Tip: koelkast als magneetbord met takenrooster

magneetbord
In de langdurige Zomervakantie was het huishouden toch enigszins versloft, hoewel ik het heus wel bijhield. Nu komende week ook de oudste drie weer naar school gaan, vond ik het tijd voor een nieuwe start, en een nieuwe aanpak.

Koelkast als magneetbord

Ik had al wel een vaag systeem van klusjes, die door de kinderen gedaan moesten worden, maar dat was eigenlijk veel te hapsnap. Nee, het was tijd voor een goed systeem. Maar hoe?! Ik wilde niet investeren in een duur planbord. Gelukkig kreeg ik een briljant idee toen ik de koelkast stond schoon te wrijven: waarom die niet gebruiken als planbord!

Stiften van Ikea voor magneetborden

Gelukkig had ik nog van die speciale stiften van de Ikea voor magneetborden, en daarmee tekende ik op de koelkast een werkrooster. Aan de linkerkant staan van boven naar beneden alle karweitjes, en de bovenste balk bevat de dagen. In de zo onstane hokjes zet ik de naam van het kind dat die dag, dát karweitje moet doen! Zo hoef ik niet telkens het wiel uit te vinden wat er gedaan moet worden, en ik kan makkelijk karweitjes aanvullen of weghalen.

En hoewel ik natuurlijk graag wil dat de kinderen hun werkje goed uitvoeren, vind ik het hele aspect van meehelpen in het huishouden bijna nog belangrijker. Ze leren er praktische vaardigheden van voor later, als ze op zichzelf wonen. En daarnaast leren ze hun steentje bij te dragen, wat ik goed vind voor hun karakter en zelfvertrouwen.

Magneetbord Action

Wat als je geen koelkast hebt die je als koelkast kunt gebruiken? Dan kun je gewoon een los magneetbord kopen. Voor maar 5,95 koop je bij de Action onderstaand magneetbord, inclusief speciale stift:

magneetbord Action

Het heet bij de Action trouwens ‘magnetisch whiteboard’. Dit magneetboard van de Action is 45 bij 60 centimeter.

Wil je een veel groter magneetbord? Die vind je bij Blokker!

Rond magneetbord Action

In 2018 had de Action ronde magneetborden voor maar 3,95. Collega blogger Marisca van het blog Mamablogger gaf de tip dat dit een heel leuk afscheidscadeautje voor de juf is. Je plakt met een magneet wat bijzondere dingen op het magneetbord van de Action en voila! Een praktisch én persoonlijk cadeautje voor de juf of meester.

Dat dit ronde magneetbord een goede deal was blijkt wel uit het feit dat als je nu zo’n rond bord wilt kopen je 30 euro moet neertellen. Je vindt ze onder andere bij bol.com, zoals deze mooie roze:

rond magneetbord

Maar vanwege de prijs zijn ze dan niet meer geschikt als aardigheidje voor de juf.

Zie ook mijn post Magneetbord Ikea en mijn post over magneetletters!

Moeten jouw kinderen meehelpen in huis? Zie ook klusjes voor kinderen geordend op leeftijd
En hoe pak je dat aan?

14 Comments

  1. Anonymous
  2. Anonymous
  3. Anonymous

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh