Tip om je koelkast schoon te houden

koelkast schoonmakenEr is regelmatig kritiek op de grote hoeveelheden verpakkingsmaterialen in supermarkten. Moeten die broccolistronkjes nu heus allemaal apart in plastic verpakt worden? En komkommers?

Maar sommig verpakkingsmateriaal kun je een tweede leven geven! Sterker nog, je kunt het gebruiken om je leven makkelijker te maken.

Koelkast schoonmaken en schoon houden

Ik maakte laatst de koelkast weer eens schoon. En ik weet niet hoe het bij jou is, maar er lekt nog wel eens iets uit potjes en flesjes. Daarom vind ik het handig om potjes en flesjes in een bakje te zetten. Dan blijft de koelkast namelijk schoon!

‘Maar waar oh waar, vind ik nu toch een geschikt bakje?!’ vroeg ik mezelf af. Toen herinnerde ik me dat we twee bakjes met peren hadden gekocht. Ik maakte het schoon, en zette er de potjes in. Het stond keurig, én het scheelt me schoonmaakwerk.

Kijk maar:

koelkast opruimen

koelkast

Wie is er een goed huisvrouwtje dan?!

Lees ook mijn post over je koelkast leegeten en een koelkast thermometer.

Wat zijn jouw handige huishoudelijke tips die het leven makkelijker maken?

Similar Posts

21 Comments

 1. Handige tip, maar wil je jezelf (IEEEEEEK!!!) nooit meer benoemen als huisvrouwTJE?

  (Aan mijn vader vroeg ik vroeger, heel gemeen, als hij weer eens “een vrouwtje had”, of ze extreem jong of extreem klein was…… Volgens mij ben jij geen van tweeën, toch?)

 2. Wat een goed idee, die ga ik onthouden. Ik doe ook veel dingen in ziplockzakken, is alleen niet zo goed voor het milieu. Verder ben ik dol op die kleine gekleurde bakjes bij de ikea, hier stop ik van alles in van kleine prulletjes van de kinderen tot washitape en kruiden (van die zakjes). Ideaal! Zo heeft ikea ook veel spullen om kasten netjes in te kunnen richten.

 3. Zo is bijna alles de moeite van het bewaren waard en komt een keer van pas. Ik leg na het schoonmaken van de koelkast (met warm water met azijn) op alle planken keukenrolpapier. Maar ik ben echt erg ;-)

  1. Mijn moeder legt ook keukenpapier in de koelkast en daar word ik helemaal kriegel van. Ik wil graag iets kunnen schuiven in de koelkast en dat lukt niet met dat papier.
   Gek genoeg wordt mijn koelkast nauwelijks vies. Af en toe even met een doekje erdoor en klaar.

 4. Is dat niet een beetje dubbel….? die bakjes moeten toch ook weer schoon…?
  Ik gebruik dergelijk bakjes om zaadjes in voor te zaaien en gooi ze daarna bij het plastic-afval …..

 5. Kopen bij de markt dus al een pak minder afval want we nemen katoene zakjes mee. Maar ik hou ook keihard van recyclage! Ik hou vb altijd de glazen potten van de choco bij om mijn dipjes in te doen ????

 6. Ik heb bij de Action van die ‘koelkastbakken’ vandaan.
  Passen precies op een schap in de koelkast. Heerlijk! Ideaal!
  Ik wil er nog bij halen????

  1. Ik post een link van een foto op je FB.
   Die mag hier niet in de comments lees ik telkens.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.