Flying Tiger: Deense Hema in Nederland?

flying tigerKen je die handige naai/fournituren doosjes? Daarin zitten alle benodigdheden om bij pech onderweg een kledingnaad of losse knoop even te herstellen.

Iets soortgelijks kocht mijn jongste dochter bij de Flying Tiger in Enschede. Het kostte maar 3 euro.

flying tiger

Screen Shot 2015-08-30 at 10.51.39

Screen Shot 2015-08-30 at 10.51.46

De Flying Tiger

Ik moet bekennen dat ik nog nooit van deze winkel had gehoord, tot ik hem in Enschede tegenkwam. Ik kocht er toen een prachtige kitscherige zwarte Koekoeksklok! Elk uur roept een knalgele koekoek nu het uur om : )

Inmiddels zijn er al 10 Flying Tiger winkels in Nederland. Het is een winkel voor hebbedingetjes. Maar dat wil niet zeggen dat de dingen die je er kunt kopen niet nuttig zijn. Ze zijn alleen op een leukere manier vormgegeven. Een rekenmachine van de Flying Tiger ziet er bijvoorbeeld net wat leuker uit dan een gewone rekenmachine. Net als bij de Action wisselt het assortiment snel. Elke maand komen er 300 nieuwe producten bij.

Maar anders dan de Action oogt de Flying Tiger niet goedkoop.

Er wordt wel gezegd dat als Ikea en de Eurowinkel een kind zouden krijgen het de Flying Tiger zou zijn.

De Flying Tiger: assortiment

Ze verkopen van alles bij de Flying Tiger. Hier onder een greep uit de koopwaar:

 • Kaarsjes
 • Koptelefoons
 • Sieraden
 • Snoep
 • Notitieblokjes
 • Speelgoed
 • Leesbrillen
 • Kladblok
 • Harde dropjes
 • Kruiden,
 • Lijstjes voor lp’s
 • Kantoorartikelen
 • Theepotten
 • Smartphone hoesjes

Wat maakt de Flying Tiger anders dan andere goedkope winkels?

Winkels als de Action en Big Bazar kunnen goedkoop zijn omdat ze grote partijen bij de groothandel inkopen. Maar Flying Tiger heeft net als de Hema een huismerk en eigen ontwerpen. Zelfs de muziek die je hoort in de Flying Tiger winkels is van hun eigen muzieklabel. Aanbiedingen vind je niet bij de Flying Tiger. Daar doen ze niet aan. En de sfeer is luxer bij de Flying Tiger.

Meer weten over de Flying Tiger?

Op de website van Flying Tiger kun je zien wat er zoal te koop is. En ook waar je de winkels kunt vinden.

N.B. Eerst heette de Flying Tiger ‘Zebra’! Maar dat is veranderd in Flying Tiger. Maar goed ook, want in Nederland staat Zebra vaak voor een combinatie van Zeeman en Wibra : )

Conclusie over Flying Tiger

Voor consuminderaars is de Flying Tiger hoogstens interessant vanwege de lage prijzen. Maar wie van de Action, Hema en Xenos houdt, zal ongetwijfeld ook genieten van de Flying Tiger!

Zie ook het leuke iPhone hoesje dat ik recent kocht bij The Flying Tiger.

Ken jij de Flying Tiger winkels? En wat vind je er van?

Similar Posts

45 Comments

 1. Ik ben er twee keer geweest en kom thuis met spullen die ik niet op mijn lijstje had staan.
  Het zijn leuke en ook handige spullen. Maar eigenlijk koop ik dus terwijl ik dat niet zou moeten doen. Maar het oog wil ook wat!

 2. Enige winkel met (veel te) leuke hebbedingetjes???? Ik vind het assortiment heel verfrissend en grappig, vooral van de kantoorartikelen word ik erg hebberig en de kaarsen zijn ook prachtig van kleur…

 3. In de vakantie zag ik zo’n winkel voor het eerst. Heel leuk en inderdaad voor hebbedingetjes. Maar goed dat wij hier zo’n winkel niet hebben????

 4. Ik kom er heel graag, deze winkel zit ook in Arnhem. Toen ik pas in Amsterdam was kwam ik ook deze winkel tegen, met maar liefst twee verdiepingen. De artikelen zijn inderdaad net wat anders en leuker dan in andere winkels en lage prijzen! de laatste keer had ik een knal roze vergiet voor 3 euro , leuke servetten 1 euro, flamingo prikkers 1 euro en een nieuwe paraplu voor 3 euro!

 5. Ja, wij hebben hem ook – VEEL te leuk! Ik ga er eigenlijk alleen binnen als ik eren leuk cadeautje zoek, anders is de verleiding om iets overbodigs aan te schaffen te groot….

 6. De Flying Tiger zit hier naast een Euro kelder, lol… niet handig en even verderop zit de Action, daarom lopen vele mensen het voorbij merk ik hier omdat de uitstraling inderdaad erg sjeik en duur aandoet.

  Dat hadden ze beter moeten doen, in een ander deel van de stad gaan zitten, hahahaha Want als ik er ben, en ik zie, trap naar beneden euro kelder wetend hoe groot dat is en dus 1000x meer, ja echt 1000x meer artikelen en zelfs nog goedkoper soms dan de Action of gelijkwaardig.. ja wat kies jij dan om in te gaan shoppen ;-)

  X

  1. Het hangt ervan af wat ik moet hebben, Flying Tiger hier heeft lang zoveel niet als de Action aan spullen… en meestal moet ik net dat hebben wat Flying Tiger niet heeft ;-)

   X

 7. Ik zal eens snel kijken of er ook eentje in Amsterdam zit. Ik vind het altijd heel gezellig om door de Hema en de Xenos te lopen. Ik weet niet waarom, maar vind het daar altijd zo heerlijk ‘huiselijk’. Dikke kans dat ik die Flying Tiger ook wel leuk vind.

 8. Onlangs is er ook eentje geopend in Brugge. Ik vind het een leuke winkel om in te lopen, ik heb er wel nog niks gekocht maar als je kleine hebbedingetjes nodig hebt… Een goed adresje. Persoonlijk vind ik de Flying Tiger leuker dan de Action.

 9. Ik had er nog nooit van gehoord. Ben even snel wezen kijken op de site, maar ik denk dat ik een nieuwe favoriet bij heb ;) Mijn handen beginnen al te jeuken met de dingen die ik dan doen en ik heb zelfs al producten gezien die ik al heel lang zocht voor een zacht prijsje. Ik geloof dat ik binnenkort maar eens naar Arnhem moet!

 10. Ja echt een superleuke winkel, voor het eerst ontdekt toen we in Denemarken waren en laatst ontdekt dat er een in Almere zit. Voor leuke niet al te dure kadootjes kan je daar echt heel goed terecht.

 11. …ik vind de Hema veel leuker! Alhoewel ik bij deze winkel de “tas met man” wel erg graag wilde kopen maar mijn echtgenoot wil geen andere man in huis ????

 12. Van deze winkelketen heb ik nog nooit gehoord. Het klinkt wel als een winkel waar ik graag eens in rond zou kijken. Helaas zit er hier nog nergens een in de verre omtrek. Misschien komt dat nog. Lijkt me leuk :)

 13. Aha! daar had ik nog niet van gehoord, maar het klinkt goed. Toevallig ga ik morgen sinds lange tijd weer eens met een vriendinnetje winkelen, dus dan ga ik naar die winkel uitkijken.

 14. Ik ken hem van de tig blogposts die ik overal zie, echt weer zo’n hype dingetje waar iedereen ineens helemaal fan van is. Ik geef er niet zoveel om.

 15. In Haarlem zit er ook een en ik loop er altijd even naar binnen om vervolgens (het werd hierboven ook al gezegd) dingen te kopen die ik helemaal niet nodig heb. De keukenspullen vind ik echt heel fijn en ik koop er ook vaak kadootjes voor kindjes van vrienden. Als ze bijvoorbeeld bij ons komen logeren. De kwaliteit is niet al te best, maar hé, wat verwacht je voor die prijzen.

  1. en daarom koop ik liever bij de Hema. Kwaliteit van de Hema-spullen is erg goed. Dat soort winkels, Action , Euro-shop en hoe ze verder ook mogen heten verkopen veel weg-werp-troep en dat zouden we niet moeten kopen.

 16. Hier in Arnhem zit er ook 1 in de binnenstad. Al jaren. Als ik het zie, moet ik altijd even naar binnen. Vind het leuk om er even te kijken, maar koop er zelden wat.

 17. Ik leerde deze winkel kennen via Instagram, zag daar foto;s voorbij komen met gekocht bij… Hier in de buurt is er geen Flying Tyger maar in Eindhoven wel. Vind het dan wel leuk om er een rondje te maken en even rond te snuffelen as ik in Eindhoven ben.

 18. ik kende de winkel alleen van naam via mijn jongste dochter die in Den Haag woont.
  Afgelopen zomer ook eentje bezocht, toen we op vakantie waren in Denemarken. Leuk! Ik vind de winkel er leuker uitzien dan de Action. Voor mijn kleinkinderen wilde ik een cadeautje meenemen en heb toen voor hen allebei bij Tiger een vlieger gekocht. Ze waren er heel erg blij mee!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.