De evolutie van tumtummetjes

tumtummetjes
Naast chocola vind ik een tumtummetje op z’n tijd wel lekker. Maar dan niet die van RedBand, want die smaken veels te veel naar fruit. De oranje tumtummetjes van RedBand smaken naar sinaasappelschil, de groene naar hoestsnoepjes, en de gele naar strepsils. Nee, doe mij maar een zak tumtummetjes van het huismerk van de Jumbo of de AH.

Eerst de rode en de gele tumtummetjes

Zo’n zak schud ik dan uit in mijn koekjesdoos, met op de deksel Maxima en prins Willem Alexander toen ze net verloofd waren. Die doos is zo stom, dat hij weer ‘kan’. En dan begin ik: systematisch eet ik eerst alle rode en gele op. Eén rode met één gele, want ik vind die combinatie lekker. Na een tijdje zijn alle rode en gele tumtums op, en dat vind ik dan jammer. Dan ga ik over op de oranje tumtums.

Bij Engels drop heb ik ook zo mijn voorkeuren.

Niemand wil de ‘harde’

Als die ook op zijn, heb ik nog een hele doos vol tumtummetjes, maar die blief ik niet. Dus dan ga ik naar de keuken, en doe wat over is in een glazen bonbonschaaltje, en zet dat op de tafel. En dan laat ik het verder over aan de natuur. Binnen twee dagen is het schaaltje leeg. Met uitzondering van de ‘harde’ tumtums die echt niemand lust.

 • Mijn oudste dochter eet de zachte witte en groene op.
 • Mijn man eet die harde chocoladeschijfjes met witte spikkeltjes op.
 • Mijn moeder vindt de ‘bonte’ tumtums met vele gekleurde spikkeltjes lekker.
 • En mijn middelste zoon eet de paarse.

Er zijn tumtummetjes in vele smaken, en iedereen bij ons thuis vindt weer andere lekker.

Hieronder Tumtum mix van de Jumbo voor 1,39. De suikervrije versie van AH kost ook 1,39 maar dan krijg je ‘maar’ 120 gram.

tumtummetjes jumbo

Lees ook mijn post over snoep van vroeger.

Lust jij tumtummetjes?
En wat is jouw favoriete smaak/kleur?

Similar Posts

16 Comments

 1. Leuk, mijn oma nam ze ruim 30 jaar geleden altijd op donderdagmiddag mee als ze bij ons op visite kwam.
  Ik vind juist de harde suikersnoepjes het allerlekkerst en de platte chocolade met witte spikkels.
  Van de zachte tumtummetjes vind ik de en de witte niet zo lekker ;)

  Groetjes Isabelle

 2. Ik hoef ze niet, maar ik snoep ook weinig. Een stukje chocola en af en toe een pepermuntje, verder kom ik niet.
  Vroeger kreeg ik heel soms Bonitos (die heten al jaren M&M’s), die at ik wel graag op kleur.

  VeggieMo

 3. Leuk verhaal, maar ik moet op mijn gewicht letten. Dit jaar ben ik al 4 kilo aangekomen en dat moest maar niet meer. Dus niet te veel snoepen. Af en toe. Kijk maar op mijn blog.

 4. Ik heb dezelfde rare afwijking, maar dan met gekleurde dropstaafjes van Venco (en alleen die). Ook per kleur eten (niet vanwege de smaak, maar vanwege de kleurencombi’s). Wat tumtummetjes betreft ben ik juist van de harde en verder die zachte met de discoballetjes en natuurlijk de chocolaatjes. De zachte witte vind ik het minst. Maar ik vind het allemaal wel errug zoet, dus ga toch voor de dropstaafjes :)

  1. Oh, die vind ik ook lekker! Die was ik helemaal vergeten. Je brengt me op een idee… Wat grappig dat je daar ook bepaalde kleuren kiest, want dit smaken inderdaad wel allemaal hetzelfde. Dacht ik tenminste.

 5. Zo, die mij die harde tum tums; héérlijk!!!!!

  Als je ze kwijt wil, gooi ze niet weg; ik vind deze de aller?lekkerste!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.