Dopper doppen: dop kwijt? Geen probleem!

dopper doppen

Een rode Dopper fles zonder Dopper dop. Elke keer als ik de la opendeed, dan zag ik hem daar treurig liggen. Waardeloos geworden, want wat heb je aan een Dopper fles zonder dop? Niets! Een Dopper dop is als een ei zonder zout, een man zonder baard, een fietsband zonder ventiel. En zo kan ik nog wel even door gaan.

Je kunt losse Dopper doppen kopen

Maar iemand vertelde me dat je losse Dopper doppen kunt bij bestellen. Eigenlijk was ik daar te vrekkig voor. Maar anderzijds: een Dopper fles is niet goedkoop. En wel handig. En zonder dop had ik er niets meer aan. Dus ik besloot me over mijn eigen zuinigheid heen te zetten, en zo’n losse dop te kopen.

Maar dan wel zo goedkoop mogelijk natuurlijk! Dat bleek echter nog niet zo eenvoudig. Op sommige sites was de Dopper dop weliswaar goedkoop, maar moest ik voor minstens 10 euro bestellen! En dan hadden ze ook nog eens belachelijk hoge verzendkosten. Die vielen dus af.

Uiteindelijk kocht ik mijn nieuwe Dopper dop gewoon bij de officiële Dopper winkel. Dat bleek het voordeligst te zijn.

Hier onder zie je een overzichtje van websites waar je Dopper doppen kunt kopen. Met de prijs en de verzendkosten er bij.

Websites waar je losse Dopper doppen kunt kopen – update 2021!

 • Bureaubewust: Dop is 3,30 maar verzendkosten zijn erg hoog. Totaal: € 9,80.
 • Waterflessenwinkel: Dop kost 3,30 maar verzendkosten zijn 4,95. Totaal: 8,25.
 • Ecomondo: dop kost 3,15. Maar geen enkele dop is op voorraad. Verzendkosten zijn 3,25. Totaal is 6,40.

Conclusie

En de winnende website is… Dopper zelf. Een dop kost daar weliswaar 3,30 en is dus duurder dan op sommige websites. Maar ik hoefde niet minstens 10 euro te besteden en de verzendkosten waren het laagst van allemaal: 1,65. Dus voor 4,95 kan ik nu mijn Dopper fles gewoon weer gebruiken!

Mocht er een goedkoper adres zijn voor losse Dopper doppen dan hoor ik het graag!

Wat zijn jouw ervaringen met Dopper? En koop jij wel eens losse onderdelen van iets?

N.B. Vandaag, 9 september 2015,  kreeg ik de Dopper dop thuisbezorgd. Op het pakketje staat een bedrag van 0,61 als verzendkosten vermeld. Een euro minder dus dan Dopper mij liet betalen…

Similar Posts

25 Comments

 1. Ik gebruik mn dopper dagelijks!!! En mn baby speelt altijd met het dopje ;) die vind ik dan soms na lang zoeken ergens onder de bank/in de box/in de plantenbak terug. Dus handig om dit te weten, ik zal t nodig hebben in de toekomst ;)

 2. Ik vind hem wel fijn als we lange wandelingen maken. Maar vaak vergeet ik ‘m en pak ik gewoon een gebruikt waterflesje. Die zijn iets kleiner en daardoor iets lichter als ze gevuld zijn.

 3. Ik heb geen dopper maar een waterfles van De bijenkorf. Deze heeft een rvs dop met kunststof (bpa vrij) binnenkant (schroefdop) met een stevige lus eraan. Ik kan de fles altijd makkelijk uit een tas vissen aan de lus ;-).
  De dop is minder kwetsbaar dan de uitstekende randjes van de dopperdop. Hij heeft het model van de ouderwetse melkfles met brede hals (van de melkboer)

 4. Tja, ik kocht een nieuwe waterfles (aluminium, 1 liter) en gooide vervolgens de nieuwe dop met de oude fles weg – en de oude dop paste niet op de nieuwe fles…. Ik wilde uitzoeken of er een losse dop te krijgen was, maar vond toen een heel nieuwe fles bij de Kringloop. Die blijkt alleen iets te lekken. Ik ben dol op de Handyman – die hebben vaak de raarste losse onderdelen – zo ook eens een nieuwe rubberen ring voor mijn veelgebruikte thermosflesje-voor-1-mok-koffie!

 5. Inmiddels wijzer geworden – we hebben al bijna 2 jaar doppers in gebruik – bestel ik nu de doppen per 5. Want ze gaan best regelmatig kapot (vallen) en om elke keer voor 1 dop dan die verzendkosten te betalen. Dus heb ik nu nog 4 doppen reserve. Dat moet goed komen…

 6. Ik heb de Dopper fles in de wereldwinkel gekocht voor € 11,95. Ook nu nog verkrijgbaar voor die prijs.
  Mijn dochter gebruikt de fles voor school. Dus best goed dat de fles na een jaar nog heel en compleet is. Ik twijfel voor mezelf of ik ook zo;n fles aanschaf. Hij is net te groot voor mijn tas.
  Nog geen nieuwe dop hoeven te kopen

 7. Dank je voor de post,
  meteen 2 doppen besteld,
  wie wat bewaard heeft wat, 1 dop verloren en 1 dop stuk gevallen,
  heerlijke flesjes!

  Groet
  Marrian

 8. Bij ons verkopen ze in de wereldwinkel ook de dopper flessen en daar zag ik losse doppen. Maar dit waren sportdoppen, dus met zo’n ‘tuitje’ eraan, die je lopend of fietsend met je tanden omhoog kunt trekken. Voor de prijs van €5,95

 9. Ik zag je post dat de losse doppen het goedkoopst zijn bij Top Leisure. Kon ze op de site niet vinden, dus even gebeld. Helaas verkopen ze ze al een tijdje niet meer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.