Dexter New Blood: seizoen 9 – 10 afleveringen

Dexter New Blood

Negen jaar na de laatste aflevering van de serie Dexter is er een vervolg. Dexter New Blood.

Zo’n beetje iedereen vond de laatste aflevering van Dexter die werd uitgezonden in 2013 een aanfluiting en slecht.

De makers van Dexter hadden dus nog iets goed te maken.

Is ze dat gelukt met Dexter New Blood?

Dexter New Blood – Het verhaal in een notendop

Voor wie het niet weet: Dexter is het personage dat negen jaar geleden ‘ieders favoriete seriemoordenaar’ werd genoemd. Als kind werd Dexter zwaar getraumatiseerd door de moord op zijn moeder.

Zijn pleegvader Harry, gaf hem een ethische code, om zijn moorddadige neigingen te kanaliseren. Dexter vermoordde dus alleen vreselijke mensen die hun terechte straf waren ontlopen.

Dexter nu

Tien jaar nadat Dexter zijn eigen dood fakete, blijkt hij in het dorpje Iron Lake te wonen in een pittoresk boshuis. Hij heeft een baan bij een plaatselijke winkels waar hij onder andere geweren verkoopt, en volgt een strikte routine om zichzelf in het gareel te houden.

En dat gaat goed, want Dexter heeft al 10 jaar niets gedaan wat volgens de wet niet door de beugel kan. Zoals mensen vermoorden. Sterker nog, hij heeft een relatie met de vrouwelijke sherriff van Iron Lake, Angela Bishop.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Maar ja, een ongelukje zit in een klein hoekje. Onbedoeld vermoord Dexter de irritante zoon van Curt Caldwell, Matt Caldwell. Die stomme Matt schiet pardoes een prachtig wit hert dood. Dexter wordt daar boos over, en voor hij het weet is Matt Caldwell een beetje dood.

Dexters zoon Harrison zoekt hem op

Curt Caldwell gaat enorm zoeken naar zijn zoon, en ondertussen verschijnt ook nog eens Harrison, Dexters zoon bij hem op de stoep. Harrison is op zoek naar antwoorden.

Er verdwijnen jonge vrouwen in Iron Lake

Ondertussen is er ook nog het mysterie waar toch al die jonge vrouwen blijven. Sherriff Angela Bishop zit er bovenop. Is er sprake van een seriemoordenaar?

Kortom Dexter: New Blood volgt in dit nieuwe seizoen dezelfde formule als de eerdere seizoenen. Een combinatie van het persoonlijke verhaal van Dexter, in combinatie met het mysterie van een seriemoordenaar.

Trailer van Dexter: New Blood

Dexter New Blood maakt het inderdaad het laatste seizoen goed?

Maakt dit spiksplinternieuwe seizoen van Dexter het debacle van het laatste seizoen goed? Hmm… ik weet het niet. Begrijp me niet verkeerd: ik heb de 10 afleveringen met plezier gekeken.

Maar eerlijk gezegd vond ik dit seizoen wat goedkopig aan doen. Ik heb het idee dat ze in de eerdere seizoenen meer de tijd namen om het verhaal te vertellen en uit te spinnen. Ik vond het nu soms wat kort door de bocht en haastig.

Waarom is Debra erbij?! Die was toch dood?

En ik werd helemaal niet goed van die irritante Debra, de zus van Dexter! Hoezo zat zij überhaupt weer in dit seizoen? Ze is immers dood? Maar helaas is ze enorm aanwezig als een soort Japie de Krekel geweten van Dexter. Ik vond haar mateloos irritant, betweterig en absoluut overbodig!

Ook sherriff Angela Bishop vond ik irritant eerlijk gezegd. Maar dat kan komen omdat ze het type ‘kickass heroine’ is en daar houd ik helemaal niet van.

Mijn conclusie over Dexter New Blood

Dexter: New Blood is de moeite van het kijken waard. Maar ik vind het niet persé een verbetering ten opzichte van het laatste seizoen.

Op IMDb krijgt Dexter: New blood een 8,4. Ik geef een 8,0.

Praktische informatie over Dexter New Blood

Van de oorspronkelijke serie van Dexter zijn 8 seizoenen. De eerste vier zijn volgens iedereen het beste. Daarna werd het helaas minder. Maar als je Dexter nog niet kent, heb je dus nog veel leuk kijkvoer voor de boeg!

Je kunt de eerdere seizoenen van Dexter onder andere kijken op dvd! Bij ‘mijn bibliotheek’ kun je de dvd’s lenen.

Screenshot 2022 01 21 at 14.45.30

Dexter New Blood is in Nederland te zien via NPO Plus. Dit kost 2,95 per maand, maar de eerste maand is gratis. Je kunt dus een ‘kort’ abonnement nemen, Dexter New Blood kijken, en vervolgens opzeggen.

Kijktip

The Bird Box

Wat vond jij van het einde van Dexter: New Blood? (Ik zal het eind niet benoemen vanwege spoiler gevaar)

Similar Posts

7 Comments

 1. ha Nicole,

  jaja… ik weet dat het de moeite van het kijken waard is, maar ik ben een “schijtert” haha.
  Ik ga mooi niet kijken!

  Ben nu aan de laatste aflevering van After Life bezig.

  Prachtig…

  groetjes!

 2. Als Dexter fans hebben wij genoten van begin tot eind. En heerlijk om Debra “Fucking” Morgan terug te zien als de stem van Dexters geweten. Persoonlijk vinden wij dat ze dat ontzettend goed aangepakt hebben.

 3. Alle vorige seizoenen vond ik top, de hele serie 2x gekeken. New Blood daarentegen vond ik dramatisch slecht. Mij door de afleveringen geworsteld. Deze nieuwe serie afleveringen hadden ze beter niet kunnen maken. Dit was niet Dexter-waardig. Zonde, heel erg zonde.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.