11 Kantoorartikelen die ik vaak gebruik

kantoorartikelen

Kantoorartikelen! Ik ben er dol op. Het is één van de redenen dat ik graag bij de Hema kom. Want daar hebben ze een grote afdeling met schrijfwaren, ordners, pennen, kleurpotloden, etiketten, notitieblokjes etc. Noem maar een kantoorartikel op, en ze hebben het. Ook de Action vind ik leuk op dit gebied.

Maar door de komst van de computer zijn kantoorartikelen minder nodig geworden.

Zo verslijt ik bijvoorbeeld veel minder pennen omdat ik meestal alles typ op mijn computer. En wie heeft er nog Tipp-ex nodig? Bij een typemachine was dat handig, maar met een computer kun je fouten nog veel makkelijker en beter corrigeren. Toch zijn er een aantal kantoorartikelen die ik dagelijks of in ieder geval heel regelmatig gebruik. Hieronder een overzicht.

Kantoorartikelen die ik regelmatig gebruik

 1. Bic balpennen. Die koop ik bij de Action en gebruik ik dagelijks om in mijn Moleskine afspraken te noteren en op te schrijven wat ik moet doen/al heb gedaan.
 2. Een Moleskine agenda. Steeds meer mensen hebben een agenda op hun smartphone, maar ik kan dat niet. Ik heb een tastbare agenda nodig.
 3. Perforator. Als ik veel moet lezen, print ik het graag uit, maak er gaatjes in en doe het in een snelhechter. Ik weet dat het milieuvriendelijker is om het op mijn eReader te zetten, maar dat vind ik niet zo fijn.
 4. Snelhechters
 5. Sticky notes: deze gebruik ik om bladzijden in een boek te markeren als ik iets belangrijk vind. Mijn boeken komen meestal uit de bibliotheek, en ik kan ze dus moeilijk met een gele stift markeren. Sticky notes werken ook prima. Bij sticky notes is het wel belangrijk om goede te kopen, anders blijven ze niet zitten. Deze vind je bijvoorbeeld bij engelbert strauss. Daar verkopen ze betrouwbare sticky notes van het merk Sigel. Ook kun je er terecht voor Stabilo pennen en een Pritt stiftkantoorartikelen
 6. Masking tape. Al is het maar omdat het er zo leuk uitziet : )
 7. Moleskine notitieboekje. Mijn kleine Moleskine notitieboekje heb ik altijd bij me, om ideeën in op te schrijven of dingen die ik wil onthouden.
 8. Schaar.
 9. Nietapparaat
 10. Magneten. Naast mijn bureau hangt een groot magneetbord, waarop ik allemaal papieren heb geklemd met magneten.
 11. Inktcartridges van de Action. Wij hebben zo’n inkjet printer, die berucht zijn om hun grote inktverbruik. Maar hij voldoet verder prima, en de inkt koop ik dus bij de Action.
 12. Een kladblok.

Grappige reclame over kantoor- en schoolartikelen

Onderstaand filmpje is één van mijn favorieten: je ziet een vader die opgetogen school en kantoorartikelen inslaat, terwijl de kinderen somber achter hem aan sjokken. Ik moet er altijd weer om lachen.

Action kantoorartikelen

action kantoorartikelen

Weet je wat ook een paradijsje is als het gaat om kantoorspullen? De Action kantoorartikelen afdeling! Je vindt daar onder andere:

 • Gum
 • Pennen
 • Fineliners
 • Washi tape
 • Markeerstiften
 • Schriften
 • Enveloppen in alle maten. Helaas geen vrolijk gekleurde tot mijn spijt, alleen saaie witte en van die lichtgele.
 • Ordners
 • Pritt stiften
 • Elastiekjes
 • Plankband!
 • Bakjes voor op je bureau voor je pennen en stiften en dergelijke
 • Sticky notes: die gebruik ik graag als ik een boek uit de bibliotheek lees, waarin ik dus niet met een stift kan markeren. Dan is zo’n sticky note ideaal.
 • Printpapier
 • Opbergmappen
 • Rekenmachine
 • Geodriehoeken en meetlatten
 • Opbergdozen
 • Paperclips
 • Stiften
 • Perforators
 • Printer inkt
 • Agenda’s
 • Action Bullet journals

Het hele assortiment Action kantoorartikelen vind je hier.

Kantoorartikelen samenvattend

In deze post gaf ik een overzicht van 11 kantoorartikelen die ik vaak gebruik. De kantoorartikelen waar ik echt niet zonder kan, zijn mijn Moleskine agenda en Bic balpennen.

Wat is jouw favoriete, meestgebruikte kantoorartikel?

Similar Posts

61 Comments

 1. De Hema is zo’n winkel waar ik uren rond kan wandelen, maar hij is ook heel slecht voor mijn portemonnee. Notitieboekjes en pennen zijn bij mij echt favoriet. Vooral van notitieboekjes kan ik er nooit genoeg hebben. En nee, die liggen niet ongebruikt in de kast. Ik gebruik ze ook echt.

 2. Ik kom daar graag snuffelen. Er zijn dingen erbij dat we nodig hebben. Vooral kinderen ook. Pennen en schrijfblokken. Notitieblokjes ook wel eens.We moeten weer eens kijken. Bepaalde stiften ook wel.

 3. hier washi tape, fine liners, potloden liniaal en gum. Alles voor mijn bullet journal en teken lessen eigenlijk. Ik gebruik echt nog heel veel.

 4. ik kan niet zonder mijn Moleskine notitie boekjes en mijn 3 filofax agendas. pennen en nietjes en dat soort dingen mag ik niet meer kopen van manlief want heb zelf een groothandel daar in op zolder. mijn dochter zijn ook gek op kantoorartikelen dus ja het word steeds meer aangevuld

 5. Ik ben ook fan van mijn Moleskine agenda en schrijf meestal met een vulpen omdat ik dan wat netter schrijf. Ik hou ook van om verschillende kleuren inkt in mijn vulpen te gebruiken ;-)

 6. Hoi Nicole,

  dat vind ik nou zo leuk aan jou:
  die “gewone” dingen om je heen zijn eigenlijk kleine kostbaarheidjes, zeker zoals jij het beschrijft.
  Echt leuk en een klein kijkje indoors!

  Groetjes van Marlou

  (moest wel even opzoeken wat een moleskin is…)

 7. ik schrijf alleen met zwarte fijnschrijvers, die dingen koop ik per dozijn in. En dan schrijf ik in opschrijfboekjes, alle wat ik moet onthouden, wat ik vandaag moet doen…( sst ik ben ook dol op leuke kleine opschrijfboekjes )

 8. Veel van deze artikelen gebruik ik alleen as ik op me werk ben hahha thuis gebruik ik ze niet, moet ze wel inschakelen voor het geval.

 9. Tja, typex op je beeldscherm wordt zo rommelig hè 🙂

  Maar ik gebruik ook nog wel nietjes, plakband en elastiekjes. En insteekhoezen!
  Splitpennen, paperclips en snelhechters niet. Ik heb zo’n inbindmachine, dus al werkstukken van de meiden hebben een ringband!

 10. Net voordat de scholen weer beginnen, vind ik het ook heerlijk om door de Hema en Action te lopen! Het is dan altijd weer een leuke zoektocht naar nieuwe kantoorspulletjes. Handig lijstje!

 11. Ik heb ook echt een papieren agenda nodig. Fun fact: door jouw artikel ben ik meteen aan het googelen naar een nieuwe. Ik had altijd schoolagenda’s maar nu ik net ben afgestudeerd heb ik daar niks meer aan. Goede reminder!

 12. Die koppies van de kinderen in het videootje ;) Enne, ik ben van de notitieboekjes. Ik heb er heel veel, koop er toch steeds bij (in de aanbieding) maar ik gebruik ze echt wel. Net als mijn fysieke planner / agenda (ik heb de Milly Pie). Een elektronische agenda? Ik werkte ermee en hield de agenda van de directeur waar ik voor werkte bij. Maar zelf? Nah, liever fysiek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.