Kantoorbenodigdheden fetish

kantoorbenodigdheden
Ik ben dol op kantoorbenodigdheden.

Ordners, schriften, pennenbakjes, pennen, gum, perforators, ik mag er graag langs struinen. Ook de geur vind ik heerlijk. Mijn favoriete afdeling is bij de Hema, maar ook bij de V&D bezoek ik graag de kantoorafdeling.

Als kind kon ik ooit niet slapen van opwinding, omdat ik de knoop had doorgehakt: dat schooljaar zou ik in plaats van schriften voor een multomap gaan. Ik lag me helemaal te verkneukelen terwijl ik nadacht over de vraag of ik dan kartonnen tabbladen of plastic tabbladen zou gebruiken. Overigens is die multomap uitstekend bevallen: zo had ik altijd al mijn vakken bij me!

Ook als moeder heb ik kantoorbenodigdheden nodig

Als Thuisblijfmoeders/Wahm heb ik gelukkig nog steeds kantoorspulletjes nodig. Zo heb ik voor elk van mijn vijf kinderen, een speciale tijdschriftendoos, met op de achterkant hun foto. Daarin doe ik alle nieuwsbrieven, rapporten en spullen die ze meesjouwen uit school. En dankzij de foto kan ik in één oogopslag zien welke doos ik moet hebben. Ik schep er veel genoegen in dit zo te organiseren.

Daarnaast heb ik natuurlijk ordners nodig om mijn opdrachten in te noteren, en bij te houden of mijn opdrachtgevers al betaald hebben.

Tekendoos

Als kind had ik een mooie houten tekendoos. Hij was langwerpig en bijna zo breed als een A4-tje. Er zaten 3 vakjes in als ik het me goed herinner. En hij rook zo lekker naar hout! Zo zag mijn tekendoos eruit:

tekendoos

Een tekendoos is een doos of kist die speciaal is ontworpen om verschillende tekengereedschappen en materialen op te bergen.

Ik had er stiften, potloden, een puntenslijper, gum en een lineaal inzitten. Nu zou ik er trouwens ook washi tape in doen! Maar echte kunstenaars en tekenaars hebben er natuurlijk veel meer in zitten. Dankzij de verschillende compartimenten van een tekendoos kun je je spullen netjes organiseren.

Tegenwoordig heb je ook tekendozen met daarin kant en klaar allerlei tekenspullen. Zoals deze:

tekendoos

Tekendoos Action

Een kant en klare, gevulde tekendoos hebben ze op dit moment niet bij de Action, maar voor de vulling van je tekendoos kun je bij de Action je hart ophalen! Denk kleurpotloden, acryl markers en nog veel meer.

Tekendoos Hema

Ook de Hema heeft op dit moment helaas geen tekendoos.

Leestips kantoorbenodigdheden

Wat heb jij met kantoorbenodigdheden?

Similar Posts

12 Comments

 1. Ook ik ben er dol op en ben inmiddels ruim voorzien in huis. Toch kan ik mij maar met moeite losrukken van zo’n uitstalling, waarbij de ACTION extra gevaarlijk is wegens de lage prijzen, maar hé, hoeveel schrijfbloks en mappen heeft een mens nodig?

 2. Ik ben dol op ordenen dus mappen, bakken, etc. vind ik prachtig. Mijn ervaring is echter: hoe meer ik er van heb, hoe groter de troep wordt. Die mappen en bakken moeten namelijk ook allemaal weer gevuld. Ik heb me dis voorgenomen ze niet meer te kopen en juist dingen leeg te maken. Er liggen nu nog voor jaren schrijfblokken, mappen, pennen en nog veel meer!

 3. Ik heb onze administratie heel netjes in een paar grote mappen. Verder ben ik niet zo precies in dingen in mappen bewaren.
  Omdat manlief een kantoorbaan heeft waarvoor hij vaak op pad moet naar symposia, vergaderingen enzo hebben we een enorme voorraad aan pennen en schrijfblokken. Daar word ik wel weer blij van.
  En met een zoon op de kunstacademie vliegen de pennen er hier doorheen. Net zoals de schetsboeken trouwens. Die haal ik graag bij de Action. Voor oefenwerk zijn die schetsboeken prima. Als het iets heel moois moet worden heeft hij een schetsboek bij de boekhandel vandaan. Maar daar kosten ze wel rond de 18 euro.

  Groetjes,
  VeggieMo

 4. Ik had er altijd ook heel veel mee, maar nu zitten ze me vooral in de weg; ik kan ze lang niet zo snel opmaken als ik ze verzamelde, maar vind het ook zonde om ze ongebruikt weg te gooien. Resultaat: ik zit met een enorme voorraad kantoorbenodigdheden, die zelfs na 5 jaar nog amper geslonken is…

 5. Ik ben ook verzot op dat soort spulletjes. Wij hebben zelfs enige tijd een groothandel gehad in kantoorartikelen. Kan je je voorstellen hoe dat voelde?!?!?!
  Nu gebruik ik die spullen alleen nog voor thuis en voor mijn webwinkeltje maar het blijft leuk!
  Groetjes,
  Karin

 6. Ik ben er ook dol op. Op de lagere school had ik een mooie houten tekendoos en die zat vol mooie pennen. Ik ben nog steeds dol op pennen, agenda’s, gummetjes en niet te vergeten mijn rekenmachine. Laatstgenoemde gaat zelfs mee naar een onbewoond eiland als het moet. Kan echt voor de lol op dat ding zitten tikken.
  Ordners haal ik altijd bij de kringloop, daar staan ze in vele soorten en kleuren. Ik ben ook heel ordelijk ;)
  Mijn broer heeft trouwens dezelfde tik, die is ook gek op pennen en andere schrijfspullen. Van wie wij het hebben? Denk van mijn vader die houdt er ook wel van.

  Groet Isabelle

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.