Reacties

Tea Topic: Zit je liever in de gevangenis of ben je liever dakloos? — 13 reacties

 1. Wat een verschrikkelijk onderwerp…..Echt …geloof mij ik vind het geen vergelijking…dakloos zijn is het ergste wat jou kan overkomen in het leven..en heeft totaal niks te maken met de gevangenis….rare vergelijking….mensen beseffen niet wat dakloos zijn is…dan stink je niet hoor en je hebt gewoon eten ..maar alleen geen huis….en geloof mij er zijn tegenwoordig echt heel veel mensen die dakloos zijn ….die slapen bij vrienden en gaan van adres naar adres…zo triest maar waar…hebben geen schulden of werken gewoon…en die groep heeft niks die worden niet geholpen op welke manier dan ook…die mogen het zelf uitzoeken….welkom in Nederland….en hoe moeilijk ook ik ben er zelf een …helaas…en het kan iedereen overkomen…en dat beseft niemand….ik heb ook nooit gedacht om ooit in deze situatie te komen in mijn leven ….maar het is echt verschrikkelijk!!…en dan ben je zo blij dat jij bij iemand mag slapen …en je niet buiten onder een brug of in de auto hoef te blijven….ik moet er niet aan denken…nou fijne dag groetjes Ria

 2. Ik zou dan liever in een gevangenis zitten dan dakloos zijn geloof ik.
  Even over het stukje van Ria hierboven. We waren pas in Rotterdam en een keurige dame van ongeveer 40 sprak me aan of ik haar geld wilde geven want ze was dakloos. Ik bekeek ze eens: netjes gekleed en opgemaakt ... ik heb niks gegeven. Later heb ik hier zo'n spijt van gehad. Had op zn minst een gesprekje met haar kunnen maken en ze wat te eten of geld aan te bieden. Het klopt dus wat Ria schrijft dat we geen idee hebben wat dakloos zijn inhoud. Hier op het platteland hebben we geen idee wat er allemaal speelt. Oké we horen op tv erover en lezen wat maar komen ze niet tegen en hebben het idee dat het allemaal junks zijn. Daarom nogmaals mijn excuses aan de dakloze mevrouw in Rotterdam en alle andere daklozen.
  Gr Roos

 3. Lastige keuze. Bij beide zie ik voordelen. In de gevangenis wordt er voor je gekookt en hoef je geen boodschappen te halen. Maar bij dakloos hoef je niet te stofzuigen. Hangt er ook van af of je in de gevangenis een laptop mee mag nemen en daar internet hebt.

 4. Ik kies voor de gevangenis. Dakloos zijn lijkt me veel erger.
  In de gevangenis heb je alles, behalve je vrijheid, maar je weet hoelang je er moet verblijven! Zover ik weet mag je er lezen en schrijven, studeren en sporten.
  Als je dakloos bent is er constant de onzekerheid. Waar slaap ik vannacht? Kan ik vandaag wel douchen! En de onzekerheid waarin je verkeert : hoelang zal dit duren.
  Onder een brug of op een bankje slapen zou ik niet durven, vrienden zien je op een gegeven moment weer aankomen met je wasgoed, je slaapzak en je zorgen!

  Hoewel ik eerder dakloos zal worden dan in de gevangenis te komen want het criminele gen bezit ik niet en wonen doe ik op een parkje in het bos zonder vergunning van de gemeente!

 5. Het is een schande, hier krijgen de dakloze een tentje om in het bos te leven.
  Terwijl we miljoenen over maken naar het buitenland om mensen een beter leven te geven.
  Maar ook in eigen land nieuwkomers voorrang krijgen in alles en mij jongste geen woning kan krijgen.
  Dan nog onze ouderen die maar alleen moeten door rommelen.
  Ik zou ook kiezen voor de gevangenis, daar is het warm, douche, begeleiding en drie maaltijden per dag. Hans

 6. Mijn vader gooide me 1.5 jaar na het overlijden van mijn moeder op straat. Ik was toen net 17 en was ongeveer 3 maanden dakloos. Dat was een vreselijke hel. Ik denk dat ik dus liever in de gevangenis zou zitten.

 7. Deze is al heel wat jaren in omloop als teatopic, ik heb hem in 2016 al eens beantwoord. Toen koos ik voor dakloos, omdat je dan in ieder geval nog wel je vrijheid hebt. Maar uiteindelijk is het natuurlijk een keuze tussen twee kwaden en ik hoop dat beide me bespaard blijft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder