BROS chocola review

bros chocola review

Toen de makers van brosrepen besloten er een hard laagje chocola om heen te doen, heb ik uit protest drie jaar lang geen bros chocola meer gegeten.

Want die harde laag chocola verpest het hele bros principe!

Want wat is Bros chocola?

Het bijzondere en kenmerkende aan Bros chocola zijn de luchtbellen! Het is een chocoladereep met luchtbellen erin. Dat maakt hem zo bros en luchtig! Dus welke gek doet daar vervolgens een laag chocola omheen zonder luchtbellen?!

Maar ja, een mens moet toch wat, en uiteindelijk heb ik ze vergeven.

Want een bros chocola reep is een relatief slanke reep: vergeleken met een Mars verorber je aanzienlijk minder calorieën.

En ik eet ze graag.

Bros chocola tablet

Dus toen het nieuws binnenkwam dat de bros producenten een heuse ‘brostablet’ op de markt brachten, ging mijn hart verwachtingsvol harder kloppen! Overal zocht ik tevergeefs naar deze mysterieuze BROS Tablet, en ik begon net te twijfelen of ik het soms had gedroomd, toen ik ze eindelijk zag liggen bij de Jumbo.

Bros chocola Tablet: vrij groot

Ik vond het mijn plicht als brosreep etende consument, deze tablet aan een nader onderzoek te onderwerpen, en gooide hem in mijn mandje. Vervolgens lag het ding twee weken te verstoffen in de kast, want wat blijkt: je breekt zo’n bros Tablet niet zomaar aan!

Hij is best groot, en leent zich dus niet voor een kleine, snelle snack. Ik ben namelijk zo iemand bij wie een consumptie, eenmaal geopend, meteen op moet. Wat dat betreft zijn de brosrepen veel handiger!

Blokjes van de Bros chocola tablet breken scheef af

Maar goed, na een impasse van twee weken, vond ik op een vrijdagavond, dat ik nu best mijn BROS Tablet mocht opeten. Verwachtingsvol opende ik de wikkel, en het moet gezegd: hij zag er lekker uit.

De BROS Tablet bestaat uit blokjes, die je kunt afbreken. Helaas braken ze bij mij steeds scheef af, wat ik een nadeel vond. En om nou helemaal naar de keuken te gaan, om ze met een mes te snijden, zou niet nodig moeten zijn!

Verder hebben ze bij de BROS Tablet, om onbegrijpelijke redenen, nog een extra harde laag chocola toegevoegd! Had ik al gezegd dat ik vind dat die harde laag het hele principe van de Bros reep ondermijnt?!

Bros chocola vroeger

Ik denk nog steeds met heimwee terug aan de Bros chocola van vroeger! Ik ben inmiddels gewend aan het extra harde buitenlaagje, maar het blijft toch eeuwig zonde! Het gaat echt ten koste van de luchtigheid die een Brosreep kenmerkte!

In onderstaande reclame zie je nog de Bros chocola van vroeger:

Bros reclame met Adèle

Heel bekend werd de Bros reclame met Adèle. Ze ligt in een bubbelbad, een verwijzing ongetwijfeld naar de luchtbellen in de Bros chocola van vroeger!

Dit is voor mij ook meteen de bekendste Bros reclame. Maar er zijn ook versies met Joop Braakhekke en Donald Jones.

Conclusie over Bros

Ik houd het bij de Brosrépen. Daarvan kan ik er makkelijk eentje opeten, en de rest voor een volgende keer bewaren. Ook happen ze lekkerder weg, dan de kleine (scheve) blokjes van de BROS Tablet.

Bros chocola kopen

De BROS Tablet was, in theorie, vanaf augustus 2011 verkrijgbaar bij de supermarkt. De consumentenadviesprijs is 0,99 eurocent. Er zitten geen kunstmatige geur-en smaakstoffen in, en één blokje is 26 kcal.

Bros is in de volgende vormen te koop:

bros chocola

 • In van die kleine candy bars in een zak.
 • Als brosrepen. Meestal in een verpakking met 5 tegelijk. Ik kan de grotere brosrepen alleen bij de Action vinden.
 • De bros in tabletvorm, maar volgens mij is die niet meer te koop. Op de Nestlé website staat hij in ieder geval niet meer.

Hieronder de grote bros repen zoals je die bij de Action vindt:

bros chocola repen action

Je hebt tien repen voor maar 2,99.

Leestips

Review van huismerk brosreep in 2012

In 2012 maakte ik me ook al druk over de smaak van brosreepjes : )

Als zuinige consument laat ik graag de A-merken links liggen, ten faveure van de B-merken. Dus toen ik zag dat de C1000 de kleine brosreepjes had nagemaakt, en Luchtige melkchocholadereepjes had genoemd, wreef ik mij verheugd in de handen! Ideaal! Voortaan zou ik mijn portie chocola goedkoper kunnen aanschaffen, want de C1000 brosreepjes kosten 1,59 en de ‘echte’ Brosreepjes 1,89.

Luchtige melkchocoladereepjes rare vorm

Eenmaal thuis scheurde ik verwachtingsvol de wikkel van het reepje af. Hm, de vorm viel een beetje tegen. Wat een plat reepje zeg! Maar smaak is belangrijker dan vorm, en dus zette ik gretig mijn tanden in het zogeheten Luchtige melkchocoladereepje. Maar in tegenstelling tot de werkelijk luchtige Brosreepjes, smaakte deze erg machtig en echt mierzoet. Wat een tegenvaller. Er zaten ook veel minder luchtbelletjes in!

Luchtige melkchocoladereepjes ≠ Brosreepjes!

Je hoort zo vaak van die verhalen dat de producten van A en B-merken in dezelfde fabriek geproduceerd worden, en dat alleen de verpakking anders is. Maar laat mij jullie vertellen dat de Luchtige melkchocoladereepjes van de C1000 beslist anders zijn dan de Brosreepjes. Misschien als ik nooit de Brosreepjes had gehad, dat ik dan de Luchtige melkchocoladereepjes had kunnen waarderen. Maar ik weet dus wél hoe luchtig Brosreepjes zijn, en daarbij steekt die van de C1000 pover af. En laten de Luchtige melkchocoladereepjes nou ook nog 4 calorieën meer bevatten! De Brosreepjes bevatten 50 calorieën per reepje, en die van de C1000 54 calorieën.

Conclusie

Voor wie de luchtigheid van Brosrepen belangrijk is, zullen de Luchtige melkchocoladereepjes van de C1000 geen goed alternatief zijn. En dat is omdat ze gewoon echt veel minder luchtig zijn!

Leestip: snoep van vroeger!

Wat is jouw favoriete ‘candy bar’?

b01e745fc56bd0c875d82ada990bb0a1

Similar Posts

19 Comments

 1. Aah, een harde laag… Ik miste al die sensatie van ‘vroeger’.
  Ik was zo blij toen ze “puur” toevoegde aan het assortiment. Viel tegen, vond ik.
  Ik ga toch voor een stukje pure chocola met hele hazelnoten, jummie.
  En tegenwoordig heb ik de discipline om een paar stukjes te eten en niet de hele reep…. Maar waar die discipline vandaan is gekomen??????

 2. Ik ben nooit gek geweest op Bros. Lust ze wel, maar als er een schaal met candybars voor me staat zal ik als laatste de Bros of de Milkyway pakken.
  Ik ga voor de nuts of de snicker ;)
  Wel leuk want ik zie gelijk weer de reclame voor me van Adele Bloemendaal en Donald Jones in bad. Bros bros bros bros brossssssss.

  Groetjes Isabelle

 3. ik ga toch echt voor de chocolade van cotedor en dan de pure mmmhhh en niet te vaak want dat is natuurlijk niet goed voor me want bij mij gaat de reep nog steeds in een keer op. Maar vaak deel ik het ook met de rest omdat ik het niet vaak in huis heb en hun ook willen smullen.

 4. ojaa ik ben ook een Bros eter :) wat leuk ik dacht ik ga eens zien wie vlijtig liesje is en meteen valt de chocolade repen me op ..jaa Bros eet ik heel graag ,hier in Belgie denk ik alleen maar tekoop in Kruitvat ,koop ik regelmatig eens ik wist zelfs niet dat ze in zo’n een grote pakken bestond …maar ik hou het ook op de repen mooie blog ik kom nog zien :) groetjes

 5. vroeger at ik ook Bros.Heerlijk!!Maarre,hier,overzee, hebben we eer een zusje van,Aero.In puur en melk,al is’ie het lekkerst. En kleintjes,van die eenhaps dingetjes.Kijk maar op CanadaOnly.ca/grocery/chocolateandchocolatebars.
  Zo heerlijk,even na het shoppen voor in de car een beetje suiker he..
  Groet,
  Wilma

 6. In Engeland hebben ze Aero (is de naam voor de Brosreep) in diverse smaken zoals munt en sinaasappel. Vraag maar eens aan je dochter om er een paar op te sturen.

 7. Bros chocola is al een ouder merk die zich staande weet te houden in de consumptie maatschappij.
  Of dat komt door de reclame met Adele Bloemendaal, ik weet het niet. Hans

 8. Jeetje. Ik heb echt al in geen eeuwen een bros meer gegeten. Ik houd niet zo van chocolade. Dus ik weet niet van extra laagjes enzo..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.