en nijd na een hele dag werken op school - heerlijk). Ook kijk ik mijn favo jeugdseries weer terug. Feest der herkenning, en ze blijven leuk!

 10. Het kijken van series vind ik heerlijk. Vooral als het series zijn die ik zelf uitkies, daarom vind ik Netflix ook zo geweldig! Vaak keek ik mee naar waar mijn man naar keek en die heeft een hele andere voorkeur dan ik.
  Er staat net een nieuwe serie op Netflix en die speelt aan het Chinese hof in de 17e eeuw: Empresses in the Palace. Gisterenavond heb ik het eerste deel gezien en het is prachtig. Het zijn wel afleveringen van 90 minuten.

 11. Ik heb al eindeloos lang geen tv, laat staan series, meer gekeken. Maar ik herinner me wel de tijd van Dallas. Héél leuk vond ik dat toen om met vriendinnetjes op school inderdaad soort van te roddelen over de personages. En heerlijk ontspannend om naar te kijken, ook al eindigde iedere episode met een verschrikkelijk spannende cliffhanger!

  Omdat ik geen tv meer kijk weet ik dit niet, maar kun je tegenwoordig nog met anderen praten over de serie die je volgt? Tegenwoordig is het aanbod zo ongelooflijk groot, dat de kans ook heel groot is dat een ander naar iets anders gekeken heeft.

  In de tijd van Dallas had je haast geen andere keuze dan ernaar te kijken. Er was gewoon niet veel anders te zien.

  • Ja je kunt zeker met anderen over series praten : )
   Bepaalde series worden echt veel gekeken en besproken. Zoals House of Cards bijvoorbeeld. Maar ook Boert zoekt Vrouw.

 12. Waarom kijk ik series, omdat ze mij raken, het spannend is maar bovenal doen ontspannen, dan wel zonder reclames aub en daarom neem ik veel op en kijk later, soms spaar ik zelfs op zodat ik meerdere afleveringen kan zien later of zoek het op, op internet.

  Nu ben ik gestart aan Zwarte Tulp, erg mooi nu al, kan op Videoland gratis gekeken worden verder, je kunt een maand gratis daar kijken en rond neuzen namelijk.

  Prison Break, heb ik al helemaal gezien maar ook hier, zal ik opnieuw kijken?
  NCIS, ook al helemaal gezien, ben op gelijke voet met Amerika, toch neem ik weer op en ben weer even terug in de tijd.
  Dr. Tinus gaat binnenkort weer beginnen, yeah! hahaha
  En ik hoop dat Celblok H ook nog terug gaat komen.
  Divorce, heerlijk, maar is dat nu voorbij? Of komt dat pas in jan.

  The Blechley Circle (Netflix) prachtig!
  Downton Abbey, yes, hahaha
  Mr. Selfridge, iets minder leuk, maar ook best mooi.
  Orphan Black (Netflix) ook al helemaal gekeken, ook mooi :D

  Op dit moment ben ik gewoon blij dat het normale tv seizoen weer gestart is en kijk ik ook zo nu en dan nog graag naar Uitstel van Executie, Dubbeltje op zijn kant, wie weet kan ik er nog iets uithalen en leren voor mijzelf. En al die nieuwe shows neem ik nu nog op tot ik gekeken heb en het wel of niet leuk ga vinden. Zo ver dan maar even en straks natuurlijk weer Wie is de Mol!

  X

  • Leuk allemaal! Divorce vind ik ook superleuk Morgaine. En Een Dubbeltje op z'n kant keek ik ook. Hoewel soms de afleveringen wel erg op elkaar lijken.

   Mr.Selfridge volg ik ook. Inderdaad wat minder leuk, maar ik vind dat warenhuis zo leuk. Dan heb ik het gevoel dat ik plaatsvervangend winkel : )

  • Jij hebt toch ook Netflix? Zoek dan eens de serie op The Paradise, die vind ik iets mooier en leuker dan Mr. Selfridge, lol en schijnbaar is dat ook een echt warenhuiis daar geweest, maar dan nog eerder, één van de eerste dus zelfs :D

   X

 13. Als ik een serie kijk heb ik er het liefst ook wat lekkers te eten bij, dus dan is er tóch het risico "dik worden", hihi! Ik ben echt een beetje serieverslaafd, ik hou ervan. Het is inderdaad zoals je zegt: series zijn als vrienden. Zo voelen de personages dan ook een beetje. Ik vind het fijn dat afleveringen (meestal) niet heel lang duren en ook: je hoeft na één keer kijken geen afscheid te nemen, maar je gaat de volgende keer gewoon weer verder. Het is ook gewoon een heerlijk relaxte bezigheid, lekker bankhangen en aflevering na aflevering kijken, haha.

  • Helemaal mee eens Alyssa!

   Ik 'mag' van mezelf alleen op vrijdag en zaterdagavond snoepen bij de tv. Op de andere avonden poets ik gauw mijn tanden zodat de pepermuntsmaak in mijn mond eventuele snacks bederft. Dan blijf ik er wel van af.

 14. Met Under the Dome ben ik even gestopt. Ik weet niet waarom ik niet verder ben gegaan. Misschien omdat er te weinig gebeurd, zoals jij al zegt lijkt het alsof ze zelf ook niet weten hoe ze verder moeten gaan. Vanaf het begin vroeg ik me al af hoe lang je dit spannend kunt blijven houden. Misschien moet ik gewoon eens verder kijken :)

  Breaking Bad was erg goed, maar is afgelopen. The Walking Dead volg ik ook nog steeds en ook Chicago Fire, Chicago PD en Chicago MED komt binnenkort geloof ik ook. Meestal kijk ik iets op aanraden van mijn zusjes, ik wil nog wel eens vergeten om iets te kijken ;)

  • Under the Dome is een beetje een zootje vind ik. In de intro wordt aangekondigd dat 4 weken geleden de dome naar beneden kwam... We zitten ondertussen in het derde seizoen en ik kan me echt niet voorstellen dat alle gebeurtenissen zich in een tijdsbestek van 4 weken konden afspelen...

 15. ik probeer wat minder TV te kijken, dus wat minder ontspannen en wat meer inspannen ;) Op televisie zijn er niet zo veel meer die ik goed vind (en nog niet gezien heb ;). Maar voor Grey's anatomy mag je me altijd voor de buis zetten. Een hele goeie en recente is True Detective met Matthew Mcconaugey. Heel mooi gefilmd en net weird creepy genoeg om te intrigeren.

 16. Samen een serie kijken doen wij nog wel eens thuis maar al veel minder dan de afgelopen jaren. Vroeger was ik helemaal gek op Friends en Sex & the City.

  De televisie ben ik inmiddels bijna vergeten, ik vind het wel jammer want soms samen op de bank ploffen en een serie kijken is wel genieten (op z'n tijd).

 17. Ik vind series wel leuk maar er zijn er maar een paar die ik écht niet kan missen, de rest, tja...ik kijk ze uit verveling. Gilmore Girls, Joan of Arcadia en Everwood zijn de enige series die me bij zijn gebleven en die ik ook vaker dan een keer kijk. Alles wat tegenwoordig in is vind ik niet zo, mensen zijn al snel te enthousiast en dan verwacht ik veel te veel waardoor het tegenvalt. Ik hoop dat er ooit nog meer series zoals bovenstaande gemaakt zullen worden, maar ik vrees van niet.

  • Kan ik begrijpen, ik heb er nooit last van gehad, ik was voor ik ziek werd zelf ook zo. ;-) En Engels heb ik ook geen problemen mee (ik volg zonder ondertiteling) ik weet dat veel mensen daardoor de serie niet echt konden volgen. Ik zou ook echt graag in zo'n dorpje willen wonen, heerlijk een vaste plek voor een kop koffie, iedereen kennen, heerlijk. De relatie van mij en m'n moeder lijkt ook onwijs op die van Lorelai en Rory en ik vind het gewoon een fijne serie zonder hele erge drama, gewoon de normale dingen, maar weinig echt rare dingen en dat vind ik fijn. Ik heb een hekel aan series zoals GTST en The Bold & the beautiful e.d. omdat het alleen maar veel drama is en Gilmore Girls is vooral erg grappig, als je tenminste snapt waar ze het over hebben, gelukkig was ik altijd goed op de hoogte van de mensen en referenties waar ze het over hadden. :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder